KERSTWENS!

 In Persoonlijk

Lieve mensen,

Vandaag is het 24 december, wat betekent dat het – officieel pas morgen, I know – Kerstmis is, we allemaal een paar dagen vrij zijn, veel van ons misschien wel vakantie hebben en ik zelfs al een soort van verlof, want ik hoef na de vakantie niet meer aan het werk voor de zaak en ben gewoon tot begin mei vrij. ZO niet normaal bizar hoe dat voelt. Maar goed; eerst dus nog Kerstmis en anderhalve week met z’n vieren voor de boeg. Óók heel fijn. Samen zijn, geen school, geen werk, geen agenda en helemaal geen verplichtingen. Andere jaren zei ik dan: lekker doen waar we zin in hebben, maar dat zal dit jaar toch net ff een ander verhaal zijn.

Want tsja; linksom of rechtsom, heel veel kunnen we natuurlijk niet de komende weken. Maar het is wat het is, en ook daar heb ik wel rust in gevonden. Veel thuis, naar buiten voor een frisse neus als het weer het toelaat en ons vooral met elkaar vermaken. Er zijn ergere dingen. We hebben ook écht een compleet lege agenda. Ik moet wat kleine dingen doen voor werk én ik ga een buikbeeldje laten maken; daarover op een ander moment meer, maar buiten dat gaan we gewoon de hele week heel hard genieten van de tijd samen. Maximaal chillmodus aan. Normaal gesproken vieren we eerste kerstdag bij ons thuis omdat Koen dan jarig is. Komen allebei onze gezinnen eten, en nog wat familie, maar dat was dit jaar in de verste verte geen optie. Het hele huis vol halen is gewoon geen goed idee, hoe jammer ook. In plaats daarvan luiden we Koen z’n verjaardag op kerstavond in met Lot en Flip, drinken we op eerste kerstdag een bakje koffie bij zijn ouders en eten we ‘s avonds bij die van mij. Tweede kerstdag wordt pyjamadag. In joggingpak, open haard aan, de hele dag met z’n vieren spelletjes doen en lekker eten. Volgens mij een fijne balans.

We hadden aan ‘t begin van het jaar vakantieplannen, zouden weer gaan skiën, maar dat hele feest ging van de baan toen we erachter kwamen dat ik zwanger ben. Toen besloten we er ‘gewoon’ een ander tripje buitenland van te maken, even eruit met z’n vieren. Dat dat ‘m ook niet ging worden hadden we aan het begin van de herfst ook al wel door, dus tenslotte was het idee om in onze vakantieweek net als vorig jaar een dag Amsterdam te doen samen, tassenjacht voor mij, verjaardagscadeau uitzoeken voor Koen. Eindstand wordt het helemaal niks van alles hierboven, en weet je; ik vind het helemaal oké. Het voelt op één of andere manier zo misplaatst om daar heel erg over te zeuren als er eigenlijk niets ís om te zeuren, want ik ben allang blij dat we gewoon lekker met elkaar kunnen zijn deze kerst, in goede gezondheid. Die vakanties en shoptripjes komen wel weer; het is ergens best ontnuchterend dat dit het gewoon ís nu. We zijn tenminste samen. Mijn gedachten gaan heel erg uit naar iedereen die alleen is met Kerst. Naar iedereen die iemand moet missen. Altijd al, maar dit jaar toch nog net een beetje meer.

We gaan de komende weken genieten van de kleine dingen. Van fijne wandelingen, momenten met onze naasten, maar vooral ook van de laatste weken als gezin van vier. De laatste fase van de zwangerschap. Vind ‘t vooral heel mooi dat we dat nog even zo bewust samen mee kunnen maken. We hebben best een beetje een hectische tijd achter de rug, met Koen in de opstartfase bij zijn nieuwe baan – die overigens méga goed bevalt; zo blij om! – de zwangerschap, de verbouwing die we uiteindelijk toch in eigen beheer deden, de drukste tijd van het jaar – en drukste tijd óóit – voor mijn bedrijf, de afrondende fase op de zaak voor de vakantie en mijn verlof: al met al was het best wat. En dat is helemaal niet erg, ik ga best prima op de zesde versnelling, maar ik ben, hoe je het ook wendt of keert, ondertussen ook 34 weken zwanger en dan is het geen overbodige luxe om af en toe even terug te schakelen. Het vooruitzicht van anderhalve week vakantie doet echt goed.

Ik wil je via deze weg met heel veel liefde een heel mooie tijd toe wensen. Het is allemaal anders dan anders, maar ik hoop dat je desalniettemin kunt genieten van de feestdagen met je dierbaren om je heen. Maak er iets van samen. Er komt hier de komende week gewoon content online zoals je gewend ben, en ik wil net als vorig jaar in de vakantie een Q&A met Koen opnemen, dus als je een vraag hebt; laat ‘t me vooral weten via Instagram. Voor nu nogmaals: heel heel fijne feestdagen. Geniet van- en koester dat wat er wél is.

Heel veel liefs

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!