KIDS CADEAUTIPS VOOR SINTERKLAAS

 In Gezin

Met twee kleine mannen in huis is er méér dan genoeg te spelen. Onze jongens hebben een aantal grote favorieten waar ze zich meer dan prima meer vermaken, maar zodra we een speelgoedwinkel binnenstappen zijn ze die in no-time vergeten en verslepen ze het liefst die hele inboedel mee naar huis. Nu Sinterklaas bijna in het land is denk ik dat ik niet de enige mama ben die zich bezighoudt met cadeautjes voor de kinderen. Wat stoppen we in de schoen? En hoe vaak? En wat doen we met pakjesavond? Wij vieren Sinterklaas met z’n vieren, gewoon thuis. Sinterklaas komt ook langs bij allebei de opa’s en oma’s, maar op pakjesavond zelf zijn we lekker met ons eigen gezin. Benjamin snapt het hele principe nog helemaal niet, maar Morris heeft ondertussen wel enigszins in de smiezen wat het inhoudt. Ik zing al vanaf de zomervakantie iedere avond voor hij gaat slapen ‘hoor wie klopt daar kindertjes’ – geen grap – en hij vraagt héél vaak of Sinterklaas al bijna komt, volgens mij vooral omdat hij het heel spannend vindt. We hebben nu een aftelkalender op de deur, en sindsdien is de rust wat Sinterklaas betreft een beetje wedergekeerd. Afijn: vandaag mijn cadeautips voor kleine kindjes, ik zou zeggen van zo ongeveer 0 tot 4 jaar, gebaseerd op onze eigen ervaringen!

SCHOENCADEAUTJES

Cars auto’s

Ik weet niet of jullie diehard Aliexpress shoppers zijn, of juist helemaal niet, maar ik heb hier over het algemeen dus echt nul kaas van gegeten. Ik heb alleen een vriendinnetje die wel regelmatig bij Ali koopt, en zij tipte mij over hele leuke Cars autootjes die je hier kunt kopen voor een paar euro en die top zijn voor in de schoen! Ik heb er zelf een aantal besteld als cadeautje voor onderweg naar wintersport, maar voor Sinterklaas is het dus ook echt aan te raden. Mocht je niet anti Ali zijn is het sowieso de moeite even goed te speuren; ze hebben veel letterlijk en figuurlijk kleine cadeautjes voor een paar euro. Goede schoenvullers. Ze zijn er overigens ook op andere plekken dan Ali, alleen kosten ze dan meer dan het dubbele. Eventueel wel een optie, mocht je daar een prettiger gevoel bij hebben. 

Stickervellen en knutselspullen

Stickers plakken is volgens mij onder héél veel kindjes een populaire bezigheid, dus een vel stickers is ook een prima schoencadeautje. Simpel maar doeltreffend. Kost weinig, en ik weet zeker dat heel veel kindjes er blij van worden. Djeco heeft bijvoorbeeld hele leuke, 160 stuks op vier velletjes voor €2,95. Morris vindt knutselen sowieso heel leuk – ook verven, of kleuren, of knippen en plakken – dus ook dat is een idee voor in de schoen. Een leuk kleurboek of een ‘doe-boek’, of een setje stiften! Action heeft vanalles, maar de speelgoedwinkels ook en mocht je niet naar de winkel willen of kunnen hebben ze bij Bol ook een gigantisch aanbod.

Keuken- of winkelspullen

Er is op heel veel plekken leuk speelgoed verkrijgbaar voor in een winkeltje of keukentje. Houten fruit en groenten, een weegschaal, mixer. Hema heeft net een nieuwe lijn met dit speelgoed die ik echt héél leuk vind – favoriet is de stapelpuzzel in de vorm van een cakeje voor €5; hoe leuk staat die in je keukentje? – en eigenlijk hoef je verder nergens anders naartoe. Kidkraft heeft ook heel mooi houten speelgoed voor in de keuken of winkel. Is overigens wel wat groter, dus dat zou ik dan niet per se als schoencadeau doen, maar vind ik wel het noemen waard!

