IK GA HET ANDERS DOEN..

 In Blog

Goedemorgen deze morgen! Vandaag even een ander artikel dan jullie van mij gewend zijn op de donderdag. De titel van dit blogje verraadt het namelijk al; ik ga het allemaal anders doen..

Bijzonderkleinwonder bestaat inmiddels iets langer dan een jaar, en is vanaf het begin een heel grote hobby. Ik ben begonnen met bloggen omdat ik tegen een muur van vooroordelen opliep en ik zo graag van me af wilde schrijven. Inmiddels is mijn site veel meer dan dat, en deel ik niet alleen hersenspinsels over het moederschap met jullie, maar ook lekkere recepten, iedere maandag een plog, persoonlijke tags, en stukjes over onze bruiloft en de aanstaande verhuizing. De maanden juli en augustus waren, volgens mij door de vakantieplogs, de best bezochte maanden ooit, en daar ben ik stiekem best wel heel trots op. De eerste weken vond ik het heel wat als er 100 mensen per dag op mijn site kwamen, maar dat aantal groeide heel snel en voor ik er erg in had had dat aantal zich vertienvoudigd. Half augustus begon het normale leven weer, en ging ik weer aan het werk. Dat vond ik fijn en daar had ik naar uitgekeken. Lekker weer aan de slag zijn, mezelf op een andere manier nuttig maken en wat meer ritme en regelmaat in ons leven. Begin september gingen Robin en ik live met Walk Digital. Een nieuw project van ons samen waar we al maanden mee bezig waren werd eindelijk gelanceerd. Waar we hadden verwacht rustig op te kunnen starten ging dat ook vrijwel meteen lekker lopen. En dan moest er ook nog vijf keer in de week een nieuw – leuk! – artikel op de site verschijnen. Zo kreeg mijn leven ineens vorm. Heel veel vorm. Misschien wel té veel vorm.

Jullie hebben me regelmatig gevraagd hoe ik dat precies doe; minimaal vijf keer in de week een artikel online, een baan voor 20 uur, een eigen bedrijf, een baby, een huwelijk, een huishouden en dan ook nog een poging tot het hebben van een sociaal leven. Om heel eerlijk te zijn: ik heb géén idee hoe. Of eigenlijk: ik weet wel hoe, maar ik word er niet langer blij van. Het idee dat er er zometeen ook nog een verhuizing bijkomt geeft me een lichtelijk paniekerig gevoel, en dat kan de bedoeling niet zijn. Ik vind het leuk om een bezig bijtje te zijn en vanalles tegelijk te doen, maar je kunt ook doorslaan. En ik heb het gevoel dat ik dat nu een beetje aan het doen ben. Ik kan me niet herinneren dat ik voor het laatst een dag níets heb gemoeten. Van mezelf – laat dat duidelijk zijn, want er is niemand die mij van alles oplegt, behalve ikzelf. Overdag werk ik, en ‘s avonds ben ik tot laat met Walk Digital en mijn blog bezig. Iedere dag. Ik hou van mijn werk en dat is nou eenmaal iets wat moet gebeuren als we willen leven zoals we leven, dus daar kan en wil ik niets aan veranderen. Maar mijn blog is nog steeds ‘gewoon’ een hobby. Iets wat ik doe omdat ik het leuk vind. Alleen voelt het nu niet meer zo.

