DE ZOEKTOCHT NAAR MIJN TROUWJURK

 In Zwangerschap

Inmiddels bijna een jaar geleden begon ik mijn blog, om te schrijven over onze kinderwens, mijn zwangerschap en het bewust jong moeder worden. Maar ik begon mijn site óók om te schrijven over ons leven daar omheen. Tot op heden ging mijn site ondanks dat vooral over het zwanger zijn en over de geboorte van Morris. Helemaal leuk en prima natuurlijk ook, ware het niet dat ik de afgelopen maanden héél vaak de vraag kreeg of ik niet ook eens wilde schrijven over ons huwelijk en bijkomstigheden. Dat vond ik steeds al wel een plan; de concepten bleven ook lange tijd op mijn lijstje staan, maar echt uitwerken deed ik ze nooit. Er kwam steeds wel weer iets anders om over te schrijven. Tot vandaag dus! Het lijkt me leuk wat meer rondom onze bruiloft met jullie te delen, en ik wilde vandaag beginnen met een artikel over de zoektocht naar mijn jurk! Even heeeel wat anders! Lees dus vooral verder als je benieuwd bent naar wie ik meenam om te passen, hoe lang ik erover deed hem uit te zoeken, van welk merk de jurk uiteindelijk is en hoe ik er nu op terugkijk!

Ergens in april  van 2014 besluiten Koen en ik op 5 mei 2015 te trouwen. We hebben niet zo veel met data, dus bedenken in eerste instantie dat 15.05.2015 wel een leuke is. Als we er tijdens een belrondje naar diverse locaties achterkomen dat dat de meest populaire datum van het jaar is en er op veel plekken al een wachtlijst is waar je u tegen zegt, besluiten we gewoon te switchen. Zo gehecht zijn we niet aan die datum, en concessies doen aan een locatie puur om maar vast te houden aan die ene dag willen we niet. We besluiten er gewoon 01.05.2015 van te maken. Ook leuk! Afijn, als de datum eenmaal vast staat, begint die andere grootste zoektocht. De zoektocht naar De Jurk. Hoewel ik nooit een meisje ben geweest dat droomde van zo’n enorm prinsessengeval en een witte koets – no offense als je daar wél van droomde of nog steeds droomt – kijk ik er vanaf het moment dat ik weet dat we gaan trouwen wel ontzettend uit naar het moment dat ik zo’n prachtige jurk mag passen. Zó vaak maak je dat immers niet mee.

Omdat ik op 14 augustus 2014 mijn verjaardag niet wil vieren, oppert mama dan alvast wat te gaan oriënteren voor een jurk. Ik wil hem graag uit gaan zoeken met mama, papa, Robin, Lotte en mijn schoonmoeder en heb dat ook al hardop uitgesproken, maar het lijkt me wel prettig alvast eens in zo’n winkel te zijn geweest om op het moment suprême niet totaal overdonderd te zijn door alle poeha eromheen. Ik kan me er helemaal in vinden en vind het een gezellig plan, dus ik start mijn online zoektocht naar een bruidsmodezaak hier enigszins in de buurt om een afspraak te kunnen maken. Die winkel wordt uiteindelijk Bruidsboutique Van de Wetering, letterlijk vijf minuutjes van ons huis, waar ik wat goede ervaringen over las. De afspraak wordt gepland, en op mijn 21e verjaardag zet ik dus voor de allereerste keer voet over de drempel van zo’n zaak. Samen met Lot en mama. Zó leuk!

Plan de campagne is op die veertiende augustus dus om gewoon een beetje rond te neuzen, te kijken naar wat er zoal hangt, misschien alvast heel eventjes wat te passen en dan gewoon weer lekker naar huis te gaan. Dat een beetje neuzen en kijken naar wat er zoal hangt gaat precies volgens plan, maar dat heel even iets passen en dan gauw weer naar huis loopt een beetje anders. Ik heb al heel lang duidelijk voor ogen wat voor jurk ik wil. Iets met veel kant, een klein subtiel glimmertje, vooral niet strapless, en strak over de billen, want die vindt Koen zo, uhh, gezellig, zeg maar. En ik wil een sleepje. Best een duidelijk wensenlijstje dus! Als de adviseuse me wat heeft laten zien mogen we plaatsnemen aan een tafeltje waar we een theetje drinken en gezellig bijkletsen. Alleen dat al vind ik superleuk! Vervolgens gaat die vrouw de winkel door om wat jurken te verzamelen waarvan ze denkt dat het iets voor mij is. Om alvast ‘even te proberen’.

