OEI, IK GROEI! WEEK 0 – 22

 In Zwangerschap, Zwangerschapsupdate

Het leek me leuk om tijdens mijn zwangerschap twee of drie keer een ‘oei, ik groei’ artikel te delen, met hierin buikfoto’s van een aantal weken op een rijtje. Inmiddels ben ik 23 weken zwanger, en leek het me leuk de foto’s die ik in de eerste 22 weken van mijn zwangerschap van mijn buikje heb gemaakt eens op een rijtje te zetten. Het is een afwisseling van foto’s die ik met mijn mobiele telefoon maakte, en foto’s die Koen van me heeft gemaakt met onze spiegelreflex. Die foto’s zien jullie ook altijd voorbij komen tijdens de zwangerschapsupdates, dus ik heb geprobeerd er zoveel mogelijk iPhonefoto’s tussen te stoppen. Ik heb trouwens hardop zitten lachen toen ik de foto’s van de afgelopen weken aan het verzamelen was; ik vond écht dat ik met 11 weken al een behoorlijke buik had! En hoewel het inderdaad al snel zichtbaar was dat ik zwanger ben, viel het met dat ‘behoorlijk’ toen echt nog wel mee! Kijk je mee naar de eerste 22 weken van mijn zwangerschap in buikfoto’s?

Bij 7 weken kon ik mijn eigen spijkerbroeken al niet meer dicht, maar dat is misschien ook niet heel raar gezien het feit dat dat allemaal best hoge modelletjes zijn, en met 11 weken had ik het gevoel dat ik echt al een enorme buik had. Misschien ook omdat mensen het toen begonnen te zien. Als ik zo terug kijk heb ik het gevoel dat mijn buik met 18 weken écht stevig is gaan groeien. Nu zit er een bolletje wat ook als ik op mijn rug of zij lig niet verdwijnt. Mijn buik is heel erg ‘rond’ qua vorm, al vanaf het begin, en dat vind ik om eerlijk te zijn eigenlijk hartstikke mooi! Ik vermoed dat ik er met 40 weken echt uit ga zien alsof ik een voetbal onder mijn shirt heb gestopt, maar dat zien we dan wel weer. Zou op zich ook wel weer bij ons passen, dus wat dat betreft;)!

Wanneer begon jullie buik echt te groeien tijdens de zwangerschap?

Dankjewel voor het lezen! Liefs, X

Recommended Posts
Showing 0 comments
 • upje

  Jullie kregen een jongen, niet? Bij mijn zoontje had ik dat ook, dat ik een mooie ronde buik had. Je ziet er alvast schitterend uit!
  Ik ben momenteel twintig weken ver en zie er al véééél dikker uit dan jij. Ik ben natuurlijk ook veel zwaarder begonnen, maar toch. Bij mij ziet het er nu wel echt zwanger uit, maar toch ook nog wat blubber. Me don’t like :P. Ik ben ook niet alleen aan mijn buik uitgezet, in tegenstelling tot bij mijn eerste zwangerschap. Ik gok dus dat we een meisje gaan krijgen (hopelijk weten we het morgen), gewoon omdat het er zo anders uitziet als de eerste keer.

  • Michelle

   Wij krijgen inderdaad een jongetje! Wat lief van je. Ik ben benieuwd of het inderdaad een meisje wordt! Heel veel succes en plezier morgen!

 • Inge

  Bij mij was het zichtbaar op 4.5 maanden, veel van mijn collega’s en vrienden geloofden het zelfs niet tot op dat punt :). Geen idee hoe het komt, volgens de gynaecoloog aan de buikspieren, maar zo te zien heb jij daar ook geen te kort aan!
  Ik had een bolle hoge buik, de meeste dachten een jongen, maar het was een meisje 🙂

  • Michelle

   Haha wat leuk dat het dan toch een meisje was! Hier riep iedereen, en ik zelf ook, dat het een jongetje wordt, dus echt een verrassing was het niet meer toen we er achter kwamen dat we inderdaad een jongetje verwachten. Nou dat vind ik zelf ook hartstikke vreemd! Normaal gesproken zeggen ze dat je buik pas veel later zichtbaar wordt als je behoorlijke buikspieren hebt, maar daar was hier niet echt sprake van! Dankjewel voor je reactie:)!