Mijn hoofd loopt over. Overal in huis vind ik geeltjes met to do lijstjes die ik heb geschreven toen me weer van alles te binnen schoot, er ligt een onaangeraakte stapel LINDA.’s en Beau Monde’s op tafel, omdat ik er gewoon geen tijd voor heb, en als ik op maandag en dinsdag thuiskom van mijn werk parkeer ik Morris gauw in de box om alvast een begin te maken met een blogje voor we kunnen eten, om daar vervolgens mee verder te gaan als Koen is trainen, en de laptop ook pas weer weg te leggen als het 23.00 is geweest en we naar bed gaan. En dat wil ik niet meer zo. Ik wil met Morris spelen als we thuis komen na het werk, ik wil weer een keer op de bank kunnen zitten met een grote mok thee en een LINDA. en gewoon The Voice kunnen kijken op vrijdagavond met Koen omdat dat een van onze weinige avonden met z’n tweetjes is, zonder dat die laptop altijd op schoot ligt. Ik pretendeer niet dat ik het druk heb, en ik ben al helemáál niet zielig, maar het voelt op deze manier gewoon niet zo fijn.

Ik heb het al eens eerder gezegd, maar er zijn bloggers die in een paar uur voor een week artikelen vooruit kunnen schrijven. Ik kan dat niet. Ik ben gerust een uur of drie bezig met een stukje. Ik wil graag dat het grammaticaal klopt wat ik schrijf, dat het fijn wegleest, en dat het aansluit op mijn doelgroep. Daar sta ik achter, en dat vind ik fijn zo, maar dat betekent ook dat ik maar één artikel per avond kan schrijven en ik er niet aan toe kom ver vooruit te werken.

Ik heb een gebrek aan inspiratie, en mis het plezier in het bloggen zoals ik dat het afgelopen jaar steeds gehad heb. Waar ik in het begin overliep van ideeën, is dat nu even niet zo. En dus moet er iets anders. Ik ga niet stoppen met bloggen. Mijn blog heeft me in dat jaar zo veel gebracht, waaronder een aantal bijzondere vriendschappen en heel veel inzichten, dat ik er niet over peins om te ermee te stoppen. Maar het moet wel gewoon weer leuk zijn. En blijven. En dus haal ik de druk van de ketel. Als je fulltime blogt, als het je werk is en het je rekeningen (deels) betaalt, kan ik me voorstellen dat je iedere, of bijna iedere, dag een stuk wilt plaatsen, maar ik blog voor de lol. Puur en alleen voor de lol. Ik houd er geen euro aan over en doe het alleen voor mijn – en jullie! – plezier. En dus ga ik mezelf nu bevrijden uit de dwangbuis die vijf blogs per week moeten plaatsen heet.

Voor jullie betekent dat concreet dat er vanaf nu iedere week standaard drie artikelen online zullen komen. Ik dacht zelf aan de maandag, woensdag en zaterdag, maar laat me vooral weten wat jullie fijn vinden qua uploadschema. Één keer een plog, een keer een vlog of video, en een keer een ‘normaal’ artikel. Af en toe zullen dat vier artikelen zijn, als ik bijvoorbeeld een receptje of ander kort artikel wil delen. Niet langer vijf uploads in de week dus, omdat het móét. Voor mij voelt dit voor nu als de beste oplossing en de gulden middenweg. Ik wéét dat mijn trouwe bezoekers dit gaan begrijpen, en hoop van harte dat jullie terug blijven komen op de dagen dat er wel iets online komt. Zo niet; dan snap ik dat ook.

Mijn blog begon als mijn eigen fijne plekje op internet. Als een hobby waar ik ontzettend van genoot. Dat gevoel wil ik weer terug, en daar ga ik heel hard mijn best voor doen. Mét jullie, hoop ik. Mocht jij nou wel overlopen van de artikelinspiratie of heel graag over een specifiek onderwerp willen lezen; let me know bij de reacties. Daar kan ik echt wat mee, en sowieso wil ik graag schrijven over dingen die jullie óók aanspreken!

