25!

 In Persoonlijk

Het is vandaag 14 augustus 2018, en ik vier mijn 25e verjaardag! VIJF-EN-TWINTIG. Een kwart eeuw. Ik ben normaal gesproken helemaal niet zo van leeftijden en houd me daar eigenlijk nooit heel erg mee bezig, maar op een of andere manier vind ik dit toch een apart geval. Ik weet het, het slaat feitelijk helemaal nergens op, maar toch.. Gevoelsding. Vanavond vier ik mijn verjaardag klein met wat familie en onze beste vrienden. Niks groots en meeslepend, maar gewoon, lekker in de tuin met iedereen die ik liefheb. Daar verheug ik me op. Hier – online – is mijn verjaardag traditiegetrouw een moment om terug te blikken op afgelopen jaar én vooruit te kijken naar dat wat gaat komen, dus dat is precies wat ik vandaag doe. Ik denk dat ik dit artikel straks afsluit met dezelfde zin als in 2017. En deze keer echt;).

Voor wie het zich niet meer kan herinneren – want dat snap ik, na een jaar – even een opfrisser: in 2017 zei ik letterlijk dat ik ging voor een lekker stabiel 25e levensjaar..

‘Komend jaar gaat er zeker weten anders uitzien. Volgende week zondag, op 20 augustus, zijn Koen en ik 5,5 jaar samen, en in die tijd is er zóveel gebeurd! Koen trok bij ons in, we gingen samenwonen, trouwden, studeerden ondertussen ook nog allebei af, kochten ons huis, raakten voor het eerst in verwachting, Morris werd geboren, ik werd opnieuw zwanger, we verhuisden, en zometeen hebben we dus twee kindjes. Dus. Heb je effe? Dat is nogal hè, voor zo’n relatief kort tijdsbestek! Ik sluit mijn 24e levensjaar af als mama van één en weet dat ik mijn 25e levensjaar zal beginnen als mama van twéé. Voorlopig gaan we dus maar eens genieten van ons gezin. Van de rust. Van alles wat we de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Ik ga voor een lekker stabiel jaar zonder grote uitschieters. Lijkt me ook wel eens lekker. En dan hoop dat ik daar weer héél veel van met jullie kan delen. Dat zou mooi zijn toch?’

Soms is het maar goed dat je niet alles van te voren weet.. Een stabiel levensjaar werd het namelijk niet echt. De allergrootste impact had de geboorte van Benjamin, twee weken na mijn verjaardag vorig jaar, waarmee we van een gezin van drie naar een gezin van vier werden. Van mama van één was ik ‘ineens’ mama van twee onder de twee. Benjamin heeft ons gezin intens verrijkt, en hoewel het bij vlagen echt wel aanpoten is om alle ballen – lees gezin, werk, blog, sport, huishouden, sociaal leven – in de lucht te houden, en ik me ‘s avonds regelmatig afvraag of ik nergens tekort schiet en ik niemand tekort gedaan heb, zijn die twee kleine jongens, en die grote ook, echt mijn allergrootste geluk. Als het goed met hen gaat, gaat het goed met mij; dat cliché gaat in mijn geval echt op. Waar ik me vorig jaar op mijn verjaardag nog afvroeg of dat wel écht kan, van twee kinderen evenveel houden, weet ik inmiddels dat je die moederliefde niet hoeft te delen, maar dat dat gevoel gewoon verdubbelt. Er zijn momenten dat ik ze achter het behang wil plakken hoor, als die jongste avonturier voor de duizendste keer kiezels probeert op te eten of de plantjes in de tuin tot lunch heeft gebombardeerd, of als de oudste vindt dat hij écht niet hoeft te eten ‘want hij is klein en hoeft helemaal niet groot te worden’ – ja echt, dat zegt ie zelf – maar ze maken me iedere dag ook zó verschrikkelijk blij. Ze zijn bij ons, ze zijn tevreden en gezond, en ze zijn mijn lievelings. Allebei. Of alledrie. Voor mij het allermooiste.

Er werd ook dit jaar veel gewerkt, mijn bedrijf met Robin groeide, de shop werd gelanceerd – daar wordt achter de schermen hard aan gewerkt; er komen heel leuke dingen aan! – en de blog groeide. De klapper zat ‘m met de verkoop van ons oude huis en koop van ons nieuwe huis in de staart van dit jaar. Allemaal veel sneller dan we hadden verwacht én dan we hadden gepland. Dat we honderd zouden worden in ons oude huis lag niet in de lijn de verwachting, maar dat we er zo snel alweer weg zouden gaan net zo min. Wisten wij veel. Toch schrijf ik dit stukje nu vanaf de bank in ons nieuwe huis, en daar ben ik blij om. De dingen gaan zoals ze gaan, daar geloof ik echt in, en het is heel fijn om hier te wonen met z’n vieren. Ik heb geen seconde spijt dat we ons vorige huis ooit kochten, want hoewel we er maar kort woonden hebben we er wel veel mooie herinneringen gemaakt én werd Benjamin er geboren, maar dit voelde als een goede en ergens toch logische volgende stap met z’n vieren.

