BENJAMIN’S GEBOORTEKAARTJE

 In Benjamin

In het inspiratie artikel over geboortekaartjes vertelde ik al dat ik het definitieve geboortekaartje van Benjamin nog zou laten zien als ze eenmaal allemaal verstuurd en ontvangen zouden zijn. Inmiddels is Benjamin alweer vijf weken op de wereld en is dat al lang en breed het geval. Zo bizar hoe die fases voorbij vliegen! Dat ik met mijn dikke buik en hormonale gedrag 384 keer opnieuw begon omdat ik tóch niet helemaal tevreden was herinner ik me als de dag van gisteren, maar die buik is – nu zijn inwonertje tevreden naast me ligt te slapen – al weer even verdwenen, en dat hormonale gedrag laten we verder maar even buiten beschouwing;). Achteraf moet ik trouwens wel een beetje om lachen om de militaire precisie waarmee ik een tekstje van links naar rechts schoof en dan toch weer ‘n tikkie terug naar links. Ik was uren zoet met of iets nou misschien toch niet een centimetertje hoger of lager moest; alsof je daar anders de rest van je leven onrustig over gaat zitten zijn.. Zelfs na de bevalling heb ik nog op m’n gemakje het één en ander zitten veranderen omdat ik toch niet helemaal tevreden was. Inmiddels ben ik dat gelukkig wel. Wij hebben het geboortekaartje zelf voorlopig nog even een prominent plekje in de woonkamer gegeven. Het leek me een prima moment om jullie het geboortekaartje van Benjamin te laten zien!

Dit is ‘m geworden! We hebben gekozen voor een basic wit geboortekaartje met aquarel aan de onderkant. Jullie weten het inmiddels: wij houden van weinig poespas en strak en eenvoudig, dus dat het geen druk kaartje zou worden hadden jullie ongetwijfeld al bedacht. Omdat ik Morris zijn kaartje als leidraad heb aangehouden qua invulling qua tekst en dergelijke, besloten we ook op Benjamin zijn kaartje in eerste instantie alleen naam en geboortedatum op de voorkant  te doen. Op zich was dat ook heel erg prima, maar ik miste iets van Morris op het kaartje en omdat we Benjamin vanaf de geslachtsbepaling altijd Broertje genoemd hebben, voelde het niet meer dan logisch om dat ook een plekje te geven. Ten slotte voegde ik de sterretjes aan toe als verwijzing naar oma – net als zijn tweede naam – en daarmee was de voorkant compleet.

Het kaartje van Morris had als tekstje op de achterkant ‘ons kleine wonder, zo gewenst, zo bijzonder’ (subtiel verwijzinkje naar de site hè?!), maar deze keer kwamen we niet veel verder dan de standaard gedichtjes die je al zo vaak ziet. Omdat dat niet helemaal persoonlijk voelde besloten we daar niet voor te gaan, maar wat dan wel was ook nog even een raadsel. Uiteindelijk besloten we het niet moeilijker te maken dan het is en gewoon ons gevoel te beschrijven. ‘We zijn zo blij dat jij er bent’, dus, want zo is het en eigenlijk niet anders. In eerste instantie wilde ik, net als op Morris zijn kaartje, symbooltjes bij gewicht, lengte en tijdstip, maar die heb ik op het allerlaatste moment nog verwijderd. Ik vind dat altijd heel erg leuk, maar op dit kaartje was het ‘m gewoon net niet. Te druk en te veel werd ‘t dan op de achterkant. De combi met de twee lettertypes werkte niet zo lekker. Geen symbooltjes dus! De lettertypes waar we voor gegaan zijn, zijn trouwens een compromis. Ik houd heel erg van handgeschreven lettertypes, en Koen van typemachinelettertypes. Voor allebei een beetje dus, op dit kaartje.

Op deze foto kun je het gekozen papier goed zien. Ik bestelde proefdrukjes op verschillende soorten papier, en we kozen uiteindelijk voor zwaar wit papier met een parelmoer glans. Had ik van tevoren nóóit gedacht, maar daar kwamen de kleuren van het aquarel printje het mooiste op uit, en we vonden het allebei nét wat extra’s geven. Ik ben trouwens met de dag groter fan dat papier. Haha. Vind het echt heel mooi.

Ik geloof dat we best een simpel geboortekaartje hebben uitgezocht, maar ik vind het mooi in al z’n eenvoud. Met alleen ‘belangrijke’ informatie en vormgegeven zoals bij ons past. De geboortekaartjes komen van Made for Moments en wij zijn heel enthousiast. Ik heb het kaartje zelf gemaakt, maar je kunt er ook voor kiezen bestaande kaartjes aan te passen, je kunt HipDesign vragen iets op maat voor je te ontwerpen, en als je daar geen zin, tijd of budget in of voor hebt kun je ook één van de kaartjes kiezen die al ontworpen zijn. Daar is overigens helemaaal niks mis mee. Sterker nog: ik zou er zo een uit kunnen zoeken. Het is dat ik in die ontwerptool dat aquarelletje tegenkwam waar ik verliefd op werd en per se iets mee wilde; anders hadden we dat waarschijnlijk ook gedaan. Ik vind het een ideaal systeem! We zijn overigens voor dit formaat kaartje gegaan omdat dat hetzelfde is als het formaat van de kaarten voor ons huwelijk en het geboortekaartje van Morris. Als we niet zo in dezelfde lijn zouden willen blijven hadden we nu misschien wel voor wat anders gegaan, maar ik vind die eenheid in alle kaarten juist zo leuk. Je bent een gewoontedier of je bent ‘t niet hè;)?!

Als het op geboortekaartjes aankomt vind ik altijd héél veel mooi, maar niet alles bij ons en onze smaak passen. Dit kaartje doet dat wel en daar ben ik erg blij mee. Bedankt voor het lezen!

*Wij hebben deze geboortekaartjes gekregen.

Recommended Posts
Showing 7 comments
 • Margot

  Wat een prachtig kaartje en mooi hoe jullie ‘broertje’ en de sterretjes erin verwerkt hebben.

 • Wat een mooi kaartje! Hipdesign is echt een super fijne dienst. Wij hebben van onze trouwkaarten tot geboortekaartje en uitnodiging kaartjes allemaal daar besteld.

 • Isa

  Heel erg mooi!

 • Joyce

  Prachtig kaartje ik ben ook wel van de simpele teksten etc!

 • Lisanne

  Heel leuk kaartje! En die militaire precisie komt me bekend voor, haha! Zullen idd de hormonsters zijn 😛 Op een bepaald moment moet je het gewoon goedvinden haha!

 • Inge

  Heel mooi kaartje… hier ook beide geboortekaartjes bij hipdesign laten maken.. Top service daar!

 • Lisa

  Prachtig! Hoe heet dit papier? Wij dachten dikker papier besteld te hebben maar dit was in het echt uiteindelijk veel te dun.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!