DE AFTER-WEDDING TAG

 In Bruiloft

Een lieve bezoekster bracht me op het idee de after wedding-tag in te vullen! Hij is oorspronkelijk bedacht door Joyce en al door een boel bloggers ingevuld, maar omdat hij zo persoonlijk is leek het me leuk hem ook te doen. Ik heb inmiddels al behoorlijk wat geschreven over onze bruiloft; onze trouwclip staat al een hele poos online, en jullie konden ook al lezen over het aanzoek en de zoektocht naar mijn trouwjurk. Omdat ik nóóit uitgepraat raak over onze trouwdag en ik het heerlijk vind herinneringen op te halen én omdat jullie steeds heel enthousiast zijn over mijn bruiloft gerelateerde artikeltjes leek dit me weer een goeie match:)! Komen ze!

Wat was het eerste wat je dacht/voelde na de ceremonie?

WE ZIJN GEWOON ECHT GETROUWD! Ik vond het zo onwerkelijk om eindelijk écht man en vrouw te zijn. Dat ‘ja’ mogen zeggen, elkaar de ringen om mogen schuiven; ik vond het allemaal even indrukwekkend. Sowieso vond ik de hele ceremonie echt heel bijzonder. Achteraf is dat moment van de dag zó snel voorbij gegaan dat ik erna nog regelmatig op de film heb teruggekeken wat er ook alweer allemaal gebeurd en gezegd is in de kapel. Ik had vooral zo’n overweldigend geluksgevoel na de ceremonie.

Wat was het leukste moment van de bruiloft?

Ik vond het moment dat Koen mij voor het eerst zag, in de tuin bij papa en mama, héél bijzonder. Koen is helemáál niet emotioneel van karakter dus ik had van te voren wel eens gegrapt dat hij waarschijnlijk lekker koel zou zeggen dat m’n jurk hartstikke mooi was en we daarna dóór zouden gaan, maar het liep zo anders. Hij draaide zich naar me om, bekeek me van top tot teen en moest toen zó huilen. Dat was echt een heel bijzonder moment. Het uitspreken van de geloften vond ik ook zoooo mooi. Ik wist niet wat Koen zou gaan zeggen, en andersom idem, en hetgeen hij zei was zo lief dat ik het nog steeds moeiteloos kan herhalen. Het allerleukste vond ik denk ik de kus na het jawoord. De ontlading die ik op dat moment voelde is echt met geen pen – of toetsenbord – te beschrijven.

Wat is je favoriete trouwfoto?

Ik kan écht niet kiezen! Er zijn zóveel mooie foto’s gemaakt; ik kijk ze met enige regelmaat allemaal terug, gewoon omdat ik het zo leuk vind om te zien. Een paar van mijn favorieten:

IMG_5552

DE KUS!

IMG_5657

Nét getrouwd: die gelukkige gezichten!

IMG_4264-2

‘s Ochtends maakte ik me klaar met mama, Mees en Lotje, en ik vind deze foto van ons samen zo waardevol. 

img_4228

Dit vind ik de mooiste foto met papa en mama. Van de emotie op hun gezichten krijg ik nog steeds kippenvel.

img_4966

Dit vind ik één van de mooiste ‘geposeerde’ foto’s. Vind die omgeving net een sprookje!

Is er iets dat je achteraf anders had willen doen?

Eigenlijk niet.. Perfectie bestaat niet, en voor ons was het echt heel mooi zoals het was. Ik zou de dag tekort doen als ik nu iets zou noemen om het noemen; ik zou oprecht niet weten wat ik achteraf anders had willen doen. Het was, samen met de geboorte van Morris, de allermooiste dag van ons leven.

Voel jij je anders nu je getrouwd bent?

Ik voel me niet per se anders, terwijl de situatie wel wezenlijk anders ís. Het hebben van dezelfde achternaam als Koen – en ondertussen ook Morris – vind ik heel bijzonder. Ik weet dat er veel mensen zijn die überhaupt niet geloven in het instituut ‘huwelijk’, maar ik vind het wel heel mooi dat we nu ook op papier bij elkaar horen. Dat je elkaar, ten overstaan van iedereen die je lief hebt, belooft onvoorwaardelijk van elkaar te houden en er voor elkaar te zijn vind ik nog steeds magisch.

Had je een thema? Zo ja waarom dat thema?

We hadden niet écht een thema. Ik had alle aankleding in het zwart wit en zilver gemaakt, en de bloemen waren wit of heel zachtroze, maar daar zat niet per se een achterliggende gedachte achter. Vonden we ‘gewoon’ mooi!