Vormenstoof

Deze is leuk voor de wat kleinere kindjes: de vormenstoof. Groot favoriet bij Benjamin op het moment. Je hebt ze in allerlei soorten en maten, ik weet dat Hema ze verkoopt, met kleurtjes, maar Jollein heeft ook een variant met diertjes en als je op Bol zoekt komen er ook allerlei hits. Gemakkelijk verkrijgbaar en vaak onder het tientje!

Voorleesboek

Heb je haar weer met d’r boeken.. Ik kan écht geen cadeaulijstje maken zonder een apart categorie’tje boeken. Jullie weten inmiddels dat ze hier in huis niet aan te slepen zijn en dat er echt heel veel voorgelezen wordt, maar ik vind dit ook bij uitstek een mooi cadeautje om te geven. Een kleiner voorleesboekje voor in de schoen – er zijn genoeg leuke exemplaren verkrijgbaar voor rond de €5, maar je kunt ook voor een wat groter en dikker boek gaan, zoals het Jip & Janneke voorleesboek, die toch snel zo’n €25 kost. Het aanbod is in ieder geval gigantisch. Hema heeft ook plaatjesboekjes voor €1, en die vindt Benjamin heel leuk om gewoon te bekijken, en Morris om de woordjes in het Engels te leren. Wellicht ook een tipje! Hier staan ‘De Leeuw in de Muis’ en ‘Gewoon zoals je bent’ hoog op het verlanglijstje. ‘Laat maar los, Koala’ is één van de grote favorieten hier in huis!

(Houten) puzzels

Hier twee puzzelfanaten. Benjamin is met z’n 15 maanden vooral druk met van die dierenpuzzels, en Morris wil liever puzzels met echte stukjes. Ook dit is een cadeautje dat voor iedere leeftijd geschikt kan zijn. Houten puzzels zijn leuk, maar ‘gewone’ puzzels zijn ook top. Op Ali heb je al voor €4 een grote houten alfabetpuzzel, maar Hema heeft ook heel leuke kleine houten puzzeltjes voor €1! Morris vindt Bumba puzzels op het moment het allerleukst. Die heb je van vier stukjes tot véél meer stukjes. Hier is de variant met de Bumba piloot van 35 stukjes favoriet, en die kost €8! Veel cadeau, als in lang vermaak, voor relatief weinig geld.

GROTE CADEAUS

Duplo

Duplo is wat mij betreft zeker een aanrader voor Sinterklaas. Je hebt dozen in allerlei prijscategorieën, maar goedkoop is het in ieder geval niet. Het gaat heel lang mee, dus wat dat betreft is het de investering voor mij wel waard. Het is er van onder een tientje tot bijna honderd euro, dus je kunt het wat dat betreft zo gek maken als je zelf wilt. We hebben hier al best wat van, maar desondanks is dit het eerste wat Morris aanwijst als hij ergens speelgoed voorbij ziet komen.

Toet Toet 

Dit heb ik zelf ooit aangeschaft via Marktplaats; ook een tip als je tweedehands prima vindt! Dit is, net als Duplo, leuk speelgoed om te sparen omdat je alle sets met elkaar kunt verbinden. Ook hier geldt; goedkoop is het niet, maar het gaat wel lang mee!

Kidkraft autobaan

We gaven Benjamin voor zijn verjaardag de Cars autobaan van Kidkraft. Officieel is hij daar nog wat te klein voor, maar het wordt toch door zowel Morris als Benjamin heel intensief gebruikt. Rijden met de auto’tjes, zelf een baan bouwen en een eigen wereld creëren; wat mij betreft echt een aanrader. De baan en de auto’tjes zijn van hout, dus dat vind ik sowieso extra mooi. Wij hebben hem met tafel, zodat niet de hele woonkamer vol ligt en de jongens er bij kunnen gaan zitten. Een heel mooi ‘groot’ cadeau. Verkrijgbaarheid is soms wel een dingetje, maar grote speelgoedzaken als Intertoys verkopen het volgens mij wel, en anders doet een rondje Google ook wonderen!

