HOE VIND JE EEN GOEDE OPPAS?

 In Moederschap

Sinds de jongens er zijn hebben Koen en ik er steeds alles aan gedaan om het zo te plannen dat we zo min mogelijk oppas voor ze nodig hebben. Morris is op maandag de ene week thuis met mijn schoonmoeder, en de andere week bij Joke en Harald, en op donderdag is hij met mama. Benjamin gaat nu op maandag altijd mee naar kantoor en blijft op thuiswerkdag vaak bij mij, maar over een poos zal hij ook met z’n broer meegaan. Als Koen gaat trainen ben ik thuis, als ik ooit iets moet op avonden dat Koen er niet kan zijn springen papa en mama bij, en als we ‘s avonds verplichtingen hebben proberen we het zo te regelen dat de jongens met ons mee kunnen. Toch zijn er ook wel eens momenten dat dat om welke reden dan ook niet kan. Tot nu losten we het dan steeds op met familie, maar het is onmogelijk er altijd klakkeloos vanuit te gaan dat zij hier de hele avond komen zitten als wij weg moeten. We besloten dus op zoek te gaan naar een oppas die eens in de zoveel tijd een avond in huis kan komen als wij weg moeten. Kunnen Morris en Benjamin gewoon in hun eigen bed slapen en merken ze er niets van dat wij er even niet zijn. Ik vroeg jullie op Instagram om tips voor het vinden van een goede, betrouwbare oppas, en kreeg meer dan 100 berichtjes met reacties. Dat vind ik dus zo leuk aan Instagram! Vandaag deel ik die tips met jullie. Benieuwd naar hoe en waar je een goede oppas vindt en hoe anderen dat doen? Vooral even verder lezen:)!

OPPASCOMMUNITY

Vaak getipt werden de zogenaamde oppascommunities, waar vraag en aanbod van oppas elkaar kunnen vinden. Oudermatch werd het allervaakst genoemd. Hier kun je je als ouder aanmelden en vervolgens op zoek gaan naar een oppas die bij je past. Je kunt selecteren op verschillende criteria die je belangrijk vindt, en zelf contact opnemen als je een match vindt. Daarvoor moet je dan wel een Premium abonnement afsluiten: dan betaal je €24 voor drie maanden. De oppassers op Oudermatch worden niet gescreend, en zij zijn dus ook niet verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van de oppas of de kwaliteit van het werk. Het is aan je zelf om op basis van een kennismaking te besluiten of het voor je werkt of niet. Voor Oppassen.nl, na Oudermatch het meest genoemd, geldt eigenlijk hetzelfde. Ook hier kun je je gratis en vrijblijvend aanmelden, maar is er een premium abonnement à €9,95 per maand nodig om berichtjes te kunnen versturen en afspraken te kunnen plannen. Deze diensten worden gezien als een soort online marktplaats voor oppassers.

OPPASSERVICE

Naast de oppascommunities kreeg ik ook vaak de tip van oppasservices, zoals Babs Oppasservice, Oppas Madelief en Charly Cares. Dit werkt weer net even anders dan de community waar we het hierboven over hadden. Als je met een dergelijke organisatie in zee gaat weet je zeker dat je een gescreende oppas in huis krijgt: dat kan een heel fijn gevoel geven. Bij Babs Oppasservice neem je een abonnement waarvoor je maandelijks €9,75 betaalt, en vervolgens gaat de eigenaresse voor je op zoek naar een geschikte kandidaat in haar portfolio. In die zin wordt dat complete zoekproces je dus uit handen genomen. De kosten voor de oppas komen er dan bij en worden eens per maand gefactureerd. Bij Oppas Madelief werkt het anders. Zij hebben een profielenwebsite waarop je zelf kunt zoeken naar een geschikte oppas. Je betaalt €14,99 per maand, waar dan de kosten voor de oppas nog bij komen, en voor Charly Cares geldt hetzelfde.

