DE ‘TIEN JAAR GELEDEN’ TAG

 In Persoonlijk

tienjaargeleden

Vandaag weer eens een tag, onder het mom van ‘zo leren jullie mij weer een beetje beter kennen’! Ik kwam deze online tegen, en omdat mijn leven er tien jaar geleden zo bizar anders uitzag dan nu leek het me héél erg leuk om hem ook in te vullen. Officieel komt hij van Simone, dus mocht je de tag ook in willen vullen; vermeld dat er eventjes bij:)!

Tien jaar geleden was mijn leeftijd…

Tien jaar geleden, februari 2006, was ik 12! Aan het begin van mijn tienerjaren, in de eerste klas van de middelbare school. Wat een contrast met nu.

Tien jaar geleden was ik verliefd op…

Niemand! Ik vond geloof ik héél veel jongens leuk toen ik 12 was, maar echt verliefd; nee. Ik vond het allemaal wel ontzettend interessant. Toen ik net 13 was werd ik voor de allereerste keer écht verliefd. Op mijn allereerste vriendje. Dat heeft ook gelijk een jaar of vier geduurd.

Tien jaar geleden woonde ik nog…

Thuis, bij papa en mama! In Wilbertoord nog, daar kom ik oorspronkelijk vandaan. Een onwijs klein achteraf boerendorpje met 1100 inwoners. Om op te groeien heel erg fijn – Robin en ik speelden gewoon midden op straat, er kwam toch geen kip voorbij – maar ik geloof dat ik het er zo rond mijn twaalfde wel een beetje beu begon te raken. Er was gewoon niet zo veel te doen; zonder auto kun je daar niets. Wat ik een groot nadeel vond aan zo’n klein dorp is dat er maar één groepje is met mensen van dezelfde leeftijd, en als dat groepje jou dan niet zo leuk vindt, of jij dat groepje niet, dan ben je snel klaar. Uiteindelijk zijn we een paar jaar later verhuisd.

tienjaargeleden1a

Tien jaar geleden droeg ik het liefst…

Van die superhippe (en belachelijk dure) Indian Rose spijkerbroeken met rechte pijpen en met van die hele duidelijke naden en stiksels, met zo’n shirt erboven met allemaal teksten en emblemen enzo erop. Vond ik hélemaal leuk. En ik begon net met het dragen van hakjes geloof ik. Lage hakjes toen nog, want hoge mocht ik niet van mama. Of flatjes, die droeg ik toen ook heel veel.

Tien jaar geleden ging ik dagelijks…

Naar de middelbare school! Ik zat in de eerste klas HAVO/VWO op het Merlet College in Mill. Ik voetbalde, en ik had een bijbaantje.

Tien jaar geleden sliep ik s’ochtends tot…

Een uur of 7? Ik fietste altijd iets na achten thuis weg, dus ik geloof dat ik dan rond 7 uur opstond. Kan ook net wat eerder of later zijn. Ik ben sowieso heel erg een ochtendmens, dus moeite met opstaan heb ik niet en eigenlijk ook nooit gehad. Alleen maar superfijn vind ik dat. Koen af en toe ietsje minder, die heeft ‘s ochtends wel last van opstartproblemen en dan is zo’n blij ei met tijden bloedje irritant. Maar dat terzijde.

Tien jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik nu…

Getrouwd zou zijn, al bijna drie jaar samen zou wonen, een huis gekocht zou hebben en bijna mama zou worden! Sowieso kun je je op je twaalfde denk ik nog niet per se een heel reële voorstelling maken van hoe je leven er over tien jaar uit gaat zien. Ik zat op dat moment pas nét op de middelbare school, wist dat dat zes jaar zou gaan duren en dat ik daarna nog minimaal vier jaar door zou moeten, dus met ‘het leven’ daarna was ik helemaal niet zo bezig. Ik wilde wel van alles, maar ik kon me toen niet zo’n voorstelling maken van hoe of wat. Oh en ik had ook NOOIT gedacht dat ik nu twee katten zou hebben! Als je me dat tien jaar geleden had gezegd zou ik waarschijnlijk gevraagd hebben of je je wel helemaal lekker voelde. Ik heb nooit heel veel met huisdieren gehad, dus dat ik nu zo’n dierenvriend ben; never dat ik tien jaar geleden had gedacht.