IMG_6178

Als het theetje is weggespoeld en ik me naar het – gigantische! – pashok verplaatst heb, mag ik eerst datgene aanpassen waarvan ik op dat moment denk te weten dat het mijn ding niet is. Lees: strapless, een kort strak lijfje, een gigantische rok en HEEL. VEEL. TULE. Ik weet zelf als ik mijn spiegelbeeld bekijk meteen dat mijn gevoel goed zat en dat dit mijn ding niet gaat zijn, en mam en Lot denken daar net zo over. Mooi! Kunnen we dat meteen van het lijstje strepen. Ik vind zulke jurken vaak prachtig bij andere vrouwen, maar op mijn lijf werkt het op een of andere manier niet zo. De volgende twee jurken komen allebei al meer in de richting van wat ik bedoel. De één heeft heeft een heel mooi model, maar mist voor ons gevoel net een soort sprankeltje ofzo, en de derde heeft het soort rug waarvan ik weet dat Koen het niet zo mooi vindt, dus dan valt die toch ook echt af.

En dan komt nummertje vier. Ik weet het als ik in de spiegel kijk, en mam en Lot weten het ook als ze me zien. Dit is míjn jurk. Hij past bij mijn figuur, zit me heel mooi – zelfs dit exemplaar wat drie maten te groot is – en het is precies wat ik zocht. Subtiel, prachtig kant, een klein glimmertje, een sleepje, heel veel knoopjes op de rug én uiteraard strak op de billen. Daar gaan al mijn voornemens om alleen maar te passen en later terug te komen voor het echte werk. Dit ís het echte werk. De vierde jurk die ik pas is de jurk die ik wil dragen op onze bruiloft. Gek genoeg weet ik dat ook meteen héél erg zeker. Ik voel niet de behoefte om nog veel meer te passen: dit moet hem echt gaan worden. Ik wil de jurk en de jurk wil mij. Ik weet het hartstikke zeker. Haha. En zo vind ik dus binnen no-time mijn droomjurk! Uiteindelijk moet ik nog een keer of vier terug om te passen; ik val behoorlijk wat kilo’s af waardoor mijn jurk iedere keer behoorlijk vermaakt moet worden, maar op de dag voor ons huwelijk pas ik hem nog één keer door, waarna de allerlaatste kleine aanpassinkjes worden doorgevoerd en mijn jurk éindelijk echt van mij is..

Vaak wordt me gevraagd of ik het niet veel te vroeg vond om mijn jurk te gaan kopen, bijna een jaar van te voren. Nou was het natuurlijk niet de intentie om dat meteen te doen, maar dat heel even terzijde. Achteraf ben ik er alleen maar erg blij mee dat het zo gelopen is. Er zat vijf maanden levertijd op mijn jurk, hij moest vanuit Italië komen, en toen hij er eenmaal was moest er dus nog vanalles aan vermaakt worden (lees: smalle taille, bredere heupen = extra werk), waardoor we de tijd nog best wel nodig hebben gehad. Ik zou dus ook altijd adviseren om ruim om tijd te beginnen met zoeken. Oriënteer je op internet, kijk naar wat je mooi vindt en wat juist niet, en doe wat research naar bruidsmodezaken die je aanspreken. Ik werd zo fijn geholpen bij de Bruidsboutique; ik had daar meteen een heel goed gevoel bij. Dat is natuurlijk hartstikke belangrijk als je zo’n grote aankoop gaat doen. Dat ik mijn jurk al had gevonden gaf me ook echt een gevoel van rust tijdens de verdere voorbereiding van onze grote dag. Het is best een behoorlijk ‘ding’, en ik vond het heerlijk om daar geen kopzorgen over te hebben! Voor de geïnteresseerden: de jurk is van White One by Pronovias.

Inmiddels is onze trouwdag bijna 16 maanden geleden, maar ik ben nog altijd even blij met de keuze voor mijn jurk. Ik heb er ZO veel lieve complimentjes over gehad, en vind het nog altijd een prachtexemplaar. Als ik het nu opnieuw zou moeten doen zou ik weer voor precies zo’n zelfde soort jurk gaan. Ik heb me er de hele dag supercomfortabel en zielsgelukkig in gevoeld, en dat is precies de bedoeling toch? Nou, als afsluitertje van dit eerste artikel in een misschien wel nieuwe serie (?), nog wat foto’s van mijn jurk, geschoten op onze grote dag.

IMG_3794IMG_3802IMG_4181IMG_4183IMG_4196IMG_4216IMG_4241IMG_4307-2IMG_4466IMG_5143-2IMG_5222IMG_5657

En dan waren ze dat.. Wat wassie mooi hè!? Al zeg ik het zelf.. Ik ben zó benieuwd of jullie het leuk vonden eens een ander soort blogje op mijn site te vinden, of dat jullie liever alleen moederschap-gerelateerde artikeltjes zien! Als je het leuk vindt vaker wat te lezen over onze trouwdag of specifieke aspecten daarvan hoor ik het héél graag. Voor nu bedankt voor het lezen en alvast een heerlijk weekend. Geniet lekker van het mooie weer! X

Recommended Posts
Showing 0 comments
 • An

  Heel mooie jurk (en sfeervolle foto’s!)! Ik heb pas ook mijn jurk gekocht. Heb heel lang tussen twee jurken getwijfeld, maar in de uiteindelijke jurk voelde ik me meteen goed (de maat klopte ook beter), terwijl de ‘tweede’ jurk nog meer aangepast zou moeten worden aan mijn wensen. Wel een gek idee dat ik nu maanden moet wachten om de jurk weer te zien en aan te mogen!