Heb je gehuild op je bruiloft?

Ja joh! Hoewel ik sowieso best wel kan huilen van emotie, had ik van te voren nooit gedacht dat ik dat op onze trouwdag ook zou moeten. We stonden er van te voren allebei heel nuchter in. Zo van ‘we gaan gewoon onze liefde vieren met iedereen die we lief hebben om ons heen; er verandert verder helemaal niets dus we gaan lekker genieten’. Nou is dat ook precies wat we gedaan hebben, alleen dan mét tranen. Ik huilde voor het eerst eventjes ‘s ochtends voor de spiegel met papa en mama. Daarna toen Koen en ik elkaar voor het eerst zagen in de tuin, en toen papa me weggaf aan Koen in de kapel – JANKEN! – dat was zo’n emotioneel moment.

Toen Robin zijn speech hield tijdens de ceremonie hield ik het ook niet droog; hij sloot af met dat ik al 20 jaar zijn beste vriendin ben, en dat hij hoopt dat hij dat later, als we heel oud en grijs en verrimpeld, nog steeds kan zeggen. Nou je kunt je voorstellen dat de sluizen toen opengingen. Toen Koen zijn geloften voorlas hield ik het niet droog, en toen ik tijdens de borrel de cadeautjes van mijn oma’tje en auntie (de zus van papa) kreeg, moest ik ook echt keihard huilen. Ik heb met hen allebei een héél bijzondere band, dus dat was wel te verklaren. Tijdens onze laatste dans op ‘you’ll never walk alone’ (mijn meisjesnaam is Walk; is dus echt een beetje ons ‘familieliedje’) moest ik ook  heel erg huilen. Gewoon omdat ik niet kon geloven dat die dag, waar we zó lang naar toe hadden geleefd en die je maar één keer in je leven zo meemaakt, bijna voorbij was. En tussendoor heb ik geloof ik op verschillende momenten natte ogen gehad. Nu klinkt het alsof ik echt de hele dag heb lopen brullen hè, maar dat valt eigenlijk wel mee. We hebben vooral héél veel gelachen, maar er waren gewoon een aantal heel emotionele momenten. Voor Koen ook overigens. Die had ik vóór onze trouwdag precies één keer zien huilen. Dat haalde hij dus op de dag zelf mooi even in;)!

img_4428

Staat er iets gegraveerd in je ring?

Ja! In de mijne staat ‘Koen 01.05.2015′, en in die van Koen staat – verrassend! – Michelle 01.05.2015’.

Hadden jullie een openingsdans?

We hebben wel een openingsdans gedaan, op when you say nothing at all, maar dat was geen bijzonder ingestudeerd dansje of zo. Ik wilde in eerste instantie niet, omdat ik me er heel ongemakkelijk bij voelde, maar uiteindelijk hebben we het toch gedaan, ‘gewoon’ vast dansen, en viel het me alles mee. We hadden geen zin om speciaal op dansles te gaan voor onze openingsdans; dat had voor ons niet zo veel toegevoegde waarde!

Wat voor bloemen had je?

Ik had een – vind ik zelf – práchtig boeket van pioenrozen! Sowieso hadden we óveral pioenen op onze bruiloft. Mijn lievelingsbloemist, Berends, heeft alle bloemen verzorgd en hij weet precies wat wij mooi vinden, dus daar was ik héél erg blij mee. Toen we trouwden waren de pioenen nog nét niet in het seizoen, dus Ralf – de eigenaar – heeft heel erg zijn best moeten doen om genoeg pioenen in de goede kleur en in de goede staat, dus mooi open, af te leveren, maar dat is helemaal gelukt en daar ben ik super dankbaar voor. Ik vond mijn boeket écht perfect.

img_5241

img_5114

Dat was ‘m! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om weer wat meer over onze bruiloft te lezen. Ik ben eigenlijk wel benieuwd wie van mijn lezers ook getrouwd is, en hoe jullie terugkijken op je grote dag, dus laat dat vooral even weten bij de comments.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende! X

Recommended Posts
Showing 21 comments
 • Mathiske

  Wat een leuke tag. Ik had het jaar er voor ook de aller aller eerste pioen rozen. Wij trouwden toen in april. Jullie foto’s zijn zo prachtig, ik kan me alleen maar voorstellen dat het inderdaad een van de mooiste dagen van jullie leven is. Het gelukt straalt op alle foto’s echt van jullie gezichten af!