Tien jaar geleden luisterde ik het liefst naar…

Dat kan ik me dus zó slecht herinneren! Ik weet het niet meer zo. Naar van die typische boyband muziek geloof ik. Westlife enzo! En gewoon top 40; ik ben nooit per se heel erg fan van geweest van een bepaalde groep of muziekstijl. Ik vond, en vind, heel veel heel leuk. Ik had tien jaar geleden wel heel even zo’n hardcore fase ook, maar ik denk dat dat meer was om er een beetje bij te horen, dan dat ik die muziek nou per se zo geweldig vond. Bij ons op de middelbare school waren al die Masters Of Hardcore toestanden toen heel populair. Eigenlijk niet zo mijn ding; ik was meer een beetje kak, met kraagjes en pareltjes enzo.

tienjaargeleden2a

Tien jaar geleden was ik de hele dag druk met…

School! Al was ik daar eigenlijk niet zo heel erg druk mee. Ik heb het altijd behoorlijk gemakkelijk gehad op school, en vooral dat eerste jaar ging eigenlijk helemaal nergens over. In september van 2006 moest ik daarom uiteindelijk ook naar een andere school.

Tien jaar geleden droomde ik over…

Later. Ik heb nooit zo over een sprookjesbruiloft of zoiets gedroomd, die hele suikerspinjurk en gouden koets waren nooit zo mijn ding, maar ik droomde wel over een gezinnetje. Klinkt lekker voor de hand liggend nu, maar is echt zo. Uiteindelijk is die sprookjesbruiloft er toch gekomen – wel zonder grote jurk en gouden koets – en had ik die dag echt voor geen cent willen missen.

Tien jaar geleden wilde ik…

Goede punten halen op school – HALLO STREBERTJE – en studeren. En ik wilde graag veel reizen en verhuizen naar Amsterdam. Dat laatste heb ik trouwens heel lang vol gehouden. Vanaf het moment dat ik naar de middelbare school mocht tot ergens in 5 VWO zag ik het helemaal zitten. Pas daarna realiseerde ik me dat papa en mama in Amsterdam niet om de hoek wonen en ik hen dan de hele week niet zo zou zien, en toen vond ik het ineens niet meer zo nodig. Wat een watje hė! Heb ik nooit spijt van gehad overigens hoor, ik vind het heel erg fijn zo.

Tien jaar geleden dacht ik dat ik over tien jaar…

In Amsterdam zou wonen dus, met een leuke vent, en dat ik mijn studie Rechten aan de universiteit net afgerond zou hebben en dat ik dan een dijk van een baan zou hebben en een knetterdruk sociaal leven en dat dat dan helemaal mijn ding zou zijn allemaal. Ik was twaalf.. Little did I know. Zoals ik al zei; op je twaalfde is het denk ik over het algemeen sowieso lastig je een voorstelling te maken van hoe het leven er over tien jaar uit zal zien. Ik had nóóit durven dromen dat ik het nu zo goed voor elkaar zou hebben. Dat ik getrouwd zou zijn met zo’n geweldige vent, dat we de zaakjes zo goed op orde zouden hebben samen en dat we bijna papa en mama zouden worden.

Amsterdam is het voor mij niet geworden, maar oh wat ik daar veel voor in de plaats gekregen! Ik zou het allemaal precies weer zo doen.

Hoe zag jullie leven er tien jaar geleden uit? Ik ben heel benieuwd of het bij jullie ook zo’n wereld van verschil was met nu. Dankjewel voor het lezen! X

Recommended Posts
Showing 0 comments
  • Michelle

    Haha dat ben ik helemaal met je eens. Over het algemeen is dat juist heel erg leuk. Ik heb ook wel hardop zitten lachen toen ik dit artikel tikte; 10 jaar geleden stond ik er héél anders voor.

  • Angela Lodder

    Hij is leuk he! Hier komt hij deze week online 😉

  • Simone

    Wat leuk dat je de tag hebt ingevuld! x

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!