KLEDING TIJDENS DE ZWANGERSCHAP #1

 In Outfits, Zwangerschap

Ik wilde dit artikel eigenlijk gewoon ‘positiekleding’ noemen. Maar omdat 80 procent van alles wat ik tijdens mijn zwangerschap gedragen heb helemaal geen officiële positiekleding was, heb ik er ‘kleding tijdens de zwangerschap’ van gemaakt. Ik kreeg van een hele lieve bezoekster van mijn site een vraag over hoe ik dat eigenlijk deed met kleding toen ik zwanger was van Morris – thanks voor de inspiratie Eef! – en toen realiseerde ik me pas dat ik daar nog nooit een artikeltje aan gewijd heb! Grote schande eigenlijk. Het leek me onder het mom van beter laat dan nooit leuk om jullie te vertellen hoe ik dat deed, me kleden met zo’n dikke buik – en mijn tips met jullie te delen om er leuk uit te blijven zien zonder een vermogen te investeren in een garderobe vol positiekleding! Ik heb er écht van genoten mijn zwangere lijf te kleden, en hoewel ik best even moest wennen aan die bredere heupen en andere verhoudingen was ik er vooral ook erg trots op. Des te leuker dus om dat te kunnen laten zien.

BROEKEN

Zoals ik al zei: échte positiekleding kocht ik niet zo veel. Omdat mijn buik vrij snel groeide, met name in het begin, en ik al heel snel mijn eigen broeken niet meer paste, heb ik geïnvesteerd in een paar zwangerschapsbroeken van de H&M. Ik kocht om te beginnen een antracietkleurige tregging, een zwarte bikertregging, een zwarte jeans en een zwarte pantalon. Redelijk kleurloos, I know, maar ik draag sowieso graag donkere broeken. De zwangerschapsbroeken van de H&M zijn in de basis prima, al was de zwarte jeans een echte miskoop. Door de stugge denim kon ik daar bijna niet in bewegen. Nou is dat sowieso al niet heel lekker, maar als je zwanger bent al hélemaal niet. De treggings en de pantalon droeg ik wel heel graag, alleen hadden die dus geen gulp en knoop, en als ik ook maar een íets korter shirt droeg zag je dat. Vond ik jammer. Rond de twintigste week – het was toen dikke vette sale voor de kerst! – schafte ik ook nog drie ‘merk’ positiebroeken aan. Een blauwe jeans, een zwarte met coating en een grijze jeans. Van Mamalicious en Queen Mum.

Ik had dus in totaal zeven broeken, waarvan ik er zes veel gedragen heb, en één helemaal niet. Zou ik er achteraf weer zeven kopen? Als ik het nu over mocht doen zou ik opnieuw die drie merkbroeken gekocht hebben, een grijze, zwarte en jeans om mee te variëren, en dan wellicht nog één tregging van de Hennes erbij omdat die dingen zo lekker zitten, en een pantalon voor gelegenheden. Dan heb je echt méér dan genoeg om je zwangerschap mee door te komen. Ik heb voor geen enkele broek meer dan dertig euro betaald, ook de merkbroekjes kocht ik dus in de uitverkoop, wat maakt dat ik rond de €200 heb uitgegeven aan zwangerschapsbroeken. Nou is dat op zich best wat geld, maar in ogenschouw genomen dat ik er 7(!) heb, waarvan 3 echt goede die samen normaal gesproken al bijna €200 kosten, en ik ze hopelijk nog op z’n minst één zwangerschap kan dragen, vind ik ze dat geld zeker waard.

TOPS

Ik hou van basic kleding, en ik denk dat dat mijn portemonnee tijdens de zwangerschap redelijk gered heeft. Ik ga in niet-zwangere toestand al niet voor gekke toeters en bellen, en had daar tijdens m’n zwangerschap dus net zo min behoefte aan. Eigenlijk bleef mijn stijl redelijk hetzelfde: fijne broek, shirt, en daaroverheen dan een jasje of een lekker vest. Dat is dus meteen een tip; jasjes en vesten kun je vaak een hele poos doordragen. Dicht ging het bij mij al vrij snel allemaal niet meer, maar dat is op zich niet zo erg! Ik heb geen speciale zwangerschapsshirts gekocht, omdat die bij mij niet mooi zaten. Op een of andere manier kwamen die plooien heel gek uit en waren ze vaak te groot. Ik zwóór tijdens mijn zwangerschap bij de basic shirts van The Sting. Die zijn lang, van mooi materiaal – niet zo dun en lubberig – en ze rekken heel fijn mee. Ik heb die mijn hele zwangerschap gedragen, van het prille begin tot de laatste dag, dus dat vind ik echt een dikke vette aanrader. Als ik niet zo veel was afgevallen had ik ze nu trouwens ook nog aangekund, want de shirts springen ook gewoon weer terug in het normale model! Voor €14,95 vind ik dat dus een gouden tip! Ik had ook basic shirts van de Primark en H&M, maar die van The Sting zijn toch echt wel favoriet. Fijne zwangerschapsbroek aan, basic shirt erop, vest of jasje erover en je bent aangekleed!

Ik heb vier zwangerschapstruien gekocht, allemaal bij de H&M, voor toen het koud werd en ik mijn normale coltruitjes niet meer aan kon. Ik had twee zwarte waarvan één met een col, een grijze en een antracietkleurige, en die heb ik alledrie redelijk veel gedragen. Op zich vond ik die de investering dus ook wel waard. De antracietkleurige pikte alleen als een málle, en dat kon ik op den duur niet meer op mijn huid hebben.

