DROMEN & DOELEN VOOR 2018!

 In Moederschap, Persoonlijk

De eerste week van 2018 zit er bijna op en wat staan wij er anders voor dan voorgaande jaren. Toen het 2015 werd was het nog precies vier maanden tot onze trouwdag. Toen het 2016 werd was ik 20 weken zwanger van Morris, en één dag voor het 2017 werd kwamen we erachter dat we een tweede kindje zouden krijgen. De afgelopen jaren waren op zijn zachtst gezegd behoorlijk ingrijpend. Nu gaan we 2018 in en ziet ons leven er zo anders uit. We zijn getrouwd, wonen in een fijn huis en hebben twee gezonde kinderen. Ik heb alles waar ik ooit van droomde en nog véél meer dan dat. Ergens beangstigt me dat wel eens. Veel ‘grote’ wensen zijn vervuld en ik ben pas net 24.. Ik vind het een groot goed om af en toe gewoon even stil te staan en tevreden te zijn met de situatie zoals ie is – ik bedoel; nogal wat om blij mee te zijn dacht ik zo – maar ik denk ook dat het goed is om je wel te blijven ontwikkelen. Als mens, als vrouw, als moeder.. Gelukkig komt er met het vervullen van mijn grote wensen óók weer ruimte voor nieuwe dromen en doelen. Wat die zijn voor 2018 vertel ik vandaag!

 • ONS HUIS AFMAKEN

Over twee weken wonen we precies een jaar in ons nieuwe huis. Het echt nieuwe is er inmiddels dus al wel even vanaf, en we wonen hier fijn. De grote dingen zijn klaar, maar door oma’s overlijden vlak na de verhuizing en daarna de zwangerschap van Benjamin zijn er ook dingen stil blijven staan. Doel voor 2018 is dus om het huis helemaal af te maken. We hebben drie slaapkamers op de eerste verdieping, en die zijn inmiddels gevuld. In ogenschouw nemende dat we, als het ons gegeven is, heel graag nog een kindje zouden willen – hier kom ik zo op terug – gaan we in het voorjaar de zolder aanpakken. Omdat ons huis een kopgevel heeft hebben we daar zeeën van ruimte, maar nu is het een soort grote opslag waar ik de was doe, we heel heel veel babyspullen hebben staan, waar we de seizoenskleding opbergen en onze koffers en andere reisspullen opslaan. Op de zolder komt een grote dakkapel en hij wordt opgedeeld in drie ruimtes. Twee slaapkamers en een wasruimte, mét nog een klein zoldertje erboven waar we wat spul kunnen stallen, zoals de koffers en kerstspullen. In dezelfde verbouwing willen we ook de woonkamer helemaal naar onze wens afmaken. Aan het plafond hebben we toen we hier gingen wonen niets gedaan. Op zich niks mis mee, maar ik erger me groen en geel aan die v-naden, dus dat gaan we veranderen. Het wordt een klein beetje verlaagd zodat er spots in kunnen en het mooi strak afgewerkt kan worden. Tegelijkertijd willen we dan ook graag een open haard in de woonkamer, en ik zou het liefste andere deuren willen, maar omdat dat nogal een dingetje schijnt te zijn zijn we er nog niet helemaal uit of we dat gaan doen of dat we voor de eenvoudigere oplossing aan en beginnen met ander deurbeslag.

 • GEZONDE BALANS VINDEN TUSSEN WERK & PRIVÉ

Ik schreef het de afgelopen maand al vaker, maar in de laatste maanden van 2017 is mijn site als een malle gegroeid. Ik ging van drie keer per week uploaden naar vier keer per week uploaden, en inmiddels verschijnt er weer iedere werkdag een nieuw artikel op de site. Daar gaat heel, heel veel tijd in zitten. Tel daarbij op dat er bij zo’n site ook een Instagram account komt kijken wat ik graag wil onderhouden omdat ik het contact met volgers zo leuk vind, ik óók nog gewoon 20 uur werk voor pap’s bedrijf én Robin en ik de webshop gestart zijn die we heel graag willen blijven ontwikkelen, en je kunt je er misschien iets bij voorstellen dat er genoeg werk te doen is. Tel daarbij op dat ik óók gewoon een huishouden heb, twee heel kleine kindjes, een huwelijk en bij tijd en wijlen ook nog wel ‘ns een poging doe tot het onderhouden van een sociaal leven, en je zult ongetwijfeld begrijpen dat dat af en toe best een beetje veel is. De laatste weken is het meer regel dan uitzondering dat ik iedere dag tot op zijn vroegst 23:00 uur achter mijn laptop zit, en ik merk dat dat in mijn hoofd weinig goeds doet. Ik vind mijn site leuk, ik vind mijn werk leuk, ik vind de webshop leuk en ik wil alles heel graag goed doen, té misschien wel, maar ik merk dat ik ook toe ben aan een keer een avond niks. Laptop in de kast, telefoon opzij en gewoon even rust. Een film kijken zonder ondertussen privéberichtjes te beantwoorden, reacties te lezen en Instagram in de gaten te houden, zonder een kladblok in de aanslag om dingen die ineens in me op komen op te moeten schrijven. Ik hoop dat het me in 2018 gaat lukken om een gezonde balans te vinden tussen mijn werk en privé. Dat ik het mezelf ga gunnen om gewoon af en toe niets te doen en vooral dat ik daar dan ook de rust voor heb. Ik ben er tot op heden geen ster in, maar het is het proberen waard! Ik heb ondertussen een hulp die iedere week de grote dingen qua poetsen doet, en dat geeft al heel veel rust. Loop ik in ieder geval niet de godganse dag met een lap omdat ik me stoor aan een vlekje hier of daar. Het begin is dus gemaakt!

