HAPPY BIRTHDAY LITTLE ONE!

 In Familie, Persoonlijk

Vandaag even een heel ander artikel dan normaal.. Mijn blog is namelijk niet alléén maar een mamablog, maar ook gewoon een persoonlijke site over mijn leven in zijn totaliteit. Om die reden komt er vandaag even geen mama-artikel online, maar eentje van een heel ander kaliber. Mijn kleine broertje wordt vandaag namelijk 21 (!) en omdat ik supertrots ben op hem en op de band die we samen hebben, is het artikel van vandaag een ode aan 21 jaar broer en zus-, maar vooral ook beste vrienden zijn! Misschien iets minder interessant om te lezen voor jullie, maar voor mij het enige passende artikel voor deze 3 februari.

Onvoorstelbaar hoe snel de tijd is gegaan. Vandaag wordt dat kleine ventje van de foto hieronder gewoon écht écht volwassen! Robin en ik zijn altijd onafscheidelijk geweest. Veel vriendjes en vriendinnetjes hadden we nooit, wij deden letterlijk alles met zijn tweetjes. Had je het met de een aan de stok, kreeg je automatisch met de ander te maken. Robin was letterlijk mijn kleine broertje – hij liep in groei ietsje achter – waardoor ik hem altijd onder mijn hoede nam en het gevoel had voor hem te moeten zorgen. Dat deed ik met alle liefde en plezier. We wandelden iedere dag samen naar de basisschool, en gingen expres allebei naar dezelfde middelbare school. Zo konden we elkaar ook overdag lekker vaak zien. De afgelopen jaren is er natuurlijk van alles veranderd. Ik kreeg verkering en Koen trok bij ons in. Voor het eerst moest Robin mij delen met iemand anders, en ondanks dat hij het nooit zo benoemd heeft, weet ik dat hij dat af en toe best een beetje lastig heeft gevonden.

Al vrij snel kreeg hij zelf verkering, en vlak daarna gingen Koen en ik samenwonen. Afgelopen jaar zijn we getrouwd, en was Robin – uiteraard – mijn getuige. Ondertussen is het niet meer zoals het vroeger was. Ik ben niet meer de allereerste bij wie hij aanklopt als er iets is, – wel de tweede geloof ik;) – ik zie niet meer zoveel van hem als ik vroeger zag en de groeiachterstand is inmiddels ruimschoots ingehaald. Mijn kleine broertje van toen is ondertussen een knappe, volwassen vent geworden die mij met gemak optilt en een stuk boven me uitsteekt. Wel zijn we nog steeds even onafscheidelijk. We zijn totaal verschillend, maar lijken ergens ook wel weer heel erg op elkaar en delen dezelfde belachelijke humor, die verder niemand begrijpt. Aan één blik heb ik genoeg om te weten wat hij bedoelt, en dat is andersom net zo. Er gaat geen dag voorbij dat we elkaar niet spreken. Ondertussen hoef ik niet meer voor hem te zorgen, maar is hij degene die zich om mij bekommert. Vooral sinds ik zwanger ben krijg ik iedere dag wel een berichtje, om te vragen hoe het met mij en met Frummel gaat. Af en toe zitten er ook bij ons dagen tussen dat we elkaar niet kunnen luchten of zien en dat ik hem het liefst heel ver weg achter het behang zou plakken hoor, maar dat komt gelukkig maar héél zelden voor. Ik ben supertrots op wat er van mijn kleine broertje geworden is, en op de band die we de afgelopen 21 jaar hebben opgebouwd, en ik hoop uit de grond van mijn hart dat we nog heel veel mooie jaren te gaan hebben samen.

IMG_8654robin1

DSC01506DSC01947

DSC03086.jpg

IMG_7736

IMG_8320

IMG_7870

IMG_6795

IMG_4644-zw.jpg

Van harte gefeliciteerd, lieve broer en allerbeste vriend. Ik wens je een geweldige verjaardag, en alle geluk op de hele wereld toe! Dat het maar weer een onvergetelijk jaar voor je mag worden! Dikke kus van je grote zus

 

Recommended Posts
Showing 0 comments
 • demallemolenmoeder

  Wat een liefdevolle Blog. Fijn om zo’n band te hebben met elkaar. Lijkt mij voor je ouders ook geweldig om te zien.

