Een paar weken geleden kwam er een artikel online met daarin alle jongensnamen die het hier nét niet geworden zijn en waarvan we ook zeker weten dat we ze nooit gaan gebruiken, mocht er ooit een derde zoon komen. Nou kreeg ik na dat artikel heel veel berichtjes van meiden die nieuwsgierig zijn naar de meisjesnamen die het hier niet geworden zijn. Het zal geen verrassing meer zijn voor je, maar we hebben twee zoons, geen dochter, überhaupt – nog? – geen meisjesnaam gebruikt, dus ‘die het niet geworden zijn’ is eigenlijk een beetje een rare benaming, maar om in dezelfde lijn te blijven dacht ik; toch maar zo. Afijn. Je snapt me. Mochten we ooit wel een dochter krijgen hebben we er eentje waarvan we al heel lang zeggen dat dat ‘m wordt. Daar zijn we al een hele poos niet vanaf geweken en ik verwacht éigenlijk dat dat zo zal blijven. Beide zwangerschappen wisten we al voor de 15 weken wat het geslacht van onze baby zou zijn, dus echt onze hersens gekraakt over een meisjesnaam hebben we nooit, máár voordat we überhaupt aan kinderen begonnen en voordat we wisten dat het een zoon werd hebben we natuurlijk wel wat meisjesnamen de revue laten passeren. Dus. Hoe onze jongens hadden geheten als ze een meisje waren geweest ga ik niet verklappen, want die naam staat nog steeds, maar er zijn er ook een aantal die we mooi vonden maar waarvan we nu zeker weten dat we ze niet gaan gebruiken, en die deel ik vandaag met jullie!

JULIA

Tot het moment dat we de pil in het afvalemmertje gooien is dit onze favoriet geweest. Mochten we ooit een dochter krijgen zouden we haar sowieso Julia noemen. Waren we heilig van overtuigd. Tot we ook daadwerkelijk probeerden zwanger te raken. Toen vonden we het ineens toch net niet meer helemaal dé naam en stapten we ervan af. Ik vind het wel nog steeds echt een prachtige. Een beetje klassieker, en stijlvol ook. Het is wel een hartstikke populaire naam; volgens mij al jaren in de top 10 van meest gegeven meisjesnaam.

OLIVIA 

Olivia vind ik een heel mooie naam. In het begin van beide zwangerschappen bracht ik deze meerdere keren ter sprake, maar Koen kan er niets mee. Wij keken vroeger, toen we net verkering hadden, aan de lopende band Law & Order SVU – nog steeds een favorite maar ik weet niet waar ik alle seizoenen fatsoenlijk achter elkaar kan kijken – en de hoofdpersoon in die serie heet Olivia Benson. Voor Koen is er maar één Olivia, dus mochten wij ooit een dochter krijgen gaat ze in ieder geval niet zo heten. Haha.

PLEUN

Dit is één van Koen z’n grote favorieten, maar ook een waar ik geen fan van ben. Hij vindt het een geweldige naam, ik vind het te Nederlands en op een of andere manier gewoon niet zo heel erg bij ons passen. Ik kan het niet eens zo goed uitleggen eigenlijk. Laat ik voorop stellen dat je mij nooit gaat horen zeggen dat ik iets lelijk vind, want a. vind ik dat eigenlijk nooit, en b. vind ik het ook heel stom om zoiets te zeggen omdat er ook mensen zijn met die naam die daar gewoon helemaal blij mee zijn en ik dat dan hoogst onvriendelijk vind, maar deze naam is ‘t hem net niet voor mij.

PHILOU

Dit vind ik echt een heeeeele mooie. Als ik het helemaal alleen voor het zeggen had gehad stond deze sowieso wel in de top drie van meisjesnamen. Maargoed, dat is niet het geval. Ik heb het niet alleen voor het zeggen, en de wederhelft vindt dit ‘m niet. Het waarom blijft overigens onbeantwoord. Gewoon. Niet. Dus daar doen we het dan maar mee. Voor mij wel echt een favoriet. Vind dit heel mooi.