Heel erg bedankt voor jullie enthousiasme, loyaliteit, lieve reacties en berichtjes de afgelopen maanden; daar ben ik echt ontzettend dankbaar voor en dat waardeer ik héél erg, en voor nu weer bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 38 comments
 • Milou

  Heel goed! Doen waar jij je goed bij voelt. Mijn ervaring is dat de vaste bezoekers toch wel blijven. Tijd met Morris en je familie is het belangrijkste wat er is. Hier staat dat absoluut op nummer 1, dan maar geen blog online denk ik dan. En hopelijk komt de zin en inspiratie ook weer terug! Succes alvast met de verhuizing. 🙂

 • marie

  Meis, het maakt me niks uit wat en wanneer je wat post. Hallo het is toch een hartstikke logische keuze! Je hebt een mooi gezin en daar moet je van genieten. Ik vind het heel leuk als je ons een beetje meeneemt tijdens de verhuizing. Wat er allemaal bij komt kijken, hoe jullie tot keuzes zijn gekomen en hoe je het ervaart met een baby. Maak je niet druk, als het geen ‘moetje’ meer is zal je waarschijnlijk snel weer inspiratie hebben. Succes met de verhuizing!

 • Eva

  Ik begrijp je helemaal ik heb altijd al bewondering voor je gehad hoe je het allemaal doet. Ik vind werk-baby-tijd voor mezelf (&man) al heel moeilijk 😉 Wat mij betreft hoef je geen ‘schema’ op te stellen waar je je dan wekelijks aan houdt hoor, al geeft dat jou misschien wel houvast. Ik blijf je volgen en wens je veel succes om wat meer balans te vinden en natuurlijk met de verhuizing. Als die achter de rug is zal je al wat meer rust hebben denk ik! Liefs

 • Loes Johanna

  Groot gelijk! Doen wat voor jou goed voelt en haalbaar is. Ik kom toch wel terug om je stukjes te lezen. 🙂

 • Eveline

  Goede keus! Ik vind het soms al druk met een baby, relatie, huishouden en een baan van 24 uur. Jij doet nog veeel meer! Knap dat je tot nu toe alle ballen in de lucht hebt gehouden.
  Goed dat je een stap terug doet!

 • Kirsten

  Verstandig! Ik vind je stukjes altijd leuk om te lezen, maar kan heus wil met minder af 😉
  Ga lekker genieten met je gezin!

 • Aniek

  Doen hoor, het is een hobby en geen verplichting! Goed dat je aan de bel trekt 🙂

 • Kim

  Heel begrijpelijk! Genieten van je gezin gaat sowieso voor alles. Goeie keuze! X

 • Anne

  Inderdaad,doen waar jij je goed bij voelt. Ken je niet persoonlijk maar volgens mij is zo’n schema jouw houvast, wilde namelijk ook al zeggen, als dit n keer niet uitkomt is er geen man overboord he?! Denk aan je mannen en jezelf dat is het allerbelangrijkste! Liefs

 • Anne

  He meis,

  Goed artikel!! Goed om je grenzen aan te geven. En hoewel ik het liefst elke morgen wel een blog van je zou willen lezen omdat je boeiend schrijft en de onderwerpen dicht bij mij liggen qua zwangerschap, moederschap en gezonde recepten, is het heel gezond dat je jezelf die druk niet oplegt. Geniet van je mooie mannetje, plan elke week een dagdeel me-time in en ik blijf een trouwe volger 🙂 oh en soms bij oudere plogs bijvoorbeeld van je zwangerschap doen de foto’s het niet op mijn mobiel, kan dat kloppen?

 • Marieke

  Heel begrijpelijk hoor! Super knap van je dat je deze keuze maakt! Het moet leuk blijven toch? En het gaat al zo hard met die kleintjes, voor je het weet is Morris groot! Moet je nu zoveel mogelijk van genieten!
  En ik blijf je volgen hoor! Zo leuk altijd!

 • Evelien

  Goed zo Mies!!! Met 1 keer per week iets op je site mogen de lezers al blij zijn.. 🙂
  Je gezin staat op nr 1!!

  X Eef

 • Lisa

  Verstandige keuze! Ik blijf je volgen:)

 • Lisa

  Ik snap je helemaal Michelle. Je hebt een goede keus gemaakt en je moet doen waar je jezelf goed bij voelt. Ik blijf je volgen, ongeacht dat er minder online komt.