 • Liess

  je hebt een prachtige buik, ben heel benieuwd naar hoe je eruit ziet als je op je eind loopt!

  • Michelle

   Dankjewel Liess! Daar ben ik ook héél erg benieuwd naar; nog even geduld hebben!

 • Milou

  Wat een groot verschil al tussen week 4 en week 6! Heel leuk om te zien dit overzicht.
  Tip, misschien kan je je aanmelden bij Bloglovin? Dan kan ik op je abonneren en komen je nieuwe posts gelijk in mijn overzicht 🙂 Ik vergeet nog wel eens om gewoon naar je website te gaan namelijk!

 • eenbezigbijtje

  Leuk om die verschillen zo tussen de weken te zien, soms maak je echt een sprongetje. Je mag echt trots zijn op je buik.

 • Miss M

  Aaah, wat een leuke blog heb je. Ik ben via via hier terecht gekomen, en ik heb al wat doorgelezen bij jou!
  Allereerst: van harte met je zwangerschap! Superleuk voor jullie.
  Leuk om je je foto’s zo te zien. Ook bij mij zag je het al heel vroeg en moest ik met 11 weken al positiebroeken aan. Jouw foto’s qua buikomvangverloop lijken heel erg op de mijne. Mooi zwanger dus 🙂 Alleen ben ik bij beide kinderen 21 kilo aangekomen. Ik kon er niks aan doen 😉 Ik hield ook ontzettend veel vocht vast, vooral bij mijn handen en enkels/voeten. Vreselijk om destijds middenin de zomer zwanger te zijn. Maar gelukkig was ik (en ben ik nog steeds, haha) 182 cm lang, dus je zag het er niet aan af, al die kilo’s.
  Maar goed, inmiddels ben ik twee jongens en 11 jaar verder en zie je er al ene hele tijd niet veel meer van! Maar, je moet er wel wat voor doen 🙂
  Geniet van je zwangerschap en ik ga je volgen, hoor, je hebt een hele leuke schrijfstijl.

  Lieve groet,
  Marjolijn

  • Michelle

   Wat een lieve reactie Marjolijn! Dankjewel:)! Superleuk om te horen dat je me blijft volgen. Dat van dat vocht vasthouden kan ik me voorstellen, ik ben ook best blij dat ik niet midden in de zomer hoogzwanger ben! Je hebt het natuurlijk niet voor het kiezen, maar dat is wel een gelukje. Genieten ga ik zeker doen, dankjewel <3!

 • Lieve

  Mooi buikje, hoor! Bij mij werd het rond 14 weken echt zichtbaar, maar ik ben van mezelf al wat “forser” gebouwd (ehum). Tijdens mijn zwangerschap genoot ik echt van die dikke buik, eindelijk mocht ik mijn dikke buik laten zien en er trots op zijn! Ik heb dan ook heel veel strakke jurkjes en truitjes gedragen om die buik maar zo goed mogelijk te showen.
  Ik genoot er ook van om dat kindje in mijn buik te voelen bewegen. Dat gevoel ga je echt missen als je bevallen bent. Ik vond het ook een heel raar gevoel net na de bevalling, dan heb je echt een “lege” buik en voelt het alsof alle ingewanden weer op hun plek moeten komen!
  Leuk dat je zoveel foto’s maakt, dat heb ik te weinig gedaan, en nu spijt van…

 • mamaclivi

  Heel leuk! Ik heb ook foto’s gemaakt van m’n buik. In het begin iets minder frequent maar vanaf week 34 heb ik het elke week gedaan, omdat mijn buik de laatste paar weken heel erg veranderde. Vanaf week 16 begon je bij mij echt een buik te zien en vanaf dat moment ging het ook erg snel 🙂 volhouden want het is echt een top herinnering voor later. Je kan je dan waarschijnlijk niet meer voorstellen hoe het was 🙂

 • Angela Lodder

  Heel leuk! Ik heb laatst op mijn website ook een blog geplaatst met alle foto’s van week 11 tot en met week 37. En daarbij ook aangegeven wat ik de volgende keer anders zou doen 😉 Bij mij begon mijn buik met zo’n 20 weken ook echt te groeien!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!