CHARLIE

De eerste van een aantal namen die eindigen op i of ie die ik heel leuk vind. Eigenlijk typisch: bijna alle namen op dit lijstje eindigen op een klinker, terwijl onze favoriete jongensnamen plus de namen die het uiteindelijk geworden zijn eindigen op een medeklinker. Ik houd niet zo van namen die eindigen op een E-klank – inclusief die van mezelf: prima naam, maar niet één die ik mijn eigen kind zou geven – en ben ook geen groots voorstander van een Griekse Y, terwijl dat vaak wel dezelfde klank heeft al i of ie. Lekker logisch verhaal ook. Afijn. Charlie dus. Vind ik echt méga leuk, maar Koen kan ‘t niet los zien van Charlie uit Goede Tijden van heeel lang geleden. Geen Charlie voor ons dus.

BOBBI

Dit vinden we allebei eigenlijk een hele leuke, maar één van Koen zijn beste vrienden – een man dus – heet Bob, en die noemen we altijd Bobbie, dus dat voelt dan ergens toch een beetje gekkig. PLUS: probeer Bobbi even uit te spreken met onze achternaam. Bobbi Bollen. Bobo. Tongbrekertje hoor. Vind het wel echt een heel leuke naam, misschien juist omdat het geen standaard meisjesnaam is die je heel veel hoort, maar puntje bij paaltje wordt het ‘m toch niet, hoe leuk ie ook is.

LEXIE

Lexie vind ik een heel leuke naam, maar Koen is er geen fan van. Die begint de hele tijd over Lexa en Lexus als ik ‘m aankaart. Ik zou hem vooral leuk vinden als onderdeel van een dubbele naam. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik geen last heb van het hele Lexa-Lexus verhaal, maar hem zelf niet helemaal los kan zien van Lex Immers (de voetballer, voor wie ‘m niet kent). Die werd heel vaak Sexy Lexie genoemd en steeds als ik deze naam hoor moet ik daar dus aan denken. Wordt ‘m ook niet.

HARPER

Ja over deze kunnen we eigenlijk heel kort zijn. Ik vind het een geweldige naam. Echt heel mooi. Maar dan wel in het Engels, zoals de dochter van David en Victoria Beckham. Maar dan hoor ik dus al in m’n hoofd hoe daar in het Nederlands vanzelf HARREPUR van wordt gemaakt in het dialect en dan denk ik ‘nehh misschien toch beter niet’. Plus het is wel echt een Engelse naam qua uitspraak en dat vind ik dan weer niet top matchen met die van de jongens. Plus ook hier: als je er Bollen achterplakt klinkt het nergens naar. Maar gewoon echt niet. Met de beste wil van de wereld niet. Dus nee. Ook van ‘t lijstje.

En dan was dat ons lijstje met meisjesnamen die we wel heel mooi vinden maar we toch niet gaan gebruiken mochten we ooit een dochter krijgen. Qua stijl is er eigenlijk geen pijl op te trekken hè? Olivia en Julia zijn best klassiek en vrouwelijk, terwijl het overige veel stoerder is en sommigen ook voor een jongen zouden kunnen. Gevoelsding denk ik. De naam die we al heel lang mooi vinden hebben we ondertussen trouwens wel al aan Jan en alleman verteld, dus of dat ‘m uiteindelijk ook écht zou worden weet ik niet. Dat zullen we vanzelf zien, of niet. Welke meisjesnamen stonden bij jullie op het lijstje en vielen uiteindelijk toch net af?

Bedankt voor het lezen!

