DE DUBATTI ONE: EERSTE INDRUK

 In Baby, Zwangerschap

Volgens mij is het toch wel een van de leukere dingen om aan te mogen schaffen op het moment dat je weet dat er een kindje onderweg is: de kinderwagen! Ik was, voordat ik überhaupt zwanger was, al volop bezig met het bekijken van mooie wagens op internet en het verzamelen van informatie. Leek me onder het mom van kun je niet vroeg genoeg mee beginnen een hartstikke strak plan. Ik had al heel snel in mijn hoofd welke wagen het precies moest worden, maar week daar uiteindelijk toch vanaf toen we besloten voor de Dubatti One te gaan! Al een héle poos geleden vertelde ik jullie dat onze kinderwagen geleverd was. Ik wilde er toen eigenlijk meteen een eerste indruk artikel over schrijven, maar omdat ik steeds maar niet toe kwam aan het maken van mooie foto’s, bleef het artikeltje op mijn to blog lijstje staan. Tot nu! Want aangezien mijn verlof begonnen is, ik de afgelopen twee dagen ook nog eens ontzettend geluk heb gehad met het weer, en dus ook eindelijk zonnige foto’s kon maken leek het me leuk jullie nu wat foto’s te laten zien van onze kinderwagen, én wat te vertellen over het hoe en waarom.

Zoals ik al zei had ik nog voordat ik überhaupt zwanger was al in mijn hoofd welke wagen ik zou willen. Ik heb uitgebreid research gedaan naar zowat iedere wagen. Van Bugaboo tot Nuna tot Stokke, Mutsy, Quinny en Mima, ik bekeek ze allemaal. De Bugaboo viel voor ons meteen af, omdat die wagen voor Koen met z’n 1.90m héél erg laag is. De Stokke is dan wel weer erg hoog, maar de kleur van het frame niet zo ons ding en ga zo nog maar even door. Puntje bij paaltje vinden we dat het dan een Joolz moet worden, maar welk model dan, en welke kleur? Geen idee.

Ik geloof dat ik een week of 15 zwanger ben als we met z’n tweetjes op een vrije vrijdagmiddag de Babypark ingaan om de wagen uit te zoeken. Lekker op tijd, ik weet het, maar ik denk het kan maar geregeld zijn! Wij dus daar in de Babypark linea recta naar de Joolz-afdeling om de wagen uit te zoeken. Ondanks dat ik normaal gesproken best heel erg besluitvaardig ben, ben ik dat nu dus totaal niet. Die kleur, ik kom er maar niet uit. We besluiten voor een Tailor te gaan, omdat we die gekleurde leren accenten zo leuk vinden, maar ook daar zit ‘onze’ kleur niet meteen tussen. Een zilverkleurig frame is niet zo ons ding, maar als we een zwart frame zouden willen zou meteen de héle wagen zwart zijn, en dat willen we ook weer niet. Afijn, we komen er niet één, twee, drie uit. Dus wat doe je dan? Gewoon even een rondje Babypark om de gedachten te verzetten lijkt ons een goede onderbreking. We wandelen tussen de andere kinderwagens door, kijken nog even bij Stokke en bij Mima, en echt geloof het of niet, maar ik zie ineens de Dubatti staan en ben op slag verliefd. Ik had ‘m op internet nog niet bekeken, dus me er verder ook nog niet in verdiept, maar door de kleursamenstelling die we zien staan – wit frame, beige bak, zwarte kap – zijn we meteen heel erg van de wagen gecharmeerd. We laten ons goed voorlichten door een van de verkoopsters en zijn er dan eigenlijk binnen no-time uit: deze wagen gaat het worden! Zo ingewikkeld als we over de Joolz hebben lopen doen, zo snel hebben we dit besloten. Dat moet een voorbode zijn toch?

