MIJN FAVORIETE BABYKLEDINGMERKEN

 In Outfits

Het zal geen héél groot geheim zijn: ik houd er van om Morris leuk aan te kleden. Hij had toen hij nog in mijn buik woonde al een garderobe om u tegen te zeggen, en dat is sinds zijn geboorte weinig veranderd. Ik moet wel bekennen dat ik wat selectiever ben geworden in de dingetjes die ik aanschaf. Tijdens mijn zwangerschap ging ik helemaal los, maar sinds Morris er is en we hem iedere dag ook echt aan mogen kleden merk ik dat ik bepaalde merkjes heel fijn vind en andere juist totaal niet, waardoor ik wat meer gericht dingen koop en niet zomaar meer als kip zonder kop los ga. Op zich helemaal niet erg natuurlijk. Nu Morris al een half jaar bij ons is en hij maatje 44, 50, 56 en 62 gedragen heeft, hebben we voor een aantal merkjes een voorkeur ontwikkeld, en voor anderen juist totáál niet.

Nu Morris’ zo langzamerhand in maatje 68 begint te passen en wat meer echt een kereltje begint te worden maken we af en toe wat andere keuzes voor hem. Een keer een spijkerbroekje in plaats van een zacht joggingbroekje, een keer een overhemdje in plaats van een zacht polorompertje; dat soort dingen. De favorieten die ik vandaag deel zijn dus echt de minibabyfavorieten; de merkjes die ik meteen weer zou gaan bekijken bij een volgende zwangerschap en die ik geweldig vind voor de eerste maanden van zo’n kleintje!

1: Noppies

Deze zal jullie niet verbazen, maar onze allergrootste favoriet is toch écht wel Noppies. Ik vind hun collecties voor de allerkleinsten stuk voor stuk geweldig. Waarom? Om te beginnen ben ik echt heel erg te spreken over de kwaliteit van deze spulletjes. Die is gewoon echt heel erg goed. Sommige stuks heb ik inmiddels ontelbaar vaak gewassen, vooral in maat 50 en 62, omdat hij die maatjes lang gedragen heeft – en die zien er oprecht nog uit als nieuw. De stoffen zijn heel elastisch waardoor ze gemakkelijk aantrekken, maar lubberen of pillen niet. Daarbij zit de pasvorm van Noppies Morris heel mooi, en zijn de ontwerpen vaak erg onze smaak. Rustige kleuren, geen schreeuwerige prints, mooie basic broekjes, af en toe een streepje.. Wij zijn fan! Óók erg fijn dat veel stuks uit hun collectie onderling te combineren zijn! Dat is toch wel een pré. Als ik weer zwanger zou raken zou ik denk ik minder kopen dan ik voor Morris heb gedaan, en weer een paar mooie Noppies setjes aanschaffen. Die heeft Morris ook veruit het meest gedragen. Qua prijs zit Noppies er een beetje tussenin; niet heel goedkoop, maar ook niet zo prijzig als veel andere merken van vergelijkbare – of mindere! – kwaliteit. Ik heb alles van Noppies bewaard, omdat het niet per se heel trendgevoelig is, en het dus gemakkelijk nog een tweede ronde mee kan.

2: Z8

Een tweede favoriet is Z8. Hun babycollectie is qua printjes misschien iets minder klassiek dan Noppies, en over het algemeen wat meer hip te noemen. Vooral hun monochrome collectie speelt erg in op de trends van nu. Morris had behoorlijk wat items van Z8; wat shirts, een boxpakje en een aantal broekjes, en deze heeft hij héél veel gedragen – en nog! Ik vind de kwaliteit goed, maar in verhouding wel net iets minder dan de kwaliteit van Noppies. Ik merk dat sommige items net wat sneller gaan pillen. Niets extreems of onoverkomelijks, maar dat gebeurt bij intensief gebruik wel. De pasvorm vind ik erg mooi, en de prijzen liggen wat hoger dan die van Noppies, maar weer niet zo hoog als sommige andere merkjes. Voor een broekje betaal je 18 euro, voor een shirt 19 en voor een boxpakje rond de 24 euro.

3: H&M

Ik koop voor Morris graag bij de H&M. Vooral nu hij maat 68 begint te passen vind ik de H&M erg leuk én betaalbaar. Van stoere joggingbroekjes tot overhemdjes tot fijne truitjes; ik vind hier bestel hier regelmatig wat dingetjes voor Morris. Ook toen hij nog een minibaby was kon ik bij de Hennes goed slagen. Het aanbod is dan een stuk beperkter, maar ik was groot fan van de overslagrompers met slobbroekjes die ze in setjes van twee verkopen – dus twee rompers in een set, en twee broekjes in een set. De eerste weken heeft Morris zowat in die setjes gewoond! Lekker betaalbaar én deze items bleven erg mooi in de was!

4: NEXT DIRECT

Next Direct wint volgens mij heel snel terrein aan populariteit in Nederland, en dan is volgens mij hartstikke terecht. Een groot aanbod, fijne kwaliteit, fijne prijsjes en een snelle levertijd: hartstikke prima! Ik vind Next Direct vooral erg fijn voor de multipacks die ze verkopen. Pyjamaatjes, basic shirtjes, rompers; ze verkopen heel veel items met ‘n paar tegelijk, en dat is prijstechnisch natuurlijk hartstikke aantrekkelijk. Morris heeft onder andere een aantal Next pyjamaatjes en daar ben ik erg over te spreken.