 

Showing 34 comments
 • Ellis
  Beantwoorden

  Leuke namen!
  Wij waren ervan overtuigd dat als we een meisje zouden krijgen ze Julia zou gaan heten. We kregen een meisje en ze heet Fleur.
  Daarna kregen we een tweeling en bij een meisje dachten we aan Julia. Het is een jongen en meisje geworden en we konden geen jongensnaam bij Julia vinden. Dus het is geworden Fabian en Feline.
  Daarna nog een dochtertje en ze heet Philou

 • Karina
  Beantwoorden

  Julia blijft echt een hele mooie naam.
  Bij ons wilde ik voor een jongen heel graag Rogier of Hugo en mijn vriend Dennis. Dat is uiteindelijk Ryan geworden.
  Bij een meisje vond ik Lotus, Puk en Charlotte heel mooi maar mijn favoriet was Anne-Fleur en die naam hebben we drie weken terug dan ook aan onze dochter gegeven 🙂

 • Robin
  Beantwoorden

  Wij kwamen er ook niet goed uit. Alles wat op Fien en Sien leek vonden we mooi, maar dat hoor je hier in België erg veel, dus vonden we een beetje te gewoon (ik sta voor de klas en altijd veel Sientjes en Fientjes). Bij ons is het dan Stien geworden. Toch gewoon, maar ook een beetje speciaal! De overige namen kwamen we echt niet overeen… ik vond Marta mooi, mijn vriend Julie.

 • Lis
  Beantwoorden

  Haha.. moest lachen om het stukje bij Charlie, “Koen kon het niet los zien van Charlie uit GTST”.. precies dit had ik bij Morris en Benjamin! Wel heeeeele leuke namen overigens!

  • Liva
   Beantwoorden

   Ja dit Dus! Hahahahhaha Charlie kan niet los worden gezien van GTST, maar morris en benjamin wel.. hahahahha als t mijn kerel was kletste ik hem hiermee dus meteen onder de tafel hahahahaha

 • Anouk
  Beantwoorden

  Leuk lijstje! Ik ken een meisje met de naam Bobi. Spreek je dus niet uit als iets met Bob en wel heel stoer en lief!

 • Eline
  Beantwoorden

  Leuk! Wij hadden al jaren de naam Nova voor een meisje, maar is nu zo populair. Het is uiteindelijk Philou geworden (en 2e naam Nova). Als zij een jongen was geweest had ze waarschijnlijk Morris geheten.
  Charlie vind ik ook heel leuk!

 • Carmen
  Beantwoorden

  Leuke namen zitten ertussen! Hier hetzelfde, twee zoons en nooit echt hoeven nadenken over een meisjesnaam. Mochten we wel een dochter hadden gekregen, had ze waarschijnlijk Luna geheten. Vind ik nog steeds een prachtige naam ook.

 • Norah
  Beantwoorden

  Wij waren overtuigd van Emma.. tot we op het kdv kwamen en in de bankgroep 5 emma’s zaten.. niet dus! Ik ben dol op apartere namen.. dus ik wilde iets van esmae, lexie, Pia, Charlie.. maar hoe verder we waren hoe meer ik dacht.. nee.. ik wil een naam die nog bijna niemand heeft, zowel in Nederland als in het buitenland gebruikt kan worden en ook passend is voor later, voor bij bepaalde functies bijvoorbeeld.. (een advocaat die pip heet zou ik gevoelsmatig niet serieus nemen, of een directeur met de naam bink) dus.. werd het Maeve .. huh hoe? Ja precies dat hahahhaha maeve, een naam uit de Ierse mythologie die bedwelmend betekend.. ik twijfel over veel dingen en vind veel dingen bij anderen mooier en denk waarom heb ik dat niet bedacht.. behalve bij haar naam.. er is geen naam die ik mooier vind, dit is hem gewoon! Over jongens namen hebben we nooit nagedacht, ik wilde graag een meisje dus daar heb ik mij alleen op gefocust hahahahha als ze een jongen was geweest had ik eerst even een paar weken nodiggehad om te wennen aan het idee hahahaahah

 • Laury
  Beantwoorden

  Hier had ik een hele waslijst met meisjes namen tot ik zwanger bleek van een jongen.. we waren daar zo uit. Maar nu er eenmaal al een naam is, die van ons zoontje dus, vind ik het zo veel moeilijker ! Mijn man had een prachtige meisjes naam en we hebben elkaar beloofd dat als we ooit een meisje krijgen, zij zo gaat heten. Nu dus alleen nog maar de jongensnaam

 • Ornella
  Beantwoorden

  Mijn dochter heet Olivia 🙂 wat leuk die naam er tussen staat!
  Wij zijn nog steeds suuuuuper blij met deze naam. Hadden ook al heel snel te horen gekregen dat het een meisje was, dus niet echt aan jongensnamen gedacht.