Keukentje / winkeltje

De speelkeuken: we kennen hem inmiddels allemaal. Wij hebben zelf een gepimpte versie van de Ikea, maar ook onder andere Lidl, Action, Hema verkopen betaalbare keukentjes die je eventueel zelf nog kunt schilderen of veranderen om ‘m aan je smaak of interieur aan te passen. Het winkeltje is er een uit dezelfde categorie. Die hebben wij van Kidkraft, wit geschilderd weliswaar, en met zowel de keuken als het winkeltje kunnen de jongens zich lang vermaken.

Grimm’s rainbow

Dit is er een waarvan ik lange tijd dacht dat ik hem een beetje overpriced vond en z’n geld misschien niet helemaal waard, maar daar kom ik inmiddels op terug. Het is een stapeltoren, gewone toren, brug en tunnel in één en hij wordt hier voor allerlei doeleinden gebruikt. Het blijft heel mooi, je ziet nauwelijks dat er zo veel mee gespeeld wordt, en ik vind het leuk dat het de fantasie van de jongens een beetje prikkelt en ze er zelf wat mee kunnen verzinnen. Kost rond de €65 en is online op veel plekken verkrijgbaar – onder andere via mevrouwaardbei.nl – maar ze hebben ‘m ook bij de betere speelgoedzaken.

Wobbel

Het laatste grote cadeau van dit lijstje is de Wobbel! Er is mij vaak gevraagd of ik dit een aanrader vind, en ik inmiddels zeg ik volmondig ja. We hebben hem inmiddels al een hele poos en in het begin werd hij nog niet zo vaak gebruikt, maar ondertussen hebben ze ‘m helemaal uitgevonden. Ze gaan er met z’n tweeën op zitten wipwappen, er wordt vanaf gegleden, het is een ideaal opstapje, geweldige tunnel, nog geweldigere brug – wat dat betreft een soort Grimm’s Rainbow in het heel groot – en ze verzinnen er steeds wat nieuws mee. Daarbij vind ik het ook gewoon een mooi ding; geen doorn in het oog in je woonkamer. Wat mij betreft een goede aankoop!

Tot zo ver mijn Sinterklaastips voor kindjes! Hebben jullie nog goede tips voor vijf twaalf? Er komt nog een apart artikel over hoe wij omgaan met het geven van cadeautjes – als in, hoe vaak, en hoeveel? – maar laat het me vooral weten als je nog andere gift guides zou willen zien!

Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 7 comments
 • Yvonne

  Wij zijn vooral van het goede, duurzame speelgoed. Liever 3 grote, duurdere cadeau’s waar lang plezier aan beleefd wordt dan allerlei (sorry) Ali-express rotzooi. Nou ontkom je er met pakjesavond natuurlijk niet aan en moet de mand gevuld zijn 😉 maar dat lossen we op door vooral spulletjes te kopen bij kleine, voornamelijk Nederlandse bedrijfjes zodat je ook weet onder welke omstandigheden het gemaakt is. En een leuke pyama of pantoffels erbij, ook een succes!

  • bijzonderkleinwonder

   Jaaa die pyjama ben ik helemaal vergeten op mijn lijstje! Inderdaad een hele goede; kregen wij vroeger ook altijd! Leuke tip. Wij geven zelf ook een aantal ‘grote’ cadeau’s. Kwaliteit boven kwaliteit; nu snappen ze dat verder toch nog niet en ze hebben al zoveel, maar de auto’tjes van Ali vind ik wel heeel fijn als ‘zoethoudertje’ straks in de auto.

 • Cynthia

  Leuk artikel, bedankt voor de tips!

 • D.

  Leuk artikel ja! Vind het altijd interessant om te zien voor welk speelgoed andere ouders kiezen. Vind speelgoed zelf eigenlijk best belangrijk, kinderen leren er zooooo veel van. Het vormt hen echt een beetje!

 • Mare

  Kinderen zijn onvoorspelbaar, “goedkope rotzooi” kan favoriet worden. Dus afwisselen is het beste!

 • Mare

  Super leuk dat je nog een artikel gaat schrijven over hoe jullie het doen met sinterklaas.
  Mooi speelgoed kun je trouwens ook vinden op de houten trein, fysieke en webwinkel http://www.dehoutentrein.nl

 • Laura

  Leuk artikel! Little dutch heeft ook heel mooi houten speelgoed! En ook zeker betaalbaar vind ik zelf!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!