JONGENSNAMEN DIE HET NIET GEWORDEN ZIJN

 In Baby

Vorige week vroeg ik jullie op Instagram waar jullie graag over zouden willen lezen op mijn blog. Daar kwamen heel veel reacties op –  thanks voor alle input! – dus ik heb weer heel veel inspiratie voor artikelen. Superfijn! Een artikel dat heel vaak genoemd werd is welke jongensnamen we mooi vonden, maar het toch niet geworden zijn. Nou vonden wij een naam kiezen allebei de keren best een opgave. Een meisjesnaam hadden we al voor ik überhaupt zwanger was van Morris, maar aangezien we twee keer een zoon kregen is die nog niet aan de orde geweest. Omdat ik niet weet of we hem misschien toch nog ooit nodig gaan hebben laten we die voor nu even achterwege, maar de jongensnamen die we uiteindelijk toch niet gekozen hebben – en waarvan we zeker weten dat we ze ook niet gaan gebruiken als we ooit nog een zoon zouden mogen krijgen, deel ik graag met jullie!

MILAN

Toen Koen en ik net verkering hadden en het onderwerp kinderen wel eens ter sprake kwam waren we er heiig van overtuigd dat we als we ooit een zoon zouden krijgen hem sowieso Milan zouden noemen. En een dochter Julia. Milan en Julia dus. Ik vind de combi nog steeds mooi, ik vind Milan nog steeds mooi, maar omdat wij van die nono’s zijn die namen heel moeilijk los kunnen koppelen van mensen of kinderen die we kennen met die naam en dat in dit geval niet per se de meest positieve associatie is, is Milan van het lijstje geschrapt. Daarbij is het ook al jaren een heel populaire top 10 naam, en dat is natuurlijk niet voor niks zo, maar voor ons extra reden om hem niet te gebruiken.

JAMES

Als oma nog geleefd zou hebben denk ik dat Benjamin als tweede naam James zou hebben gekregen. Koen en ik vinden het allebei een heel mooie naam, maar als eerste naam vonden we ‘t hem nét niet. Ik vond de combi met Benjamin wel heel mooi, maar toen overleed oma tijdens mijn zwangerschap en vonden we het mooier Benjamin naar haar te vernoemen. Inmiddels behoort hij niet meer tot de favorieten, maar ik vind het nog altijd een heel mooie naam. We hebben alleen voorkeur voor een eerste naam die in principe Nederlands klinkt maar wel in het Engels uit te spreken is, en James wordt van zichzelf natuurlijk al Engels uitgesproken. Is ‘m niet geworden, en gaat het ook niet meer worden, maar blijft hoog op mijn favorietenlijstje staan! Ook al jaren een heel populaire naam overigens dit.

BOYD

Hier heb ik eigenlijk geen heel uitgesproken verklaring voor, behalve dat we uiteindelijk steeds een naam tegenkwamen die we nét wat leuker vonden. Heeft wel bij allebei de jongens tot de we knoop definitief doorhakten op het lijstje gestaan, maar mochten we ooit een derde zoon krijgen, krijgt hij toch een andere naam, hoe leuk ik deze ook vind.

NOAH

Als ik het helemaal alleen voor het zeggen had gehad, had één van de jongens misschien wel Noah geheten. Ik kan het me nu niet meer voorstellen omdat je zo gewend bent aan een naam bij een kind, maar ik vind het écht een heel mooie naam. Hij kwam alleen niet door de ballotagecommissie bij de wederhelft en dat is toch best heel belangrijk als je samen een kind krijgt. Voorgoed van het lijstje dus, Noah, maar wel een beetje met pijn in m’n hart. Was in 2017 trouwens wel de populairste jongensnaam!

JACK

Deze vind ik ook heel leuk, maar vindt Koen minder, plus hier ook dezelfde reden als bij James met betrekking tot het Engels en het Nederlands. Blijf het wel een leuke naam vinden. Kort, ik houd van korte namen – goed verhaal ook als je jongste zoon Benjamin heet, maar dat terzijde – en stoer. Het bekt wel lekker, vind ik. Blijft voor mij altijd hoog op het lijstje, maar gaat hem nooit worden met een man die het niks vindt.

