IK BEN JARIG!

 In Moederschap, Persoonlijk

birthday

Hele goede zondagmorgen allemaal! Zijn jullie lekker weekend aan het vieren? Of nog beter: vakantie? Voor mij is het best een speciale zondag, want ik word vandaag 23 jaar! Het is voor het eerst in jaren dat ik écht heb uitgekeken naar mijn verjaardag. Sinds wij samenwonen heb ik het nooit heel uitgebreid gevierd, want weinig plek hier op het appartement en zoveel gedoe, maar vandaag vier ik het wel! Samen met mama, bij hun thuis.

Dat ik nu minder met de rompslomp zit is niet de enige reden dat ik me op mijn verjaardag verheugd had hoor. Ik vind het ook ZO bijzonder dat dit mijn eerste verjaardag als mama is! Noem me een zemelige muts, maar het is echt zo. Afgelopen jaar was echt het meest bijzondere uit mijn leven, en stond eigenlijk compleet in het teken van mijn zwangerschap en van kleine Morris. Er is zóveel veranderd, en ik ben echt gelukkiger dan ooit. Ik heb een prachtig kind, een geweldige man, lieve familie en vrienden, een fijn huis in het vooruitzicht (nog een paar maandjes!) en een superleuke baan. Wat wil een mens nou nog meer?

Vorig jaar op mijn verjaardag werd ik midden in de nacht – nadat alle vrienden weer weg waren die Koen als verrassing had uitgenodigd omdat ik mijn verjaardag niet wilde vieren, hoe lief – nog best heel verdrietig omdat ik zo bang was dat ik té graag wilde en nóóit moeder zou gaan worden. Inmiddels zijn we een jaar verder, mag ik al ruim drie maanden genieten van onze kleine man en word ik zelfs al getrakteerd op keiharde schaterlachjes. Zonder jullie te overstelpen met een heel TMI-verhaal: jullie kunnen ongetwijfeld ook 1 en 1 optellen – negen maanden zwangerschap en drie maanden moeder maakt precies één jaar.. Dat maakt vandaag voor mij extra speciaal.

De hoogtepunten van afgelopen levensjaar waren die bewuste positieve zwangerschapstest op 1 september, de avond dat we het geslacht van ons kindje verklapten aan onze gezinnen en vrienden, de paar dagen Oostkapelle – voor de laatste keer met z’n tweetjes, de geboorte van Morris (DUHHHHH!) en de vakantie op Mallorca. Eigenlijk was het allemaal gewoon één groot hoogtepunt.

Het blijft bizar hoe snel de tijd gaat. Het lijkt wel gisteren dat ik 18 werd en mijn rijbewijs mocht gaan halen. Inmiddels zijn we gewoon alweer vijf (!) hele jaren verder. Er is ZO veel veranderd in die vijf jaar. Op mijn 18e verjaardag ging ik bijna studeren aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, kreeg ik mijn eerste autootje en dacht ik dat er een studententijd van heb ik jou daar aan zat te komen en ik daarna een carrièretijger tot en met zou worden. Vijf jaar later moet ik concluderen dat die wilde studententijd er niet helemaal van is gekomen. En die carrièretijger? Mwoah, zo zou ik mezelf nou ook niet per definitie omschrijven. In plaats daarvan word ik nu 23 als moeder van Morris en echtgenote van Koen. En ik zou voor al het geld in de wereld niet met iemand anders willen ruilen. Ik heb zó veel om dankbaar voor te zijn. Vandaag is zo’n dag om daar nog even extra bij stil te staan. En dat ga ik dus ook doen. Met wat familie en vrienden, en met mijn gezin. Mijn twee mannen.

Ik ga vandaag genieten van mijn 23e verjaardag met al mijn lievelingsmensen om me heen (behalve Lotje en Flip, want die zijn nog op vakantie *jank*). Ik ben zo benieuwd wat komend jaar voor ons in petto heeft.. Jullie zullen er ongetwijfeld weer getuige van zijn.  Ik wens jullie een heerlijke zondag, en ik ben er morgen weer met een nieuwe weekendplog. Bedankt voor het lezen! Liefs, X

Edit: de weekendplog komt in verband met mijn verjaardag deze week op dinsdag online, in plaats van op maandag!

Recommended Posts
Showing 0 comments
 • Vanessa

  Goedemorgen Michelle. Van harte gefeliciteerd! Ik wens je een super gave, prachtige, magische, bijzondere, gezellige en fantastische verjaardag toe. Feliz cumpleaños, gefeliciteerd met je verjaardag, Spaans 🙂

 • Inge

  Gefeliciteerd en een hele fijne bijzondere eerste ‘mama-verjaardag’!!

 • xmirte91

  Happy birthday!! Fijne dag vandaag! X

 • Melissa

  Gefeliciteerd vandaag! Wat een bijzonder mooi jaar om op terug te kijken. En jullie andere hoogtepunt zit er nog aan te komen, jullie nieuwe woning! Hele fijne dag gewenst vandaag!

 • Betsy

  Proficiat met je verjaardag. Betsy Lensen-Veldpaus

 • Jesje91

  Hiep Hiep hoera, van harte gefeliciteerd meis! Maak er een mooie dag van.

 • Kiki

  Gefeliciteerd met je 23e verjaardag! Maar er maar een onvergetelijke dag van met je kleine en grote man!

 • upje

  Gefeliciteerd!

 • Angela - Mama met passie

  Gefeliciteerd! Gaaf he, je eerste verjaardag als moeder 😀

 • Milou

  Gefeliciteerd Michelle! Hopelijk heb je een leuke dag gehad 🙂

 • Linda

  Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

 • Lieke

  Gefeliciteerd! 🙂

 • eenbezigbijtje

  Nog gefeliciteerd! Hoop dat je een hele fijn dag hebt gehad.

 • Margriet

  Wat een heerlijk positieve blogpost. Ik word er helemaal blij van. Alsnog gefeliciteerd en blijf zo genieten 🙂

 • Lieke van Veen

  Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Hopelijk heb je nog een leuke dag gehad gisteren xx

 • Isa

  Ik herken zo veel in wat jij hierboven schrijft! Mijn eerste verjaardag als mama moet nog komen. Maar ook ik heb zitten grienen, dacht dat het nooit zou lukken.
  Ook ik dacht dat er een studententijd zou komen, met alle dingen die studenten doen, daar bij inbegrepen. En oh wat ging ik een carrière maken joh, niet te zuinig. Dat ging allemaal een beetje anders. Gelukkig! Ik zou het leven zoals het nu is, voor geen geld of goud in de wereld willen ruilen. Ik hoop dat je een fantastische verjaardag hebt gehad, maar daar twijfel ik eigenlijk niet aan! Ik kijk al uit naar de plog. Tot morgen dus! x

 • Marye

  Deze “stille” lezer die nooit een comment achterlaat op jou website gaat bij deze haar stilte verbreken. Beter laat dan nooit, maar Michelle van harte gefeliciteerd met je 23tigste verjaardag! Ik volg je al zeker een paar maanden en heb uiterst respect voor je. We vallen beide in dezelfde leeftijdscategorie maar ik vind het ontzettend stoer om te zien dat levens zo kunnen verschillen. Waar ik nog echt de student ben, ben jij al op en top een powervrouw, daar heb ik ontzettend veel ontzag voor!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!