HET GEBOORTEKAARTJE

 In Zwangerschap

Het geboortekaartje uitzoeken.. Ik zag ‘m op menig to do list voor tijdens de zwangerschap voorbij komen, dus ook op die van ons werd deze bijgeschreven. Pas toen in mijn omgeving met enige regelmaat gevraagd werd of we ‘t kaartje eigenlijk al hadden uitgezocht – ‘ehm nee, moet dat nu al dan?’ – bedachten we dat het toch wel handig zou zijn om enigszins op tijd op zoek te gaan naar een exemplaar wat bij ons past. In eerste instantie bedacht ik me dat ik hem wel ‘even’ zelf zou ontwerpen. Ik werk tenslotte hartstikke veel met inDesign en Photoshop, heb voor de bruiloft ook bijna alles zelf vormgegeven, dus waarom niet? Tot ik me bedacht dat ik dan na de bevalling, in m’n kraambed, meteen weer achter die laptop zou moeten kruipen om het kaartje aan te passen en hem naar de drukker te mailen. Had, en heb, ik niet zo’n zin in, dus dat plan ging vrij snel van de baan.

Maar wat dan? Wij hebben er zelf best een hele poos over gedaan ons kaartje uit te zoeken, en uitgerekend op het moment dat we dachten dat we hem eindelijk uitgezocht hadden, zijn we toch weer geswitcht en hebben we er voor gekozen hem te laten ontwerpen door een vriendin van ons. Zij heeft ook de save the date en uitnodiging voor onze bruiloft gemaakt, dus het leek ons leuk haar ook dit bijzondere kaartje te laten ontwerpen. Daar dachten we alleen wel pas laat aan – hoezo hormonaal? – dus ik had al inspiratie in overvloed opgedaan! Het leek me om leuk die vandaag met jullie te delen.

Als jullie mijn artikeltje over de babykamer (klik!) gelezen hebben weten jullie dit waarschijnlijk al, maar ik ben een beetje ‘n kleurloos typje. Dat klinkt heel ongezellig, is het helemaal niet, maar ik ben gewoon niet zo van de felle kleuren, drukke printjes en tierelantijnen. Doe maar mij lekker rustig en strak, het liefst zwart wit. Voordat we het licht zagen en besloten dat we Annemiek ook dit kaartje wilden laten ontwerpen, heb ik me online helemaal scheel gezocht om wat inspiratie op te doen. Nou is dat inspiratie opdoen op zich niet heel lastig, want kanonnen wat is er online veel te krijgen! Even ‘n rondje Google en de sites met nóg hippere, nóg goedkopere, nóg mooiere, nóg uniekere geboortekaartjes worden met een rotgang op je afgeslingerd. Iets vinden wat dan ook nog écht naar je smaak is, en ergens een soort van overzicht behouden, vond ik dus veel lastiger. Juist omdat er gewoon zó véél is zag ik af en toe echt door de bomen het bos niet.

Ik had eigenlijk een artikeltje klaar staan voor jullie met kaartjes die ik helemaal níét mooi vind én kaartjes die ik wel heel erg mooi vind, maar bij nader inzien vond ik dat eigenlijk maar stom en heb ik de kaartjes die niet zo mijn smaak zijn gewoon weggelaten. Ieder z’n ding namelijk, en ik zou het heel jammer vinden als ik een van jullie tegen het zere been zou stoten met die gezellige ongenuanceerde mening van mij. Over smaak valt niet te twisten toch? Hieronder een aantal kaartjes die wij allebei heel erg mooi vinden en hebben gebruikt ter inspiratie voor het geboortekaartje van ons kleine ventje. Ik ben heel benieuwd welke jullie het mooiste vinden, en welke jullie het beste bij ons vinden passen!

Geboortekaartjes2

Met de klok mee: Bron 3Bron 4 Bron 5Bron 6

 

Geboortekaartjes3

Bovenstaande kaartjes passen allemaal redelijk in ons straatje. Relatief eenvoudig, overwegend zwart wit en af en toe een mini beetje kleur. Het geboortekaartje van ons mannetje is weer behoorlijk anders dan al het bovenstaande – anders worden we ook zo voorspelbaar – maar dit is wel een stijltje wat ik erg leuk vind!

Welke van de bovenstaande kaartjes vind jij het leukst? Hoe ging het uitzoeken van een geboortekaartje bij jou? Ik ben weer benieuwd naar jullie reacties:)!

Bedankt voor het lezen en fijne vrijdag! X

 

 

Recommended Posts
Showing 0 comments
 • Myrthe

  Ik vind het kaartje voor Lux uit dit rijtje erg leuk! Mooi druk en speels ondanks het zwartwitte deel en toch niét saai!

 • Nicole Orriëns

  Ik vind de onderste het mooist.

 • Martine Beijersbergen

  Ik vind de kaartjes van Daley en Lux erg leuk! Toen ik zwanger was, dachten we dat we een dochtertje zouden krijgen. Tijdens de verschillende echo’s die ik heb gehad was het volgens de artsen overduidelijk: ik was zwanger van een meisje. Ik had dus ook al een geboortekaartje uitgezocht met roze en bloemetjes, helemaal mijn stijl.
  Tijdens de (veel te vroege) bevalling bleek echter dat ik geen dochter, maar een zoon zou krijgen. Nadat Aiden is geboren en overleden, heb ik mijn oom, die grafisch ontwerper van beroep is, gevraagd of hij ons geboorte/rouwkaartje wilde ontwerpen.
  Het is een blauw, strak vormgegeven kaartje geworden met zijn naam en geboortedatum en zijn (echte) voetafdrukjes in het blauw.
  Verder hadden we een foto laten maken door de fotograaf, van het beschuit met muisjes wat we na de bevalling alsnog hebben gegeten. Deze foto stond in het zwart wit afgebeeld op de voorkant. We hebben hier voor gekozen, omdat we toch blij waren dat we ouders zijn geworden, ondanks dat Aiden tijdens de geboorte is overleden.

  Ik ben erg benieuwd naar jullie uiteindelijke geboortekaartje en de naam van jullie ventje!

 • eenbezigbijtje

  Ik vind de laatste twee kaartjes erg mooi! Maar, ieder z’n ding inderdaad.

 • demallemolenmoeder

  Ik vind de laatste twee mooi. Ik had een heel vrolijk kaartje en vandaag onthul ik toevallig op mijn site als ik het alleen voor het zeggen had.. Al ben ik zeker blij met onze keuze hoor.

 • Margriet

  Wij gaan ons kaartje ook door een vriendin laten ontwerpen. Zij heeft ook de trouwkaarten gemaakt dus dat komt helemaal goed. De keuzes die je hierboven laat zien vind ik erg mooi. Maar ik hou wel van een beetje kleur dus die van Daley vind ik het mooiste.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!