DE JOOLZ GEO TAILOR: EERSTE INDRUK

 In Baby, Review

Ik heb ruim een jaar heel veel plezier gehad van onze kinderwagen van Dubatti, en ik was er ook ontzettend over te spreken, maar echt doordacht was de aankoop achteraf gezien niet. We hebben namelijk altijd gezegd, tegen elkaar, tegen onze omgeving, en zelfs hier op de site, dat we onze kindjes het allerliefst relatief snel achter elkaar zouden krijgen, mocht dat ons gegeven zijn. Bij het aanschaffen van de kinderwagen hadden we daar alleen totaal niet bij stil gestaan, en dus zaten we in januari na de positieve zwangerschapstest meteen met ‘n dilemma. Want wat gingen we doen? Morris op een meerijdplankje? Baby in de draagzak? Of toch een nieuwe kinderwagen? Uiteindelijk hebben we daar niet heel lang over na hoeven denken. Morris is met z’n amper 16 maanden nog te klein om continu op een meerijdplankje te staan, de baby altijd dragen vind ik zelf niet prettig, en ik kon onze Dubatti heel goed verkopen. Een nieuwe kinderwagen dus!

In eerste instantie was ik ervan overtuigd dat we voor de Bugaboo Donkey zouden gaan, omdat me dat zo gezellig leek; twee kindjes naast elkaar. Dat vind ik nog steeds; het ziet er gewoon zo leuk uit, maar een dubbele kinderwagen is met het leven wat wij hebben – als in restaurantje hier, terrasje daar – gewoon niet praktisch. We hebben het getest, en voor ons was ie in die zin gewoon net te breed. Tel daarbij op dat we het de vorige keer, en nu dus nog steeds, niet zo’n mooi gezicht vinden als Koen achter een Bugaboo loopt omdat die relatief laag is, en Koen best heel lang, en de Donkey viel toch af. We besloten voor een Joolz Geo te gaan. Kwestie van smaak en persoonlijke voorkeur!

Wij hebben voor een Joolz Geo Tailor gekozen, in het zwart. We hebben heel lang getwijfeld over de kleur van de accenten, maar zijn uiteindelijk – toen de verkoopster ons vertelde dat we deze later altijd nog kunnen laten wijzigen – voor felblauw gegaan. Op het moment zelf best een gok, want je weet niet hoe het er ‘in het echt’ precies uit zal zien, maar ik ben er zo blij mee! Het staat vooral heel erg fris en aangezien er voorlopig toch twee jongens in vervoerd zullen worden, vind ik het ook wel passen.

Een nadeeltje aan deze kinderwagen vinden wij dat de Duo variant een ‘grote’ zit heeft, voor bovenop, en voor onder een reiswieg en een zit. Dat wil dus zeggen dat je niet met je baby alleen kunt wandelen, omdat die de eerste maanden nog niet in de zit past, tenzij je met een leeg zitje voorop loopt, of die hele zit eraf laat. Om deze reden besloten wij de Joolz Geo Twin variant te bestellen, mét een extra frame. In dat geval krijg je zowel een grote reiswieg en zit, als een kleine reiswieg en zit, plús de boodschappenmand. Door dat extra frame hebben we nu een complete reiswieg en een complete zit voor bovenop (normaal gesproken krijg je één frame, en twee keer bekleding – reiswieg en zit). Als ik dan met broertje alleen ben, als Morris bijvoorbeeld bij de oppas is, hoef ik niet iedere keer de bekleding uit het frame te ritsen en te verwisselen, maar kan ik er gemakkelijk een ander framepje op klikken.

Ik kan me voorstellen dat dit niet per se de meest voor de hand liggende keuze is vanwege de extra investering. We hadden in principe best uit de voeten gekund met de Duo, en de Twin mét zo’n extra frame is toch weer een uitgave bovenop een al behoorlijke kostenpost. Het is de vraag of het jou dat waard is, maar wij besloten er wel voor te gaan. Wellicht vinden we het straks in de praktijk overbodig, maar dat gaan we ondervinden. Nu gebruiken we de Geo dus voor Morris alleen: met boodschappenmand onder, en straks kunnen we ‘m gebruiken voor broertje alleen: met reiswieg boven en boodschappenmand onder, en voor de jongens samen: met zit boven en reiswieg onder. Bij de Tailor uitvoering van de Geo krijg je een luiertas en slaapzak in dezelfde kleuren als je kinderwagen. In het kader van voetbalveldzondagen bestelden wij er nog een extra slaapzak bij, zodat we er voor allebei de jongens één hebben als ik straks met ze langs de lijn sta.