JURKJES

Ik ben geen rokkenmeisje, maar een jurkje op zijn tijd vind ik heel leuk. Ook hier geldt: ik heb geen speciale zwangerschapsjurkjes gekocht. Wel kocht ik voor de kerst een jurkje waar mijn buik mooi in zou passen, maar ik koos voor een exemplaar uit de reguliere lijn met het idee dat ik deze later door kunnen dragen. Jurkjes zijn een stuk gemakkelijker door te dragen dan bijvoorbeeld broeken. In veel van mijn jurkjes zit best wat stretch, waardoor mijn buik er een hele poos in paste. Ik heb twee exemplaren van de Zara, van die basic jurkjes die maar €15,00 per stuk kosten, die ik mijn hele zwangerschap heb kunnen dragen, en ook nu hangen ze gewoon nog in mijn kast! Zwangerschapspanty eronder, een paar leuke laarsjes en klaar was ik.

Tegen het eind van mijn zwangerschap verheugde ik me er best weer op mijn gewone kleding aan te kunnen. Leuke blousejes die ik met geen mogelijkheid meer over die dikke buik kreeg en mijn oh zo geliefde overhemdjes die jullie zo vaak voorbij zien komen; ik was blij toen ik die weer aankon. Omdat ik tijdens mijn zwangerschap zo’n basic garderobe had, kreeg ik op een gegeven moment wel zin in weer een keer iets anders. Ondanks dat ben ik wel nog steeds heel blij met mijn zwangerschapsgarderobe en hoop ik ‘m echt wel nog een (?) keer te kunnen gebruiken. Júist doordat ie uit zoveel basic stuks bestaat kun je eindeloos variëren met mooie tassen, schoenen en sjaals, om het toch meer eigen te maken en er iedere keer anders uit te zien. En die dingen zijn niet zwangerschapsgebonden!

Als je het, net als ik, zonde vind om een godsvermogen uit te geven aan een heel uitgebreide zwangerschapsgarderobe, zou ik je dus adviseren te investeren in een paar fijne broeken, een paar goede basic shirts te kopen en eventueel een mooi jurkje, en die stuks dan vervolgens te combineren met de jasjes, vesten en andere stuks die je al in je kast had en nog steeds past. Leuke blousejes, zoals bijvoorbeeld een denim shirt, kun je ook altijd nog open dragen! Staat hartstikke leuk en is nét weer even wat meer dan alleen die basic top.

Bij het schrijven van dit artikel en het terugkijken van mijn zwangerschaps- en buikfoto’s kreeg ik toch wel een tikkie heimwee naar die dikke buik hoor. Een jaar geleden hadden we nét ons gender reveal feestje gehad, en moet je ons nu zien.. De bewoner van die buik ligt op dit moment in zijn bedje te slapen, en de zwangerschapskleding is allemaal al lang en breed opgeborgen in een grote doos..

Hoe deden jullie dat? Schaften jullie veel speciale positiekleding aan? Of juist helemaal niet? Ik ben benieuwd:)! Bedankt voor het lezen!

 

Recommended Posts
Showing 11 comments
 • Marieke

  Leuk Michelle! Ik ben nu voor de 2e keer zwanger, nu van een tweeling!
  Hierdoor paste ik al super snel mijn kleding niet meer Ik draag idd ook veel ‘gewone’ basic kleding. Ideaal! Rekt lekker mee! Dik vest of jasje erover en klaar.
  Goede tip van de Sting, even kijken

 • Inderdaad, precies het zelfde al jij deed ik. Ik kocht 2 broeken en 3 shirts en de rest allemaal gewone kleding. N volgende keer zou ik het ook weer zo doen

 • Evelien

  Heel leuk artikel ;-)!
  Mooie inspiratie voor hopelijk ooit…. 🙂
  XX Eef

 • Aniek

  Leuk om te lezen dit! Ik vind dat jij er altijd leuk uitziet, heel verzorgd en stijlvol, zwanger of niet! En wat een mooie zwarte pumps heb je aan op deze foto’s! Waar zijn die van als ik vragen mag?

  • Ria

   Ja klopt heel mooi! Dat vraag ik mij ook af! 😀

 • Loes Johanna

  Leuk om te lezen! Ik ben nu (bijna) 26 weken zwanger, en heb inderdaad ook al een tijdje zwangerschapsbroeken aan. Shirtjes en jurkjes kunnen nog prima uit de gewone collectie. Ben benieuwd of dat tot het einde van mijn zwangerschap zo gaat blijven.

 • Jessica

  Wauw wat een prachtige kleding! Die leatherlook broek vind ik ontzettend mooi. Ik denk dat ik later (als het mag gebeuren) ook wel meerdere broeken zal kopen. Niet maar 2 broeken hebben, dat lijkt me echt niks

 • Isa

  Hier ook overwegend basic items (uit de ‘normale lijn’). En inderdaad een paar goede zwangerschapsbroeken, die waren voor mij onmisbaar.

 • Carlijn

  Super leuke post! Ik vind de Sting shirts ook zo fijn zitten, rekken idd ideaal mee. Ik heb zelf maar 2 broeken aangeschaft, één erbij zou opzich best fijn zijn, maar vind het ook zonde van zo’n korte tijd dat je het aanhebt. Ik had je laatst gemaild met de opmerking dat foto’s van oudere artikelen het niet (meer) doen, ik kan ze nog steeds niet bekijken… klopt dat? Denk dat meer hier tegenaan lopen als ze die posts lezen!

 • Fabienne

  Leuk artikel, en je ziet er echt fantastisch uit!

 • Birgit

  Super fijn om te weten dat je geen dure positiekleding hoeft aan te schaffen 🙂
  Heb je ook nog tips voor lingerie en panty’s?

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!