MOMENTEN IN 2020

 In Persoonlijk

2020. Behalve dat ik het in cijfers een mooi jaar vind wordt het er voor ons ook een met een aantal momenten waarvan we nu al weten dat ze komen. Grote dingen en kleine dingen, dingen om te vieren, dingen die ik leuk vind, dubbel vind of waar ik me heel erg op verheug. Dingen die nu al in de agenda staan met een dikke cirkel eromheen. Ik dacht; laten we alvast samen door die momenten heen lopen.

Het is vandaag 23 januari, en dat betekent dat het over een maand carnaval is. Als je me 8 jaar geleden had gezegd dat ik de carnaval ooit met een grote dikke rode cirkel er omheen in mijn agenda zou hebben had ik je naar alle waarschijnlijkheid gevraagd of het wel allemaal lekker zat in de bovenkamer, want echt; wat wás het niet mijn ding. Maar toen vierde ik toch een keer een paar dagen voor ‘n goeie carnaval, ging ik een dag naar Den Bosch met vriendinnen, en was daar Koen met al zijn grootse carnavalliefde. De verkering was aan, en het carnavalsvlammetje bij mij ook wel een beetje aangewakkerd. Dat idee van dat carnaval een feest is voor mensen die zich belachelijk verkleden en zich daarmee dan ook gaan gedragen als idioten bleek echt een beetje onterecht. Uiteraard zijn er mensen voor wie dat wel geldt, maar uitzonderingen op de regel heb je altijd en overal. Over het algemeen zou ik het zo echt niet omschrijven. En dus verheug ik me er dit jaar écht heel erg op. Ook omdat we dit jaar alles ruim van tevoren al geregeld hebben. Niet alles last-minute voelt in deze best heel lekker. We zijn zondag en maandag in Den Bosch, blijven lekker daar tukken, voor de jongens hebben we het top geregeld – ze gaat voor het eerst twee nachtjes logeren, vind ik dan wel weer spannend – en we hoeven dus niet op en neer. En we hebben sowieso heel goed gezelschap én Lot en Flip zijn dit jaar niet op wintersport met carnaval dus we kunnen samen. Maakt het voor mij wel extra leuk.

Dan een HEEL grote, want in april mag Morris gaan wennen op de basisschool. De basisschool. In april wennen, en vanaf 5 mei, als hij vier jaar is, volle bak naar school. Dat mijn kind vier jaar wordt vind ik een mijlpaal waar je u tegen zegt, en dat er dan een ander leven begint al helemaal. Echt jongens, wat vind ik dit een ding. Het is zó gek dat ik in het moederschap soms zo anders ben dan ik zelf vooraf had gedacht. Ik had mezelf veel emotioneler verwacht dan ik ben, maar toch ook gedacht dat ik dat loslaten echt wel gemakkelijker zou vinden dat nu het geval is. Ik vond dit met de peuterspeelzaal al, maar met school valt het me al helemaal niet mee. Ik denk dat het een combinatie van factoren is. Het feit dat Morris ons eerste kind is en hij nu dus gewoon naar school gaat, dat er een compleet nieuwe fase aanbreekt, dat ik hem meer los moet gaan laten, dat we veel minder samen zullen zijn dan de afgelopen vier jaar, en dat hij is zoals hij is en ik hem het liefst zou helpen en zijn hand vast zou houden om hem te zeggen dat het oké is allemaal. Maar dat kan niet. En dat vind ik lastig. Hij wordt nu al verdrietig als we het woord laten vallen, maar dat komt puur doordat hij zo gesteld is op zijn juf nu.  Ik weet dat het goed gaat komen straks, daar twijfel ik niet aan. Hij gaat met veel plezier naar de peuterspeelzaal en ik ga ervan uit dat dat op de basisschool niet anders zal zijn.  Gewoon even schakelen. Voor ons allebei. 

