KLUSSEN IN HUIS

 In Wonen

*Dit artikel betreft een samenwerking

Jullie zagen het al voorbij komen op Instagram Stories: de verbouwing van onze garage verloopt niet zo voorspoedig als we hadden gehoopt. En dat is dan eigenlijk een understatement, want er is nog nauwelijks iets gebeurd. Het wandje tussen de garage slash speelkamer en de wasruimte is opgeschoven, maar daar is het dan ook wel mee gezegd. Hoewel we ontzettend blij zijn met ons huis en we het kochten omdat het helemaal ‘af’ is en veel dingen heeft die we in ons vorige huis houden willen doen, hebben we inmiddels toch een lijstje met dingen die we graag willen doen om het nóg meer naar onze zin te maken. We hebben ondertussen toch ook al wat af kunnen strepen, dus ik praat jullie bij!

BENEDEN

WOONKAMER

De woonkamer was toen we hier kwamen wonen eigenlijk helemaal naar onze wens, en dat is ie nog steeds. We hoefden niet veel meer te doen dan onze meubels erin zetten, dus dat hebben we gedaan, en toen was het vrij snel naar onze zin. We hebben de afgelopen maanden wel wat kleine dingetjes aangepast. Zo hebben we twee plankjes opgehangen boven het tv-meubel waar ik nog steeds heel blij mee ben, én de wandplank waar jullie zo vaak naar vragen staat niet langer in onze woonkamer. Omdat hij in de speelroute van de jongens stond en er te pas en te onpas tegenaan gebutst werd hebben we deze naar boven verplaatst: hij staat nu op de slaapkamer van Benjamin in de voorleeshoek met alle favoriete boekjes erop. Ik vind ‘m nog steeds heel mooi, maar op deze plek doet hij ook nog steeds prima dienst.

In de woonkamer hebben we nu, op de plek waar voorheen de wandplank stond, een aantal posters met lijsten van Desenio. In eerste instantie wilden we ze in de slaapkamer hangen, maar we gingen uiteindelijk toch voor de woonkamer omdat het zóveel rustiger oogt dan de wandplank met de lijstjes die er voorheen stonden. Ik ging voor zes exemplaren, een collage van vijf, en eentje die op zichzelf hangt. Die zocht ik uit met de Inspiratie pagina op de webshop, want er is zóveel keus dat ik bijna door de bomen het bos niet zag en via de tool kun je je fotowand online al samenstellen. Heel fijn als je verschillende combinaties wilt proberen. Mocht je ze op willen zoeken: ze heten Paris View, Bird Sky, Make it Count, Shoulder, Watercolor Hands No3, en NYC SubwayDie van Parijs heeft voor ons een extra betekenis omdat dat de plek is waar we besloten de pil weg te gooien en te proberen een kindje te krijgen samen, en de pinky promise is een ding tussen Koen en mij, dus daar ben ik ook extra blij mee. De woonkamer is voor ons zo echt af. Niks meer aan doen. Voorlopig;). Mocht je ook wat anders aan de muur willen kun je @desenio even checken op Instagram of online dus: met de code ‘BKW25’ krijg je van vandaag tot en met donderdag 31 januari 25% korting! Die code geldt op alles, behalve op lijsten en posters uit de ‘handpicked’ en ‘collaboration’ collectie.

SPEELKAMER/WASRUIMTE

Er is ondertussen een aannemer langs geweest voor de verbouwing, en eigenlijk is het volgens hem niet eens héél veel werk, maar het moet wel nog ‘even’ gebeuren. Binnenkort wordt er écht een begin gemaakt, allereerst met het vervangen van de garagedeur voor een groot kozijn, en het uitvullen en afwerken van de plafonds. Daarna kan alles gestuct worden, kan de vloer gelegd worden, de radiatoren vervangen, en als laatste worden dan de kasten op maat gemaakt. Dat heeft ook niet de allerhoogste prioriteit, als alles eromheen er netjes uitziet scheelt dat al zo veel! We hebben onze plannen ook ietsje bijgesteld, want we wilden in eerste instantie ook voor de wasmachine, droger, extra koelkast en extra diepvries een kast precies op maat laten maken, maar dat is ontzettend prijzig, dus we gaan voor een andere oplossing met een zijwand en schuifdeuren. Scheelt heel veel geld en is net zo praktisch! Aan de andere kant komt dan een aanrechtblad met lades en genoeg opbergruimte waar ik was kan vouwen en schoenen poetsen enzo! Twijfelen alleen nog voor welke kleur we gaan: zwart met een wit marmer-achtig blad, of wit met een meer betonlook blad. Voor de beeldvorming hieronder een voorbeeldje, voor het idee. Benieuwd wat jullie zouden doen.

