MORRIS’ VERJAARDAGSFEESTJE

 In Morris

Afgelopen weekend vierden we Morris zijn allereerste verjaardagsfeestje. Ik beloofde jullie hier meer over te vertellen, dus dat gaan we vandaag doen! Koen en ik zijn eigenlijk niet zo van de verjaardagen.. Mijn verjaardag vieren we over het algemeen niet of nauwelijks, en voor zijn verjaardag geldt hetzelfde. Eerste Kerstdag is wat dat betreft ook niet de meest handige datum om jarig te zijn, maar dat terzijde. We hechten er gewoon allebei niet heel veel waarde aan en vinden het niet zo nodig. En toen kregen we een zoon! We waren het er al vrij snel over eens dat we zijn verjaardag wél groots zouden vieren. Dat allereerste kaarsje moest een speciale worden, zo veel was zeker! Hoe zijn dag er uiteindelijk uitzag laat ik jullie zien.

WIE NODIGEN WE UIT? EN HOE?

We maakten  om te beginnen de afweging hoe we het zouden doen met bezoek. Sommige mensen kiezen ervoor het heel klein te houden, anderen splitsen het bezoek op, en weer anderen – zoals wij dus – kiezen ervoor om iedereen tegelijkertijd uit te nodigen. Wij maakten die laatste keuze, omdat we weten dat dat voor Morris geen probleem is. Hij is gewend aan veel mensen op één plek – voetbalkantines enzo;) – en raakt daar niet van ontdaan. Sterker nog: hij is een gezelligheidsdier. Als we hier op zondag een vol huis hebben om voetbal te kijken is hij ook altijd in zijn element. Iedereen tegelijk dus. We besloten de mensen het dichtst bij ons uit te nodigen. Dus onze gezinnen, beste vrienden, onze opa’s en oma’s – Morris’ overgrootouders dus – en de ooms en tantes die we het meeste zien. Best heel veel mensen alles bij elkaar, maar we besloten niet te schrappen en het gewoon zo te laten. In plaats van een belletje of appje leek het leuk om uitnodigingen te versturen in dezelfde stijl als zijn geboortekaartje. Die ontwierp ik zelf, liet ik drukken bij mijn ‘vaste’ drukker, en deden we precies drie weken van te voren op de post.

TIJDSTIP

Qua tijd kozen we ervoor de gasten vanaf 15:30uur uit te nodigen. Het meest ‘gangbaar’ voor een kinderverjaardag is bijvoorbeeld tussen 13:00uur en 16:00uur, geloof ik, maar wij kozen daar bewust niet voor, om een aantal redenen. Allereerst wilden we per se geen eindtijd doen, omdat het ons gezellig leek om nog na te borrelen met wat vrienden. Als je daar totaal niet op zit te wachten kan ik me voorstellen dat je wel voor een eindtijd gaat; wij deden dat dus niet. Daarbij zou Morris zo gewoon twee slaapjes kunnen laten doen, door zijn ritme wat te vervroegen, en dan zouden we na zijn middagdutje wel zien tot hoelaat hij het vol zou houden. Dat pakte goed uit, want hij werd om 15:45uur wakker, en zat om 21:00uur nog steeds lekker te spelen. Iets na negenen hebben we uiteindelijk zelf besloten om hem naar bed te brengen, maar hij is al die tijd vrolijk en in zijn hum geweest, en kon ondanks alle indrukken meteen slapen.

SNACKS

Inherent aan het kiezen voor dit tijdstip is dat je genoeg hapjes moet verzorgen, omdat het op een gegeven moment ook etenstijd is. We hebben een grote pan tomatensoep gemaakt en hamburgers gebakken bij wijze van avondeten, maar we hadden ook meer dan genoeg zoete en hartige snacks, waaronder serranoham rolletjes, mozzarella-basilicum-tomaat spiesjes, kaas-augurk-worst spiesjes, wraps met zalm en kipfilet, tompoucen met Morris’ foto, donuts, cocktailworstjes in bladerdeeg, toastjes met kaasjes en smeerseltjes.. En dan was er om te beginnen natuurlijk ook nog gewoon een stukje taart! Genoeg te eten dus. Allemaal nou niet bepaald culinaire hoogstandjes, maar dat was me gewoon een te grote klus voor zoveel mensen. Dit soort meer eenvoudige hapjes doen het op verjaardagen over het algemeen gewoon altijd wel goed. Als je je bedenkt dat ik meer dan 60 spiesjes had, 2 borden met serranoham rolletjes en 90 cocktailworstjes in bladerdeeg, en dat die allemaal op waren, kun je je vast voorstellen dat die vlieger hier ook opging! Ik kocht trouwens bij de Hema hartstikke leuke kartonnen gebaksbordjes, grotere borden en bekertjes, en online wat houten bestek, en dat vind ik echt een méga aanrader. Nauwelijks afwas, maar alles gewoon zo wegkieperen na gebruik: heer-lijk.

THEMA?