We besluiten wel de kleursamenstelling om te draaien, dus het frame wit te houden, maar een zwarte bak te nemen en een zandkleurige kap in plaats van andersom, en plaatsen onze bestelling. Half december worden alle spulletjes geleverd en geduldig als ik ben *kuch* zet ik de wagen meteen in mijn eentje in elkaar. En wat vind ik hem mooi! De doorslaggevende reden om uiteindelijk voor de Dubatti te kiezen, is het feit dat je hem in ontzettend veel verschillende kleursamenstellingen kunt bestellen. Ik geloof er niet per se in dat het verder een ‘betere’ wagen is dan een andere; volgens mij is dat ook heel erg aan persoonlijke voorkeur onderhevig. Waar we er bij de Joolz niet uitkwamen met de kleur, zagen we hier meteen een variant staan die precies bij onze smaak past, dus dat heeft de keuze heel erg gemakkelijk gemaakt. Daarnaast vinden we het design allebei heel erg mooi. Strak, modern, toch enigszins klassiek en zonder tierelantijnen.

Wat ik ook een heel groot pluspunt aan de Dubatti vind, is dat de wagen bizar eenvoudig in te klappen is. Met letterlijk één druk op de knop klap je ‘m heel compact in. Die gebruiksvriendelijkheid staat me erg aan. Voor nu heb ik twee minpuntjes weten te ontdekken, en dat is allereerst dat de kap wat kreukt. Noem me een ontzettende zeikerd, maar dat viel me wel meteen op en vind ik persoonlijk minder. Komt natuurlijk ook doordat we een lichtere kleur kap gekozen hebben, volgens mij hangt dat er heel erg mee samen. Zo zie je dat natuurlijk beter. Daarnaast zijn er, omdat het een relatief nieuw model is, weinig accessoires te verkrijgen. Er is inmiddels wel een parasol – voor mij persoonlijk ook de belangrijkste accessoire, maar verder is er naast een voetenzak en bijpassende verzorgingstas naar mijn weten nog niets op de markt. Dat komt wellicht in de toekomst nog!

De Dubatti One is verkrijgbaar vanaf €949,00 bij Babypark. Wij kregen er voor dat bedrag de voetenzak à €99,00 gratis bij. Omdat ik de wagen tot op heden nog niet gebruikt heb kan ik jullie nog niets vertellen over hoe de Dubatti nou écht in gebruik is, maar ik zal zeker nog een uitgebreide review met voors en tegens schrijven wanneer dat kan.

Voor nu zijn we superblij met onze wagen. Ik vind het écht een heel erg mooi exemplaar en kan niet wachten tot we er eindelijk mee aan de wandel kunnen!

Ik ben benieuwd: welke kinderwagen heb jij aangeschaft? En ben je er tevreden over? Bedankt voor het lezen! X

Recommended Posts
Showing 33 comments
 • twinkelbella

  Het is inderdaad een hele mooie wagen. Wij hebben de Stokke Xplory en we hebben er nooit spijt van gehad. Ze hebben er nu ook een met een zwart frame, echt heel gaaf (vind ik dan:))

  • Michelle

   Die is inderdaad héél gaaf! Ik wilde alleen niet een compleet zwarte wagen, en dat krijg je dan weer wel. Hoezo zeikerig;). Haha.

 • Lieke

  Wat een mooie wagen! 🙂 Echt superleuk!

 • eenbezigbijtje

  Mooie kleurstelling! Ik vind het ook erg leuk om naar kinderwagens te kijken.

  • Michelle

   Dankjewel! Vind ik zelf inderdaad ook. Frummel z’n kamertje is ook heel erg zwart wit beige/zandkleur, en ik vind dat persoonlijk wel chique ofzo.

 • papazijn

  Mooie kinderwagen! De kinderwagen uitzoeken vond ik het leukst. Wij waren eigenlijk vanaf het begin al overtuigd om de Mima Xari aan te schaffen. Vonden dit een mooie moderne wagen. Uiteindelijk hebben we toch de Joolz Day aangeschaft, de voornaamste reden was dat de Joolz makkelijk in te klappen en vervoeren is en het materiaal duurzamer lijkt dan die van de Mima.

