HET GEBOORTEKAARTJE UITZOEKEN

 In Baby

Morris zijn geboortekaartje is er een waar we nog steeds heel erg blij mee zijn. Zelf bedacht en uitgewerkt door een vriendin van ons, en precies zoals we hem voor ogen hadden. Het had even wat voeten in de aarde, want man wat is er veel keus en wat zijn de mogelijkheden eindeloos, maar het eindresultaat mocht er zijn. Toen de kaartjes eenmaal bezorgd werden sprong ik een gat in de lucht, want ik kon niet wachten om ons kaartje rond te kunnen sturen. Bleek er alleen even iets verkeerd te zijn gegaan bij de drukker, waardoor alle kaartjes scheef uit de persen waren gekomen. Typisch gevalletje van niets aan te doen, maar ik moest toch wel even drie keer slikken toen die eerste lading zo hoppakee de oud papier bak in kon. Uiteindelijk kwam het uiteraard allemaal goed en kregen onze familie, vrienden en bekenden toch dat kaartje in de brievenbus wat wij met zoveel liefde hadden samengesteld.

Zoals met héél veel dingen tijdens een tweede zwangerschap, vind ik ook het uitzoeken van een geboortekaartje een ander verhaal. Er ís namelijk al eens een kaartje verstuurd, en in ons geval is dat ‘eens’ pas 16 maanden geleden.. Houd je daar dan rekening mee? Of juist helemaal niet? Zoek je iets uit in dezelfde stijl, of ga je voor iets compleet anders? Morris z’n kaartje is natuurlijk nog niet echt oud te noemen, dus qua stijl zou ik oprecht exact hetzelfde ding nog een keer kunnen versturen: ik vind het nog steeds erg mooi, en het is nog steeds hartstikke gangbaar. Wij proberen er continu voor te waken dat we alles met broertje een kopie wordt van ‘de eerste keer’. Babykamertje inrichten? We gebruiken dezelfde meubels, maar proberen toch echt een ander sfeertje te doen. Kleertjes hergebruiken? Hartstikke prima, maar er moeten ook wat nieuwe ‘eigen’ spulletjes bij. Zwangerschapsshoot? Absoluut, want die was de eerste keer ook prachtig, maar dan wel op een iets andere manier. Het moet geen replica zijn of worden, en dat geldt eigenlijk voor alles. Toch vinden we het wél heel mooi als het geboortekaartje een beetje past bij dat van Morris. Onze stijl is nou eenmaal onze stijl, en het is juist wel een uitdaging om binnen diezelfde kaders iets te vinden wat eigen is, maar wel bij ons past.

Vlak na de bekendmaking van mijn tweede zwangerschap kreeg ik een e-mailtje van de meiden van HipDesign of het me leuk leek ons geboortekaartje bij hen uit te zoeken. Je kunt je voorstellen dat ik daar sowieso géén ‘nee’ tegen kon zeggen! Ik probeer mijn site zo authentiek en eigen mogelijk te houden – ik ga er vanuit dat jullie dat ook zien – en sla daarvoor best heel vaak wat af omdat het gewoon niet bij mij (en voor mijn gevoel dus ook niet bij jullie) past, maar dit vond ik echt héél erg leuk. HipDesign heeft kant en klare kaartjes die je na personaliseren zo kunt bestellen, maar ze bieden ook de mogelijkheid om kaartjes aan te passen naar wens, én het is mogelijk je compleet eigen kaartje te ontwerpen; samen, of met hulp van HipDesign. Ik besloot eerst inspiratie op te doen op de site, en ons kaartje daarna zelf te ontwerpen met behulp van de tool. Dat ging hartstikke goed. Het uiteindelijke kaartje ga ik jullie uiteraard laten zien als iedereen het ontvangen heeft, maar voor nu leek het me leuk onze inspiratie met jullie te delen en om te laten zien wat wij mooi vinden.

Precies deze kaartjes liet ik ook aan Koen zien toen ik hem vroeg wat voor soort kaartje hij mooi zou vinden. Om heel eerlijk te zijn heeft hij wat dit onderwerp betreft nooit zo’n heel uitgesproken mening en vindt hij hetgeen ik uitzoek over het algemeen gauw mooi. Hij was alleen niet kapot van het goud op het kaartje van James, maar dat heeft ook niet mijn persoonlijke voorkeur, dus dat kon snel van het lijstje. Ik zie best een duidelijk lijn – goh! – dus je kunt vast iets voorstellen bij hoe Benjamin zijn geboortekaartje uiteindelijk geworden is. Die zijn inmiddels verstuurd, en gaan jullie ook heel gauw zien!

Vonden jullie het uitzoeken van het geboortekaartje ‘n lastig klusje? En ik ben wel benieuwd of jullie ‘m zelf hebben ontworpen, online hebben uitgezocht of ‘gewoon’ nog naar de drukker zijn gegaan!

 

Recommended Posts
Showing 4 comments
 • Kelly

  Wij hebben ons kaartje ook van hipdesign. Ik heb hem zelf ontworpen, werkt super fijn op hun site. Plus nu had ik iets wat echt bij ons past en niemand heeft dezelfde

 • Claudia

  Ik heb online heel veel proefmodellen besteld, vond het zo moeilijk (wilde qua stijl een beetje aansluiten bij onze trouwkaart). En uiteindelijk het kaartje bij de drukker van onze trouwkaart laten drukken.

  Ben heel benieuwd naar het kaartje van Benjamin!

 • Cindy

  Wij zijn eerst naar de drukker van onze trouwkaarten geweest maar dat was helemaal niets, toen zijn we op internet gaan zoeken, maar het was het allemaal net niet, dus zelf gaan ontwerpen.
  Ik wilde graag dat alles een geheel was, kaartje, geboortebord, versiering, kamertje!
  Trots ben ik nog steeds op ons kaartje, het is eenvoudig, maar wel ons! Ook het materiaal en kwaliteit was top, hier zat ontzettend veel verschil in vond ik.
  En ook vond ik 3,- per stuk erg veel, dus daar hebben we ook opgelet, hoe bijzonder het kaartje voor ons is, voor een ander beland hij misschien bij het oud papier

 • Carmen

  Leuk! Wij hebben voor onze beide zoons ook het kaartje ontworpen / laten ontwerpen door een vriendin. Die van mijn jongste heb ik helemaal zelf getekend, daar ben ik wel trots op. Ook bij hipdesign, ik was heel tevreden over hun service. Ben benieuwd naar de geboortekaartjes van Morris en Benjamin!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!