VIA VIA

Naast de online diensten kreeg ik vooral ook heel vaak de tip het via via te proberen. Buurmeisjes die graag een zakcentje bij willen verdienen, neefjes of nichtjes, kennissen of kennissen van vrienden: in ieder geval iemand die enigszins uit je naaste omgeving komt en dus niet helemaal vreemd is, en waarvan de ouders ook enigszins in de buurt zijn; mocht er iets aan de hand zijn en je niet binnen twee tellen thuis kunnen zijn. Via bijvoorbeeld de Nextdoor app zou je eens in je buurt rond kunnen vragen of iemand op zou willen passen, maar je zou ook een berichtje op je persoonlijke Facebookpagina kunnen zetten met de vraag of iemand van je vrienden iemand weet, even aan kunnen bellen bij je buren of gewoon eens iemand aan kunnen spreken die jou wel wat lijkt.

De tip om sowieso altijd minimaal één keer af te spreken voor het daadwerkelijke oppasmoment om kennis te maken en te zien of er überhaupt een klik is tussen de oppas en je kinderen werd ook regelmatig gegeven. Je kunt er niet altijd donder op zeggen, maar vaak heb je toch wel redelijk snel aangevoeld of het ‘m voor jou gaat worden of juist helemaal niet. Ik kreeg ook de tip eerst bij bij de oppas thuis kennis te maken voor je haar aan je kinderen voorstelt, om te zien uit wat voor gezin ze komt en hoe je gevoel daarbij is. Ik weet niet of ik dat per se zou doen, maar hé; dat mogelijkheid is er! Qua leeftijd liepen de meningen behoorlijk uiteen. De een gaf aan 13/14 een prima leeftijd te vinden, de ander vond 17 juist het minimum. Ik denk dat dat ook erg afhangt van de leeftijd van je kinderen, van of het alleen om de avonden gaat als ze al slapen, of dat het om oppas voor de hele dag gaat en ga zo maar door!

Wij hebben het de afgelopen bijna twee jaar steeds op kunnen lossen met de mensen heel dicht bij ons. Heel eerlijk: dat vind ik toch het allerfijnste, vooral nu de jongens nog zó klein zijn.

Ik ben benieuwd: hoe doen jullie dat? Hebben jullie een vaste oppas? En waar heb je die gevonden? Vinden jullie leeftijd belangrijk? Of opleiding? Mocht je nog tips hebben: laat ze vooral hieronder achter. Hebben we allemaal weer wat aan:)!

Bedankt voor het lezen!

 

 

Recommended Posts
Showing 30 comments
 • Carmen

  Wij hebben drie oppassen voor onze zoons (van 2.5 jaar en 6 maanden), twee ervan gevonden op Facebook en eentje via een briefje in de AH. Dat is wel een bijzonder verhaal, ze bleek ook Spaans te spreken en paste al op onze oudste sinds hij drie maanden was. En nu dus op allebei. Hoewel ik haar dus niet kende en ze ook niet dichtbij ons stond en ik haar ook niet uitgebreid gescreend heb, is ze nu echt part of the family. De andere twee oppassen heb ik overigens ook niet gescreend, ik ga op mijn gevoel af en inmiddels komen zij hier ook al een tijd. 1 ervan is een jongen, ik heb daar bewust naar gezocht omdat ik vond dat mijn zoons al 90% van hun tijd met vrouwen doorbrachten en een man zou ook leerzaam en een welkome afwisseling zijn.

  • Judith

   Leuk! Nora is bijna 15mnd. Als ik werk is ze of bij mijn ouders of bij mijn moeder. Daarnaast gaat ze naar mijn nichtje, mijn beste vriendin (beide zelf ook mama) of past mijn schoonzusje op. Anderen heb ik toch wat moeite mee, ik vind haar nog zo klein… is ze nu een jaar of 4 en kan ze zelf beter dingen aangeven zou ik ook wel een jonger iemand (min 16?) durven vragen… maar nu nog niet. Ik hoef ook niet perse op stap… alleen bij de nodige afspraken vraag ik bovenstaande personen.

   Succes met je keuze!

   • Judith

    Of bij mijn ouders of bij mijn moeder… ik bedoel of bij mijn ouders of bij de gastouder.

 • Zovoeltgeluk

  Wij hebben sinds een half jaartje een oppasmeisje. M is nu 2 jaar dus vonden we een mooie leeftijd. Wij hebben haar gevonden via via. Ze is 17 jaar en doet verpleegkunde. Ze heeft nog meer oppasadresjes, dat vonden wij belangrijk. Ze is een keer kennis komen maken en we hadden meteen een klik. Dat vond ik vooral belangrijk! We hebben er ook nog 1 achter de hand. Die kennen we via het kdv. Ze liep daar stage. Mooi dacht, jij weet hoe het moet en je kent mijn kind al.

