BUCKETLISTDINGEN

 In Persoonlijk

Een aantal jaar geleden was het ineens een dikke vette hype: de bucketlist. Iedereen moest en zou er eentje hebben. Een lijst met dingen die je per se wil doen voor het niet meer kan. Om heel eerlijk te zijn heb ik een hekel aan het woord, máár ook ik heb wel een lijstje met dingen die ik heel graag nog ooit wil doen. Op korte of op lange termijn. Dingen die ik gedaan wil hebben voor het te laat is. Het zijn allemaal geen moetjes. Ik zou geen periode van nationale rouw afkondigen als het er allemaal niet van komt. Ik wilde graag trouwen en moeder worden: wat dat aangaat valt er niets meer te overtreffen. Maar dromen mag en ik geloof zelfs dat het hartstikke goed is, dus ik besloot er eens over na te denken wat ik, nu ik mijn allergrootste #lifegoals behaald heb, nog heel graag wil doen in mijn leven.

New York

Dit wisten jullie al, maar ik wil heel graag een keer met Koen en de jongens naar New York. Dit is het énige wat ik eigenlijk had willen doen voor we kinderen kregen, maar het is er nooit van gekomen, dus nu wordt het een tripje met kids. Alleen maar leuk. Ik ben dol op New York, maar Koen is er nog nooit geweest, dus het lijkt me echt heel gaaf om er samen heen te gaan.

Reizen

Sowieso wil ik nog best wat van de wereld zien voor het niet meer kan. Ik zou heel graag eens een roadtrip maken langs de westkust van Amerika, naar de Malediven vliegen, Australië lijkt me ook wel wat – al kan ik me nog niet voorstellen dat ik zó lang ga reizen om op een bestemming te komen – en dichterbij huis lijkt het me ook heel leuk om wat meer van Scandinavië te zien.

BMW kopen

In het kader van materialistische dingen.. Dit is er eentje waarvan ik gewoon weet dat het ooit gaat gebeuren. Vroeg of laat komt ie er hoor, een nieuwe BMW. Pap en mam hebben er allebei een dus ik heb dat autoliefhebber zijn van huis uit meegekregen. Als kind al zat ik de hele autoreis naar de vakantiebestemming in Italië op de weg te kijken en mooie auto’s te spotten met pap. Op een dag hoop ik er ook een op de oprit te hebben.. Een zwarte. Het aller aller liefst een X5, maar als dat net te hoog gegrepen – kuch – is zou een 5 Touring zou ook een feest zijn. Snel, lekker veel ruimte, van alle gemakken voorzien. Ik houd er echt van. Ooit..

Studeren

Hoewel ik nog altijd blij ben dat ik niet meer naar school hoef, wil ik me wel heel graag blijven ontwikkelen. Ik ga nooit meer in een klas zitten, maar het lijkt me wel heel leuk om cursussen en thuisstudies te doen om te blijven leren. Ik heb onwijze infobesitas, dus het lijkt me wel leuk daar wat nuttigs mee te doen.

Nieuwe vreemde taal leren

Ik spreek vloeiend Nederlands en Engels, en goed Duits. Ik versta redelijk Frans, Spaans en Italiaans en kan dat ook best een beetje spreken, maar daar is wel nog een hoooop ruimte voor verbetering. Ik zou mijn Spaans en Italiaans dus wel heel graag op willen vijzelen. Vraag me niet waarom, maar is gewoon een dingetje. Ik heb die talen op de middelbare school allemaal in mijn pakket gehad, en ik zou er wel meer mee willen doen nog. Eerst Spaans, daarna Italiaans.

Eigen huis bouwen

We wonen hartstikke fijn nu, en vooral de wijk waar we wonen zou ik niet graag missen – dat aan de weilanden wonen bevalt moeder gans hier perfect – maar we willen ook heel graag ooit zelf iets laten bouwen. Beetje jaren 30 stijl, of meer woonboerderij-achtig met een rieten kap. Met vijf slaapkamers en een fijne speelkamer. Of we dit binnen vijf jaar gaan doen of dat het nog tien jaar duurt weet ik niet, maar deze staat wel hoog op het wensenlijstje.

Motorrijbewijs halen

Wil ik gewoon nog ooit doen. Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik een snelheidsduivel ben – het gaat mij echt nooit snel genoeg, love Duitse snelwegen – dus ik moet en zal nog ooit zelf motorrijden.

