DROMEN & DOELEN VOOR 2019

 In Moederschap, Relatie

Toen ik mijn laatste artikel van 2018 schreef scrolde ik nog eens door het stukje met de dromen en doelen voor 2018 dat precies een jaar geleden online kwam. Bij een aantal van die punten schreef ik op 31 december: werk in uitvoering. In 2018 dus niet helemaal afgerond. Ik werd serieus nog zelden zo blij van een nieuw jaar als dit keer. Niet omdat het nou allemaal zo gruwelijk spannend is, I know, je gaat gewoon slapen en als je wakker wordt is er niks anders dan de dag ervoor, behalve het jaartal, maar tóch vond ik het gevoelsmatig een ding. Ik heb, net als vorig jaar, ook dit jaar dromen en doelen en ik bedacht dat ik die best nog mag delen zolang het nog januari is;). Dingen waarvan ik écht heel erg hoop dat ze dit jaar uitkomen of dat ik ze ga behalen. Welke? Lees je vandaag!

ONS HUIS AFMAKEN

Dat schreef ik een jaar geleden ook, maar dan over een ander huis. Beetje ironisch wel. Om die reden dus opnieuw bovenaan: het huis afmaken. In tegenstelling tot het oude huis hoeft er hier in huis zelf niet per se heel veel meer te gebeuren, maar de garage daarentegen is nog steeds garage terwijl dat toch echt een speelkamer moet worden. En mijn washok is al washok, maar daar is dan ook wel echt alles mee gezegd. Het eerste is gebeurd; de wand tussen de speelkamer en het washok is iets opgeschoven waardoor er meer wasruimte is, maar verder dan dat komen we nog niet. Het kozijn moet er nog in waar nu de garagedeur zit, de wanden moeten gestuct, plafond afgewerkt, vloer erin, en alle kasten op maat moeten gemaakt en geplaatst.. Ben er ondertussen zo klaar mee om in dat rommelhok te kijken. Streven is toch wel écht om dit voor de zomer af te hebben. En als het even kan ver voor de zomer ook. Vind ik een prima doel.

MEER RUST NEMEN

Jullie lazen het al: dit jaar wil ik echt wat meer rust nemen. Vergt verder niet zoveel uitleg; gewoon, leren niks doen en écht te ontspannen. Die laptop dicht te laten en telefoon opzij te leggen en gewoon een simpele film te kijken, of een serie, of een tijdschrift te lezen. Vooral zonder dat het in m’n hoofd vervolgens één grote chaotische bende wordt. Iedereen die dit van zichzelf goed kan denkt nu mens stel je niet aan doe gewoon kalm, maar als dat niet in je zit is het écht gemakkelijker gezegd dan gedaan. Wordt wel echt serieus aan gewerkt dus dit moet echt wel gaan lukken dit jaar.

GEZINSUITBREIDING

Jep, issie weer. Geen geheim meer dus ik ga er ook niet semi-geheimzinnig over doen: ik hoop heel erg dat het dit jaar weer zal lukken. Ik weet dat ik mezelf kwetsbaar opstel door daar eerlijk over te zijn, maar dat is dan maar zo. Na de miskramen vorig jaar hadden we vooral heel veel behoefte aan rust en even geen polonaise aan dit lijf. Helemaal geen zin in nog een keer een teleurstelling en ook echt niet in de hele toestand eromheen, dus toen kwam het hele plan even op pauze. Inmiddels durven we er net als bij de jongens vanuit te gaan dat het het allemaal wel goed zal komen, dus ik hoop dat ik 2019 in ieder geval met een minibuikje en een derde musketier op komst af zal sluiten. We gaan het zien. En mocht het anders lopen kan ik daar hopelijk met de tijd ook vrede mee hebben.

BEDRIJF LATEN GROEIEN

Bijzonderkleinwonder is inmiddels niet alleen mijn hobby, maar ook mijn bedrijf. Ik hoop vooral dat ik dit jaar kan blijven doen wat ik leuk vind op zowel mijn blog als Instagram. Samenwerken met een aantal mooie bedrijven waarvan ik vind dat ze bij mij passen, en schrijven over dingen die ik graag wil delen. Ik hoop ook dat ik de shop iets uit kan breiden, en dan vooral het assortiment. Tot op heden lag de focus vooral op de sjaaltjes, maar ik heb zoveel ideeën over wat ik nog meer zou willen doen. Als dat hele meer rust vinden gebeuren lukt hoop ik hier ook wat meer aan toe te komen!

QTIME MET KOEN

Op wintersport spraken we af: we gaan dit jaar echt wat meer momenten samen in plannen. Jullie weten inmiddels ook hoelang het geduurd heeft voor we Morris überhaupt lieten logeren – vorig jaar met carnaval, hij werd bijna twee – maar we zijn er al wat gemakkelijker in en het is echt een streven dit jaar wat meer tijd met zijn tweeën in te plannen. Gewoon af en toe een avond lekker uiteten, of een nachtje weg. We hebben ondertussen een heel fijne oppas waar we echt mega blij mee zijn, blind op vertrouwen en waar de jongens gek op zijn ook, dus eigenlijk willen we één keer per maand sowieso een avond met z’n tweeën op pad. En als het op logeren aankomt valt er ook heel vaak wat te regelen, dus ook dat eens in de zoveel tijd een nachtje samen weg moet echt wel gaan lukken. In de praktijk denken we vaak ‘neh laat maar hoeft niet’, en kom ik met van die verhalen als ‘we wilden toch zelf kinderen, hoezo gaan we dan zonder ze weg?’, maar als we het eenmaal wel doen, gewoon een avondje of een nachtje, worden we daar allebei zo blij van dat we dit echt wel willen doorvoeren dit jaar. Geeft zoveel positieve energie, vooral ten opzichte van elkaar. Niet geheel onbelangrijk!