 • Myrthe

  Gefeliciteerd met je broer! Wat zal hij dit een lief artikel vinden!

 • Monique

  Hoi Michelle
  Gefeliciteerd!
  Ik zit hier gewoon te huilen(en nee niet zwanger hoor;-)
  Die foto’s.. wat een liefde straalt daar vanaf en vooral de laatsten,daar kan je goed op zien dat Robin maar wat trots is op zijn zus hoe een mooi mens je bent geworden ,van buiten maar nog veel belangrijker van binnen ook!
  Ik heb respect voor je moeder omdat je aan jou schrijven/ leefstijl kan voelen hoe liefdevol ze jullie heeft opgevoed,zoals je ook zei onlangs dat ze er altyd voor jullie was/is en zekers weten een steentje heeft bijgedragen dat jullie zulke goede maatjes zijn geworden.
  Zo hoort het ook en ik heb genoten om deze plog te lezen.
  Ik wens je broer en iedereen er omheen een leuke verjaardag.liefs Monique.
  Ps; klein beetje slikken moest ik ook wel om jullie twee te zien wetende dat onze zoon alleen is opgegroeid door omstandigheden en dit zoals jullie samen hebben moet missen.
  Maar ik weet ook dat het niet altyd vanzelfsprekend sprekend is als hij dat wel had gehad dat of dat wel zo was geweest..het is namelijk vaker niet zo als wel.
  Koester dit daarom maar flink:;-)en dat doe je óók.

 • Mathiske

  Gefeliciteerd met je broertje! Je hebt dit met veel.liefde geschreven, mooi om te lezen.

 • upje

  Wauw. Wat mooi… Koester het maar, want zo’n band is echt niet vanzelfsprekend..

 • Robin

  Wát een supermooie blog zusje. Heel lief en bijzonder om dit te lezen zo op mijn 21e verjaardag.

  Je hebt mij inderdaad een lange tijd onder jouw hoede genomen en voor me gezorgd. Vooral in de tijd dat ik jou heel hard nodig had, was jij er voor mij. Dag en nacht. Daarom zal ik er dan ook áltijd zijn voor jou, Koentje en natuurlijk Frum. Het zal niet makkelijk worden te evenaren wat jij allemaal voor mij hebt gedaan, maar toch zal ik het proberen. De rollen zijn nu omgedraaid. Nu mag en zal ik voor jou en die kleine man zorgen wanneer ik kan. En dat heb je ook echt verdiend. Ik ben apetrots op hoe je het allemaal doet en ik weet voor de volle 100% zeker dat jij een ge-wel-di-ge moeder gaat worden. Frummel boft ontzettend dat zijn wiegje bij jullie staat. Nou, ik ga dit berichtje weer afronden want anders wordt het wel een ontzettend lang gezever en wij weten allebei dondersgoed hoe blij we met elkaar zijn. En natuurlijk hebben we van die dagen dat we elkaar absoluut niet kunnen verdragen, maar dat hoort er toch ook een beetje bij? Nogmaals super bedankt voor dit prachtige berichtje allerbeste vriendin van me! Ik ben trots op jou! Op naar nog héél veel mooie jaren samen.

  I love you, to the moon and back!

  • Monique

   Lieve broer!

 • rosanne1998

  Gefeliciteerd voor zowel je broertje als voor jou!
  En wat een prachtig artikel heb je geschreven. Je kunt merken dat het recht uit je hart komt en dat jullie echt een mooie en sterke band hebben, koester dat!

 • Simone

  Gefeliciteerd! Wat een mooie ode aan je broertje en wat een lieve foto’s ook!

pingbacks / trackbacks
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!