HOE GAAT HET MET DE VERBOUWING?

 In Interieur, Lifestyle

Dat project verbouwing hier het afgelopen half jaar op z’n zachtst gezegd niet per se heel voorspoedig verliep zal voor jullie geen geheim meer zijn. Waar we dat eigenlijk meteen toen we hier kwamen wonen hadden willen fixen en het daarna uiterlijk februari van dit jaar klaar zou zijn geweest, is de verbouwing pas deze week begonnen. Kleine change of plans wel. Goed moment voor een update, want hoe staat het er nu voor, wanneer is het klaar ennn vooral ook: hoe gaat het eruit zien? Wat is het plan en hoe willen we het inrichten?

Afgelopen maandag om 8:30 uur begon de verbouwing. En deze keer echt. Via Vief vond ik een timmerman hier uit de buurt die de klus wilde doen, die er tijd voor kon maken en die ook nog net zo van redelijk strak plannen houdt als wij ook, dus dat kwam al helemaal lekker uit, en hij vond eigenlijk wat wij zelf ook al dachten: zo heel groot is de klus niet eens. Het moet alleen wel ‘effe’ gebeuren. En precies op dat liep het hier tot nu toe zeg maar een beetje spaak. Maandagochtend dus. De garagedeur werd eruit gehaald door de kopers, dat was sowieso top want handige Hepi & Hepi hier hebben daar geen kaas van gegeten. Toen de deur eruit was kwamen de timmermannen, en die zetten meteen het kozijn erin zodat we niet met een open doorgang zaten te koekeloeren. Dinsdag werd het plafond uitgevuld, woensdag werden de sleuven gefreesd en alle elektriciteit voorbereid zodat het precies op de goede plekken zit en we straks niet met verlengblokjes en toestanden hoeven te gaan zeulen, en tv en internet gewoon uit de muur komen, en donderdag werden de leidingen voor de verwarming gelegd en het plafond dichtgemaakt.

Vandaag, as we speak, worden de gaten voor de spots uitgeboord en wordt er begonnen met stucen, en dat wordt morgen afgemaakt. Na het weekend wordt het glas geplaatst en de vloer gelegd, en dan moeten alleen de kasten en het aanrecht er nog in. Echt: ik kan NIET wachten. Ik heb de hele week met een grijns van oor tot oor gelopen, gewoon omdat het allemaal zo lekker volgens plan verloopt, eindelijk, en omdat er iets gebéurt.. Het ziet er nog uit als een bouwval, maar serieus ik vind het nu al een paleis. Haha. In vergelijking met dat wat het was is het nu al zo veel beter. Dat licht wat binnenkomt, het feit dat er een plafonnetje inzit: love it! Over twee weken denk ik dat we we een heel eind in de goede richting zijn. Alleen de grote kast zal er dan nog niet inzitten, maar daarover zometeen meer.

Deze gaat namelijk wél al af zijn. De kast in het washok – sorry, weet dat het een beetje denigrerend klinkt maar zo noem ik mijn domein nou eenmaal;) – waar de wasmachine, droger, extra koelkast en extra diepvries in komen. Die stonden afgelopen jaar gewoon gezellig opgestapeld als kwartetje van vier, maar daar wilde ik heel graag deuren voor. Dus die komen er nu. Het wordt dus niet helemaal zoals op de foto’s hierboven, want ik wil er schuifdeuren voor in plaats van openslaande deuren zoals links en midden, of zonder deuren op rechts. Die op links komt het meeste in de buurt van hoe het gaat worden. Met schapjes voor het wasmiddel, ruimte om de wasmanden op te bergen, en plek om de strijkplank en het droogrekje in weg te schuiven. Kan deze kneuterige muts dus echt intens blij van worden. Alleen de kleur mensen, dat blijft een dingetje. Voor zowel de kast als het aanrechtblok tegenover deze kast. Zwart of wit.. Wat zouden jullie doen?

Dan, de speelkamer op zich. Ik noem het steeds speelkamer, maar eigenlijk wordt het meer een soort multifunctionele ruimte. Waar de jongens alle plek hebben om lekker te spelen, waar we veel kunnen opbergen, waar een tv komt en een plek om te werken voor mij. Een beetje van alles. Dit is dus het enige heikele puntje nog, want we moeten nog een interieurbouwer vinden die deze kast precies naar onze wens kan maken. Met plek voor spullen, werkblad en noem ‘t maar op. Dat project staat dus nog even open. En ook hier geldt weer: ik ben er nog niet uit welke kleurrrrr.

