BEST GELEZEN ARTIKELEN VAN 2017

 In Blog, Persoonlijk

Goedemorgen op de allerlaatste dag van het jaar, lieve allemaal! Nog heel heel even en 2017 is voorbij! Vandaag een uitzondering op de regel dat ik in het weekend niet upload, want ik wilde dit lijstje graag met jullie delen en vond dat er eigenlijk gewoon geen beter moment voor bestond dan op de valreep van 2017! Mijn site is het afgelopen jaar onwijs gegroeid. Het totale aantal unieke bezoekers is zelfs verTIENvoudigd ten opzichte van 2016. Bizar! Ik had nooit gedacht óóit deze bezoekersaantallen te halen, en dat me dat dit jaar wel gelukt is vind ik echt heel erg leuk. Toch zijn die cijfertjes nog steeds niet mijn motivatie om te schrijven. Niet eens een heel klein beetje..

Mijn site is mijn persoonlijke stukje internet, waarop ik schrijf over ons leven als gezin, maar vooral ook over mijn leven als jonge moeder van twee jongens onder de twee. Dat is wat het altijd geweest is en hoe het – hopelijk:) – ook nog heel lang blijft! Ik deel hoe ik het moederschap ervaar, hoe mijn – en onze – dagen eruit zien en hoe wij ons leven samen invullen. Dat is helaas niet voor iedereen herkenbaar, en er zullen altijd vrouwen zijn die er geen hout van snappen dat ik keuzes maak zoals ik dat doe, maar dat is oké. Des te leuker om berichtjes te krijgen van diegenen die wél herkenning vinden in mijn artikelen, en ik blijf erbij dat het juist mooi is dat we het allemaal anders doen. Het hóeft niet altijd allemaal voor iedereen herkenbaar te zijn; dat is één van de lessen die ik in 2017 leerde. Hoewel mijn site afgelopen jaar langzaam maar zeker iets meer werd dan alleen maar mijn hobby, doe ik nog steeds heel hard mijn best om de hoeveelheid gesponsorde content te beperken om het écht iets van mij te houden. Als ik door de artikelen van afgelopen jaar heen scroll en de statistieken bekijk is dat best heel aardig gelukt. Jullie berichtjes, reacties op mijn artikelen, e-mails en likes maken dat ik nog steeds iedere dag zin heb om te schrijven, en daar ben ik jullie onwijs dankbaar voor! De top 10 van afgelopen jaar laat zien dat jullie mijn persoonlijke stukken het liefste lezen, en daar word ik blij van. Dus. Komen ze!

10. PLOG169: NIEUWE TATTOO’S

Mijn plogs zijn één van de best gelezen artikelen op mijn blog. Er zijn er dit jaar zelfs twee in de top 10 beland! Ik verbaas me nog regelmatig over de populariteit van deze artikelen, want het blijft ergens een beetje gek dat jullie het leuk vinden om te lezen hoe wij onze weekenden invullen, ik bedoel; zo spannend is het allemaal niet, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik deze artikelen ook erg graag schrijf én ik ze leuk vind om zelf af en toe eens terug te kijken. Vooral die van de vakanties zijn mijn persoonlijke favoriet. Deze, nummertje 169, met Koen z’n nieuwe tattoo’s, eindigt dit jaar op nummer 10. Volgens mij waren jullie massaal benieuwd naar wat Koen op z’n lijf had laten zetten!

9. WELKOM BROERTJE!

Deze viel een beetje te verwachten: de geboorteaankondiging van Benjamin! Twee dagen na zijn geboorte op 30 augustus 2017 kroop ik heel kort achter mijn laptop om jullie te vertellen over de geboorte van onze kleine man. Ik had jullie op Instagram al laten weten dat hij er was, maar kon het niet laten om ook even een stukje te schrijven. Als ik het nu teruglees kan ik er ergens nog wel een soort van emo van worden, omdat het zo perfect laat zien hoe ik me die eerste dagen voelde.