Ik heb de Joolz Geo de afgelopen weken kunnen testen voor één kindje, maar ik weet nog niet hoe hij precies in gebruik gaat zijn als broertje er straks is. De uitgebreide review volgt dus op een later moment, als ik echt recht van spreken heb. Voor nu kan ik alleen mijn eerste indruk met jullie delen, en die is héél erg goed. Het design vind ik – natuurlijk – mooi, anders hadden we ‘m niet uitgezocht, maar ook in gebruik is hij erg prettig. Hij rijdt soepel, is erg wendbaar, en de duwstang is in hoogte te verstellen en dat is ideaal! Koen is 25 centimeter langer dan dat ik ben, en de stang kan zowel op een stand die voor mij prettig is, als op een stand die voor Koen comfortabel loopt. Dat vind ik een grote pré.

Daarbij klapt de kinderwagen erg makkelijk in! Je moet even doorhebben hoe ie werkt en je hebt wel twee handen nodig, maar dan stelt het ook niks meer voor. Voordeel vind ik dat hij in z’n geheel ingeklapt kan worden. Met de boodschappenmand onderop en de zit bovenop klap je ‘m zo in. Dat vind ik persoonlijk misschien nog wel één van de grootste pluspunten. Als ik even een boodschap ga doen hoef ik niet de halve wagen uit elkaar te halen als ik hem in de auto wil leggen: hij kan gewoon zo in de kofferbak!

We bestelden de kinderwagen bij Prénatal op Ekkersrijt, en ik ben echt héél erg te spreken over hun service. Ik heb inmiddels behoorlijk wat babyspullen gekocht bij verschillende verkooppunten, maar ik ben nu gewoon oprecht enthousiast. Ze dachten vanaf het begin met ons mee, ook toen we nog in de Donkey-Geo tweestrijd zaten, en gaven erg kundig advies. Dat laatste vond ik een significant verschil met toen we de Dubatti aanschaften. De verkoopster wist echt heel nuttige informatie te delen, en dat is als je een méga uitgave als deze doet toch wel heel fijn! Daarbij was onze kinderwagen al met al nog best een ingewikkeld plaatje, want Twin, Tailor, mét extra frame, mét extra Tailor slaapzak, maar daar hebben we helemaal niets van gemerkt. De wagen stond compleet voor ons klaar toen we – na een paar weken al – een belletje kregen dat hij er was. Fijn! We hebben onze kinderwagen hartstikke zelf gekocht hoor, maar ik wilde ‘t toch even delen voor degenen onder ons die in de buurt wonen:)! Wat mij betreft een dikke vette aanrader.

Tot op heden ben ik superblij met onze aankoop. Ik kan niet wachten om ‘m straks voor twee kindjes te gaan gebruiken. Nog een paar weken; dan gaan we ondervinden hoe dat in de praktijk gaat. Jullie horen later alles over hoe de Joolz Geo Twin Tailor – hele mond vol ook – bevalt en of ik hem de investering waard vind!

Ik ben heel benieuwd naar welke kinderwagen jullie hebben en naar hoe die bevalt. Vooral even hieronder achterlaten; wie weet heeft iemand anders er weer wat aan:). Bedankt voor het lezen!

 

Recommended Posts
Showing 10 comments
 • Kim

  Ik vind het echt een mooie wagen om te zien en de kleuren die je gekozen hebt vind ik ook erg leuk. Fijn die grote boodschappenmand! Zelf zou ik wel voor een dubbele wagen gaan, zou ik persoonlijk wel gezelliger vinden. Wij hebben een jaar geleden gekozen voor de kidsriver daya en zijn daar eigenlijk echt ontzettend tevreden over.