Mei is sowieso een mooie maand, want voordat Morris vier wordt zijn wij op 1 mei eerst vijf jaar getrouwd. Is het zomaar alweer vijf jaar geleden dat we elkaar het ja-woord gaven. Sowieso zijn we inmiddels al lang en breed meer tijd getrouwd, dan niet-getrouwd. 60 maanden. Ik ben er eigenlijk vooral trots op dat het is zoals het is. Destijds waren er ook mensen die dachten dat we, omdat we zo jong trouwden, sowieso na twee jaar wel weer klaar zouden zijn, maar dat zijn we dus niet. integendeel zelfs. Ik vind het oprecht alleen maar leuker worden met de tijd. 2018 was niet echt ons beste jaar, daar ben ik ook altijd open en eerlijk over geweest want echt, iedereen die denkt dat een huwelijk alleen maar makkelijk is als je kleine kinderen hebt en een huishouden en werk en alles daaromheen: ehhhh nee. Tenminste; dat vind ik niet. Maar dat hoeft ook niet, want als je er dan samen uit komt weet je wel precies wat je aan elkaar hebt als de omstandigheden verre van ideaal zijn en kan het daarna alleen maar weer beter worden. En dat werd het ook, want 2019 was het leukste ever samen, en dat gaan we dit jaar gewoon doortrekken zo. Met vijf jaar getrouwd op de teller. Oh en ik zal niet blijven hangen in mijn relatieduurtoestanden, maar dat we in juni van 2020 ook precies 100 maanden verkering hebben vind ik ook leuk. En ja ik tel nog steeds de verkering- en de getrouwdjaren. Dat doen papa en mama na 33 jaar huwelijk en 35 jaar verkering nog steeds en ik ga dat ook blijven doen want het is gewoon dubbel reden om de liefde te vieren en dat is toch iets wat je gewoon nooit teveel kunt doen? Oké tot zover. En dan hebben we het over de bruiloft van Robin en Mees nog niet eens gehad.. Ook al zo’n mijlpaal. Daar deel ik niet zo veel over omdat zij er niet voor kiezen hun leven te delen, maar ik ben zo trots en verheug me er zó op.

Koen werd op de valreep van 2019 30, en op zich vinden we dat best wel heel erg reden voor een feestje. Nou is Koen niet de allergrootste fan van feestjes voor zichzelf en gaat die snel in het laatje ‘teveel gedoe’, maar dat gaan we deze keer niet doen.  We hebben zijn verjaardag – op eerste kerstdag – wel gevierd met familie en heerlijk gegeten, maar dat is toch net even een andere manier van je verjaardag vieren. Afijn; we hebben nu bedacht dat we één groot feest geven voor onze verjaardagen en ons vijf-jarig jubileum. Gewoon een keer een écht feestje. En dan niet thuis, want dan sta ik de ene helft van de avond in de keuken en ben ik de andere helft van de avond aan het rennen om iedereen te voorzien, dus op lekker op een leuke locatie waar ik me om al die dingen precies nul komma nul druk hoef te maken en dat allemaal geregeld wordt, en het dus ook voor ons allebei écht een feestje is. Wanneer we dit gaan doen is nog een open eindje, maar ik heb er nu al zin in. Weinig leuker dan muziek, lekker eten en drinken, en al onze vrienden en wat familie bij elkaar! Leuk vooruitzicht.

Tot slot hebben we dit jaar ook wat vakanties op het programma. Vorig jaar zijn we alleen in de zomer weggeweest omdat het met werk niet lukte, maar dat wil ik nu wel echt anders doen. In juli gaan we zoals altijd tweeënhalve week naar Mallorca, en daar verheugen we ons letterlijk allevier nu al op, maar ik wil ook héél graag na de zomer een wat verdere reis maken met de jongens. Dat is zo’n ding wat ieder jaar terug komt, zo van; dat gaan we doen, maar steeds zijn er dan ook wel weer excuusjes waarom we het niet doen. De jongens zijn te klein, ze hebben er nu nog niks aan, het is gedoe, dat soort dooddoeners, maar dat slaat eigenlijk nergens op. Of nouja, het slaat wel ergens op, maar het zou ons niet hoeven weerhouden. Dus dit jaar moet het er gewoon van komen. En dan hebben we ook nog wat kortere tripjes op de planning die nog niet helemaal vast staan maar die we naar alle waarschijnlijkheid wel gaan doen, en eventueel straks wintersport straks met Kerst als er niets tussenkomt; van het idee alleen al word ik blij.

Als je dit zo ziet zou je toch denken dat het niet anders dan een heel mooi jaar kan worden toch? Er is in ieder geval genoeg te vieren, en buiten deze grote dingen zijn er ook ‘gewoon’ de kleine dingen waar ik me op verheug. Het normale leven, de rondjes kinderboerderij met de jongens, de festivals in de zomer, de werkplannen. Het hele basisschoolgebeuren houdt me op dit moment wel echt het meeste bezig. Dat voelt voor nu als het ‘grootste’ ding, terwijl het straks misschien ook wel zo snel normaal wordt. Gewoon echt heel benieuwd hoe dat uit gaat pakken.