 • MEER BEWEGEN

Dit is ook wel een dingetje hoor. Sinds de zwangerschap van Morris heb ik niet veel meer gesport, en vier maanden na de geboorte van Benjamin kom ik nog steeds niet veel verder dan mijn gebruikelijke squats, lunges en buikspieroefeningen, terwijl ik juist altijd heel graag sportte. Voor mijn gewicht hoef ik het niet te doen dit keer, dus zo doorslaan als ik deed voor onze trouwdag (lees: iedere dag en soms twee keer per dag sporten) ben ik echt niet van plan, maar het lijkt me wel heel lekker om wat meer te bewegen. We hebben op zolder alles om te kunnen sporten, maar het komt er op het moment gewoon echt niet van. Doel voor 2018 is om hier meer tijd voor te maken en drie keer in de week even drie kwartier naar zolder te gaan om mijn oefeningen af te werken. En dan wil ik ook graag overdag wat meer naar buiten. Ik kan vanaf het voorjaar met de fiets naar het werk, dus dat wil ik graag gaan doen, en op de dagen dat ik thuis werk wil ik mezelf af en toe gewoon dwingen om even een half uur te wandelen met de boys. Nu vind ik dat ik daar de tijd niet voor heb, maar dat is eigenlijk hartstikke onzin, dus dat ga ik dit jaar anders doen.

 • IN HET NU LEVEN

Dit is er zo een die ik al jaaaren uit de kast trek als het gaat over mijn doelen voor het nieuwe jaar, maar dit jaar wil ik er écht beter in worden. Vooral omdat ik me maar al te goed besef dat de jongens maar zo kort klein zijn en de tijd echt door onze vingers glipt. Omdat ik het af en toe zo druk in m’n hoofd heb lukt het me bij vlagen heel slecht om écht van het moment te genieten. Ik ben vaak met honderdduizend dingen tegelijk bezig, probeer mijn focus op vanalles en nog wat tegelijk scherp te houden en denk vaak alweer zoveel stappen verder. Daar is op zich niks mis mee, maar ik merk dat ik, vooral als ik terugkijk, precies daarom niet altijd even erg geniet van momenten die juist zo mooi zijn. Mijn grootste droom was moeder te worden. Lekker gezapig, ik weet het, maar ik kan er niks anders van maken. Inmiddels bén ik moeder, van twee kinderen zelfs, en heeft die droom zich eigenlijk met onze levensfase mee ontwikkeld. Hij is niet verdwenen, maar heeft zich aangepast aan onze gezinssamenstelling. Ik wens nu vooral dat ik de jongens heel groot mag zien worden. Dat ze later terugkijken op hun jeugd en zich een mama herinneren die er écht was. Niet alleen met een laptop of telefoon. Daar wil ik bewuster bij stilstaan. Dus. Doel voor 2018: genieten van het nu.