  Het is even loslaten maar dan heb je ook wat!

 • Nicole

  Ik heb het altijd alleen met familie gedaan.
  Ouders of neefjes.

 • Marie

  Bij mijn neefjes komt er 2 keer per week een gastouder, zij heeft wel veel ervaring, opleiding, VOG etc. Mijn andere neefjes gaan naar een gastouder toe. Daar zijn dan volgens mij ook nog een paar andere kindjes.

 • Corina

  Toen ik vroeger ging oppassen was ik 12 jaar. Meestal in de avond wanneer de kindjes in bed lagen. Voor zoiets zou je ook Bella kunnen vragen? Ze is zo bekend voor jullie en de jongens. Haar moeder zou achtervang kunnen zijn als het echt nodig is. Zo’n meisje zou trots zijn!!

 • Anouk

  Ik ben zelf gaan oppassen toen ik twaalf was. Had ik twee kids onder mijn hoede van 1 en 2,5 jaar oud. Ik was (en ben geloof ik 😉 ) wel goed met kinderen en ik denk dat je dat als ouder wel aanvoelt. Het paste toen zo ongeveer bij de buren op en als er dan iets was met de kids, dan had ik altijd mijn vader/moeder achter de hand om even te helpen. Volgens mij is een oppas kiezen voor een gevoelskwestie. Ik werd als oppas ook altijd uitgenodigd voor alle verjaardagen zodat je ook een beetje in hun sociale kring zit.

  Het lijkt me sowieso handig om eerst kennis met de nieuwe oppas te maken als de kids wakker zijn met gewoon een kopje thee. Maar misschien een andere tip: als je een oppas gekozen hebt gewoon eens in het dorp of in een stad dichtbij uiteten gaan en de oppas uitnodigen voor zo’n eerste avondje. Dan heb je nog niets waar je verplicht moet zijn en zo kun je mooi kijken hoe het gaat. Als er iets is, ben je zo terug en hoef je niets af te zeggen.

  Veel succes!

 • Hilde

  Ik ben zelf gaan oppassen toen ik 16 werd, op letterlijk de buurt kinderen, dus mijn ouders waren heel dichtbij. Ik deed toen die tijd de opleiding pedagogisch werk, dus ik wist al van de verantwoordelijkheid die je hebt. Als ik zelf kinderen zou hebben dan is een bepaalde opleiding wel een vereiste die een oppas moet hebben, tenzij ik het meisje heel goed ken dan heb je er een ander gevoel bij.
  Nu lossen mijn broer en zus die kinderen hebben het op met opa’s en oma’s en de tantes.

 • Susan

  Ik was zelf 18 toen ik als bijbaantje begon met oppassen in het weekend. Ik moest oppassen op een meisje van 3 jaar van 4 uur in de middag tot middennacht omdat haar moeder in de horeca werkte. Als ik zelf een oppas nodig heb voor mijn zoontje en opa’s of oma’s kunnen niet dan komt er een meid van 22 oppassen. Persoonlijk zou ik ook die leeftijd aanhouden van 18 jaar of ouder. Ook al liggen ze te slapen, je weet nooit wat er kan gebeuren. Ze kunnen opeens gaan huilen, gaan spugen of de luier zit vol of weet ik wat. Me kinderen achter laten bij iemand van 12 zou ik nooit doen maar dat is mijn mening. En onze oppas hebben we via vrienden gevonden, ze woont bij ons in het dorp.

 • Michelle

  Ik begon op mijn elfde met oppassen, maar thuis paste mijn moeder ook altijd al op alle kinderen uit ons dorp. Inmiddels ben ik al tien jaar oppas van in totaal zo’n 15 gezinnen en zo’n 50 kinderen, en heb ik nog steeds twee vaste oppasadresjes. Bij de ene kom ik al zeven jaar over de vloer (jongen van 7 en meisje van 4) en bij de andere vier jaar (adoptiekindje van 6). Ik ben bij allebei de gezinnen part of the family! Het is zo belangrijk dat je kids weten dat de oppas echt te vertrouwen is, en dat de oppas hetzelfde handelt als jullie zouden doen, en je als ouders en kinderen een klik hebt met je oppas!