  • Michelle

   Dankjewel! Kan ik me iets bij voorstellen, ik vond de Mima inderdaad ook mooi. Klopt wel wat je zegt: Joolz is ook gemakkelijk in te klappen. Dat is deze wagen gelukkig ook; met letterlijk één druk op de knop! Lijkt me zo drie keer niks als dat in- en uitklappen een werk op zich is.

 • upje

  Wij kochten de pericles urban, maar ik heb al geen idee meer waarom onze keuze daarop viel. We zijn der alvast erg tevreden over, al slaagde ik er in mijn eentje niet altijd in om de draagmand af de wielen ste krijgen. Beetje lastig, aangezien ze bij ons in de woonkamer daarin slapen de eerste maanden…

  • upje

   En nu vergeet ik nog te zeggen dat jullie een hele mooie wagen hebben uitgekozen!

   • Michelle

    Haha dankjewel! Die wagen ken ik helemaal niet dus even gauw Google geraadpleegd. Is echt ‘n Belgisch merk zag ik!

 • Jess

  Ziet er heel leuk uit, lekker strak. Ik heb een Mutsy en ben er ook heel tevreden over.

  • Michelle

   Ja hè, ik vind ‘m ook heel strak! Niet zo veel poespas zit er op, dat vind ik persoonlijk wel mooi. Mutsy maakt inderdaad ook mooie wagens!

 • Roos

  Wat een mooie wagen ! Ik ken hem nog niet. Ik heb bij de eerste de quinny gekocht maar d ie beviel niet. Bij de tweede een bugaboo gekocht. Ja ik ben dus zo iemand die twee keer een nieuwe wagen kocht. Nu bij de derde had ik graag weer een nieuwe wagen gekocht. Die hele grijze bugaboo vind ik echt geweldig ! Maar nee ik kan het er niet door krijgen bij mijn man haha. Overigens is mijn man ook 1.94 en dat gaat prima met bugaboo. Groot voordeel van bugaboo vind ik dat de reiswieg erg lang is waardoor die reuzen van mij er lang in passen

  • Michelle

   Hahaha je hebt groot gelijk! Als ‘t kan, dan kan het toch? Ik vind die helemaal grijze inderdaad ook vet mooi. Heb inderdaad vaker gehoord dat Bugaboo relatief lange reiswiegen maakt! Op zich geen overbodige luxe dan in jouw geval;)!

 • Kim

  Leuk artikel en mooie kinderwagen. Wij hebben de bugaboo cameleon. Zijn allebei ook niet heel lang en vindt hem echt super fijn. Nu ons tweede dochtertje van de week geboren is ben ik ook benieuwd hoe die bevalt met een plankje eraan.

  Veel plezier met je wagen alvast!

  • Michelle

   Oooh wat fijn dat ze er is: van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter! Geniet er lekker van samen!

 • Liset - Beautydagboek

  Een hele mooie keuze, want hij is echt prachtig! De combinatie met zwart en zandkleurig is verrassend leuk. Zelf kozen wij 5 jaar geleden voor het merk Maxi Cosi in een bruine kleur. We hadden daar zowel de kinderwagenbak van als het zitje waar je als peuter in kan zitten. En hij bevalt nog steeds goed omdat onze jongste er nog in zit (wel in het peuterzitje natuurlijk, haha) als we het centrum ingaan.

  • Michelle

   Dankjewel, lief<3! Dat vind ik inderdaad zelf ook, en het past overal bij, dat vond ik zelf ook wel handig. Wat fijn dat je al zo lang plezier van je wagen hebt! Wij hebben er inderdaad ook dat zitje bij, dus in principe zouden we hem dan dus ook een hele poos moeten kunnen gebruiken. Hoop dat hij ons ook zo goed bevalt:).