8. EEN GEBOORTEFOTOGRAAF: ONZE ERVARING

Dit is een ontzettend persoonlijk artikel, over waarom wij voor een geboortefotograaf kozen en hoe we dat uiteindelijk ervaren hebben. Ik vertel jullie hoe ik er op terugkijk én laat nog wat foto’s zien. Ik vond het best een beetje spannend dit artikel te schrijven, omdat ik bij voorbaat behoorlijk wat verbaasde reacties kreeg als ik vertelde dat er een fotograaf bij de bevalling zou zijn. Het bleek één van de beste beslissingen die ik ooit maakte, toen de bevalling zo snel ging dat ik het af en toe zelf amper kon bevatten. Het aantal reacties op dit artikel vond ik echt overweldigend. Onder het stuk zelf, maar vooral ook persoonlijk kreeg ik zoveel leuke berichtjes die ik nooit verwacht had. Ik kan me er nog steeds alles bij voorstellen dat je er niet aan moet denken, maar als je ook maar enigszins twijfelt over een geboortefotograaf kan ik je echt alleen maar aanraden er écht eens goed over na te denken. Het heeft mij zó geholpen die snelle bevalling te verwerken en de foto’s zijn me echt intens dierbaar.

7. MIJN VERLOF ZIT EROP!

Dit artikel schreef ik een paar dagen voor ik weer moest gaan werken. Om heel eerlijk te zijn verbaast het me dat dit in de top 10 is beland! Van de andere kant; het is een persoonlijk stuk, ik vertel jullie hoe ik mijn uren in zal gaan delen en hoe we het qua opvang geregeld hebben voor de boys, dus ik kan er ook wel weer inkomen dat dat interessant zou kunnen zijn voor andere mama’s! Inmiddels heb ik er nóg een dingetje bij, met de webshop, en ziet de indeling er weer iets anders uit, maar daarover volgt snel een nieuw artikeltje.

6. WAAROM WIJ VOOR MINDER KRAAMZORG KOZEN

Dit is één van de artikelen waar ik zelf erg blij mee ben. Wij kregen na de kraamweek regelmatig vragen en opmerkingen over het feit dat we heel bewust voor minder kraamzorg kozen, en ik vond het fijn te kunnen delen waarom wij deze keuze maakten. Nóg fijner vond ik het om te zien dat het voor veel vrouwen een soort eye-opener was. Kraamzorg kán geweldig zijn, maar als je je er – net als ik – niet prettig bij voelt om continu een onbekende om je heen te hebben, zijn er dus ook nog andere opties. Het doet me heel goed te zien dat dit een artikel is waar andere mama’s of bijna mama’s echt wat aan hebben!

5. Q&A OKTOBER’17: DEEL 2

Dit is er weer zo eentje uit de categorie ‘verrassend’! Ik denk dat ie vooral zo goed gelezen is omdat ik in ga op vragen als hoe wij onze relatie boeiend houden met twee kleine kindjes, en of er bij ons eigenlijk ooit wel eens iets níét zo goed gaat. Ik vind Q&A’s altijd erg leuk om te doen omdat het een manier is om iets te schrijven over dingen die jullie klaarblijkelijk echt willen lezen, dus ik ben sowieso van plan er ergens in het eerste kwartaal van 2018 weer eentje te doen!

4. AND THEN THERE WERE FOUR

Het op drie na best gelezen artikel van 2017 is het artikel van 18 februari, waarin ik jullie vertel dat we in verwachting zijn van ons tweede kindje. Ik ben weer zwanger! Na alle toestanden van de maand daarvoor ben ik héél erg blij dat ik jullie mag vertellen dat er ‘n broertje of zusje voor Morris onderweg is, en de reacties zijn overweldigend. Zo leuk!

