DE BABYKAMER: EEN SNEAK PEEK

 In Babykamer

babykamersneakpeek

Met bijna 32 weken op de teller is het kamertje van onze kleine man zo goed als af! En wat zijn we er blij mee.. Het is een heel rustig kamertje, met neutrale kleurtjes en weinig tierelantijnen, precies zoals Koen en ik het mooi vinden. Frummel zal maar een maand of vier, maximaal vijf, van dit kamertje gebruik maken, daarna is de bouw van ons nieuwe huis klaar en gaan we verhuizen! Ondanks dat we dat de hele tijd in ons achterhoofd gehouden hebben, hebben we toch best wat aan zijn kamer veranderd. Zo ligt er nu vloerbedekking, hangen er gordijntjes, en we hebben de muren geverfd in Urban Taupe van Flexa. Omdat het maar een heel klein kamertje is van ongeveer 2,5 bij 3,5 waren er niet zo heel veel mogelijkheden voor ‘extra’ dingetjes. Op dit moment staat er dus alleen een commode, ledikantje, kledingkast en opbergrek, en hebben we het wat aangekleed met wat kleine accessoires. Kijk je mee naar wat sfeerbeelden van de babykamer?

IMG_0442

Deze haakjes komen van de Xenos en waren in de sale voor €0,50 per stuk! De badcapes zijn allebei van Koeka. Links is de wafel Antwerp in baby blue, en rechts is de Venice in silver grey. 

IMG_0444

Dit schapje hoort bij onze babykamer – de hoogglans Alaska van Babypark. Lijsten komen van de Ikea, en de kaartjes heb ik gekocht bij Webshops Only in Den Bosch. De kruik helemaal rechts heb ik cadeau gekregen van een vriendinnetje!

IMG_0445

Zijn Stan Smith’s; een cadeautje van Robin!

IMG_0446

De commode! Het nachtlampje bovenin is van Ikea. De hoes voor de babydoekjes is de Koeka Antwerp in silver grey. Kregen we cadeau van Lotje tijdens onze gender reveal party. De aankleedkussenhoes is ook van Koeka; de wafel Amsterdam in silver grey. Kregen we voor Sinterklaas van papa en mama!

IMG_0450

Dan zijn ledikantje. Beddengoed komt van Babypark en Prénatal, het dekentje gestreepte dekentje komt van CarlijnQ. Was overigens óók een cadeautje voor Sinterklaas! De prints aan de muur komen van Webshops Only, het voetballetje is van BamBam en mocht natuurlijk niet ontbreken, en de knuffel is een echte Olli. 

IMG_0451

Deze bijzondere lijst kregen we cadeau na ons huwelijk. Het dingetje met de datum komt van Action; lekker cliché maar toch wel heel leuk vind ik. Het gebreide grijze beertje is helemaal handgemaakt door mijn schoonmoeder. 

IMG_0461

Deze ledikantdeken is van Jollein, de grote draadstalen mand komt van Action. 

IMG_0468

Dit opbergrekje is onze laatste toevoeging aan de babykamer, en ik vind hem zo leuk! Komt van Kwantum! Het broekje en shirtje komen allebei uit de limited edition van Z8, en de hydrofieldoek met lichtblauwe olifantjes komt uit een set van Aden+Anais. 

Ik ben zo blij met Frummel zijn kamertje! Ik kan me voorstellen dat een ander het misschien veel te rustig vindt, of niet uitgesproken genoeg qua kleuren, maar wij houden hier nou eenmaal heel erg van. Wellicht dat we nog wat babyblauwe details toevoegen, maar verder zal het ongeveer zo blijven als nu. Ik word met de dag ongeduldiger als ik dit kamertje binnenloop.. Ik kan niet wachten tot ik ons mannetje écht mag verschonen op de commode, en écht in zijn ledikantje mag leggen voor zijn slaapjes overdag. Voorlopig mag ik vooral nog even geduld hebben; ook helemáál niet erg! Het geeft me in ieder geval heel veel rust dat zijn kamertje voor nu zo ver af is!

Wanneer had jij het babykamertje grotendeels klaar? Ik ben benieuwd wat jullie van Frummel zijn kamertje vinden. Bedankt voor het lezen! X

Recommended Posts
Showing 0 comments
 • Mathiske

  Wat een mooi kamertje! Wij hadden het kamertje met 27weken helemaal af. Rond week 14 begonnen met schilderen enzo, maar ik durfde het niet af te maken, in het geval van wat als… heel erg gaaf zo met al dat zwart wit!

  • Michelle

   Dankjewel Mathiske! Wij hadden inderdaad ook heel vroeg de meubeltjes en alles, maar daarna stagneerde het een beetje. Heb nu wel zo’n ‘bijna klaar’ gevoel als ik in zijn kamertje ben en dat geeft wel een gerust gevoel.

 • Monique

  Hoi
  Juist supermooi alles.
  Ik weet het niet meer, onze zoon word 15;-)
  Geniet ervan Michelle
  X Monique

  • Michelle

   Dankjewel Monique:)! Dat doe ik zeker. Ben stiekem al een beetje aan het aftellen.

 • Isa

  Wat mooi! Hier hou ik van. Onze babykamer is nu ook (bijna) af. Dat geeft mij een fijn en rustig gevoel. Wel herkenbaar trouwens. Voor ons zit er ook een verhuizing aan te komen. Alhoewel ook wij dit steeds voor ogen hebben gehouden, is er ondertussen hier ook veel veranderd aan zijn kamertje. Ik kijk er elke dag wel een keer. Laat mei maar gauw komen (ook ik ben dan uitgerekend)! Kan niet wachten om het kamertje echt in gebruik te nemen.

  Liefs,
  Isa

 • twinkelbella

  Kan mij voorstellen dat je er heel blij mee bent. Ziet er super schattig uit allemaal en onwijs leuk met al die spullen van Koeka 🙂

 • superglamzine

  Heel mooi kamertje! Ik moet het bedje nog opmaken en dan is het zo goed als af 😉

 • Margriet

  Wat mooi! Zo leuk om te zien wat andere mensen doen met het babykamertje. Ik ben 17 weken zwanger en wij hebben stiekem al heel wat van de babykamer staan. We hoefde niets nieuws te kopen, want we hadden de meubels al van mijn zus gekregen, toen haar kinderen er te groot voor werden. Die stonden dus al in huis lang voordat ik zwanger was. Tja en heb dan maar eens het geduld om ze niet in elkaar te zetten en in een kamertje te plaatsten.

 • Evelien

  Mooie inspiratie!

pingbacks / trackbacks
 • […] jullie mijn artikeltje over de babykamer (klik!) gelezen hebben weten jullie dit waarschijnlijk al, maar ik ben een beetje ‘n kleurloos […]

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!