Preggo outfit inspiratie

 In Outfits, Persoonlijk, Zwangerschap

Zoals al heel vaak gezegd vind ik het krijgen van een buikje tot op heden heel erg leuk. Ik kan er heel erg van genieten dat er ondertussen een behoorlijk bolletje zit op de plek waar het ooit plat was. Ik heb alleen wél ondervonden dat het niet gemakkelijk is er altijd even gezellig en hip uit te blijven zien. Ik kon mijn eigen broeken al met 8 weken niet meer dicht, wat nog te verhelpen was met een paar nieuwe broekjes van H&M Mama, maar inmiddels gaan ook de blousejes en overhemden niet meer over de buik en zijn veel van mijn shirts te kort.

Tijd dus voor wat nieuwe spulletjes, maar om héél eerlijk te zijn heb ik niet per se zin een vermogen te investeren in een zwangerschapsgarderobe. Normaal gesproken ben ik wel steeds meer van kwaliteit boven kwantiteit, maar tijdens mijn zwangerschap vind ik dat weer net iets anders. Gelukkig is het ook helemaal niet nodig om bakken met geld uit te geven om er een beetje representatief uit te blijven zien.

Ik ben groot fan van alle rekbare jurkjes tot op of net over de knie die nu overal in de winkels hangen, vaak niet eens uit speciale zwangerschapslijnen. Door het elastische materiaal kun je die hartstikke lang doordragen; groeit gewoon met je buikje mee! Loavies heeft bijvoorbeeld hele leuke, maar Zara ook. Zo’n jurkje zit lekker, en met een lang vest of een jasje en een paar leuke enkellaarsjes – of hakken in mijn geval – zie je er nog meteen gezellig uit ook. Omdat ik ook wel eens een broek aan wil, (misschien TMI, maar de naden van die zwangerschapspanty’s schuren de boel bij mij op onhandige plekken nog wel eens open) heb ik twee outfitjes met broeken samengesteld. Combi’s die ik zelf meteen aan zou trekken, met allemaal relatief betaalbare spulletjes waarvan het grootste deel ook ná de zwangerschap nog gedragen kan worden!

DAY

Jas ‘ Mango €99,99 – Top ‘ H&M Mama  €29,99 – Broek ‘ Zara Mum €49,95 – Sjaal ‘ Mango €25,99 – Vest ‘ Zara €19,95 – Tas ‘ Zara €39,95 – Enkellaarsjes ‘ Zara €39,95 – Horloge ‘ Karl Lagerfeld €249,00

Dit vind ik een fijn outfitje voor ‘gewoon’, door de week! Ik ben gek op streepjes en op de combi, grijs/zwart/wit/bordeaux. De grote shopper die over de schouder maar ook crossbody kan is lekker praktisch, en de overslagjas kan met een dikke buik, maar is straks zónder ook nog leuk! Dit vind ik ook een heel leuk setje om bijvoorbeeld de stad mee in te gaan.

NIGHT

Blazer ‘ Mango €39,99 – Enkellaarsjes ‘ Zara €39,95 – Paillettentop ‘ H&M Mama €24,99 – Sjaal ‘ Mango €29,99 – Vest ‘ Zara €19,95 – Tas ‘ Zara €49,95 – Coated broek ‘ Noppies €69,99 – Pump ‘ Zara €59,95 – Horloge ‘ Karl Lagerfeld €249,00

Dit is meer een oufitje voor een gelegenheid, en voor mij perfect voor de kerstdagen volgende week! Ik ben altijd groot fan van zwart – I know, lekker kleurrijk typje hier – en vind dat voor gelegenheden sowieso altijd al wel net staan. Het broekje van Noppies vind ik eigenlijk wat aan de prijzige kant, maar ik vind die coating wel heel gaaf en denk dat ik daar dus wel heel veel plezier van ga hebben. Met de paillettentop, blazer en hakken ben je meteen chique, terwijl de combi met het vest, de sjaal en de enkellaarsjes wat stoerder is! Ieder z’n ding dus. De broek en top zijn net als bij het eerste outfitje speciaal voor de zwangeren onder ons, maar alle andere stukken komen gewoon uit reguliere collecties en zijn dus gewoon door te dragen!

Mochten jullie het leuk vinden kan ik best eens af en toe een outfitpost plaatsen om jullie zo een indruk te geven van hoe ik me kleed nu ik zwanger ben. Laat me maar weten in de comments of jullie daar wel- of juist helemaal niet op zitten te wachten!

Vonden julie het ook wel eens lastig je leuk te kleden tijdens je zwangerschap? Bedankt voor het lezen! X

Recommended Posts
Showing 0 comments
  • Liess

    Ik vind het al lastig om betaalbare kleding te krijgen in mijn maat, maar nu ik zwanger ben helemaal. Alle shirtjes die ik normaal aan doe die zitten halverwege mijn buik nu, en sommige kan ik nog wel aan als ik de band eronder doe, maar voor de rest echt niet. En vind maar eens betaalbare positiekleding in maat 50, dat is bijna niet te krijgen!!
    vrouwen met overgewicht moeten denk ik gewoon een maat groter nemen en er idd als ma flodder uit zien haahah.

    Ik vind het trouwens wel leuk als je outfit idees deelt!

  • Michelle

    Dankjewel voor je reactie! Ik kan me voorstellen dat dat héél lastig is ja, stom dat retailers wat dat betreft helemaal niet inspelen op vraag vanuit de markt! Maat S t/m XL zijn volgens mij prima verkrijgbaar, maar ben je heel tenger of juist wat groter, is er ineens heel weinig keus meer. Ik dacht trouwens wel gezien te hebben dat BonPrix ook positiemode verkoopt in de wat grotere maten! Misschien niet helemaal je smaak, maar vond daar op zich nog best wel wat leuke dingetjes tussen zitten; met name basics! Grote kans dat je dit al wist, maar anders misschien ‘n tip:)!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!