3. PLOG158: ZIEK & VERJAARDAG

Artikeltjes met lichtelijk dramatische titels doen het op één of andere manier altijd goed. Ik vermoed dat het ‘ziek’ er hier voor heeft gezorgd dat deze plog op nummertje 3 is beland dit jaar, want het is een fotodagboekje als alle anderen, alleen dan met een ziek hoofd en net wat meer geklaag dan je hier normaal vindt. Het is niet mijn favoriete artikeltje – ik word persoonlijk wat vrolijker van blije verhalen dan van grieperige toestanden – maar hij deed het desalniettemin goed!

2. DIT IS ONS NIEUWE PROJECT

Het meest recente artikel in dit lijstje, en dan ook nog op nummer twee: het stuk van 14 december waarin ik jullie EINDELIJK kan vertellen wat het nieuwe project is waar Robin en ik stiekem al een hele poos mee bezig ben. Ik heb hier en daar al wat hints laten vallen, subtiel en een tikkie minder subtiel ook wel, en ik vind het zooo leuk dat ik het eindelijk helemaal kan delen. Jullie reacties zijn geweldig. Meer motiverend vind je het niet, dus daar worden Robin en ik allebei ontzettend blij van. Dat je zelf heel lang op iets zit te broeden en er enthousiast over bent is één ding, maar dat er dan ook nog zo leuk op gereageerd wordt is weer heel andere koek.

1. MIJN TWEEDE BEVALLINGSVERHAAL & FOTO’S

Dit zal voor jullie geen verrassing meer zijn! Precies zoals ik eigenlijk begin dit jaar al verwachtte, werd mijn tweede bevallingsverhaal het best gelezen artikel van afgelopen jaar, en zelfs het best gelezen artikel óóit op mijn site! Het is een artikel waarin ik me ontzettend kwetsbaar opstel en iets heel intiems met jullie deel, maar dat vind ik in deze eigenlijk vooral heel mooi. Mijn tweede bevalling was een heel bijzondere ervaring waar ik met een onwijs gelukkig gevoel op terugkijk, en ik zou af en toe serieus willen dat ik het nog een keer opnieuw zou mogen beleven. Ik vertel jullie het verhaal van de geboorte van Benjamin, mét foto’s, en dat maakt het extra bijzonder!

En dan waren dat de best gelezen artikelen van 2017, en dit mijn laatste stuk van dit jaar. Heb jij ze allemaal gelezen?

Lieve allemaal, ik dank jullie vanuit de grond van mijn hart voor afgelopen jaar. Voor dat jullie steeds weer terug kwamen. Sommigen ééns per maand of eens per week, sommigen zelfs iedere dag: ik ben vet trots dat ik zulke lieve lezers heb. Vrouwen die het leuk vinden om mijn stukjes te lezen, en die met mij meedenken, die me advies of feedback geven en die er gewoon ‘zijn’. Jullie zijn de besten. Ik wens jullie een heel fijne jaarwisseling toe vanavond en hoop jullie hier in 2018 weer te zien.

Tot volgend jaar!

 

Recommended Posts
Showing 3 comments
 • Merlijn

  Hoi Michelle,
  Dit jaar ben ik via Instagram op je site terecht gekomen. Ik was zwanger en vond de stukjes die je schreef erg leuk om te lezen. Uiteindelijk heb ik al je artikelen gelezen omdat ik veel van mezelf daarin herken.
  Inmiddels ben ik bevallen van onze prachtige dochter en herken ik ook nu veel en vind ik het leuk om te lezen hoe je alles doet. Ga vooral zo door! Dan blijf ik je artikelen trouw lezen!
  Alvast de allerbeste wensen voor jou en je prachtige gezin voor 2018!

 • Sophie

  Super mooi artikel, Michelle! Oprechte vrouw! Voor jou ook een prachtig nieuw jaar met veel genotmomenten met je familie en gezin!

 • Jessy

  leuk om Te lezen. Iedere keer weer.
  Ik Hoor denk ik bij de groep die dagelijks wekelijks kijkt haha.
  Een heel prachtig en gelukkig jaar voor jullie met familie en gezin !

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!