CAMPINA OPEN BOERDERIJDAGEN 2019

 In Lifestyle

Ik ben een meisje van het platteland. Letterlijk opgegroeid tussen de weilanden, in een heel klein dorpje – Wilbertoord, voor de topografische wonderen onder ons;) – met ongeveer 1000 inwoners en letterlijk meer dieren dan mensen. Op een plek waar we konden stoepkrijten midden op straat, waar we onze fietsen buiten de poort nooit op slot hoefden te zetten, en met een achtertuin die grensde aan een weiland met schapen. Inmiddels woon ik daar al tien jaar niet meer, maar kom ik er wel nog wekelijks om de jongens naar hun bonusopa en -oma te brengen op oppasdag. En ze blijken wat dat betreft toch meer van mij te hebben dan ik dacht, want ze gaan letterlijk ie-der-e week naar de boerderij om naar de koeien en de kalfjes te kijken en te spelen en genieten heel erg van in de natuur zijn. Vind ik alleen maar leuk! We wonen nog steeds in een dorp, maar wel eentje veertig keer zo groot, en waar ik opgroeide tussen de schapen groeien de jongens op in een vol gebouwde stenen wijk. Niks mis mee, óók leuk, maar wel anders.

Campina nodigde ons uit om op 31 mei, de dag na Hemelvaart, een Open Boerderijdag te bezoeken. Al veertien jaar organiseren zij de Boerderijdagen, waarbij boerenfamilies hun staldeuren openen voor het grote publiek. Ik was nog nooit eerder op een boerderijdag geweest, dus het zou een primeur voor ons worden. We zijn de dag na Hemelvaart sowieso altijd vrij, dus wat dat betreft meteen een leuke dagbesteding met de jongens, Vooral Benjamin vindt koeien fantastisch – als je me volgt op Instagram heb je ‘m sowieso al eens horen loeien:’) – dus die twee deden net of ze een dagje dierentuin voor de boeg hadden.

We werden verwacht op de boerderij van de familie Veldhuisen in Nigtevecht. Om heel eerlijk te zijn: ik had géén idee wat te verwachten. Maar echt niet gewoon. Het bleek uiteindelijk veel ‘grootser’ te zijn dan ik me van tevoren had bedacht. Alleen al qua bewegwijzering was het súpergoed geregeld, er was voldoende parkeergelegenheid, we hebben een rondleiding van de boer gehad over zijn boerderij, zagen de allerjongste kalfjes – afgelopen woensdag geboren! – kregen uitleg over hoe de melk precies van de koeien naar onze koelkast gaat, en picknickten in het gras. Er was voor de kindjes heel veel te doen. Ze konden zich laten schminken, meedoen aan allerlei spelletjes, er was een springkussen – punten bij Morris – kleine konijntjes om mee te knuffelen, en er was ook qua eten vanalles. Verse gebakken eitjes, verse fruit, ijsjes; allemaal voor relatief schappelijke bedragen.

Op 10 juni is de tweede boerderijdag van dit jaar. De entree is gratis en voor iedereen toegankelijk, maar het is voor boeren wel fijn als ze enigszins een idee hebben van hoeveel mensen ze op hun boerderij mogen ontvangen. Mocht je al weten dat je de 10e wil gaan kun je je dus aanmelden op de site van Campina – hier. Dat is overigens niet verplicht; ook zonder aanmelding ben je welkom. Ik vind het overigens ook een erg leuke tip voor als je een beperkter budget hebt: voor de kindjes is het echt een uitje!

Hebben jullie al ooit een boerderijdag bezocht? Dankjewel voor het lezen. Geniet van het mooie weer vandaag!

 

Recommended Posts
Comments
  • Carina Vermeulen

    feestje vieren te september 1-12 e
    stuur me info

    corriev11@kpmail.nl

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!