 • WEBSHOP UITBOUWEN

De webshop is pas twee weken live en ik ben blij met wat er nu staat en trots op alle geplaatste bestellingen, maar dat neemt niet weg dat er ‘n hóóp doelen voor 2018 zijn! De grootste is dat we ons assortiment graag uit willen breiden. Het begon met sjaaltjes en ik denk dat die ook altijd een soort spil van het hele gebeuren zullen blijven, maar er zijn nog zooooveeeel meer leuke dingen te doen. Voor nu – als in; op heel korte termijn – komen er snel meer dekens (die waren binnen no time uitverkocht) en willen we ook graag bijpassende aankleedkussenhoezen. Later zou ik het allemaal nog veeel grootser aan willen pakken – denk aan badcapes, kwijlslabjes, misschien zelfs kleding?! – maar we doen het stap voor stap. Oh en ik zou het ook heel leuk vinden als we op den duur wat zouden kunnen doen met de mooie spulletjes die mijn schoonmoeder maakt. Haar gehaakte knuffels bijvoorbeeld, vind ik geweldig. En ze maakt ook heel leuke dingen van vilt. Afijn, genoeg om over na te denken. Wordt aan gewerkt!

 • EEN DERDE KINDJE?

Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat we graag een groot gezin zouden willen, en dan de kindjes ook nog het liefst redelijk kort na elkaar. Ik weet dat het leven geen wensconcert is en dat je nooit weet hoe de dingen zullen lopen, maar we hebben allemaal een idee van hoe we het graag zouden willen toch? Morris was een gemakkelijke baby, waardoor ons gevoel van dat graag twee kindjes snel na elkaar willen alleen maar versterkt werd. Toen Morris ruim 7 maanden oud was raakte ik opnieuw zwanger, en tussen Benjamin en Morris zit een leeftijdsverschil van bijna 17 maanden. Nog geen anderhalf jaar dus. Omdat ik wat onze kinderwens betreft een redelijk open boek ben krijg ik heel vaak de vraag wanneer we dan voor een derde baby zouden willen gaan. Om heel eerlijk te zijn: we hebben nog geen idee. Na Morris wisten we het heel zeker, maar nu hebben we dat gevoel niet zo sterk. Sterker nog: we weten allebei dat we dat nu nog niet willen. Ik ben heel dankbaar voor onze twee gezonde jongens en dat het is zoals het is nu. Ik vind zwanger zijn heel leuk, ik vond bevallen heel bijzonder en we hebben twee keer een goede start gehad: voor nu klap ik dus vooral heel hard in mijn handen en ben ik niet zo bezig met gezinsuitbreiding. We hopen echt dat we ooit een derde kindje mogen krijgen, maar ik denk niet dat dat in 2018 gaat zijn. Misschien sluit ik dit jaar wel zwanger af, misschien niet. We gaan het zien. En jullie dus ook:)!

Tot zover mijn dromen en doelen voor 2018! Ik ben benieuwd naar die van jullie!

Ik wens jullie een heel fijn weekend. Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 6 comments
 • Milou

  Superleuk om te lezen en wat mooi dat je zo eerlijk en open over alles bent!

 • Isa

  Mooie doelen en dromen! 🙂 Gaat vast helemaal lukken.

 • Corina

  Mooi stukje weer. Ga in 2018 vooral zo door. Ik vind het geweldig om te lezen. Een echt rustmomentje voor mezelf.

  En ik ga ervan uit dat wanneer de zolder met dakkapel e.a. klaar is dat er dan vast weer een blij bijzonder bericht gaat volgen. Succes met alles!

 • Mare

  Tja, de ondernemersgenen hebben duidelijk geen generatie overgeslagen. Zowel jij en je broer zijn naast trouwe werknemers ook echte ondernemers. Ik denk dat je echt super trots mag zijn op je site. Ik kom er bijna dagelijks met veel plezier en de webshop vind ik echt heel mooi! Zoals ik eerder aangaf hoop ik dat er ook zelfgemaakt speelgoed verkocht gaat worden van de moeder van Koen, want die heeft zulke mooie dingen gemaakt!

 • Carmen

  Weer een mooi stuk geschreven door jou. Wat kijk en volg ik altijd graag jou instagram en verhalen,meestal lees en bekijk ik dit snachts wanneer ik mijn dochtertje voed. Gek moment misschien maar heel rustgeven om jou mooie verhalen te lezen. Vol bewondering trouwens met hoe je alles doet en beschrijft. Ook nu weer met de doelen voor 2018. Ik haal er inspiratie uit en bedenk me met mijn dochtertje van nu 5 weken op mijn arm dat we veel dezelfde doelen hebben. En inderdaad, het allerbelangrijkste is genieten van de kindjes. Maar net zo belangrijk is tijd voor jezelf en elkaar als man en vrouw. Ga vooral zo door in 2018 en geniet van ieder moment! Ik volg je ook in 2018 verder en zal je verhalen en instagram zeker blijven volgen, en dan vooral snachts tijdens het voeden, dat is nu al traditie:)

  Liefs en veel goeds gewenst voor 2018!

 • Inge

  Mooie doelen en dromen en ik houd van die openheid ❤

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!