En tenslotte: het hoekje voor de boys. We hebben een wandje bedacht als werkplekje. Of nouja werkplek; in ieder geval iets met een bureau waar ze kunnen kleuren en schilderen en knutselen. Vooral Morris vindt dat heel leuk dus ik denk dat hij daar in ieder geval heel veel plezier van gaat hebben. We wilden in eerste instantie iets zoals hierboven precies passend laten maken in het verlengde van de kast, de hoek om zeg maar, maar nu twijfelen we daar een beetje over omdat de jongens natuurlijk ook groter worden en het me dan wel makkelijk lijkt als we het ook nog gewoon weg kunnen halen zonder die hele kast te moeten slopen. Daarvoor is zo’n kast een te duur geintje. Misschien toch maar gewoon kant en klaar kopen dus, en dan gewoon gezellig aankleden met leuke accessoires. Sowieso verheug ik me daar het meeste op. Dat ik straks wat leuks aan de muur kan hangen, en een lekker kleed op de vloer. Dat blijft toch wel een beetje het leukste gedeelte van zo’n verbouwing, die hele aankleding. Voor het grote raam willen we trouwens jaloezieën en inbetweens, net zoals we dat in het vorige huis hadden. Dat vinden we het mooiste. Achteraf denk ik: hadden we het maar meteen zo gedaan. Het hele klusje is nu binnen twee weken helemaal gepiept, de timmermannen zijn serieus gewoon gezellig om in huis te hebben en werken súper netjes, en hoewel het wel even regelen en plannen is heb ik het nog geen tel als een last ervaren. Was gewoon héél erg klaar met die bende denk ik. Haha. We hadden ons een hoop ergernis kunnen besparen.

Ik zie serieus al helemaal voor me dat de jongens daar als ze straks groot zijn met Koen Fifa zitten te spelen op de Playstation terwijl ik aan het werk ben. Mooie vooruitzichten wel. ZO blij dat het nu écht heel bijna klaar. Als het straks helemaal is zoals het moet zijn zien jullie het uiteraard weer uitgebreid voorbij komen. Voor nu wens ik je een heel fijn weekend! Dankjewel voor het lezen.

 

 

Recommended Posts
Showing 11 comments
 • Andressa

  De Ikea stuva – följa is een goed alternatief! (Even die lelijke knoppen voorkant eraf halen en leren handgreepjes opzetten 😉 ) veel ruimte en zet er een stuva bank naast en je hebt direct een bureautje!

 • Maxime

  Witte meubels

 • Maxime

  Ik zou voor witte meubels gaan!

 • Efy van Lokven

  Ik wilde hetzelfde als Andressa zeggen, mooi en leuk alternatief.
  En dan ga ik roet in het eten gooien, ik zou persoonlijk voor zwart gaan óf wit met hout! Helemaal wit vind ik persoonlijk minder maar hé dat ben ik maar .

 • Eline

  Ik zou ook voor wit gaan! Op zwart zie je alles, en de was geeft best wat stof af 🙂

 • Jennifer

  Ik zou voor wit gaan, dat houdt het lekker licht.
  En wat betreft een maatwerk kast is houtmerk.nl misschien een tip.
  Succes de komende weken!

 • Eline

  Ik zou ook voor wit gaan. Voor een geschikte interieurbouwer, probeer Thijs van Loon meubelen eens! Die maakt hele mooie spullen geheel op wens en maat :). Hij heeft bij ons thuis de badkamer gedaan.

 • Judith

  Op zwart komt binnen no time een berg stof, dus dat zou ik zeker in een washok annex speelkamer niet doen! Wit is licht, helder en kun je supermakkelijk met vanalles en nog wat combineren/leuk aankleden. De bekende Ikea bureautjes hebben wij hier ook, is ideaal. Andere handgrepen erop, leuke houten stoeltjes, houten plank aan de wand, evt. een likje verf (een vlak met schoolbordverf is ook leuk!) en dan aankleden met passende accessoires, poster etc – ik zou het doen! Veel succes en plezier!

 • Jo

  Je kan op Ikea anders een aan de slag gaan met de stuva of besta planner! Misschien vind je wel jou volledige droogkast. Beetje creatief denken… Bureaublad zit bijvoorbeeld niet in de planner maar hebben ze wel in Ikea! Dus in combinatie met de webshop vind je misschien wel de ideale oplossingen.

 • Josette

  Wij hebben ook de speelhoek met Ikea Stuva gemaakt. Greepjes vervangen door leren greepjes, houten blad erop gemaakt. 2 houten stoeltjes ervoor en klaar. Wij wilde eerst ook maatwerk kast laten maken maar ben zooo blij dat we het Niet gedaan hebben. Nu kun je over een paar jaar weer wat anders maken.

  En over de kleur! Ik zou het speelmeubel wit maken maar denk dat deuren van het washok zwart, of heel donker antraciet grijs. Wit is ook zo wit.
  Qua jaloezie zou ik wit doen. Wij hebben zowel witte als zwarte in huis hangen en op de zwarte zie je alles.

pingbacks / trackbacks
 • […] tijd, en mensen, en zin om ermee aan de slag te gaan, dus zo geschiedde. Destijds schreef ik dit (KLIK!) artikel, over de voortgang. Ik vond het toen al zoveel beter dan het was. Na het ruwe werk en het […]

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!