 • Jasmijn

  Hoi Michelle, Ik ben bijna 15 jaar en pas sinds ongeveer 2 jaar op al mijn neefjes, nichtjes, buurkinderen en bij sommige mensen gewoon van ons dorp. Ik doe het heel graag en als je er vaker geweest bent kennen de kinderen je dus als ze wakker worden weten ze wie er voor hun bed staat. Als tip zou ik je meegeven om het via via te regelen. Hierdoor kennen jullie hem/haar allicht en dat lijkt me wel prettiger voor jullie. Heel veel succes met het vinden van een oppas! Dat zal vast wel lukken met 2 van die cute kinderen als Morris en Bemjamin❤

 • Mare

  Misschien nog een tip voor het vinden van een oppas: plaats een kaartje bij de hogeschool afdeling sociale pedagogiek. Dan heb je iig een minimumleeftijd, iemand die interesse heeft in kinderen en een VOG heeft (dat moet wel i.v.m. stages).

  • Judith

   Mooie tip

  • Roxy

   Ik heb pedagogiek gestudeerd en we hadden niet per definitie een VOG hoor.. ik werkte in de kinderopvang als bijbaantje, dus daarom had ik er zelf wel een. Voor mijn eerste stage hoefde dit bijvoorbeeld niet. Daarnaast zegt een VOG ook niets over ongeregistreerde praktijken, dus altijd goed naar je gevoel blijven luisteren! Dat je oppas zo’n opleiding volgt op zich is natuurlijk wel heel fijn 🙂

   • Pia

    Eens! Ik heb ook hbo pedagogiek gedaan en doe nu pedagogische wetenschappen op de universiteit. Ik leer daar echt geen luiers verschonen o.i.d. wat veel mensen denken en als je binnen besturen stage loopt hoef je meestal ook geen VOG te hebben. Wel is de interesse en meestal ook ervaring handig die deze mensen (inclusief ikzelf haha) hebben, dit geeft dan wel een beetje vertrouwen.

 • Cieleke

  Wij hebben een en betrouwbare oppas van 14 jaar. Jonge meid maar met twee jongere broertjes al heel wat ervaring. Ik laat haar nu ze nog maar enkele keren is geweest nog altijd wat eerder komen en dan leggen we samen ons zoontje in bed. We gaan pas weg als hij slaapt (meestal na enkele minuten). Mocht de oppas straks wat vaker komen dan vertrouw ik er zeker op dat ze het avond/bedritueel op zich kan nemen mocht het nodig zijn. Ze is bovenal heel lief en mocht er wat zijn met onze zoon dan weet ik zeker dat ze adequaat zal reageren. Overigens zijn de ouders van onze oppas ook altijd bereikbaar (vrienden van ons) mochten wij niet in de buurt zijn.

 • Liona

  Zelf doe ik oppassen bij vrienden en/of kennissen.
  Het was voor mij nooit begonnen als bijbaantje maar omdat ik het heel fijn vind om op te passen op kinderen en de ouders eens te ontlasten voor een vrije avond.
  Zelf ben ik nu 23 en heb ik de ervaring als pedagogisch medewerkster in een plus kdv.
  Ik denk dat je vooral op je eigen gevoel moet afgaan. Zelf zou ik het ook via via doen. Toch wat vertrouwelijker en vaak hoor je dan al van anderen hoe die persoon is al dan niet ervaring met kinderen heeft of oppassen.
  Voor een hele dag oppas raad ik je aan wel een wat oudere leeftijd. Zeker met jouw jongste. Die heeft toch voeding nodig, structuur. Als je dan wat ouder bent kan je dat wat beter af gaan dan een 13 jarige voor mijn gevoel. (Houd te goede voor de 13 jarige die wel deze verantwoordelijkheid al op zich nemen).
  En voor een avondje kan een buurmeisje al vertrouwd genoeg zijn. Probeer het uit zou ik zeggen. Succes!

 • anne

  Ik ben zelf ook oppas van 1 gezin ( 3kids) dit is prima te combineren met mijn werk en mijn school. Als ik een keer niet kan is dat voor hen ook geen probleem dan worden opa en oma wel ingeschakeld of een ander. Ik kende hen al langer voordat zij kinderen kregen want het zijn naaste buren. Nu kom ik er al weer ruim 1 jaar over de vloer. Ik vind het zelf altijd prettig om iets voor de afgesproken tijd daar te zijn, zo kun je toch nog even de benodigde dingen aan elkaar vertellen.