TUIN

Projectje voor het voorjaar: de tuin. Niet dat er nou echt heel aan moet gebeuren, maar we willen een keer nieuw kunstgras omdat er nu echt van dat groene tapijt ligt en wat dat allebei niet heel mooi vinden, maar misschien wordt dat volgend jaar. Even kijken hoe we uitkomen met het budget, want hier stáát niet eens een boompje in de tuin, laat staan een waar we aan kunnen rammelen. Wat hopelijk wél voor de zomer lukt is het aanpakken van het tuinhuisje. Dat was ooit een berging, maar dat hebben de vorige bewoners veranderd om er helemaal onder te kunnen zitten. Op zich heel mooi, maar als de garage dalijk geen garage meer is hebben we ook ruimte nodig voor de fietsen, en gereedschap, en dat soort toestanden. Een deel van het tuinhuisje wordt dus weer schuurtje, en verder willen we ‘m netjes afwerken met een plafond en spotjes en een lik verf. Grotere bank eronder, kacheltje erbij; dat idee!

BOVEN

Voor boven geldt eigenlijk hetzelfde als voor de woonkamer: we hebben er letterlijk niets aan gedaan toen we hier gingen wonen. Gepoetst, meubels neergezet en klaar waren we. En eigenlijk geldt dat nog steeds: want we zijn hartstikke blij met boven. Met het oog op eventueel gezinsuitbreiding in de toekomst willen we alleen wel wat kleine veranderingen doorvoeren. Onze inloopkast willen we op den duur verplaatsen naar Benjamins slaapkamer. Die is heel erg groot; een deel daarvan willen we dus kast maken. Als we de deur verplaatsen heeft Benjamin nog steeds een mooie kamer, hebben we nog steeds een inloopkast, én een extra kleine slaapkamer daar waar nu de inloopkast zit. Heeft geen grote haast, maar is wel een klusje op het lijstje!

Blijft toch een beetje jammer dat we allebei niet handig genoeg zijn om het zelf aan te pakken, maargoed; met een beetje hulp komt het uiteindelijk wel goed. We wonen hier inmiddels zeven maanden en we zijn nog steeds heel blij met de aankoop van dit huis. We voelen ons er allemaal heel erg thuis, vanaf het begin al, en ik heb vooral zin om de puntjes op de i te zetten.

Zijn jullie handig? Of moeten er ook hulptroepen aan te pas komen als er verbouwd moet worden?

Dankjewel voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 10 comments
 • Margot

  Gaaf zo die posters in de woonkamer! En jullie hebben nog leuke plannen voor het huis. Ik ben zelf niet heel onhandig, maar die klussen die jullie op het lijstje hebben staan gaan mij ook veel te ver om zelf te doen hoor.

 • Silke

  Dat probleem hebben mijn man en ik ook altijd, veel plannen maar niet handig genoeg om het zelf uit te voeren :’).
  Ik ben erg benieuwd naar de voor en na van jullie garage! Ik hoop dat jullie dat alvast snel van het lijstje kunnen schrappen 😉

 • Marissa

  Voor die bijkeuken: zwart!!! Super mooi wordt dat denk ik.

 • Anna

  Ook wij zijn druk aan de klus thuis. Over twee weken komt er een eikenvloer in de woonkamer en in de keuken/berging vloer met een coating van betonlook. Dit alles laten we doen.
  Alleen het sloop werk doen we zelf , dus alle oude vloeren eruit (wat een werk!) Oja en vloerverwarming laten plaatsen in de keuken. En ach als je dan toch bezig bent hadden we bedacht om ook de hele beneden verdieping ‘even’ te gaan schilderen (dat doen we zelf). Dus we doen van alles wat, beetje zelf en wat laten doen, prima oplossing.
  Jullie hebben een prachtig en vooral (lijkt mij) praktisch huis ! Succes met de klusjes

 • wendy snippert

  Ik zou zwart doen…super strak en tijdloos…wij zitten midden in ern renovatie van n huis uit 1926! nog 5mnd dan moet het af…

 • Pascalle

  Ik zou ook voor zwart gaan! Prachtig!
  Mag ik vragen waar de wandplanken in jullie woonkamer van zijn?

 • Youssra bl

  Heel mooi huisje hebben jullie! Super mooi ook die lijstjes!
  Ik vind het bovenste mooier, wit met een donker blad.

 • Amber

  Leuk om te lezen. Persoonlijk zou ik gaan voor een mar zwart blok met een betonnen blad, pas ook mooi bij de rest.

 • Sophia

  wat een super mooie lichtblauwe vaas op de grond op de eerste foto, waar komt die vandaan?

 • Sara

  Leuke plannen! En fijn om een beeld te hebben hoe het wordt! Ik droom van een speelkamer voor de kids, dus leuk dat het er komt! Was zelf wel benieuwd hoe sommige dingen er nu dan uitzien, zoals het tuinhuisje, garage of de nieuwe plek voor de inloopkast. Meer om een beter beeld te krijgen bij wat ik lees, maar snap ook als je niet alles wilt delen!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!