MIJN ALL TIME FAVORIETE FILMS

 In Persoonlijk

Woensdag is blogdag. Nu ik weer aan het werk ben en de tijd dus een stuk beperkter is heb ik mijn vrije woensdag gebombardeerd tot werkdagje voor de site. Kan ik artikeltjes tikken en eventueel video’s opnemen tussen alle huishoudelijke bedrijven hier thuis door, zeg maar. Afgelopen woensdag vroeg ik jullie op Instagram – @michelle_bollen mocht je me daar nog niet volgen – wat jullie graag zouden willen lezen op de site. Over het algemeen heb ik aan inspiratie nooit zo’n gebrek, maar ik vind het ook heel leuk om te schrijven over onderwerpen waar jullie specifiek naar vragen. Eentje die een aantal keer terugkwam is wat mijn favoriete films en series zijn, en toen realiseerde ik me dus dat ik dat in die ruim twee jaar dat mijn site bestaat nooit heb gedeeld. Vandaag dus mijn favoriete films ever!

Laat ik maar meteen beginnen met dat ik eigenlijk niet zo’n televisiemens ben. Hij staat hier in huis eigenlijk alleen aan als Koen er is, en dan hebben we vaak groen veld op. Ik heb een hekel aan reclameblokken; dan ben je er gewoon ineens helemaal uit ofzo, en heb ook hélemaal geen geduld om daarop te gaan zitten wachten, dus de dingen die we volgen – The Voice, Wie is de Mol, Expeditie Robinson – nemen we vaak op om ze te kijken als het ons het beste uitkomt. Televisie kijken anno 2017 hè. ZO verwend. Verder kijken we heel af en toe eens een serie, maar ook daar komt de hele geduldkwestie weer om de hoek koekeloeren – ik ben gewoon niet zo snel echt geboeid – dus er zijn er maar ‘n aantal waar we echt bij zijn blijven plakken. Filmpje op zijn tijd vind ik wel heeel erg leuk, en ik heb door de jaren heen een aantal favorieten verzameld die ik allemaal al minimaal twee keer gezien heb en die ik zo nog een keer opnieuw zou kijken. Dus. Komen ze:

The Shawshank Redemption (1994)

The Shawshank Redemption is voor mij de Beste. Film. Ooit. Met afstand. Ik heb hem al heel vaak gezien en ik kan hem blijven kijken. Deze film speelt zich af in de jaren veertig, in de Amerikaanse Shawshankgevangenis, waar Andy Dufresne vastzit voor de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Hij houdt vol onschuldig te zijn, maar krijgt wel twee keer levenslang. In de gevangenis sluit hij vriendschap met Red, gespeeld door Morgan Freeman, die het verhaal aan jou, als kijker, vertelt. Dufresne is een intelligente bankier, en als ze daar in de gevangenis achterkomen krijgt hij allerlei klusjes en privileges die hem uiteindelijk tot van alles in staat stellen. Meer ga ik er ook maar niet over zeggen, want als je deze nog niet gezien hebt, wat ik me eigenlijk niet voor kan stellen, moet je ‘m gewoon echt gaan kijken!

The Pursuit of Happyness (2006)

De Pursuit of Happyness is de ultieme American-Dream-alles-is-mogelijk-film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, en ik vind hem prachtig. De film gaat over Chris Gardner, gespeeld door Will Smith; een jonge vader die medische scanners probeert te verkopen, wat nauwelijks lukt omdat medici het apparaat veel te duur vinden. Er zijn dus continu struggles om het hoofd boven water te houden. Als hij op een dag een man uit een Ferrari ziet stappen, hij hem vraagt wat zijn beroep is, en de man antwoordt dat hij effectenmakelaar is, besluit Chris dat hij dat ook wil worden. Vanaf dat moment volg je Chris en zijn zoontje – vrouwlief peert hem ertussenuit – op hun, op een gegeven moment zelfs dakloze, weg naar geluk. Ik vind deze film zeker de moeite. Tranentrekker tot en met, al is alleen al om de mini Jaden Smith die Chris’ zoon speelt in de film en echt continu om op te vreten is. Aanradertje!

