MIJN FAVORIETE LANGE JURKEN VAN NU

 In Lifestyle, Outfits

Deze lente blijken lange jurken ineens hélemaal mijn nieuwe ding. De ene dag een high waisted spijkerbroek met een strakke tanktop en sneakers, de andere dag een lange jurk met sneakers of sandaaltjes, of juist met hakken als ik een beetje netter wil. Met deze temperaturen moet ik aan een broek überhaupt niet denken, want kanonnen wat is het heet, dus ik zweer bij lang en luchtig. Ik heb een aantal favoriete jurken die ik op het moment héél veel draag en omdat daar in herhaling zoveel vragen over komen dacht ik: ik doe een artikel. En daarbij leek ‘t me leuk om eens een lange-jurken-tips artikel te schrijven, vooral omdat ze súper divers zijn en voor heel veel verschillende gelegenheden kunnen, én zowel netjes als casual! De grote grap: van alle vijf mijn meest gedragen lange jurken heb ik er twee toegestuurd gekregen, twee waren een cadeautje van een vriendin, en ééntje kocht ik er zelf! Hadden mijn smaak dus goed in de smiezen. Mijn favorieten:

Ava Stripes Wrap Maxi Dress – Colourful Rebel

Een poos terug kreeg ik van Wehkamp als verrassing een pakketje met kleding toegestuurd, samengesteld door een stylist. Één van de items uit de doos was deze jurk en ik vind hem fantastisch. De verticale strepen maken me langer dan ik ben en ik vind de kleuren heel leuk. Op deze foto paste ik ‘m even aan met hakken, maar met deze hakken zou ik ‘m eigenlijk niet dragen; vind ze te zwaar voor bij de jurk. Ik vind ‘m net zo leuk met een slippertje of met witte sneakers, of een luchtiger hakje. Door het materiaal kan ie echt zowel casual als netjes.

Tom Tailor gebloemde maxi-jurk

Dit is mijn grote favoriet. Ik vind deze jurk zó mooi. Niets ten nadele van het model op de website; maar daar oogt ie vind ik wel echt heel anders dan in het echt. Hij heeft een fantastische rug; kun je hier niet zien maar die is heel mooi open, en de pasvorm is ook echt top. Door het materiaal ‘valt’ de jurk perfect. Hij is mij op het moment een tikje wijd in de taille, maar dat heb ik ondanks de kleinste maat vaak met jurken die niet te verstellen zijn in de taille. Misschien dat ik hem op den duur nog iets in laat nemen, maar voor nu gaat ‘t prima met een riempje.

H&M lange overslagjurk

Dit is de laatste nieuwe. Kwam deze week binnen, impulsief aangeschaft toen ik een grote witte linnen blouse bij de H&M bestelde voor op vakantie over mijn bikini – vind ik een leuk outfitje. Ik zag ‘m en vond ‘m zo mooi dat ik hem op z’n minst even wilde proberen. En zo geschiedde. En werd ik verliefd. Deze jurk is ZO mooi echt. Kostte oorspronkelijk €80 maar is nu dik vet in de sale met meer dan 50% korting.  Dat is de moeite. Hij gaat wel heel hard, maar er waren gisteren nog een paar maatjes dus ik wilde ‘m toch even delen. Ik heb ‘m zelf in het blauw en in het lila en echt: zo mooi. Net als bij de jurk hierboven trouwens wel lastig met een traditionele beha omdat ie op de rug laag is, maar ik heb van die straps die je eraan vast kunt maken waardoor je je beha op je rug lager kunt dragen, en dat is voor deze precies goed! Hij moet alleen even een strijkje na heel lang in een klein plastic tasje, maar dat is geen probleem.

SHEIN bloemetjesjurk groen & SHEIN bloemetjesjurk blauw

Een paar weken terug kwam mijn vriendin Marie langs met een cadeautje: had ze twee jurken voor me bij. Als verrassing. Sinds ik ze heb gaan ze aan, de was in, uit, en weer aan. Ze dragen gemakkelijk, en het is een heel dun en luchtig stofje, luchtiger dan alledrie de jurken hier boven, vooral de blauwe. Mijn dm inbox stroomt iedere keer als ik ze draag vol met vragen waar ze van komen, en ik heb van Marie de linkjes gekregen: ze komen allebei van Shein en kosten nog geen TWEE tientjes. Geen geld als je ‘t mij vraagt. En nee; de kwaliteit is ook niet zoals bij de anderen in dit lijstje, vooral die van Tom Tailor vind ik er wat dat betreft wel echt uitspringen, maar het zijn echt meer dan prima jurken voor wat je ervoor betaalt. Ik draag ze in ieder geval heel erg graag.

Kijk ik dit lijstje zelf nog een keer terug, zijn het dus gewoon letterlijk állemaal overslagjurken. Maargoed, dat is op zich geen wonder, want dat vind ik bij mijn figuur, en eigenlijk bij heel veel verschillende figuren, gewoon heel mooi staan! Dit zijn op dit moment mijn vijf favorieten en ze zijn allemaal nog te koop, variërend van €17 tot €80,  dus mocht je op zoek zijn weet je de linkjes nu te vinden.

Welke uit ‘t rijtje vind jij het leukste? Bedankt voor het lezen, en ik wens je vanaf deze plek een heel fijne zonovergoten donderdag!

Recent Posts
Showing 3 comments
 • Maud

  Hey Michelle,
  Mega leuk artikel!
  Even iets anders leuk!
  Ik heb wel een vraagje, welke grote katoenen blouse heb je besteld?

  • Michelle

   Eentje van de H&M!

 • Ellen

  Ik zag ze inderdaad al op instagram. Hele mooie jurken. Die van shein en die van tom tailer springen er het meeste uit vind ik door de kleuren.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!