  Meer artikeltjes zijn zeker welkom!:-)

 • Lieke

  Schrijf maar lekker over je bruiloft hoor, ik vind het superleuk! Zo leuk om jou zoektocht te lezen 🙂 En wat een prachtige jurk, echt zooo mooi <3
  Fijn weekend!

 • Rianca

  Prachtige jurk! Leuke afwisseling ook op de rest van je blogs. En ik vind het nog steeds bijzonder hoe zo een jurk dan ineens als jou jurk aanvoelt. Ik had precies hetzelfde.

 • Melissa

  Wat een prachtige jurk! Ik vind het zeker leuk om ook over jullie bruiloft!

 • Inge

  Wat een prachtige jurk! En wat is het zoeken naar een jurk leuk he. Ik had ook een enorme wenslijst. Lange mouwen, lage rug, kant, wijde rok en knoopjes op de rug. GEEN strapless en GEEN vetersluiting.
  Het werd: een strapless jurk in tea length. Ik stapte de paskamer uit en wist meteen dat dit hem was. Hij hangt nu op een mooie buste in de kleedkamer te pronken 🙂

 • Anouk

  Super leuk blogje, als je t mij vraagt mogen er meer van zo’n soort blogjes volgen. En Wauuuw wat een prachtige jurk! Die jurk was/is echt voor jou gemaakt!

 • Mama.enzo

  Wauw, ik heb het al eens eerder gezegd jullie stralen en je jurk staat je prachtig. Ik vind het ook leuk om een mix van alles te lezen op je blog.

 • Roos

  Jouw jurk is prachtig. Heel stijlvol..grappig jouw blog herinnert me weer aan de tijd dat ik zelf mijn trouwjurk mocht kiezen. We gingen naar Weddings in Rotterdam wat toen net geopend was. Geweldig. Echt een walhalla ! Ik was nog maar vijf weken daarvoor bevallen van mick maar enige haast was wel geboden want we gingen 5 juli trouwen en het was al half december. Mijn jurk was echt liefde op het eerste gezicht. In mei was mijn jurk binnen en hij moest nog een paar keer ingenomen worden en toen was hij perfect….. Ik vind m nog steeds prachtig en zou hem eigenlijk nog wel een keer een hele dag aan willen!

 • Anouk

  Wat een prachtige jurk!! Ik volg je blog al een tijdje.. En ook al ben ik nog geen moeder en heb ik ook nog geen intentie om moeder te worden, vind ik het toch erg leuk om je te volgen! Wel ga ik volgend jaar trouwen en vind ik dit soort artikelen dus ook super leuk om te lezen! Heb zelf ook mijn oog laten vallen op een Pronovias jurk:)

 • Eline

  Wat een prachtige jurk! Staat je echt onwijs mooi! Leuk om te lezen, ik wacht met smart tot vriendlief op z’n knieën gaat 😉 Fijn weekend!

 • Evelien

  Práchtig Michelle!

 • chiara

  Een stralende bruid! Er mogen van mij meer van dat soort blogjes komen, hoor! Als ik heel nieuwsgierig mag zijn, wat was de kostprijs van De Jurk?

 • eenbezigbijtje

  Wat een prachtige jurk had je! Echt heel erg mooi. Vaker dit soort artikeltjes zou zeker leuk zijn.

 • Jeanne

  Wat een leuke blogpost en wat een mooie foto’s!
  Naast je mamablogposts is dit ook leuk voor de afwisseling.
  Ik ben wel benieuwd of jullie ook in de kerk zijn getrouwd en waarom wel/niet.

 • Janny

  Je jurk is idd prachtig en staat je erg mooi..
  Heb je ook een mooi aanzoek gehad?

 • Marie

  Oh wat is het toch een mooie jurk!
  Ik vind het echt heel erg leuk om over jullie bruiloft te lezen! Daar mag je van mij zeker vaker over schrijven.

 • Lifebyjess

  Wauw wauw wauw wat prachtig! Wat heb je nu met de jurk gedaan? Ga je hem nog eens aantrekken, elk jaar bijvoorbeeld om foto’s te maken ?

 • Marlies

  Wauw, prachtige jurk! Super leuk om zo’n artikel te lezen, ik ga namelijk over twee weken mijn bruidsjurk uitkiezen!

pingbacks / trackbacks
 • […] al een hele poos online, en jullie konden ook al lezen over het aanzoek en de zoektocht naar mijn trouwjurk. Omdat ik nóóit uitgepraat raak over onze trouwdag en ik het heerlijk vind herinneringen op te […]

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!