Das Leben der Anderen (2006)

Dit is er eentje in de categorie ‘moet je van houden’, maar ik ben fan sinds deze op het VWO verplichte kost was. Als je de geschiedenis enigszins interessant vindt moet je deze zeker kijken. Dit is zo’n film waarin niet eens bar veel gebeurt, als in dat er maar op een aantal locaties gefilmd wordt bijvoorbeeld, maar die toch continu een soort van spannend is. Het verhaal speelt zich af in 1984, in Oost-Berlijn, waar de Stasi het doen en laten van zo veel mogelijk burgers in de DDR probeert te monitoren. Gerd Wiessler werkt voor de Stasi en krijgt de opdracht om Georg Dreyman – een in het begin procommunistische toneelschrijver – en zijn vriendin Christa-Maria Sieland af te luisteren, vanaf de zolder van hun appartementencomplex. Met de tijd groeit zijn interesse in de twee, bouwt hij sympathie voor hen op, en langzaam maar zeker realiseert hij zich dat hij aan de verkeerde kant staat, met alle gevolgen van dien.. Intrigerende film!

Intouchables (2011)

Weer heel anders dan de drie hiervoor. Wat luchtiger misschien, maar desalniettemin met een goed verhaal en ergens ook heel aangrijpend. Intouchables gaat over een aristocraat die na een ongeluk met paragliden tot zijn nek verlamd is, en Driss, een ex-gevangene uit de mindere wijken van Parijs. Als Driss tijdens een sollicitatiedag bij Philippe binnen komt rennen, omdat hij graag een handtekening wil als bewijs van afwijzing tijdens solliciteren om zo een uitkering aan te kunnen vragen, daagt Philippe hem uit om zijn nieuwe verzorger te worden. Driss is door zijn teleurgestelde moeder het huis uit gezet en ziet het idee van ‘gratis’ woonruimte wel zitten, en gaat de uitdaging aan. Met vallen en opstaan groeien de twee naar elkaar toe. Het is een aandoenlijke, af en toe ongemakkelijke maar zeker ook hilarische film waar ik heel vrolijk van werd. Niet voor niets zo populair!

The Notebook (2004)

Ja jongens geen favorietenlijstje zonder een romantisch filmpje hoor, en wat voor een! Ik durf oprecht te wedden dat 95% van jullie deze heeft gezien. En veel van jullie vast en zeker ook nog wel vaker dan één keer. The Notebook is hét ultieme liefdesverhaal. Over een rijke jonge vrouw en een arme man, over rangen en standen, over onvoorwaardelijke liefde die – in the end – alles overwint. Niet het meest verrassende verhaal waarschijnlijk, I know, maar echt: love deze film. Ik heb bijna alle verfilmingen van Nicholas Sparks gezien, A Walk to Remember, Dear John, Last Song, Safe Haven, The Best of Me en The Longest Ride, maar geeneen vind ik zo mooi als deze!

En dan waren dat mijn favoriete films allertijden! Hebben jullie deze allemaal al gezien? Ik ben heel erg benieuwd naar jullie favorieten! Er komen straks fijne dagen om lekker veel films te kijken, dus kom maar door met die tips!

Bedankt voor het lezen en voor straks alvast een heel goed weekend!

Recent Posts
Showing 6 comments
 • Tineke

  The boy in the striped pyamas, een absolute aanrader 🙂

 • Hilde

  Ik ben niet zo’n filmkijker, heel stom maar ik denk vaak: dit is toch nep en geacteerd.
  Ik houd meer van boeken lezen. Ik ken een stel en die gaan van de ene serie naar de andere serie, hoe dan?!

 • Marina

  Waargebeurde films zijn ook altijd zo pakkend. Misschien leuk om een keer een get ready with me/ ochtend routine vlog te maken? Of een make up tutorial, vind je er altijd leuk uitzien!

 • Jessica

  Heel eerlijk, ik ken sommige films niet die je noemt… oeps! Ik vind Maid in Manhattan en how to lose a guy in 10 days echt all time favorits… Oowja en costa niet te vergeten (guilty pleasure)

 • Mare

  Napola, the black swan, pride and prejudice, analyze this,
  @Michelle: In het bijzonder raad ik jou (een beetje kennende via de blogs), deze films aan:
  hope springs met meryl streep
  confessions of a shopaholic

 • Wendy

  Nice lijstje. Ik ga er een paar van bekijken. Een echte aanrader, serieus ZO MOOI is Lion! Nog niet zo heel lang uit, draaide in de filmhuizen. Maar oprecht een prachtig waargebeurd verhaal waar je nog over nadenkt.
  Gaat over een kleine jongen die verdwaalt en later probeert zijn familie terug te vinden.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!