 • Eline

  Je moet doen waar jij vrolijk van wordt en het allerbelangrijkste genieten van je kleine en grote man! De tijd gaat zo snel, ons mannetje is nu bijna 5 maanden en elke keer denk ik weer, ik geniet niet genoeg! Ik blijf je toch wel volgen 🙂 Spannend jullie nieuwe huis! Fijn weekend alvast!

 • Lieke - Life As Lieke

  Heel verstandig! Je moet doen wat goed voelt hoor!

 • Silke

  Je kunt niet alle ballen (altijd) omhoog houden! Je schrijft het zelf ook al maar haha, doet me denken aan je eerdere artikelen dat je zo moest wennen aan je verlof…. heel goed je beslissing hoor 🙂 Eerst lekker verhuizen, genieten maar ook de rust nemen die je nodig heeft. Voel je niet schuldig als je eens ‘n uur niks doet of gewoon lekker met Morris blijft zitten. Lieve Michelle…. ze worden zo snel groot, geniet van de kleine dingen en ook al upload je een week niks…. geeft niks! Knuffel!

  (PS: voor Koen, zet je haar af en toe maar eens lekker op de bank met een tijdschrift en een kop thee!)

 • Jolene

  Ik snap je helemaal hoor!!
  Tijd voor je gezin en familie moet ook echt op nr 1 staan. En geniet er alsjeblieft van want ze worden zo snel groot!!
  Ook al zet je 1 a 2x per week wat online ik blijf je toch wel volgen hoor!!

 • Rianne

  Heel verstandig, goed om voor jezelf je grenzen te stellen!
  Ik blijf je volgen hoor..! 🙂

 • Het is ook echt veel. En sommige dingen gaan gewoon echt voor. Werken, mama zijn, huishouden, vrouw van zijn, bloggen, sociaal leven maar het is belangrijk om te kiezen voor even lekker niks. De wijze uitspraak die ik vaak gebruik is, zeg je eens nee tegen een ander, dan zeg je ja tegen jezelf. Dus dat moeten we dan ook maar gewoon doen. Wij passen ons aan aan jou

 • Claudia

  Heel begrijpelijk! Ik vind je blog enorm leuk om te lezen, en zal zeker (en anderen met mij) terug blijven komen! Als het je helpt, ik lees je plogs graag, recepten, shoplogs voor jezelf en morris, activiteiten die je met Morris doet, favoriete voorleesboeken, dagschemas met Morris, favoriete baby producten of favorieten van jezelf in het algemeen. Misschien wat ideetjes als je even geen inspiratie hebt?

 • Marleen

  Heel slim hoor om voor jezelf te kiezen! Ik ben en blijf je trouwe lezer! 🙂 Vind het altijd zo leuk.

  Succes met alle verhuizing voorbereidingen!

  Liefs, Marleen

 • marleen@burgertrutjes

  Lekker doen waar jij je goed bij voelt! 🙂

 • Isa

  Groot gelijk! Je moet doen waar jij je goed bij voelt. Ik blijf gewoon lekker met je meelezen hoor Liefs!

 • Mandy

  Goed dat je een stapje terug neemt! Lekker genieten van je gezin en wat tijd voor jezelf. Zou gewoon iets posten als je zin of inspiratie hebt en jezelf niet verplichten er 3 per week op te zetten. Hoe graag ik je blog ook volg! Aangezien ons huis ook gebouwd heb vind ik artikelen over verhuizen/klussen/inrichting erg leuk! Heel veel plezier, bijna de sleutel!

 • Janny

  Wat goed van je om deze beslissing te nemen. Ik ben een fan van je blog dus ik blijf je gewoon volgen.. succes de komende tijd met de verhuizing..