Op stap met de boys

Nu denken jullie: och gut, heb je weer zo’n type met zo’n halve midlifecrisis. Maaar zo is het niet. Het lijkt mij fantastisch om ooit, als ze er oud genoeg voor zijn, op stap te gaan met de jongens. Wij hebben dat voordat de jongens er waren ook heel vaak gedaan met papa en mama, op vrijdagavond even een borrel drinken met z’n allen, puur omdat we dat gewoon heel gezellig vonden – en vinden, en ik hoop dus echt heel erg dat Morris en Benjamin later hetzelfde over ons denken. Vind dat zo’n mooi compliment.

Tante worden

Ja hier heb ik verdomd weinig invloed op, maar het lijkt me ZO LEUK om tante te zijn! Als ik zie hoe Robin en Mees met mijn kinderen zijn.. Dat wil ik ook ooit!

Tattoo nemen

Dit is er zo eentje van ‘doet ze het of doet ze het niet’, maar sowieso dat ik dit wel wil doen voor ik er niet meer ben. Ik ben er totaal het type niet voor, en ik hoef ook geen gigantische meesterwerken, maar iets kleins wat niet gigantisch in het oog springt en wat goed te verbergen is zou ik toch echt best ooit willen.

Groot gezin

Trouwen en mama worden stonden ooit bovenaan mijn bucket list. Nou zijn die inmiddels afgevinkt, maar ik droom nog steeds van een groot gezin. Dat we twee kinderen hebben biedt geen garantie op een eventuele volgende zwangerschap, maar als ik even alleen zou denken in mogelijkheden zonder verder ergens rekening mee te houden zou ik zeker vier kindjes willen.

Een jaar lang borstvoeding geven

Dit is er een die niemand snapt, en dat hoeft ook niet, maar ik wil heel graag een jaar borstvoeding geven. Bij Morris was ik van tevoren volledig blanco, maar toen het eenmaal allemaal liep als een trein wilde ik heel graag dat jaar volmaken. Morris wilde alleen zelf niet meer toen ik al even zwanger was van Benjamin en oma overleed. Ik denk dat er hormonaal toen het één en ander veranderde, want toen was hij er klaar mee. Ruim negen maanden heb ik hem gevoed; daarna was het over. Deze keer zou ik het graag een jaar volhouden. Langer hoeft ook echt niet, maar gewoon, dat jaar.. Toch een beetje ‘n streven!

Vrijwilligerswerk met oude mensen

Toen ik nog op de middelbare school zat ging ik wel eens naar het bejaardentehuis om daar gewoon even te kletsen met de oude mensjes. Dat heb ik inmiddels al jaren niet gedaan, maar eigenlijk zou ik dat wel weer eens willen doen. Ik vind het zo schrijnend hoeveel oude mensen eenzaam zijn. Als ik dan naar mijn opa’tje kijk: die is nog hartstikke blij en mama is iedere dag wel even bij hem, maar er zijn ook zoveel oude mensen die dat zo niet hebben. Vind ik heel zielig en zou ik best wel weer eens wat mee willen doen. Al is het maar één keer in de week even een uurtje een kopje thee ofzo.

Tot zo ver deze puntjes van mijn bucketlist. Of dromenlijst. Hebben jullie er ook zo eentje? En wat staat daar op? Ben benieuwd! Voor straks alvast een heel fijn weekend!

Recommended Posts
Showing 21 comments
 • Nicole

  Die tattoo had ik ook. Wel niet wat waar…
  En nu heb ik het gedaan. Kleintje binnenkant pols en super blij mee.
  De auto is bij mij Volvo of audi q…
  Zal wel bij dromen blijven.

 • Mathiske

  Aan tattoos ben ik al begonnen. Ik heb een kleintje met mijn zusje en eentje voor mijn dochter. Met motorrijden was ik al begonnen maar ben met 14 weken zwangerschap gestopt. Die dikke 5 serie staat hier ook wel hoog op t lijstje, of toch n v70 of een v90. Ooit.. la het budget het toe laat haha. Leuk om je lijstje te lezen en dat we een aantal overeenkomsten hebben.

 • Wendy

  Dat jaar ga je zeker volmaken!

 • Ellis

  Leuk lijstje dit! En Wat leuk om te lezen dat je een groot gezin zou willen.
  Ik ben pas bevallen van ons 4e ik kindje. Wij vinden het heel gezellig om een groot gezin te hebben. Maar ik heb er wel vaak commentaar op gehad als ik mijn wens voor een 4e uitspraak. Ik vind het daarom ook leuk dat jij daar zo eerlijk over bent. Ik zelf durfde dat niet meer. Belachelijk eigenlijk…. krijg jij er wel eens rare reacties op?