 • Marieke

  Leuk om te lezen!
  Ik ben zelf ook getrouwd, en we kijken er ook heel fijn op terug! Ook een hele mooie en ontspannen dag!
  Al weer 3,5 jaar geleden! Maar vind het nog steeds erg leuk om de foto’s terug te kijken!

  • Michelle

   Mooi als een bruiloft zo’n fijne herinnering is hè! Gelukkig hebben we de foto’s nog;)!

 • Kim

  Mooi zeg! Echt prachtig boeket inderdaad. Ik ben getrouwd op 8 mei 2013 en had ook een pioenrozen boeket. Voor ons was het ook de mooiste dag van ons leven, nu samen met de geboorte van ons zoontje. Heel herkenbare tag dus dit, haha. Ik blijf het wel stom vinden dat trouwen niet iets is wat je elk jaar doet 😉

  • Michelle

   Oh zo mee eens. Dat is het énige wat ik jammer vind aan al getrouwd zijn; dat we die dag nóóit meer terug krijgen, en die periode eraan vooraf. Dat was allemaal zo leuk!

 • Yvette

  Super leuk om te lezen. En ik vindt jou jurk ook echt ontzettend mooi! Mij lijkt trouwen zo bijzonder! Ik kijk alweer uit naar je volgende blog.

  Liefs Yvette Steskens

  • Michelle

   Thanks Yvette, leuk om te horen!

 • Kirsten

  Ja, je hebt ‘m ingevuld! Heel leuk om te lezen en geweldig dat je trouwdag zo mooi was 🙂

  • Michelle

   Haha jaaa hij ging meteen op m’n lijstje! Thanks voor de tip;)!

 • Denisr

  Hi Michelle,

  Echt heel leuk om meer van jullie bruiloft gelezen te hebben. Ik kijk nu alweer uit naar je volgende blog.

  Liefs Denise

  • Michelle

   Lief van je Denise:)! Morgen komt deel 2 van de Q&A online!

 • Charelle van Eck

  Wat vind ik het heerlijk om dit soort artikeltjes te lezen! Onze dag staat voor 30.12.2016 gepland, dus nog even wachten. Toevallig hebben we dezelfde videograaf. Leuk om te zien!

  • Michelle

   Leuk om te horen! En wat leuk vooruitzicht!! Nog maar drie maanden.. Vind je het spannend? Oh dat meeen je? Nico en Bas ook?

   • Charelle van Eck

    Jaaa het schiet nu allemaal al aardig op! De laatste dingen nog regelen en dan gaat het toch écht gebeuren. Z’n gek idee! Ja klopt! Nico zelf is hier al op kennismaking geweest, nu na het zien van jullie filmpje heb ik er alle vertrouwen in!

 • Michelle

  Pioenen zijn gewoon echt echt heel mooi hè? Ik zou nog steeds precies hetzelfde boeket kiezen, jij?

 • rosanne1998

  Wat een leuke tag!
  Van mij mag je ook nog wel doorgaan met artikelen over jullie bruiloft, ze zijn zó leuk!
  Het lijkt mij echt geweldig om te trouwen! En wil dan ook een video van mijn bruiloft. Heb die van jullie al iets te vaak gekeken haha oeps.

 • Margot

  Wat leuk om te lezen en je zag er prachtig uit! Ik ben net 4,5 week geleden getrouwd en ben echt nog aan het nagenieten.

 • Isa

  Weer helemaal bijgelezen! Druk, druk, druk hier. Maar voor jouw blog maak ik gewoon echt altijd even tijd, haha. Vond je weekend-plog weer leuk en ook de Q&A was tof. Ben heel benieuwd naar deel 2.

  En wat was dit een leuke tag!! Mooi boeket had je. Ben zelf nog niet uit over welke bloemen er in mijn boeket moeten, maar ik krijg hier toch wel inspiratie van 🙂

 • Lifebyjess

  Wat een prachtige trouwclip, en wat een ontzettend mooie foto’s zijn er van jullie dag.

 • Kristin

  Super leuk om de blogs over je bruiloft te lezen.
  Ik ben sinds vorige week zaterdag officieel verloofd haha.
  Wij gaan 21-9-18 trouwen dus bij ons begint alle pret net! 🙂

pingbacks / trackbacks
 • […] al bij het uitzoeken van de foto’s ben ik weer even helemaal terug. Ik las deze tag bij Michelle, Kleinbijzonderwonder.nl maar hij is origineel van Joy from Joyce ga je hem ook invullen vergeet dat niet haar te […]

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!