 • Marieke

  Op werkdagen passen mijn moeder en schoonmoeder op en als wij gewoon een avondje weg moeten dan komt er hier thuis mijn broertje + schoonzus of nichtje van ons (15jaar) of vriendinnetjes van haar die wij goed genoeg kennen.
  En als wij feestjes hebben dan gaat ze logeren bij een van de opa’s en oma’s.
  Never noooooit een oppas via z’n bureau of dergelijk! Ook al is het 1000x gescreend dan nog niet.
  Maaaaar dat is ieder zijn eigen keuze & gevoel erbij.
  En dit vinden wij de beste oplossingen.

 • Frederique

  Zelf heb ik bij verschillende gezinnen opgepast vanaf dat ik 12 was. Het begon inderdaad eerst met een middagje kennismaken wanneer de mama of papa van de kinderen zelf nog aanwezig waren. Zo werd je niet meteen in het diepe gegooid en leerde de kinderen jou ook een beetje kennen en vertrouwen.
  In het begin kwam ik altijd wat eerder zodat ik de kindjes samen met een van de ouders op bed legden. Naar mate ik vaker kwam oppassen wilde de kindjes juist dat ik hun op bed legde.
  Persoonlijk denk ik wel, zeker gezien de leeftijd van Morris en Benjamin dat 12 jaar erg jong is..
  Een hele goed tip is inderdaad via via, een gezin waren al vrienden van mijn ouders, een ander gezin waren de buren van mijn oma..

 • Samantha

  Hoi Michelle, ik had al gereageerd op jouw verhaal op instagram. Heel toevallig hebben wij nu inderdaad via via een fijne oppas gevonden. Ik kende haar moeder al en ze werkt in het kantoor naast mijn vriend. We hebben haar eerst een keer uitgenodigd om gewoon eens met Sam te spelen en in de buurt te zijn om te kijken hoe hij op haar reageert. Hij was meteen helemaal weg van dr, voor mij een goed teken.

 • kim

  Ik heb zelf altijd veel opgepast bij mijn neefjes en nichtje. Ik was denk ik 12.. mijn nichtje is nu ook 12 en ik ben 38 weken zwanger. Ik wil haar graag de kans geven op te komen passen.. Ze helpt me nu in mijn verlof al met klusjes in huis en als dalijk de baby er is dan kan ze me ook af en toe komen helpen/spelen. Heb ik even de handen vrij, en kan mijn nichtje ons kindje leren kennen.
  Tegen de tijd dat ik weer gaan werken is het ook makkelijk voor mijn vriend als hij even extra hulp kan gebruiken. En we zien dan snel genoeg hoe handig ze er mee is tot ze een keer alleen kan zijn met de kinderen.. maar ik weet zeker dat als ze zover is we heel veel plezier van zo’n oppas kunnen hebben.

 • Marijke

  Ik ben 16 jaar en babysit nu al ongeveer een jaartje. Ik vind opassen echt heel leuk. Met kinderen bezig zijn is echt m’n ding. Vorige week moest ik voor het eerst opassen op een baby van 5 maanden en dat vond ik best wel een dingetje omdat ik echt geen ervaring had. Als je dus een buurmeisje/nichtje vraagt om te babysitten is het volgens mij wel handig om even een briefje te leggen met info anders is het veel om te onthouden.

  Ik heb vroeger trouwens altijd al babysitters gehad en heb daar zo’n goede herinneringen aan. Mijn ouders hadden altijd ongeveer 5 babysitters (meestal oudere dochters van vrienden) die om de beurt kwamen, degene die kon natuurlijk. Zo tof!

 • Annelies

  Ik heb zelf geen kinderen maar paste vanaf mijn 13de op 3 meiden in de buurt. De jongste was toen iets ouder dan 1.

  Omdat de familie naast vrienden van mijn ouders woonde kon ik, als er wat was, snel bellen. Dit is nooit nodig geweest gelukkig.

  In het begin paste ik wat avonden op maar op een gegeven moment ook 3 dagen in de week in de zomervakantie.