SAMUEL & ELIAS

Dit vind ik allebei supermooie namen, maar Koen vindt ze te Bijbels. Het zijn beide Bijbelse namen, en nou kan dat ook juist iets toevoegen, maar in ogenschouw genomen dat wij niet per se heel gelovig zijn vindt Koen dat dan niet passend. Kan ik ergens nog wel inkomen ook, al blijf ik ze wel echt allebei heel mooie namen vinden.

QUINN

Deze stond heel hoog op Koen z’n lijstje, maar vond ik minder mooi. Of nouja, ik vind het wel een mooie naam, sowieso is er niet veel wat ik echt heel lelijk vind, maar ik vond deze gewoon niet zo bij ons passen. En nog steeds niet. Ik kan niet per se uitleggen waarom, maar op één of andere manier voelt het gewoon niet helemaal ‘ons’. Ondertussen is ie van het lijstje, ook omdat we de combi met Morris en Benjamin allebei niet vinden kloppen, maar Koen had deze ergens bovenaan in de favorieten staan!

En dat waren ze. Allemaal namen waar we het over gehad hebben – soms vaker dan ons lief was :’) – en die het uiteindelijk niet geworden zijn! Mocht er ooit nog een zoontje bijkomen wordt het weer een puntje van discussie, maar er is één naam die we allebei mooi vinden en nog tot de opties behoort, dus wie weet!

Welke namen zijn het bij jullie nét niet geworden?

Bedankt voor het lezen!

Recent Posts
Showing 51 comments
 • Ingrid

  Leuk zo’n lijstje. De namen die jullie gekozen hebben vind ik uit dit lijstje ook echt het leukst. Wel grappig, jullie argumentatie bij Samuel en Elias, omdat Benjamin ook heel bijbels is.

  • bijzonderkleinwonder

   Haha I know! Of nouja; ik weet dat het voorkomt in de Bijbel, maar het is – voor zover mijn Bijbelse kennis het toelaat – geen profeet.

  • Linda

   Wat grappig, mijn zoon heet James Franklin, maar zijn tweede naam is lang Benjamin geweest en daarna Ezra… maar uiteindelijk (een week voor z’n geboorte) toch veranderd!

 • J

  James en Jack vond ik ook superleuk, maar mijn man lachtte mij vierkant uit. “Doe ff normaal, je ziet ze ook vliegen” haha. Ons zoontje heet Olivier vond ik vanaf het begin supermooi en nog steeds, onze kleine lieve Ollie.

  • Carolien

   Wat leuk! Mijn zoontje heet ook Olivier, oftewel Ol. Ollie toen hij nog wat jonger was, nu is hij ruim 4 en wordt het vaak Ol. Een tweede jongen was Benjamin of Timme geweest. Maar 5 maanden geleden is ons dochtertje geboren, Merle!

  • Iris

   Wel heel toevallig dit ,want die namen vond ik dus ook heel leuk alleen partner lief niet. En nu heet onze kleine man Oliver oftewel Ollie ;’)

 • Melanie

  Erg leuk om te lezen! Bij de eerste bij ons was het voor een jongen Beau, geen enkele twijfel. In januari wordt hij 19 () en ik vind het nog steeds de mooiste jongensnaam hihi.
  De tweede werd een meisje maar bij de derde wilden we het niet weten dus moest er weer een jongensnaam bedacht worden. Er was er eigenlijk maar één die we heel mooi vonden en dat was (en is) Sem! Maar ja, die was (9 jaar terug) al zo populair dat het uiteindelijk Jim zou worden.. net zo een soort naam maar iets minder voorkomend.
  Het werd een meisje (Jill), gezin compleet dus jammer genoeg geen namen zoektocht meer!
  Eén favoriet nog van mij maar die kwam op dat moment echt niet door de keuring bij manlief(alsof ik gek geworden was..): Riff.
  Jaren later werd er in de vriendengroep een Riff geboren. Zijn reactie: echt een leuke naam

 • Carmen

  Grappige, onze zoons heten Elia en Noël, beide Bijbelse namen terwijl wij helemaal niet gelovig zijn. Ik houd wel ook van kort ;). Samuel vind ik ook erg mooi! En Noa (maar dan zonder h) stond ook op ons lijstje.