 • anoukwvr

  Hiii! Mooie wagen hoor. Leuk ook met dat blauw! Wij twijfelden heel erg tussen de Joolz en Bugaboo. Uiteindelijk is het een Bugaboo geworden, puur on het design. Ze rijden beide super!
  Wij komen ook graag bij Prénatal Ekkersrijt overigens. Super lieve mensen daar!
  Ben benieuwd hoe je Joolz zal bevallen met twee kindjes.
  Liefs

 • Isa

  Hier hetzelfde dilemma. Mutsy Igo aangeschaft zonder na te denken over hoe en wat verder. Terwijl het ook voor ons vast stond: het liefst dicht op elkaar mocht het ons gegeven zijn. Nu hebben we de Bugaboo Donkey al even mogen proberen. En om dezelfde redenen als bij jullie, valt ‘ie af. Nu twijfelen we er momenteel toch heel erg over of we überhaupt wel willen investeren in een duowagen. Als Floris even in de wagen zit roept hij nu voortdurend: uit! Om vervolgens te gaan lopen. Tsja, je moet geen haast hebben, zo snel gaat hij natuurlijk niet. Gelukkig hebben we nog tijd om te bedenken wat we gaan doen! Wij wonen overigens niet echt helemaal in de buurt, maar rijden voor zulke aankopen wel altijd richting Brabant. Zo veel meer keus en op zich goed te doen vanaf hier qua afstand. Ben benieuwd naar je uitgebreide review!

 • Lieke

  Super mooie en praktische kinderwagen.

 • Eva

  Joolz day en heel blij mee! Vond de bugaboo er ook gek uitzien met mijn lange man er achter. Ben wel benieuwd hoe praktisch het is om een baby onder te hebben. Ik vind het toch een beetje weggestopt. Maar lees er veel positieve verhalen over.

 • Lian

  Mooie kleuren! Wij hebben onze eerste wandelwagen bewaard en via MP een dubbele wandelwagen van KEES aangeschaft. Mooi zwart, geen toeters en bellen, gewoon praktisch. Te gebruiken voor 1 baby en 1 peuter of twee peuters. De achterste zit kan helemaal plat met een fijn babynestje erin en de voorste zit heeft nog een voetensteun. Beiden een zonnekap en met een grote mand eronder. We zijn wat langer dan normaal, maar niet breder! Onze eerste wandelwagen gebruiken we als onze oudste op zijn loopfietsje mee gaat

 • Annelies

  Heel herkenbaar! Wij hebben nu ook een Dubatti (dochter is 6 maanden). Prachtig en fijn ding echt waar, maar we hebben nu al weer kriebels voor een tweede. Deze joolz is wel heel erg mooi moet ik zeggen!

  Ben ook benieuwd naar je review over het campingbedje. Wij gaan eind augustus op vakantie en twijfel nog of ik dezelfde aan zal schaffen.

 • Joëlle

  Eindelijk weer een positieve review over de joolz twin❤️!
  Ik krijg in december een tweeling en wij hebben ook gekozen voor de joolz geo gris twin! Lekker compact en rijdt super ligt!
  Benieuwd hoe hij je bevalt als de kleine er is.

  Liefs

 • monon

  Mooie wagen en top merk! Voor wie nog op zoek is naar de deste deal voor een Joolz, zeker even op http://www.kinderwagendeal.nl kijken!

 • Willemijn

  Mooie wagen!
  Wij hebben de Bugaboo Cameleon 3. Ik vind het een super wagen. Maar moet zeggen dat ik niet eens een andere getest heb Het moest en zou de Bugaboo worden. Maar hij bevalt super. Wat ik vooral heel fijn vind, is dat de kap losgeritst kan worden waardoor hij nog verder over de wagen kan voor bijvoorbeeld de zon. Geen gedoe met doeken. Hij rijdt overigens ook heerlijk en makkelijk in te klappen.
  Kan me wel voorstellen dat als je lang bent, je ‘m wat laag vindt.
  Ben benieuwd naar je ervaring als de baby er is!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!