25 DINGEN DIE JE NOG NIET OVER MIJ WIST

 In Persoonlijk

Inmiddels blog ik alweer 10 maanden. Bizar hoe snel dat is gegaan. Vorig jaar rond deze tijd probeerden we zwanger te worden; inmiddels zijn we alweer bijna 10 (!) weken papa en mama van ons heerlijke ventje! De afgelopen tien maanden heb ik héél veel op mijn blog gedeeld, maar – ondanks dat het soms anders doet vermoeden – ook heel veel niet. Sowieso zijn er nog een boel dingen over mij die ik jullie nog niet verteld heb. Vandaag dus een lijstje met dingen die jullie nog niet van mij wisten! Leren jullie me toch weer iets beter kennen.

IMG_5222-zw

 • Een ranzige om mee te beginnen: ik bijt al mijn hele leven héél erg nagels. Vandaar dat ik ze ook altijd laat doen. Dan kan ik niet kluiven! En het ziet er veel verzorgder uit.
 • Als ik heel erg trek heb neem ik wel eens een theelepel pindakaas. Gewoon zo, zonder iets erbij.
 • Tot mijn 19e lustte ik geen water! En dat is geen grap. Ik dronk alleen Karvan Cévitam, of appelsap, of Fristi. Hoe zoeter en chemischer hoe beter dus. Erg hè? Inmiddels drink ik wel water, maar een glas Karvan gaat er nog steeds wel in.
 • Als ik ergens een gek bultje heb vind ik het leuk omdat zelf weg te halen. Ga ik zitten met een mesje en een pincet, en alcohol om te ontsmetten, en dan snij ik het zelf weg. En maak ik het daarna weer dicht met een hechtpleistertje of zwaluwstaartje. Koen vindt dat altijd héél erg en het klinkt ook wel een beetje bizar, maar ik doe het liever zelf dan dat ik het een ander laat doen. Komen we dus meteen bij het volgende punt:
 • Ik ben een controlfreak. Héél erg. Ik ben geen regelnicht en voel niet zo de behoefte om dingen te bepalen, maar ik wil wel altijd controle hebben over situaties. Als ik bij de tandarts lig heb ik bijvoorbeeld ook altijd een spiegel om mee te kijken wat ze nou precies aan het doen zijn!
 • Ik word altijd hélemaal lekgeprikt door muggen, maar ben nog nooit gestoken door een wesp!
 • Ik ben eigenlijk helemaal niet zo bang voor hoogtes; ik bedoel, wij wonen op drie hoog, maar als ik op een roostertrap sta ben ik als de dood. Vind ik echt verschrikkelijk. De vloer onder me kunnen zien is heel erg niet mijn ding.
 • Ik heb twee favoriete plekken op de wereld. Allereerst New York. Gewoon omdat New York magisch is. En Lazise, aan het Gardameer. Daar brachten we tijdens mijn jeugd onze zomers door en het is echt mijn happy place. Daar liggen zo veel mooie herinneringen.
 • Ik heb mijn hele jeugd gevoetbald. Tot mijn 19e. Ging ik na de wedstrijd douchen, kwam ik op mijn hakken de kleedkamer weer uit. Zie je ‘t voor je? Contrast kon niet groter zijn.
 • Vroeger speelde ik piano.
 • Eten is mijn allergrootste hobby. Er zijn maar heel weinig dingen die ik leuker vind dan lekker eten.
 • Ik kan niet liegen.
 • Ik heb een fobie voor vogels en vissen. Hoe ‘n dierenvriend ik ook ben, die dingen vind ik echt hé-lé-máál niks. Brr.
 • Nog maar gelijk een fobie: water in mijn gezicht. Ik was m’n gezicht iedere ochtend en iedere avond hoor, no worries, maar in de douche met mijn hoofd onder de kraan? Verschrikkelijk vind ik het.
 • Ik houd heel erg van snelheid. Auto’s, racemotoren; het kan me niet hard genoeg gaan.
 • Autorijden vind ik dus ook oprecht heel erg leuk. Wel alleen als ik een beetje door kan rijden. De Flitsmeister app is mijn beste vriend.
 • Voor Italiaans eten mag je me midden in de nacht wakker maken. Maar echt. En voor goede sushi ook.
 • Enge films vind ik verschrikkelijk. Durf ik gewoon niet te kijken. Horrorfilms en thrillers laat ik dus echt aan me voorbij gaan; kan ik ‘s nachts gewoon niet van slapen!
 • Ik ben bang alleen in het donker.
 • Ik kan heel veel geld uitgeven aan een mooie, tijdloze designertas, maar als het op kleding voor mezelf aan komt ben ik echt een krent.