 • Marlissa

  Mooie namen Michelle! Hier ook 2 zoontjes van 2 en 1 jaar. Siem en Guus heten ze ook wij hebben lang nagedacht over de namen. Uiteindelijk een week voordat Guus is geboren nog de knoop doorgehakt. En ontzettend blij met deze namen!

  • Janny

   Hoi, wij hebben ook 2 zoontjes die zo heten.. Guus is 8 en Siem 5..

   • Marlissa

    Wat leuk Janny! Klinkt ook zo fijn bij elkaar

 • Eline

  Grappig! Ons zoontje heet Quinn en als zijn zusje een jongen was geweest had hij Morris gaan heten 😉 !

 • Lieke

  Leuk! Hier Julia, Maxim en Samuel, Benjamin vond ik ook erg leuk, maar man helaas niet. Voor ons was het ook belangrijk dat de namen in het buitenland goed konden worden uitgesproken.

  Als 1 vd jongens een meisje was geweest was het Sophia geworden.

 • D.

  Wij hebben een dochter Flore. Nu zwanger van de tweede en die naam verraad ik nog niet (je weet maar nooit).
  Voor een jongen vind ik Felix en Kasper erg leuk. Voor een meisje vind ik Romy en Lana mooi en lief klinken. Felix en Romy zijn de favorietjes, maar allebei afgekeurd door de wederhelft 😉

  • bijzonderkleinwonder

   Oooh wat grappig; ik had ook bijna Romy geheten!

   • D.

    Oh grappig! Had wel bij je gepast vind ik 🙂 een lieve, vrolijke, vrouwelijke naam met een stoer kantje! Jammer dat vriendlief niet mee wilt 😉

 • Judith

  Leuk! Hier 2 meiden, de oudste heet Nora, die naam zat al in mijn hoofd voor ze uberhaupt in de maak was… voor de 2e is het Nine geworden (Nina maar dan anders… en geen Niene maar met 4 letters net als haar zus) vond de 2e zoveel moeilijker…. waren het jongens geweest werd het Liam of Luca

  Ps; ik mis wel een beetje je vrijdagplog zo op deze koude maandagmorgen…

 • Jantine

  Leuk, haha! Wij hebben een tweeling, Noah en Quinn. Deze combi vonden wij heerlijk weg bekken bij het bedenken van de namen en de namen passen goed bij ze 🙂

  • bijzonderkleinwonder

   Vind ik ook een hele mooie combi! Was ook wat voor ons geweest; voor ieder een favorietje.

 • Mariska Koenen

  Hoi Michelle, wat leuk om dit artikel te lezen. Dirk en ik werken beide in het onderwijs. Het kiezen van een naam vonden wij dus erg lastig. Ties is vernoemt naar de opa van Dirk. 6 jaar geleden moest onze omgeving erg wennen aan deze naam en kregen wij vaak de opmerking dat deze te ouderwets zou zijn. Drie jaar later kregen wij een dochter Eef. Bewust geen Eefje van gemaakt, omdat dit later toch zou veranderen in Eef. We zijn erg blij met de combi Ties en Eef, ookal was het niet makkelijk om tot deze beslissing te komen.

 • Rianne

  Leuk stukje!! Ik wilde graag een naam in de trant van florian, julian, floris, quinten… Manlief vind het allemaal al snel ‘te kak’. Het is uiteindelijk Vigo geworden, tot de laatste dag over getwijfeld maar nog steeds heel blij dat we het toch hebben gedaan! Stoer, geen vreemde afkortingen/rijmwoorden, past echt bij m.