 • Lieve

  Prachtige wagen!
  Ik had vorig jaar ook veel research gedaan en werd tureluurs van alle mogelijkheden en merken. Uiteindelijk hulp en ervaringen gevraagd op Facebook en daar moest ik enorm om lachen: de een raadde me een driewieler aan want die was zo lekker wendbaar, de ander zei dat ik een vierwieler moest hebben want die was zo lekker stabiel; de een vertelde dat je echt luchtbanden moest hebben anders schudt je baby zo door elkaar en de ander riep dat je juist geen luchtbanden moest hebben want dan bleef je maar oppompen en kapotte banden repareren/vervangen. Oftewel: elke wagen heeft voor- en nadelen.

  Dus zijn wij ook de Babypark ingegaan met het idee dat het een mooie wagen moest zijn maar vooral eentje waar mijn man van 1.90m achter kon lopen. Ik vond de prijzen best heftig, zeker als je ook accessoires wilde, en uiteindelijk hebben we gekozen voor een schowroommodel van de Mutsy iGo. De nieuwe serie was er net en de oude serie ging eruit. Het model zag er nog topfijn uit, was in zandkleur, en had een kinderwagenbak maar ook de mogelijkheid er een buggyzitje op te doen (en adapters voor de Maxi-Cosi, maar die hebben we niet genomen). Die hebben we toen los besteld, met een voetenzak erbij. De duwstang kan worden uitgetrokken voor lange mensen, erg handig. En hij is heel eenvoudig in te klappen. De wagen met kinderwagenbak was euro 250, de buggyinzet en voetenzak was geloof ik euro 169.
  Nu 8 maanden in gebruik en ik ben erg tevreden. Stof bijlft mooi, wagen rijdt goed, zitje zit er sinds een paar weken op en is makkelijk te verstellen. Dochter lijkt er ook tevreden mee! 😉

  Dat wordt straks genieten van het wandelen met Frummel!

  • Michelle

   Kan ik me iets bij voorstellen; er is ook zo bizar veel keus he! Wat die bedragen betreft: ben ik helemaal met je eens hoor. Het gaat eigenlijk helemaal nergens over.

 • Isa

  Wat een mooie wagen! Wij hebben zelf gekozen voor de Mutsy iGo. Ook vanwege de kleurstelling, hoe die verder in gebruik is, nog geen idee. Daar moeten ook wij nog even op wachten. Deze wagen heb ik niet gezien toen wij de onze uitkozen, best jammer want ik vind hem op het eerste zicht (van de foto’s) echt onwijs gaaf. Hopelijk bevalt ‘ie goed! 🙂

  • Michelle

   Dankjewel:)! Ik ben er inderdaad ook erg blij mee. Grappig dat juist de kleur zo doorslaggevend kan zijn hè. Ik kan ook niet wachten tot ik er mee mag gaan wandelen. Moeten we gewoon nog even geduld hebben!

 • Thuy

  Erg mooie kinderwagen. De kleurencombinatie is ook erg leuk. Ik heb zelf altijd een bugaboo gewild en die hebben we 4 jaar geleden ook gekocht bij de geboorte van onze dochter. Kwaliteit van de bugaboo is super. Vorig jaar hebben we een tweeling gekregen en moesten we dus een nieuwe wagen kopen. Uiteraard weer een bugaboo. We zijn zeer tevreden met onze bugaboo donkey twin. Het kost wat centen, maar dan heb je ook wat. Enige nadeel is dat je alles, maar dan ook alles opnieuw moet aanschaffen. Niks van de oude kinderwagen konden we gebruiken voor de nieuwe.

  • Michelle

   Kan me voorstellen dat dat inderdaad minder is; dat je dan alsnog alles hélemaal nieuw aan moet schaffen. Maar van de andere kant, net wat je zegt; dan heb je ook wat. Fijn dat je zo tevreden bent over de wagen. Ik hoor inderdaad over het algemeen sowieso positieve reacties op de kwaliteit van Bugaboo.

 • Lieve

  Toevallig kwam ik een recensie van de Dubatti One tegen: http://lifebyrosie.nl/moederschap/recensie-dubatti-one-kinderwagen/#more-12040
  Roos is enthousiast!