2015-08-09 16.37.43

 • Ik heb een soort foto-obsessie. Vooral nu Morris er is wil ik alles vastleggen omdat ik bang ben mooie herinneringen te verliezen.
 • Ik ben een ontzettende snoepkont. En dan het liefst rood snoep. Alweer zo chemisch! Ik haal het expres nooit in huis, omdat ik er dan niet vanaf kan blijven.
 • Eten met ellebogen op tafel vind ik heel erg. Net als eten met de mond open. Dat trek ik echt heel slecht!
 • Ik ben heel erg gevoelig voor het weer. Van een zonnetje word ik supervrolijk, ook als het ijskoud is, maar regen kan me ook héél erg niet vrolijk maken. Van dat sombere weer; blegh. Niks aan.
 • Ik ben een ochtendmens. Maakt niet uit hoelaat ik op moet staan, of het nou 5, 6, 7 of 8 uur is, maar als de wekker gaat ben ik meteen klaarwakker en vrolijk. Niet altijd een even goede combi met een man die nog wel eens last heeft van een ochtendhumeur. Uitslapen vind ik helemaal niks. Vind ik zo zonde van de dag!

ZO! Dat waren 25 dingen die jullie nog niet van mij wisten. Dat er in iedere zin hierboven IK staat vind IK best een dingetje, maar dat is onderhevig aan een artikeltje als dit. Ik ben benieuwd welke jullie totaal niet verwacht hadden! Bedankt voor het lezen! X

 

Recommended Posts
Showing 0 comments
 • Thuy

  Superleuk weer, je blog. Heb je wellicht je roeping gemist als chirurg? Ik moest erg lachen hoe je hebt beschreven hoe je zelf bultjes weghaalt.

 • Lieke

  Haha, leuke blog! Ik had niet gedacht dat je piano kon spelen maar eigenlijk vind ik het wel bij je passen…Ik herken wel wat dingen uit je lijstje; ik ben ook een controlfreak (3 keer controleren of ik de deur wel op slot heb gedaan enz.) En hoogtes vind ik niets. Enge films? Dank je hartelijk. Bang in het donker? jep. En eten met je mond open? Bahhh. Net als smakken. Haha echt heel herkenbaar! Leuk dit 😉

  • Michelle

   Leuk om te horen! Ik heb het ook niet heel lang gedaan hoor, maar ik kan wel nog steeds noten lezen en hoewel dat dus typisch iets is wat je nergens voor nodig hebt vind ik ‘t wel leuk. Haha.

 • Anita M.

  Super leuk om te lezen dat Lasize je happy place is. Wat een mooie herinneringen komen er bij mij boven drijven van de tijd aan het Gardameer. Ik kijk met enige regelmaat de foto’s terug op mijn computer van la Quercia, heerlijk!

  • Michelle

   Oh Aniet ik ook hoor. Was zooo’n mooie tijd! En iedere keer weer janken als het tijd was om naar huis te gaan. Ik kan niet wachten tot Morris groot genoeg is om weer terug te gaan.

 • Leonie

  Wat leuk om je nog wat meer te leren kennen! Ik vind donker ook niet fijn.. vroeger was dit echt heel erg, nu gaat het iets beter, haha.

  • Michelle

   Ja hier hetzelfde! Vroeger durfde ik gewoon écht niet alleen te zijn in het donker. Hoewel ik het ondertussen wel durf vind ik het nog steeds niet per se heel fijn.