  • Myrte

   Onze zoon heet Floris 🙂

 • Malou

  Leuk te lezen! Wij hebben nu een zoon (Julan) en dochter (Flore) en de jongensnamen die het niet geworden zijn:

  Jonne
  Renze
  Tycho
  Siem
  Sil
  Mats
  Stijn
  Fenno

  En meisjes:
  Sareh
  Sofie
  Noore
  Selah
  Lilly
  Suze
  Fardou

  Hebben de mensen weer wat inspiratie

  Fijne avond!
  Malou

 • Nadia

  Wat leuk om te lezen! Onze zoon heet Elias, wel even getwijfeld omdat het inderdaad een bijbelse naam is en wij totaal niet gelovig zijn. Maar we kwamen niet op een andere naam en vonden hem heel mooi en past nu precies bij hem!

 • Janneke

  Leuke naam Noah! Onze oudste van bijna 11 heet Noah en de jongste van 7 Mika. Heerlijke korte jongens namen.

 • Marina

  Wij houden ook van lekker korte namen! Uiteindelijk is het Bas geworden. Kort en lekker stoer. Deze naam hoor je tegenwoordig niet meer heel veel (niet in onze omgeving tenminste)..

  Sem en Daan stonden ook hoog op ons lijstje. Wie weet een volgende keer..

 • Charlotte

  Mijn zoontje heet Noah 🙂 Op ons lijstje stonden ook Samuel, James en Benjamin. Ik vond jongensnamen wel moeilijk om te bedenken hoor. Meisjesnaam hadden wij al en konden wij gelukkig gebruiken bij 2de kindje!! O en onze kat heet Morris vond dat altijd al een leuke naam en kon hem zo ook gebruiken!!

 • Mar

  Hier wilde manlief heel graag Bram….Ik heb weken elke avond geroepen Dex en na weken hoorde ik manlief zeggen ja Dex whoehoe en na 5jr vind ik het nog steeds een toffe naam en zn grote zus (uit eerder huwelijk van papa) heet Noa
  Meisj had bij ons Moira Marley geheten!

 • Manon

  leuk om te lezen en even inspiratie op te doen!;) onze zoon heet ook Morris en ik ben zwanger van ons tweede kindje. Een aantal namen die in dit lijstje staan zijn hier nog opties.. ben nu wel heel benieuwd naar jullie meisjes namen want daar komen wij nog niet echt uit. Gelukkig hebben we nog even.

 • Rielle

  Volgens mij heb ik deze vraag via Instagram gevraagd! Onze zoon van 1 heet Lennon. Die stond al jaren op nummer 1 van ons lijstje! Morris en James vind ik zelf ook erg leuk en Lewis en Fender behoren ook wel tot onze favorieten! Altijd leuk zulke lijstjes!

 • Renata

  Wat een leuke blog! Namen voor kinderen blijft leuk. Onze meiden heette Romee Sienna en Isabeau. De naam Romee heb ik altijd bij me gedragen. Toen ik deze naam deelde met mijn man was hij hier ook gelijk weg van. Isabeau wisten we ook al vrij snel. Onze jongens namen waren Levj, Xavi en Lucca.

 • Rosanne

  Grappig! Ik heb een Benjamin ook. En Noah was ook mijn #1 keuze maar kwam er bij manlief niet door. Elias was ook mijn keuze voor tweede zoontje maar ook door manlief weer afgekeurd. We hebben wel een beetje dezelfde smaak.

  Uiteindelijke namen
  Benjamin Connor & Oliver Thomas
  (We wonen in Amerika en mijn man is Engels, dus vandaar dat de tweede naam vrij Engels geworden toch)

 • Laura

  Voor ons was de zoektocht naar een jongens naam ook lastiger dan een meisje, mede omdat de wederhelft een vrij aparte achternaam heeft en niet alles past.

  uiteindelijk hebben we Dex gekozen en het past ook zo goed bij ons Dexje. 2e naam is overigens (net als Morris, toch?) Robbie. Ook vernoemd naar mijn vader!