Hebben jullie ook van die mijlpalen, of kleine grote dingen, of in ieder geval dingen die voor jou groot voelen, net als de voorgaande dingen voor mij, in 2020?

Dankjewel voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 19 comments
 • Saskia Bogers

  Klinkt als een aankomend top jaar voor jullie!
  En… Ja! Een heel groot ding met een dikke vette blauwe cirkel eromheen : De geboorte van onze 2e zoon!
  Ik ben over 1,5week uitgeteld, dus het kan ieder moment beginnen! Liefs X

  • Michelle

   Wat spannend! Heeel veel succes en geluk!♥️

 • Femke

  Wat een fijne vooruitzichten allemaal! Grappig dat we dit jaar een paar dezelfde mijlpalen gaan vieren! Onze zoon wordt in april 4 en gaat naar school en in mei zijn wij ook 5 jaar getrouwd! Ook tellen we wij onze verkeringsjaren nog steeds haha in april zijn we 12 jaar samen.
  En ook dit jaar gaan wij met onze kindjes voor het eerst een verdere reis maken ik zou zeggen gewoon doen!
  Geniet ervan!

  • Michelle

   Haha dan hadden we min of meer dezelfde timing! Dat gaan we zeker doen. Jullie ook! En heel veel succes met het naar school gaan van jullie zoon. X

 • Karina

  Volgens mij kan het niet anders dan een heerlijk jaar voor jullie worden!
  Bij mij staan er sowieso twee spannende dingen op het programma, 31 januari begin ik bij mijn nieuwe werkgever dus daar heb ik heel veel zin in. En in juni wordt onze zoon eindelijk geopereerd. We wachten al op deze operatie sinds zijn geboorte (hij wordt in mei 3) en nu is hij eindelijk groot genoeg om het te kunnen uitvoeren! Zo zo zo spannend.

  In ieder geval een heel fijn jaar gewenst!

  • Michelle

   Klinkt als twee heel spannende dingen! Heel veel succes!♥️

 • Jana

  Dat het een heerlijk jaar mag worden voor jullie allemaal, het is je écht enorm gegund! Hier ook wel wat om naar uit te kijken: dochter wordt 1 in mei, ik wordt enkele dagen later 30, ga dat in juni vieren met vriendinnen in Ibiza, in de zomer met ons gezinnetje op reis… En 2 weken geleden zaten we in Tenerife dus het jaar ook meteen met een topper begonnen! 🙂

  • Michelle

   Dat is heel lief, dankjewel. 1 en 30 zijn wel twee heel mooie verjaardagen om te vieren in hetzelfde jaar. En op Ibiza met vriendinnen lijkt me al helemaal fantastisch. Gaan wij misschien ook nog een paar dagen doen. Geniet in ieder geval heel erg van de voorpret!

 • Linda

  Dat klinkt alsof het een heerlijk jaar gaat worden voor jullie en wat is het jullie gegund❤ Hier ook al wel wat dingen gepland in de zin van reisjes. We gaan naar Denemarken in mei en naar Italië in juli. Onze oudste gaat na de zomervakantie naar groep 3 vind ik ook wel weer een dingetje en onze jongste wordt in september alweer 1.. Ik word 35 dit jaar en in september zijn we 9 jaar getrouwd, sowieso mijlpalen om bij stil te staan.. Verder zullen we denk ik nog een weekend met de schoonfamilie weg gaan en zijn we aan het kijken om ons huis uit te gaan bouwen dus vanalles op de planning.. We gaan vooral genieten van ons leven samen en ons mooie gezin.. De jongens groter zien worden en zich zien ontwikkelen vind ik persoonlijk het mooiste dat er is ❤

  • Michelle

   Wat ontzettend lief; dankjewel! Wat veel mijlpalen voor jullie dit jaar. Geniet ervan en van elkaar♥️.