 • Anne

  Vind het juist heel goed dat je Morris voorop stelt! Doe vooral wat goed voelt en het moet leuk blijven hè.
  En even een uurtje met dat tijdschrift op de bank en met je mannen is heel belangrijk, dat is onvervangbaar.
  Succes met je keuzes en als 3 keer per week niet lukt, geen schande hoor! X

 • Mare

  Lieve Michelle,

  Ik lees je blog met heel veel plezier en vind het goed van je dat je een stapje terug doet. Maar ik ga niet zeggen dat ik het niet een klein beetje jammer vind want jouw blog is als het ware in mijn leesroutine.

 • Hofje.nr.12

  Hard werken en iets opbowuwen het eerste jaar heb je heel goed aangepakt. Je hebt een mooie blog en het eerste jaar veel mensen bereikt. Dat het nu te druk is…. ja mies!!! Luister naar jezelf en doe wat voor jou goed voelt. Je gezin is nummer 2 en je werk is ook belangrijk. Dit is een hobby en moet je lekker doen wanneer JIJ er zin in hebt!!

  Je blog zijn van mooie kwaliteit. Na het lezen van jou blog ben ik altijd tevreden en mis ik niks. Dus als je twee keer per week wat post is het ook prima! Ik spiek gewoon af en toen of er weer wat nieuws is.

  Goede keuze! En geniet even lekker van tijd voor jezelf!

  Xx milou

  • Hofje.nr.12

   Gezin is natuurlijk nummer 1!!!! Stom toetsenbord!!

 • Denise

  Mies, goed dat je aan jezelf en je gezin denkt! Goed dat je je hart volgt en doet waar jij je goed bij voelt. De plogs/vlogs die online komen zal ik met alle plezier blijven lezen/kijken!!
  Lekker genieten van je leven met alle dingen en gebeurtenissen die er op je af komen!
  Liefs

 • Roos

  Verstandig meis het moet geen verplichting worden natuurlijk. Sowieso knap waar je de tijd vandaan haalt. Misschien een gastblog leuk? Leuke afwisseling, ik lees ze graag op andere blogs. Rustig aan he, knuffel

 • Sabien

  Helemaal eens met wat iedereen voor me al tegen je gezegt heeft! Gewoon kiezen voor jezelf en je gezin. Lekker genieten van de kleine man, het gaat al zo snel. Nu ook nog zo’n drukke maand met allemaal verplichtigingen en een verhuizing in het vooruitzicht.. neem de tijd! :-* Hop.. de bank op met een kop thee, stuk zelfgemaakte taart en een Linda..!

 • Melissa

  Ik blijf bij jou terugkomen. Of het gaat om 5 artikelen in de week of 2. Geniet van een middagje heerlijk niks doen. Tijd om die Linda’s uit te lezen.

  Liefs Melissa

 • Nicole

  Wat goed dat je tijdig je grens aanvoelt, aangeeft en er ook wat aan doet.
  Moeder zijn en werken is echt al druk genoeg (ervaring ) en dan rest er nog bij. … blijven je echt wel volgen. Succes van met de verhuizing.

 • Gerleen

  Heel begrijpelijk!! En vind je artikelen heel leuk, ook al post je er nu minder!
  Lekker je energie richten op Morris, begrijp je helemaal!

 • Sascha

  Heel begrijpelijk lieve michelle
  Het is al druk zat allemaal met een kleine baby.
  Ik blijf terug koken om je plog te lezen… je zijn een leuk gezin!

  Fijn weekend met je mannen

 • Margriet

  Doe vooral waar je zelf zin in hebt en wat je zelf fijn vindt. Ik lees liever wat minder artikelen van iemand die met plezier schrijft. En van mij hoeven het ook geen vaste categorieën te zijn. Ik snap heel goed dat je minder wilt gaan bloggen, er is zoveel meer in het leven om te doen. Geniet ervan! Ik blijf je zeker volgen hoor.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!