5: HEMA

De Hema staat vooral in dit lijstje om hun stretch rompers met lange mouwen. Ik ben hier groot fan van! Ze trekken gemakkelijk aan, blijven geweldig in de was en zijn superbetaalbaar. Hema heeft regelmatig een actie voor de rompers; ik geloof dat ze ook nu weer 2+1 gratis zijn, wat ze al helemaal lekker goedkoop maakt. De basic rompers van Hema lijken erg op die van de Prénatal, alleen hebben die van de Hema langere mouwen, waardoor je kindje ze veel langer aan kan. Ik gebruik deze vaak als bovenkantje. Doe ik er een strak Babypark ondergoedrompertje zonder mouwen onder, zo’n Hema romper eroverheen, leuk broekje met een printje erbij en klaar is Kees! Wij hebben ze in alle kleuren en ik zweer erbij.

Dit waren mijn favoriete merkjes voor Morris afgelopen half jaar. Ik bestel(de) ook regelmatig wat voor hem bij verschillende onafhankelijke Instagram shopjes, en hij heeft ook het nodige van Tommy Hilfiger, Ralph Lauren en Petit Bateau in de kast. Hoewel ik dat allemaal erg mooi vind, vind ik de pasvorm van bijvoorbeeld de Ralph Lauren polo’s en polorompers niet zo fijn als die van de merkjes in ons favorietenlijstje, wat overigens niet wegneemt dat Morris die polo’tje vaak draagt, maar de prijs/kwaliteitverhouding is voor mij persoonlijk dan een beetje uit balans. Petit Bateau vind ik wel heel veel mooie items hebben, maar die prijsjes liggen ook weer een categorietje hoger, en voor Hilfiger geldt hetzelfde.

Ik ben benieuwd: wat zijn jouw favoriete baby- of kinderkledingmerkjes? Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 12 comments
 • Myrte

  Je hebt een erg leuke smaak en ik vind dat Morris er altijd uit ziet om door een ringetje te halen! Wat ik me altijd afvraag, als je twee rompertjes over elkaar aan doet, heb je dan geen ‘last’ van die dubbele rij drukknoppen?

 • Linda

  Ik snap dat dit favoriete zijn, super fijne merken! Van z8 heb ik zelf niks… kijk er wel vaak naar haha.
  De stretch rompers van Prenatal zijn hier groot favoriet! Ook na meerdere keren wassen blijven ze mooi.

 • Loes Johanna

  Ik heb nu van alles wat in de kast hangen, maar mag het vanaf maart allemaal uit gaan proberen. Ben in ieder geval qua looks al fan van Noppies, prachtig merk!

 • Anouk

  De merkjes die je noemt zijn bij ons ook favoriet! Als je daar Tumble ‘n Dry en Zara aan toevoegd is het helemaal compleet!

 • Mathiske

  Bij ons is het nu vooral h&m en Zara. En wat tumble & dry en Flo. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een beetje klaar ben met z8, ik vind de kwaliteit echt tegen vallen en echt duur. Verder ligt er hier ook nog het een en ander van Name it, ook super fijn

 • Roos

  Ik heb sinds de geboorte van Noah de stretch rompers van de wibra ontdekt. Ze zijn en blijven net zo mooi als doe van de Hema maar hebben leuke prints en zijn goedkoper. Had ik voorheen alleen altijd de basics rompers met stretch van de Hema nu heb ik er ook echt wat leuke van de wibra bij. Zelfs in de droger blijven deze na ontelbare keren wassen nog gewoon net zo mooi! bovenstaande merken kan ik me goed in vinden. Hier ook veel van z8 en noppies. Een persoonlijke favoriet van mij is toch ook wel tumble n dry!

 • Eem

  JAAAA Wibra stretch rompers… geweldig zijn die!! Z8 vind ik zeer slechte kwaliteit (wassen + droger). Noppies stuk beter + Name it! 🙂

 • Isa

  Noppies is hier nog steeds groot favoriet. Ook in grotere maatjes heb ik alvast het een en ander aangeschaft. Juist omdat het zo lekker tijdloos is en heel lang mooi blijft! z8 vind ik persoonlijk wel echt wat minder als het om kwaliteit gaat, maar ze hebben wel hele leuke items! Verder kan ik mij echt helemaal vinden in jouw lijstje, haha. Bij een volgende zwangerschap zou ik inderdaad ook wat gerichter gaan shoppen, althans dat is de bedoeling! 😉

 • Eva

  Ben blij dat ik in 68 en 74 nog niet zoveel heb want ik kom er nu ook achter dat niet alles even mooi zit bij mijn zoontje. Hier zijn feetje, imps&elfs, noppies en z8 ook favoriet en hema voor de rompers. Denk dat ik daarvoor toch ook eens bij de wibra ga kijken als ik het hier zo lees 😉

 • Vanessa

  Hoi, Sara draagt nu maat 62. Ik koop de laatste tijd haar kleertjes bij allerlei winkels zoals nextdirect, hennes, hema, zeeman, zara. Bij ons hebben ze een schattige kleine winkel waar ze allerlei merken verkopen zoals noppies, feetje, z8, tumble @& dry, etc. Haar eerste pakje was van noppies. Ik moet wel op de centjes letten, anders zou ik elke week iets willen kopen, ha ha.

 • Jessica

  Mooie merken. Z8 en Noppies hebben heel veel leuke kleding.

pingbacks / trackbacks
 • […] voor allebei al echt wel even achter de rug is. De merken die ik in dat artikel noemde – klik om ‘m terug te lezen – vond ik inderdaad top toen ze klein waren, voor allebei, maar ik […]

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!