 • storiesandforever

  De eerste paar dingen kwamen we heel erg overeen, maar toen zei je dat je regen niet leuk vond. Toen moest ik een beetje huilen van binnen, haha. Ik lust nog steeds geen water! Iedereen kijkt me zo gek aan als ik dat vertel, maar jij hebt het geleerd! Hoe dan?

 • Manon

  Oh ik bijt ook nagels, en ik haat het! Zo lelijk. Misschien moet ik ze ook maar “laten doen”. Wat doe jij? Laagje gel erover heen? En dat van die pindakaas is ook herkenbaar hahaha, ik doe het alleen met Nutella.

 • Mandy

  Ik ben nieuw op je blog. Vind hem erg leuk om te lezen! Veel herkenbare dingen met een zoontje van 2 en nog 1 op komst. Zal hem zeker regelmatig bezoeken! Geniet lekker van je kleine mannetje, het is heel cliché maar waar… Het gaat zo hard!

  • Michelle

   Wat lief! Leuk om te horen! En dat doe ik ook echt. Hij groeit zo als kool; dat hele ‘mini’ van het begin is er echt al vanaf.

 • eenbezigbijtje

  Jij zou zo een vriendin kunnen zijn, gebaseerd op je blogs. Veel uit deze lijst is herkenbaar!

  • Michelle

   Leuk om te horen<3!

 • 2momzs

  Leuk! Ik had niet verwacht dat je voetbalde, vind jou echt zo’n nette dame op hakken. Maar des te leuker dat je ook een hele andere kant hebt!

  • Michelle

   Haha wat grappig! Kan ik me best voorstellen hoor, ik hoor wel vaker dat dat mensen verbaast. Ik ben wat dat betreft echt een gespleten persoonlijkheid. Haha. Ik hou van hakken en jurkjes en leuk haar en make-up, maar ik hou ook van voetbal, en sport op tv en snelle auto’s. Lekkere mix dus!

 • Jolene

  Leuk weer hoe je dit schrijft hoor!
  Heb je je motorrijbewijs?
  En moest weer ontzettend lachen om je leuke schrijfwijze.

  • Michelle

   Dankjewel Jolene! Nee ik heb geen motorrijbewijs. Wij hebben alleen een poos een raceteam gehad waardoor ik veel op de circuits kwam!

 • An

  Leuk geschreven!

  Mag ik vragen van welk merk je trouwjurk is en waar je hem gekocht hebt? Erg mooi!

  • Michelle

   Ja dat mag zeker! Hij is van White One by Pronovias en ik heb hem gekocht bij Bruidsboutique van de Wetering in Uden!

 • Carmen

  Hoi Michelle, ik lees je site al een tijd (sinds je nog zwanger was :)), en vind hem alleen maar leuker geworden nu Morris er is! Heb zelf een zoontje van 1 en je blogjes brengen mooie herinneringen terug aan de kraamtijd enz. Verder heb ik veel bewondering voor hoe je dit op een relatief jonge leeftijd toch maar mooi allemaal alleen doet (of nouja, samen met Koen natuurlijk maar jij het meeste van de tijd). Ik hoop dat je nog heeeeeel lang blijft genieten van je zoontje! Komt er nog een blog over de keuze voor de naam? Daar zou ik wel benieuwd naar zijn! En naar het geboortekaartje ook 🙂 Maar snap het als je ook iets voor jezelf wilt houden haha. x

  • Michelle

   Hi Carmen! Wat leuk om te horen. Dankjewel voor je lieve complimentjes én dankjewel voor je feedback. Inderdaad leuk om daar eens een artikeltje over te tikken; ga ik zeker doen!!

 • Isa

  Je lijkt die man van mij wel; altijd zelf aan de gang met pincet en alcohol in het geval van een bultje. Die ‘ik doe het liever zelf’ hoor ik hier al-tijd, haha. Verder is het lijstje behoorlijk herkenbaar voor mij! Leuk om te lezen.

 • Jesje91

  Wat leuk om je zo beter te leren kennen! Op een rooster trap staan, brrrr in New York heb je altijd van die roosters nee ik loop er liever eventjes omheen. Italiaans eten, ja check, maak me maar wakker!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!