  Ik kon zelf mooi wat bij verdienen en vond het super leuk om te doen. In de zomer naar de bios, het zwembad, kinderboerderij etc. En de avonden even een spelletje doen en daarna klaar maken om te gaan slapen.

  Ik was zelf 13, had totaal geen ervaring met kinderen maar dat leerde ik snel.

  Ik denk dat je gevoel bij iemand goed moet zijn. En eerst idd even uitnodigen en de kinderen laten wennen aan de oppas en natuurlijk ook andersom.

 • Babs Oppasservice - Birgit

  Bedankt voor het benoemen van onze naam, Michelle! 🙂

  Heel handig en fijn om de reacties te lezen, daar kunnen wij natuurlijk ook weer van leren en gebruiken voor onze service!

  Wij vinden de screening (oppas & gezin) heel belangrijk. Daarom besteden wij hier áltijd veel tijd en en aandacht aan. Naast de gesprekken met de oppassers, voeren wij ook gesprekken met de families thuis. Alles voor een toffe, betrouwbare oppas voor alle lieve kindertjes!! Hoewel wij steeds harder groeien, is die persoonlijke 1 op 1 aandacht zo ontzettend belangrijk.

  We merken ook (zoals hierboven geschreven) dat iedereen zijn/haar eigen idee heeft met (wel/geen) oppas regelen voor de kinderen. Logisch ook!! Ieder z’n eigen ding.

  Geniet van de dag! Fijn weekend!

  Gro

 • Denise

  Volg je gevoel.. dat zegt meestal alles !
  De ene 14 jarige is de andere niet..
  Ik paste zelf al op vanaf m’n 14e op een kindje van 1,5 jaar toen. Ze kende mij via m’n vader (de vader van het kindje voetbalde bij mijn vader) dus ergens een beetje bekend is wel fijn! Niet een wild vreemde.

 • Kim

  Leuk alle reacties te lezen. Wij hebben twee dochtertjes van 3,5 en 22 maanden. Hebben het altijd met de oma’s opgelost. En verder gaan ze eigelijk altijd met ons mee en slapen ze dan gewoon daar. We hebben eventueel ons buurmeisje die op wil passen maar op de één of andere manier blijf ik het voor mezelf uitstellen om haar te vragen terwijl ze zo lief is en de meiden ook helemaal gek van haar zijn. Komt vast snel een keer.

 • Anne

  Leuk dat je ook de reacties op je oproep vertelt in een blog!
  Zelf ben ik 17 jaar en pas ik sinds m’n 12e op. Bij verschillende (zo’n 5) oppasgezinnen, variërend van 1 tot 4 kinderen en van 1 maand tot 11 jaar. Het leuke is dat je meegroeit met de kinderen als je langere tijd oppast. Ik vind het nog altijd super leuk en gezellig! Alle leeftijden zijn leuk, met jonge kinderen voor bedtijd boekjes lezen en spelen. Bij oudere kinderen spelletjes of eventjes naar de speeltuin. Ik werd bij allemaal gevraagd, wat bij hen meespeelde in de keuze was dat ik uit een groot gezin kom met ook kleine kinderen. Eigenlijk ben ik nooit wezen kennismaken, ik kende ze al een beetje en de eerste keer kwam ik een kwartier eerder om een beetje kennis te maken met zowel de ouders als de kinderen. Onze eigen oppas vroeger was ook iemand uit een groot gezin en daardoor ook gelijk ervaring.

 • S.

  Ik ben zelf al heel erg jong begonnen met oppassen. Inmiddels is mijn netwerk uitgegroeid tot ongeveer 10 oppasadresjes en doe ik het elke keer met heel erg veel liefde. Mijn ‘netwerk’ is zo gegroeid door het ‘via via’ inderdaad.
  Misschien nog een tip: vraag rond op het werk van je ouders. Mijn moeder heeft veel collega’s met jonge kindjes die opzoek waren naar een oppas en than there was me ;). Door de (lange) samenwerking en de verhalen van ouders onderling kan dit een vertrouwt gevoel geven aan de oppas zoekende ouder. Ik denk dat het ook belangrijk is om iemand te vinden die nergens zijn of haar hand voor omdraait (spuitluiers of ontroostbare baby’s bijv). \
  Leuk stukje weer.

  Liefs! x

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!