  • bijzonderkleinwonder

   Nee eigenlijk niet om heel eerlijk te zijn! Meer opmerkingen als ‘ik snap dat wel, je kunt ook nog heel lang’ omdat ik zo jong ben. En verbaasde blikken wel, omdat het niet per se meer de norm is om een groot gezin te willen. Maar ik vind het echt niet iets om me voor te schamen of om niet eerlijk over te zijn. Ieder het zijne toch?:)

   • Ellis

    Je hebt helemaal gelijk hoor

 • Aline

  Mooi. En altijd leuk om over na te denken!
  Wordt alleen wel een beetje krap in die X5 of 5-serie samen met Koen en 4 kindjes 😉

  • bijzonderkleinwonder

   Haha neee hoor de X5 is er ook met derde zitrij!

   • Aline

    Ah wist ik niet! Dan moet dat m worden! 😉

 • Eefke

  Scandinavië aanrader! Wij zijn al fan. 4x al op de teller. Alle 3 de landen. Zomer en winter. Gaan we terug? JAAAAAHHH terwijl we beide niet graag 2x naar 1 plek gaan maar ooohhh Noorwegen met onze boys straks… ff wachten tot ze ouder zijn en dat hutten en vlotten bouwen. Heerlijk… En ik ben geen camping type

 • Sarah Stoutenbeek

  Oh, wat wil ik ook graag trouwen en kindjes! En ook 4, wat een feest zou dat zijn. ❤️ Onwijs mooie wensen allemaal. Dikke kus! X

 • Tamara

  Jaaaaa vier kinderen is zo leuk! Oké het is heeeeeel druk! Maar ik zou het niet anders willen! Vind het echt geweldig!

 • Hester

  Als ik naar deze bucket list kijk kan ik alleen maar denken: Ik vind jou toch zo’n ontzettend mooi mens!!!

 • Jai

  Pff een jaar borstvoeding! Ik heb ze bij beide kinderen aan getikt. Vond het ook magisch, een jaar. Snap ook heel goed dat je dat wenst te behalen. Met een lach en een traan kijk ik erop terug. Succes met dit bucketlist-dingetje, maar het gaat je vast wel lukken!

 • Miriam

  Hahaha je hebt gewoon mijn wensenlijstje opgeschreven! Exact dit en hard op weg het waar te maken. Alleen de borstvoeding niet, daar had ik bij alledrie de kindjes he-le-maal niks mee. Erg negatieve ervaring bij de oudste opgedaan en dat is nooit meer goed gekomen daarna.
  Succes met alles mooi mens!
  PS: mijn tattoo zit op de binnenkant van mijn rechterpols, als ik een brede armband draag of lange mouwen dan is ie onzichtbaar. Handig voor werk. Het zijn de voorletters van mijn man en kindjes die in elkaar verweven zijn. Genomen op mijn 30ste. Geen seconde spijt van!

 • Roos

  Zolang al geen blog meer gelezen en dan nu zo’n leuke! Mooie bucketlist. En vier kindjes, zou prachtig zijn! Ik vind het stoer dat je hier zo open over durft te zijn. Twee is nu eenmaal de maatschappelijke norm en je wilt niet weten wat n bak ongezouten kritiek mensen durfden ge geven als ik m’n wens voor een derde uit sprak. Maar allemaal mooie wensen. Evenals tante worden. Ik hoop in mei voor de vijfde keer tante te worden! Blijft speciaal. Hoop dat mees en Robin een beetje haast maken

 • Carmen

  Mooie doelen, zelf heb ik eigenlijk geen bucketlist. Ja, ik zou wel een groter huis willen maar eigenlijk ben ik heel blij met mijn leven zoals het nu is. En jij natuurlijk ook, dat vind ik juist zo leuk aan je blog, zoveel positiviteit 🙂

 • Mare

  Wat een prachtige lijst Michelle! Een huis bouwen klinkt misschien ver weg onbereikbaar….maar wat dacht je ervan om in de tuin een mooi speelhuis voor de jongens te ontwerpen?

  En vrijwilligerswerk met ouderen zou je zo kunnen doen als bedrijf!
  Zie het kopje bedrijfsuitjes, als je kijkt op de website ouderenfonds help mee als bedrijf (ik schijn hier geen linkjes te mogen plaatsen).

 • Melissa

  Tripje westkust van Amerika ➡️ Zeker doen!!! Echt de moeite !!! Wij deden het 2jaar geleden (startend in sanfrancisco en geëindigd in los angeles . 3weken geweest) DE REIS VAN ONS LEVEN ! New york , ook eentje pp mijn “to do” .

 • Fleur

  Hoezo snapt niemand dat je een jaar borstvoeding wil geven? Ik denk dat veel BV moeders dat juist snappen. Ik wel iig, het is zo’n mooi moment samen, dat wil je als het kan zo lang mogelijk in stand houden!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!