 • Karin van Loon

  Dat zal een mooi jaar worden voor jullie!
  Die stap naar de basisschool is zó’n grote, ik vond en vind het ook echt een ding. Onze Morris werd 1 september 4jaar, dus zit nu alweer bijna 5 maanden op school. Wel iedere vrijdag vrij, dus dat blijft ons dagje met z’n 3en gelukkig! Hij vind het leuk, maar ook heel intens. Het verschil tussen kleuters van net 4 jaar en van (bijna) 6 is erg groot. Morris komt soms met verhalen thuis over pesten, buitensluiten of niet gekozen worden (niet zozeer bij hem, maar hij ziet ook verdriet bij anderen) en dan wil ik hem zo graag helpen en bijstaan. Pff. Soms frustrerend dat hij er al die uren “alleen” voor staat. Maar ook heeeel leuk hoor 😉 Hij leert zoveel en kan soms zo trots thuiskomen. Hij gaat gelukkig iedere dag zonder mokken en vind zijn juf heel lief. Hele fijne carnaval alvast, ik ben donderdag met route korte put in Den Bosch, ook érg leuk!

  • Michelle

   Oh nou precies wat jij zegt; dat is precies wat ik spannend vind. Ik weet zelf hoe het is om er niet bij te horen en je gunt je kind toch iets anders. We gaan het zien. En Route is zó gezellig. Veel plezier alvast!♥️

 • Janet

  Jaaaa same here, vlg maand gaat Finn ook een dagje wennen en vanaf 2 maart officieel maar groep 1 ♡
  Samen huilen? Of het vieren op een festival? 😉
  Xxx

  • Michelle

   Hahahah schatje ik zeg een combi van die twee op een festival?

 • Michelle

  20-05-2020 trouwen, 22-05 naar Thailand!
  Zo ongelofelijk veel zin aan!!!

 • Dorien

  Heerlijk al die feestjes op de planning!! Kijk er naar uit om ze na de zomer ook weer op te pakken!! Voor nu eerst de oude werkkamer omtoveren tot babykamer, geregistreerd partnerschap, weekje naar Gran Canaria en Dan aftellen tot half juni tot ons eerst zoontje komt!! Kan niet wachten!
  Als trouwe carnavallen sla ik dit jaar helaas over… toch een beetje anders in de drukte zonder bier en schrobbeler

 • SARA

  Ah leuke dingen allemaal! Ik vind 2020 ook een mooi jaar qua cijfers! Zelf word ik dit jaar 30, kijk ik niet persee naar uit, maar hoop dat te vieren met een leuk tripje in september! Verder hebben we eerste halfjaar al 3 leuke vakanties gepland, we nemen het er nog even van voordat onze zoon 2 wordt deze zomer! Verder hoop ik dit jaar zwanger te worden van ons tweede kindje. Helaas zoals jezelf weet gaat dat niet altijd vanzelf of goed, dus heel spannend allemaal. Ik hoop dat het ons gegund is!
  Verder genieten we trouwens enorm van alle kleine kneuter dingen. Vandaag de hele middag met ze 3e gespeeld en gechilld op de bank en mijn man en ik zeiden allebei: wat een heerlijke dag!
  Dit jaar zijn we 14 jaar samen, waarvan 4 getrouwd!

 • Gabriëlle

  Een heel groot hartje op de agenda; 1 mei 2020 uitgerekend van onze tweede zoon! Dan mogen we 7 mei vieren dat we 10 jaar samen zijn. 7 juli zijn we 3 jaar getrouwd. Heerlijk allemaal! Verder zijn er dingen die noodzakelijk zijn, maar waar we wel naar uitkijken. Zo hopen we dit jaar eindelijk een grote gezinsauto te kopen (Fiat Punto 3 deurs gaat hem niet worden met 2 kids) en wil ik dit jaar in ieder geval beginnen met rijlessen!! Vind ik dus doodeng. Maar een mooi doel om voor mezelf aan te werken! Ik word 25 en dat wil ik wel vieren. Verder geen grootse plannen. Geen vakanties dit jaar helaas, misschien ergens een midweek weg nog. Maar dat heeft even geen prioriteit! Eerst die kleine gezond ter wereld brengen en genieten met z’n vieren!!

 • Youssra

  Ooh wat een heerlijke vooruitzichten voor jullie! Het is jullie zo gegund!! En dat lijkt me ook zo spannend voor Morris en voor jullie, de eerste schooldag. Succes alvast. Gaat zeker goedkomen!! In mei zijn wij ook alweer 5 jaar getrouwd en 14 jaar samen. We hebben wat dingetjes op de planning staan waarvan je hoopt dat het doorgaat. We willen een nieuwe auto kopen. We gaan met de zomer paar daagjes weg met schoonmoeder en gezin. Hopelijk dit jaar zwanger afsluiten hoop ik er ook bij hihi. Een fijne carnaval alvast. Geniet ervan. Alaaf.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!