 • Denise

  Ben ik dan de enige die nieuwsgierig is naar jullie meisjesnamen.. ik als meiden mama haha ..

  • bijzonderkleinwonder

   Haha nee ik snap dat. Zal binnenkort ook een artikel schrijven over meisjesnamen die we mooi vinden maar waarvan we nu al weten dat we ze niet gaan gebruiken mochten we ooit een dochter krijgen!

 • Laura

  Wat grappig om te lezen! Ons zoontje heet toevallig Noah 🙂 in eerste instantie kwam hij er bij vriendlief ook niet door, maar toch heb ik hem weten te overtuigen.
  Uiteindelijk heb je je zoontjes supermooie namen gegeven!!

 • Gabriëlle

  Wij hadden al voor ik zwanger was een meisjesnaam. Eenmaal zwanger van een zoon heeft het erg lang geduurd voor we een jongensnaam hadden die we allebei mooi vonden. Luuk vonden we erg leuk, maar in combinatie met de achternaam, van Look, vonden we dat niet zo mooi. Uiteindelijk Lukas geworden en heel erg blij met de naam. Het past ook echt bij hem!

 • Jolien

  Leuk geschreven dit artikel. Herkenbaar ook. Een naam verzinnen is gewoon niet makkelijk! Ik wou ook liever geen top 10 naam, maar stiekem vond ik wel veel namen daarvan leuk. En als hij eenmaal is gekozen dan past er ook geen andere naam meer bij je kind!

 • Dewi

  Hier een Quinn en Dex. Vond voor een meisje Liv, Jolie of Puck mooi. Alleen manlief niet dus maar goed dat we 2 boys hebben! De namen die het net niet werden waren James, Jaxx.

 • Danique

  Milan stond hoog op het lijstje voor onze eerste zoon.
  Uiteindelijk werd het Jarryl. Achteraf heel blij dat we destijdens niet voor Milan zijn gegaan, vind het nu zó niet meer bij hem/ons passen haha!
  Ik vind James en Noah ook allebei prachtig. Vooral Noah heeft altijd bovenaan mijn lijstje gestaan, maar hier ook de wederhelft die ze net iets minder vond.
  Onze tweede zoon heet Myloh (mailow) Noah Jaymz. We hebben beide namen in zijn naam verwerkt omdat ik wist dat als er ooit een 3de zoontje bij zou komen, hij deze een van deze namen niet als voornaam zou gaan krijgen. Blijf ze prachtig vinden, dus ben heel blij met deze keuze!
  Een meisjesnaam hebben we wel, ook al héél lang haha maar een 3de jongensnaam zou ik voor nu ook écht niet weten haha!

 • Leanne

  Wat leuk om te lezen! Hier een zoontje Morris, dat was door ons werk (beiden kinderopvang) echt een hele zoektocht. Vele namen afgekeurd, vooral door man lief haha. En een dochtertje Jalou, daar waren we het snel over eens, als zij een jongen was geweest was het James geweest, vond ik zo leuk bij Morris passen, manlief zei dat het te kakkerig was haha! Wilden stoere namen die je niet vaak hoort, al hoor je Morris,steeds vaker;)

 • Mira

  Mijn zoontje heet James , nog steeds heel blij mee. Destijds vonden wij het super moeilijk om iets leuks bij Nina te vinden. Ook omdat je rekening moet houden met de achternaam. Soms twijfelen we over een 3e , geen idee welke naam we dan zouden kiezen. Haha 😉 gelukkig nu even niet aan de orde.

