MAXI-COSI NOVA: REVIEW

 In Review

In september kwam de preview van de Maxi-Cosi Nova kinderwagen online, die ik ontving om te testen. Inmiddels zijn we ruim een maand verder en heb ik hem gebruikt voor zowel Morris en Benjamin, met de zit en de reiswieg erop, en leek het me tijd jullie te vertellen wat ik van de kinderwagen vind. Hoe is ie in gebruik? Wat vind ik er fijn aan en wat juist niet, en hoe verhoudt hij zich tot de andere kinderwagens die ik getest heb? Je leest het vandaag.

In het weekend maak ik vaak gebruik van onze duowagen. Die ligt standaard in de auto zodat allebei de jongens kunnen zitten of liggen als we er in het weekend met zijn vieren op uit gaan. De Maxi-Cosi heb ik tijdens mijn verlof vooral doordeweeks gebruikt als ik alleen was met de jongens. Hij staat in de gang en is dus gemakkelijk gepakt als we even naar de speeltuin willen – dan kan Morris gewoon lopen en Benjamin lekker slapen in de reiswieg – of als ik wandelend een kleine boodschap wil gaan doen met Benjamin in de draagdoek en Morris in de zit. Komen we meteen bij het eerste pluspunt, en dat is dat de zit en de reiswieg allebei hun eigen frame hebben. Mijn eerste kinderwagen voor Morris had één frame met twee losse bekledingen die je in en uit kunt ritsen, en dat is op zich prima als je één kindje hebt, maar als je de wagen gebruikt voor twee kinderen in verschillende leeftijdscategorieën is het heel fijn dat je niet iedere keer de bekleding in- en uit hoeft te ritsen, maar je er gewoon voor kunt kiezen om er óf de zit, of de reiswieg op te klikken. Vind ik een heel groot voordeel! De wagen rijdt hartstikke prettig, is gemakkelijk met één hand te besturen en rammelt niet. Dat de duwstang verstelbaar is vind ik fijn omdat Koen en ik zo in lengte verschillen, maar ik vind het jammer dat je de stang niet volledig naar beneden kunt klappen. Als ik de wagen voor Morris gebruik en we een broodje gaan eten of zoiets, gebruik ik de wagen vaak gewoon als kinderstoel, en dan vind ik het prettig als je die stang zo ver mogelijk terug kunt schuiven of in dit geval dus kantelen. Dan neemt de wagen niet zo veel plek in beslag. Ik vind het ook wat mooier als de stang uitschuifbaar is in plaats van kantelbaar, maar dat is persoonlijk!

Wat ik het meest ideaal vind aan deze wagen is toch echt dat handsfree inklappen. Voet op het pedaal en klaar ben je! Dat is heel erg praktisch en snel ook. Heb je je handen niet bij nodig. Je kunt het zitje er ook gewoon op laten zitten: dan is het een compleet pakketje. Maakt overigens wél dat hij ingeklapt op die manier niet erg compact is. Nou hebben wij een grote auto en staat hij over het algemeen toch hier in de gang, dus vind ik dat niet zo’n probleem, maar met een kleinere auto of minder bergruimte is hij wellicht wat aan de grote kant. Dan kun je eventueel wel de wielen eraf klikken om hem kleiner te maken, alleen is dat wel weer een extra handeling. Ik schreef het in mijn preview al, maar twee pré’s aan deze wagen zijn voor mij ook de zonnekap die je XXL kunt maken, en het goede matrasje in de reiswieg. Met dit weer is dit zonnekap niet per se nodig voor de zon, maar Morris slaapt niet gemakkelijk in de kinderwagen als hij alles kan blijven volgen. De mogelijkheid om hem open te ritsen en daarmee dus extra lang te maken geeft hem heel veel rust, waardoor hij sneller in slaap valt!

Dan een minpuntje: ik was er al een beetje bang voor, maar ik vind de boodschappenmand in de wagen niet de meest praktische. Hij is best lang maar ook erg ondiep, waardoor je er alleen wat kleinere, lage dingetjes in kwijt kunt. Een pak luiers bijvoorbeeld wordt al lastig. Als je het zitje van je af hebt staan valt het nog mee, maar als je hem omdraait en je kindje dus naar jou toe zit is er weinig ruimte over. Dat is wat mij betreft een verbeterpunt, maar geen onoverkomelijk iets. De boodschappenmand van onze eerste kinderwagen was ook erg klein en zat lager bij de grond, en op de duowagen zit zelfs helemaal geen boodschappenmand als allebei de kindjes erin zitten, dus in die zin is er altijd wel wat natuurlijk.

Al met al ben ik echt heel erg te spreken over de Nova. De boodschappenmand vind ik persoonlijk een minpuntje, net als dat de duwstang niet volledig naar beneden gekanteld kan worden, maar de pluspunten – handsfree in te klappen, XXL zonnekap, wasbare bekleding, zacht matrasje in de reiswieg én comfortabel zitje, reiswieg en zit beiden een eigen frame, héél licht bestuurbaar- wegen voor mij veel zwaarder. Ik vind deze wagen niet per se beter of slechter dan de wagens die ik eerder getest heb; het is puur een kwestie van voorkeur en vooral ook van smaak! Ik denk wel dat deze wagen extra geschikt is als je veel en lange wandelingen maakt op verschillende ondergronden. Dat doet ie gewoon echt heel erg goed en stabiel. De Maxi-Cosi Nova kost €599, en de Oria reiswieg €169. Hij is verkrijgbaar bij veel babyspeciaalzaken: meer informatie vind je hier(KLIK)!

Ik ben benieuwd welke kinderwagen jullie hebben en of je die aan zou raden, of juist helemaal niet! Vooral even laten weten hieronder; wellicht heeft iemand anders er weer wat aan:).

Bedankt voor het lezen!

 

 

Recommended Posts
Comments
  • Mirjam

    De Bugaboo Cameleon 3, rijdt echt super! Lichte wagen om te duwen, en op verschillende ondergronden evt de wielen anders te gebruiken.
    Boodschappenmandje is prima. Lekkere ruime bak & daarna t zit gedeelte is prima! Duwstang is verstelbaar en kantelbaar.
    Wij willen niet anders!:-)

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!