Ik heb alles waar ik ooit van droomde en nog heel veel meer dan dat. Er is, zoals eigenlijk ieder jaar, vooral zo veel om dankbaar voor te zijn. Ik ben 25 jaar. Ik ben getrouwd met de voor mij allerleukste man op de hele wereld, we hebben twee geweldige kinderen en een mooi leven samen. We doen ons best om er wat van te maken samen, en dat is niet altijd eenvoudig, maar het wel meer dan waard. Dus ik denk dat ik hem net zo afsluit als vorig jaar. Voorlopig gaan we maar eens genieten van ons gezin. Van de rust. Van alles wat we de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Ik ga voor een lekker stabiel jaar zonder grote uitschieters. Lijkt me ook wel eens lekker. Maar echt. De jongens worden zo snel groot; Morris kletst ons de oren van de kop en Benjamin viert over twee weken zijn eerste verjaardag al.. De tijd glipt ons door de vingers en ik wil niet later terug kijken en denken ‘had ik maar wat meer genoten’. Verhuizen gaan we komend jaar in ieder geval sowieso níet. Dat scheelt al een flinke slok op de borrel wat die rust betreft. En verder? Verder zien we wel hoe het allemaal loopt. Dat het leven niet te plannen of te regisseren valt is wat ik het afgelopen jaar heb geleerd. Die les neem ik mee. We gaan het zien. En jullie hopelijk ook.

 

 

 

Recommended Posts
Showing 34 comments
 • Renske

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en een hele fijne dag gewenst met je prachtige gezin.

 • Antoinette Peters

  Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag! Maak er een super leuke dag van. Groetjes Antoinette

 • Roxy

  Gefeliciteerd! Mooi geschreven:) Geniet van het samenzijn met je mooie gezin en lieve vrienden.
  Make each day count!

  XOXO

 • Jessy

  Van harte gefeliciteerd. Geniet ervan vandaag met lieve mensen om je heen! Mooie foto van jullie vieren.

 • Fleur

  Jullie wens is toch heel graag een derde kindje? Dan zou ik juist niet een jaar wensen zonder grote uitschieters, maar juist met! Anders kan je volgend jaar weer beginnen, met hetzelfde begin als vandaag… 🙂 Gefeliciteerd!

  • Lieke

   Haha precies wat ik dacht

 • Martha

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag meis! Alle goeds gewenst voor je nieuwe levensjaar♡!

 • Claudia

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Een hele fijne dag vandaag!

 • Corina

  PROFICIAT geniet van deze mooie dag met jouw mannen en iedereen om je heen die jou lief is!! Je hebt het weer mooi geschreven. Nogmaals van ❤gefeliciteerd

 • Eliene

  Wat mooi beschreven! Van harte gefeliciteerd & geniet van deze mooie dag met je mannen!

 • Fabienne

  Mooi geschreven, wat heb jij toch een groot hart. Gefeliciteerd met je verjaardag, maak er iets gezelligs van! X

 • Margot

  Van harte gefeliciteerd en veel plezier vanavond!

 • Jolijn

  Gefeliciteerd met je verjaardag!! Een hele fijne dag met iedereen samen!!

 • Tamara

  Gefeliciteerd met je verjaardag. Een hele fijne dag met je gezin en familie.

 • Wendy

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Fijne dag met iedereen die je lief is!

 • Janny

  Gefeliciteerd met je verjaardag.. geniet lekker van deze leuke dag!!

 • Ailene

  gefeliciteerd met je verjaardag

 • Carolle

  Happy Birthday!

 • Jacqueline

  Gefeliciteerd! Fijne dag vandaag met je mannen

 • Judith

  Gefeliciteerd Michelle! Heel veel plezier vanavond en een prachtig jaar gewenst!

 • Nicole

  Gefeliciteerd met je verjaardag. Fijne avond.

 • Kelly

  Gefeliciteerd Michelle….pas 25 en dan al een gezin. Lekker van genieten. En de 3.0. Nee johh dat duurt nog wel even. proost!

 • Milou

  Gefeliciteerd en nog een hele fijne avond met de mensen die je lief hebt ! Xx

 • Marijke

  Van harte gefeliciteerd! Nog een gezellige avond!

 • Joyce

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag & maak er nog een gezellig avond van!

 • Kim Snoek

  Gefeliciteerd met je verjaardag vandaag! Ik lees sinds een tijdje je blogs, erg leuk!!

 • Martine

  Van harte gefeliciteerd en een heel mooi en liefdevol jaar gewenst met je knappe mannen en je fijne familie!

 • Denise

  Gefeliciteerd met je verjaardag! Wat ben je toch een dankbare, optimistische lieve meid! Wens je een mooi nieuw levensjaar toe.

 • Inge

  Van harte gefeliciteerd! Hopelijk een fijne dag gehad met iedereen die je lief hebt!

 • Meaghan

  Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag! Wat een mooie recap heb je geschreven over je 24ste levensjaar! Dat je maar een mooi, gezond en gelukkig 25ste levensjaar mag hebben! Ik hoop dat je een leuke verjaardag hebt gehad!

 • Jessy

  Ik mis allemaal blogs van ma en di en een vlog haha

  • Tamara embregts

   Die heb ik ook niet gekregen.

 • Stephanie

  Gefeliciteerd! Ik volg je sinds kort en wat ben je een leuk mens zeg! Lekker normaal en een fijn leven met twee mooie kids en een lieve man!

 • Mirjam

  Alsnog gefeliciteerd!!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!