 • Marieke
  Beantwoorden

  Toen ik zwanger was van onze zoon, Daan, hadden we als meisjesnaam Sofie.
  Maar toen ik zwanger was van Daan zijn zusje vond ik Sofie ineens niet meer passen… Het voelde “te schattig” en ik wist gewoon dat het een meid met pit werd: Noor.
  Oh en voor de volledigheid…. Noor had Rik geheten als ze een jongetje geweest was.

 • Vivian
  Beantwoorden

  Een meisje was bij ons Lisa of Anna geworden. Julia was ook bij mij favoriet maar de wederhelft vond het niks Allebei niet gebruikt want we kregen Kris

 • Mandy De Boer
  Beantwoorden

  Als Philou er nu niet tussen zou staan, had ik me geld op die naam gezet mocht je zwanger raken van een meisje!

 • Brigitte
  Beantwoorden

  Wij hadden Nova heel lang op ons lijstje maar het werd 1 week voor de bevalling Marie
  De oma van mijn man heet zo en mijn 3e naam is ook Marie dus dat werd hem.
  Zo blij met deze keuze (we horen hem niet vaak, nu wel steeds vaker) maar iedereen heet tegenwoordig Sofie/Emma/Nova enz. Is leuk als je op het schoolplein loopt?! 🙂 en wij houden van (oud) Hollandse namen. Marietje is perfect voor ons 🙂

 • Lieke Ruitenburg
  Beantwoorden

  Loïs en Marlin. Mocht het ooit nog nodig zijn zal 1 van deze 2 het worden! Leuk om jullie namen te lezen. Idd een mix van van alles!

 • Renata
  Beantwoorden

  Hele leuke namen! Wij hadden Romee en Isabeau op ons lijstje staan. Ik vond Phoebe erg leuk…. maar mijn man niks. Maar Romee Sienna hadden we echt al heel lang eigenlijk tijdens onze eerste date al! Jongens namen waren we ook al snel over uit Lucca en Xavi.

 • Nathalie
  Beantwoorden

  Wij hebben 4 kinderen, de eerste twee zijn een j/m tweeling, Seth en Noor. 2 jongens had geworden Seth en Levi, 2 meisjes werd Noor en Sofie. Daarna nog 2 dochters gekregen, Juna (op zn Nederlands) Michelle en Febe Sifra. Bij Febe hebben we getwijfeld tussen Vieve en Febe, maar mijn man vond Febe stoerder en uiteindelijk past die naam goed bij haar.

  • Mirte
   Beantwoorden

   Febe vind ik zo leuk! Jongensnamen vind ik heel moeilijk, dus die heb ik eigenlijk niet echt, maar Noor, Sofie, Juna en Vieve: allemaal mooi.

 • Nadine
  Beantwoorden

  Onze dochter heet Philou. Verder hadden we geen andere namen 🙂

 • Nikki
  Beantwoorden

  Wat een mooie namen! Ik ben heel benieuwd wat jullie nu op 1 hebben staan.
  Philou stond bij ons bovenaan het lijstje voor een meisje , toen ik zwanger was van onze zoon.
  Vind het nu te populair, dus zal er niet gauw meer voor kiezen (misschien nog als tweede naam).
  Bobbi staat nu hoog in ons lijstje, al begint onze achternaam ook met de B. Zo’n stoere en lieve naam! Wie weet! Mocht ik nog een keer zwanger worden. Keuzes, keuzes, keuzes.