 • Nuy

  We hebben wat avondjes zitten schrijven om de namen op te schrijven en dan te zeggen…
  Onze oudste heet Roy.. lekker kort. Als hij een meisje was geweest was het Rosalie geworden en die naam hadden we ook nog bij de tweede. De middelste heet Brett.. die naam heeft mijn man uitgekozen. Ik mocht kiezen hoe we het schreven. Vernoemd naar Brett Emerton voormalig speler van Feyenoord
  Onze jongste zoon heet Roman. Je spreekt het uit als Romen.
  De namen die het niet zijn geworden zijn:
  Isa
  Gwen
  Rosalie
  Raoul
  Owen
  Miquel

 • Karin

  Leuke namen! Hier stond James ook op mijn lijstje 🙂 Tot een week voor de geboorte twijfelde wij tussen Jack en Morris! Maar met onze achternaam moesten we aan een rechercheur denken bij Jack “goedemiddag, Jack van Loon, recherche”
  Bij onze dochter ging het tussen Indie of Sue. Héél blij met de namen nu : Morris en Indie❤️

 • Eline

  Ons dochtertje is helaas overleden, maar wij vonden Lana een hele mooie naam. Dus die is het ook geworden en waren we het ook meteen over eens. Als we ooit nog een kindje mogen krijgen dan weten we wel al een meisjesnaam, maar met jongensnamen zitten we (nog) niet op één lijn.

 • Simone

  Onze dochter heet Fee, was al jaren mijn eerste keuze! Gelukkig waren we het daar allebei over eens
  Als Fee een jongen was geweest dan had ze Noah geheten, maar eerlijk gezegd ben ik blij dat Fee een meisje is…en we dus mijn favoriete naam konden gebruiken
  Dat bleef tot het laatst toe spannend omdat we het geslacht niet wisten.

 • Cynthia

  Onze kleine 1-jarige heet Sofie. Zo lang getwijfeld omdat het een hele populaire naam is (valt bij ons in de regio overigens wel mee) maar uiteindelijk kwam er geen andere naam bij man-lief door de keuring. Ondanks de populariteit bleef deze naam hangen en zijn we er blij mee! Sofie = Sofie. Past bij haar.

  Lot was heel lang mijn favoriet, maar nu vrienden een dochter met die naam hebben is die definitief van het lijstje voor een eventuele 2e.

 • Mare

  Milan en Quinn vind ik hele mooie namen. Jack, Boris, doet me altijd denken aan een hond. Owain vind ik zelf ook heel mooi.

 • Katja Maruanaja

  Wij hebben een heel moeilijke achternaam Maruanaja dus ik dacht gelijk ons kind moet een makkelijke voornaam krijgen als hij/zij zich moet voorstellen onthouden de mensen tenminste 1 naam. Ik vond Max mooi Max Maruanaja klinkt wel lekker maar mijn man zei dat hij bij Max aan een paard of hond moest denken haha dus hadden we als jongensnaam Thomas waar ik eigenlijk niet veel aan vond. We kregen een dochter Ester (zonder h) vind het een mooie en vooral tijdloze naam!

 • Fraukje

  Onze kinderen heten Fieve en Hugo. Fieve hebben we zelf bedacht toen ik hoogzwanger zat te genieten in Frankrijk met mijn lief en ik zei: ahhh vive la vie! We keken elkaar aan…. Hey vive…. En vive werd Fieve. Omdat ik Lieve en Fiene ook op m’n lijstje had en het een lievere versie van de naam vond. Hugo wilde ik al jaaaaaaaren, maar wat bleek, m’n man had er niet genoeg mee. Ik gaf niet op, kon niet eens aan andere namen denken. En op een avond vertelde ik hem de betekenis van Hugo: hart verstand ziel. M’n man zei: okee, Hugo gaat het worden. Helemaal overtuigd. Ik heb gehuild van geluk. En beide namen ben ik nog iedere dag stikgelukkig mee!!

 • Ilona

  Grappig, onze kleine meid heet Quinn. Dit hadden we al zo’n 8 jaar in ons hoofd hangen mochten we ooit een dochter krijgen. Een jongensnaam daarentegen vonden we heel lastig. De namen die we hadden werden net in onze omgeving veel gebruikt.. Gelukkig werd on prachtige kind een meisje anders was ons kind nu naamloos door het leven gegaan denk ik.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!