  • Michelle

   Die heb ik inderdaad ook gelezen toen wij de wagen al aangeschaft hadden, en ik werd er ook wel blij van dat zij hem fijn vindt in gebruik! Hoop dat wij het net zo gaan ervaren.

 • Michelle

  Haha ja ik ben echt zo’n pieperd hè met m’n kreukels. Heb er van de week even met het stoomstrijkijzer langsop gedaan. Dus niet volle bak ‘gestreken’ zeg maar, maar alleen wat stoom er langs, en ik geloof dat dat wel iets geholpen heeft.

 • Michelle

  Jeetje wat goed dat je ging hardlopen achter de wagen. Dat zie ik mezelf nog even niet doen hoor. Haha. Misschien ooit;)!

 • Annelies

  Tis echt een super fijne wagen! Wij hebben hem ook. Alleen dan met een zwart frame, donkerblauwe bekleding en cognac handvaten! Super wagen, strand, bos, alles rijd erg prettig en stevig!

 • Vera

  Hi Michelle,

  Allereerst gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoontje!

  Je geeft aan dat deze wagen met letterlijk één knop is in te kappen. Houdt dit ook in dat je hem met één hand in kan klappen? Mijn vriend en ik (lees: ik) zijn ook alvast wat voorbereidend werk aan het doen, daar ik met een beperking aan mijn rechterarm ben geboren is het uitzoeken van een wagen niet zo makkelijk als bij de meeste andere stellen. Persoonlijk wil ik heel graag een Joolz GEO, maar deze zijn voor mij haast onmogelijk in te klappen.

  Graag lees ik nog een uitgebreidere review van de wagen als je hem wat langer in gebruik hebt.

 • Marlee

  Wij hebben de dubatti ook. Een heerlijke wagen! En idd met 1 hand in te klappen! De kreukels in de kap gaan er vanzelf uit als je de kap omhoog laat staan. Op spanning dus. Evt kan je met een plantenspuit met heet water inspuiten en de kap op spanning laten staan. Dan is het zo weg. Ik kreeg van iemand een compliment dat de wagen zo licht van gewicht is toen we ergens een trapje op moesten tillen. En super wendbaar met 1 hand en stabiler dan de joolz. Dat komt door zn 4 grote wielen. Daarom rijd het op elk terrein super goed! En de vereing is nu nog beter met het nieuwe frame van 2016.

 • Else

  Wij hebben de Dubatti gekocht maar uiteindelijk toch geruild voor de Bugaboo. Redenen:

  – wielen reden elkaar vaak klem, dat zou met nieuwere versie opgelost zijn volgens Babypark maar was bij ons (januari gekocht) toch nog vaak zo

  – boodschappenmandje – je zou zeggen dat dit wat minder belangrijk is maar ik vond het één van de vervelendste dingen dat het een relatief klein mandje is, dat ‘ie magnetisch dicht gaat (ik wilde juist vaak even trui of sjaal of wat boodschappen erin gooien en dat gaat veel makkelijker met een open mand); en als laatste moet je echt alles eruit halen om de wagen in te kunnen klappen

  – in vergelijking met bugaboo (fox) die we nu hebben reed hij ook stuk zwaarder / minder wendbaar; dat wisten we toen we ‘m kochten want dat voel je ook in de winkel maar viel ook tegen in de praktijk, zeker in combinatie met die wielen die elkaar raken

  Wij hadden tijdens ons eerste bezoek (toen twijfelden we tussen Mutsy en Bugaboo) ook sterk gevoel dat de verkoopsters van Babypark erg aanstuurden op de Dubatti als ‘de perfecte tussenvorm’. Nu ik online lees dat het een eigen merk is snap ik ook wel waarom, en inderdaad niks mis met marketing maar zou netjes zijn als ze dan toch duidelijker aangeven dat het om een huismerk gaat.

  Al met al geen slechte wagen maar voor de prijs rammelt de kwaliteit, zeker in vergelijking met de Bugaboo (of Joolz, Stokke, Mutsy).

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!