We gingen niet voor een écht diehard thema, in de zin van Disney, of Woezel en Pip, of Bob de Bouwer, maar bleven wel in het hele zwart-wit-babyblauw voor de aankleding. Ik ben zo’n miep die het leuk vind als alles bij elkaar past, dus besloot dat ook gewoon lekker te doen. Ik bestelde online allerlei versieringen. Chevron slingers, folieballonnen, de bekende vlaggetjes van Hema die je kunt beschrijven met krijt, en honeycombs. Ik bestelde de foliumballonnen overigens bij AliExpress voor héél weinig, en het andere komt allemaal van Partydeco, Sweet table shop en Hema! Op de dag van zijn feestje zelf haalde ik nog een lading heliumballonnen, omdat Morris daar gek op is, en liet ik de voorkant van zijn uitnodiging in het groot drukken om op te hangen.

5 MEI & 6 MEI

Op 5 mei, zijn échte verjaardag, waren we met z’n drieën in de dierentuin. ‘s Avonds kwamen pap, mam, Robin, Mees, Lot & Flip alvast langs om hun cadeautjes te geven, zodat het de volgende dag iets minder hectisch zou zijn qua ‘grote’ cadeaus. Dat ging spontaan zo, maar achteraf ben ik daar heel blij mee! Zo kwam het wat meer verspreid; op vrijdag maakte hij alvast een paar cadeautjes open, en op zaterdag de rest. Hij begon met die van mijn schoonouders, en verder hebben de meeste mensen hun cadeautjes ingepakt en wel neergezet, zodat we ze open konden maken op een moment dat het voor Morris uitkwam en het niet te overweldigend zou zijn. Dat bleek een fijne aanpak. Alles bij elkaar waren we op zijn feestje toch wel met heel veel mensen, maar omdat we héél erg geluk hadden met het weer en we dus naar buiten konden, viel dat eigenlijk helemaal niet op. Alleen net na half vier, toen bijna iedereen tegelijkertijd binnen kwam druppelen en ons wilde feliciteren,was het even druk, maar dat werd al heel snel minder, en de meesten bleven ook niet úren hangen. Veel mensen gingen zo net voor of net na etenstijd weer naar huis. Om 21:00uur, toen Morris bijna naar bed ging, waren we nog met een man of tien. Toen wij Morris naar bed brachten werd ons hele huis opgeruimd, en toen we beneden kwamen was alles weer schoon en in originele staat. Dat was zo’n verrassing, en vooral zo lief. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik na zo’n hele dag best wel mijn pijpje leeg had, als in zere benen en zere buik, dus beter kon niet. We zijn lekker met z’n allen op de bank gekropen met de overgebleven hapjes en hebben we nog uren nagekletst.

Zondag verscheen er een smile van oor tot oor op zijn gezichtje toen Morris beneden kwam en zijn cadeautjes zag staan, en heeft hij de hele dag gespeeld alsof zijn leven er vanaf hing. Het was een eerste verjaardag om nóóit te vergeten! We hebben er alledrie zo van genoten. Kijk je nog even mee naar wat fotootjes van Morris zijn verjaardag?


En dat waren ze. Wat een bijzondere dagen waren het.. Een week geleden alweer. Fijne herinneringen!

Vierden jullie de eerste verjaardag van jullie kindjes groots? Of juist klein maar fijn? Ik ben wel benieuwd hoe jullie dat gedaan hebben.

Bedankt voor het lezen voor nu, en alvast een héél fijn weekend voor straks!

 

Recommended Posts
Showing 6 comments
 • Mama.enzo

  Goedemorgen, wat een heerlijke plog met heerlijke foto’s. Grappig en herkenbaar ik wil ook altijd alles in kleur hebben qua ballonnen en slingers. Wij vieren onze verjaardagen ook niet, ja samen met het gezin maar verder niet. Voor de kids daarintegen wordt het altijd groots gevierd met een echte taart met kaarsjes en ook heul veul hapjes haha. Elk jaar weer Fay wordt in nov 4 en je begrijpt dat is best een dingetje en ben nu al bezig met het voorbereiden ervan in de zin van wel of geen thema welke cadeaus en welke taart ZO ZO leuk vind ik dat. Fijne dag. Liefs x

 • Vorig jaar bedachten we van te voren niet te groot. Uiteindelijk waren we nog met 30 man. Haha. Volgende verjaardag word dus ook zo minstens. Ik maak me er niet zo druk om. De foto’s zijn zo gaaf, je ziet aan jou gezicht dat je er zo van geniet!

 • Margot

  Het ziet er allemaal super uit en wat fijn dat jullie allemaal zo genoten hebben!

 • Marion

  Wat een leuke blog! Wat zullen jullie en Morris genoten hebben zeg, super!

 • Melissa

  Wat een leuke foto’s! En de laatste foto van Morris lijkt hij echt op jouw boertje Robin!!

  Liefs Melissa

 • Linda

  Vraagje , mijn zoontje wordt over 2 weken 1 jaar. En we denken eraan ook zo’n keukentje te geven voor zijn verjaardag. Maar ik vraag me dus af of hij er al wat aan heeft en of ze op deze leeftijd er echt mee kunnen spelen. Hoe is dat met Morris vind hij het leuk en speelt hij er veel mee?

  Liefs Linda

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!