Dus. Dat waren mijn grootste punten voor 2019. Naast dat ik natuurlijk vooral gewoon wens dat het allemaal goed zal blijven gaan met de kindjes, maar dat staat buiten kijf. Als alles precies zo zou bijven als het nu is zou ik echt een heel blij mens zijn hoor, maargoed, je moet wat te wensen overhouden toch? Wat zijn jullie dromen en doelen voor 2019?

Dankjewel voor het lezen!

 

 

 

Recommended Posts
Showing 9 comments
 • Robin

  Ik wens je alle goeds toe, Michelle. Dat verdien je echt! Hier hopen we, na bijna 5 jaar bouw-ellende (failliete aannemer) ein-de-lijk te kunnen verhuizen naar ons droomhuis. Onze allergrootste wens om dit voor 8 augustus te doen, zodat we daar de eerste verjaardag van onze dochter kunnen vieren! Normaal moet het lukken. In elk geval… hoop doet leven en dromen zijn mooi ;-). & in 2019 blijf ik je sowieso met veel plezier volgen, blijf vooral je fijne zelf!

 • Moniek

  Mooie dromen & doelen! Hoop dat ze gauw werkelijkheid mogen worden voor jullie!♡♡
  Onze droom is ook om dit jaar zwanger te worden én te blijven! Hebben na de 2 miskramen vorig jaar ook besloten een kleine ‘pauze’ in te lassen..
  Duimen!

 • Lins

  Hele mooie dromen & doelen. Heel knap dat je jezelf zo kwetsbaar op durft te stellen. Ik duim met jullie mee dat jullie dromen & wensen uit mogen komen.

 • Liesbeth van Zijst

  Hi Michelle, ik volg je al zo lang en ben altijd te laks om te reageren, dit is dus ook de eerste keer..
  Wat mooie om te lezen dat je zo graag zwanger wilt worden van de 3e. Wij zijn zelf ook al een paar maandjes ‘bezig’ met de 2e en merk dat ik het nu lastig vind om hier over te te praten naar anderen omdat ik zoiets heb ‘ ik wil niet meteen alles delen met anderen, pas als het echt menes is’.

  En dat met q-time met je mannetje, wij gaan al vanaf dat ons kleintje een jaar oud is, bijna elke 2 weken ‘even’ samen weg. Dan hebben we oppas vanaf 19:30 uur, brengen we haar zelf naar bed En gaan we lekker samen eten/naar de film of gewoon gezellig borrelen in de stad. Doordat we oppas hebben tot max 02:00 uur zijn we nog redelijk op tijd thuis en hebben we een heerlijk samen avondje uit gehad en merkt ons kleintje er niets van! (Oké, soms een klein beetje brak haha)

  Zoo leuk om jouw verhalen te lezen, je schrijft zo leuk en zo herkenbaar! Ik geniet hier altijd echt van:)
  Liefs Liesbeth

 • Jessica

  Hi ,
  Ik volg je al een tijdje en nu is t tijd om te reageren omdat je zo lekker eerlijk bent over je kinderwens!
  Die is er bij ons ook.. maar mede door mijn kant (lees diabetes) is het allemaal een stuk lastiger. Nu we eindelijk 4 maanden groenlicht hebben hoop ik net als jou 2019 af te sluiten met een mini buikje, of misschien al in Mn armen!
  Je schrijft echt heel fijn en open, houd ik van!
  Liefs,

 • Lianne

  Mijn dromen voor 2019 is toch ook een 3e kindje. En omdat er tussen nummer 1 en 2 op 2 weken na 4 jaar tussen weet ik wel dat het niet zo vanzelf sprekend is. Op nummer 2 hebben we 1,5 jaar moeten wachten.
  Ik ben nu 32 en heb wel altijd geroepen dat ik voor mijn 35e klaar wil zijn met kinderen. We geven de droom dus nog niet op (al lassen we deze maand even een pauze in want heb al 2 November kindjes en nog eentje wordt wel heel druk haha)

  Quality time met zijn 2en dan doen we eigenlijk al elke maand. Dat hebben we dan ook wel echt nodig. En wij hebben ook een hele lieve oppas dus dat komt wel goed.

  Al zou ik wel wat meer momenten echt voor mijzelf willen inplannen. Die schieten er nu vaak nog bij in en merk wel dat ik dat heel erg nodig heb. Ben gastouder dus 5 dagen per week thuis. Wederhelft werkt vaak ook nog op zaterdag dus heb de kinderen dan 6 dagen, en merk wel dat dan een “oplaadmomentje” wel even nodig is. Die ga ik dus meer inplannen!’

  Verder zien we het allemaal wel! =)

 • Hestia

  Mooie dromen en doelen, geniet er van! Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die oppas voor de kleine een dingetje vindt. Mag ik vragen hoe jullie een oppas gevonden hebben? Via bekenden of via een organisatie?

 • Minke

  Hee Michelle, .
  Lijkt me kei-spannend om zo eerlijk te delen dat je graag nog een lief kindje zou willen krijgen! Maar ik vind het wel heel tof! Ik kan me voorstellen dat je er veel vragen over krijgt en ik hoop dat t je t ook hebt gedeeld omdat jij dat wil, en niet omdat iedereen je de hele tijd de oren van het hoofd vraagt! Ik wens het jullie zó! Veel geluk en succes met je doelen voor komend jaar! X

 • Linda

  Wat een mooie doelen en dromen voor 2019!! Ik hoop echt dat al jullie wensen en dromen waarheid mogen worden.. Jullie zijn zo’n leuk stel en gezin samen die gun je gewoon het allerbeste ❤

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!