 • Inge
  Beantwoorden

  Onze oudste dochter heet Romee daar waren we al uit voordat ik zwanger was. Meisjes namen zitten manlief en ik erg op 1 lijn. Jongensnamen niet… Maar nummer twee werd weer een meisje. Toen hadden we Veerle, Marit en Mirthe op het lijstje staan. Die laatste werd het. Romee en Mirthe, nog steeds erg blij mee!

 • Roos
  Beantwoorden

  Philou stond hier ook heel hoog op het lijstje! Hoewel ik ervan overtuigd was dat ik een meid zou krijgen was er toch echt een jongetje in mijn buik aan het groeien! Morris heb ik geopperd maar mijn vriend kan de R niet goed uitspreken Het is dan ook Moos geworden.
  Onze tweede, een dochter, is inmiddels vijf maanden en zou eerst de naam Elle krijgen (gewoon op z’n Nederlands). Mijn beste vriendinnetje beviel echter eerder van Ella dus Elle kon van de lijst.
  Omdat we Julia allebei mooi vonden maar teveel voorkomt hebben wij onze dochter Jula genoemd! Zo blij mee en heleboel positieve reacties op gehad!

  • Mirte
   Beantwoorden

   Wat leuk, wij hebben ook een Jula 🙂 Nog iedere dag heel blij mee en inderdaad heel veel positieve reacties.

 • Bette
  Beantwoorden

  Ik vond Féline, Babette, Amélie en Liedewij heel mooi, maar vielen af. Julia vind ik trouwens ook mooi maar wij wilden een langere naam. Hier heten de meisjes Isalinde en Godelieve.. jongens Valentijn en Florentijn (ja ook niet heel handig..)

 • Riëlle
  Beantwoorden

  We hebben wel redelijk dezelfde smaakt qua meisjesnamen! Philou en Bobby vind ik erg leuk, maar vriendlief denk meteen aan Phil Collins en Bobbi Eden… afvallers dus. Julia vind ik ook erg mooi, maar te populair. En ook Lexi heb ik genoemd maar vind vriendlief ook niet wat. Voor nu vind ik Jackie ook erg leuk!

 • Karlijn
  Beantwoorden

  Zo grappig om te lezen dat bijna al jouw namen ook op mijn lijstje stonden. Ik vond lexie, bobbi en philou echt top, manlief helaas niet. Ik vind Otis ook super voor een jongen, man zei nee.
  Mijn dochter heet nu loïs Olivia en onze zoon Jax Elijah. Dacht later als ik nou ipv jax een naam met een V gekozen had waren hun afkortingen samen L.O.V.E. haha

 • Ilona
  Beantwoorden

  Wat leuk! Onze jongste dochter heet ook Philou , tot op de dag van vandaag vinden wij het ook nog steeds een geweldige naam! En we horen hem maar zelden . Onze oudste dochter heet Nina. De namen passen ook zo mooi bij elkaar ❤️

 • Christy
  Beantwoorden

  Hier 3 jongens en gezin compleet. De eerste had Evi geheten waarschijnlijk, maar werd Tijn. Bij de tweede vonden we Nine heel leuk, maar werd Jip en bij de derde was vooral ik dik fan van Fiene, maar werd nog een knappe zoon, Sam.
  Zo zie je maar, erg veranderlijk hier

 • Lisa
  Beantwoorden

  Helemaal in een deuk gelegen om dit stukje:

  Maar dan hoor ik dus al in m’n hoofd hoe daar in het Nederlands vanzelf HARREPUR van wordt gemaakt.
  Zo waaaaar

 • Kimberley
  Beantwoorden

  Leuk alle namen zo te lezen. Wij hadden voor een jongen altijd daan en voor een meisje vond ik fien heel leuk. Maar mijn man niet dus uiteindelijk is het Beau en Julia geworden voor onze twee meisjes.

 • Mare
  Beantwoorden

  Myrthe vind ik een prachtige naam, Philou ook. Leonoor vind ik heel erg passen bij jullie. Stoer, niet zo bijbels maar wel klassiek.

Leave a Comment