OEI, IK GROEI! WEEK 23 – 30

 In Zwangerschap, Zwangerschapsupdate

Alweer bijna twee maanden geleden kwam het eerste ‘oei, ik groei’-artikel online. Ik schreef toen nog één of twee keer zo’n artikel te willen maken, dus ik bedacht me dat nu wel weer een goed moment zou zijn, en dan straks aan het einde van de zwangerschap nog een keertje! Het is opnieuw een mix van foto’s die ik met mijn mobiele telefoon heb gemaakt – note to self: doe dat vaker – en foto’s die Koen met de spiegelreflex van me heeft gemaakt op zaterdagochtend. Mijn buik is de afgelopen maanden uiteraard weer behoorlijk gegroeid, maar ik kan niet zeggen dat ik echt vind dat er ergens per se een groeispurtje tussen zat! Volgens mij is het redelijk geleidelijk gegaan, ben zo benieuwd of jullie er wel een kunnen vinden! Kijk je mee naar buikfoto’s van week 23 tot en met week 30?

Wat typisch hoeveel de foto’s onderling verschillen hè? Ben er inmiddels wel achter dat de manier waarop je een foto maakt behoorlijk cruciaal is voor hoe je buik over komt. Met een beetje goeie wil zie ik eruit als een huiskamerolifantje, terwijl het in een iets gunstiger houding allemaal wel weer meevalt. Voor de nieuwsgierigen onder ons: ik ben de afgelopen 30 weken iets minder dan 8 kilo aangekomen. Bij 20 weken zat er 4 kilo aan, en in de afgelopen 10 weken is daar iets minder dan 4 kilo bijgekomen. Ik heb zelf wel heel erg het idee dat dit gewicht puur aan mijn voorkant zit. Mijn buik is natuurlijk gigantisch gegroeid en mijn borsten doen ook gezellig mee aan het groeiproces, maar met mijn benen, billen en gezicht valt het – vind ik zelf – allemaal nog mee. Ik pas nog steeds in m’n maat 34, alleen gaan die broeken op twee super stretchy exemplaartjes en de zwangerschapsbroeken na niet meer dicht natuurlijk, en hetzelfde geldt eigenlijk ook voor mijn blazers – aan gaat prima, dicht wordt een beeetje lastig! Ik ben benieuwd hoe het zich de komende 9 (?!) weken zal ontwikkelen. Ik geniet héél erg van mijn groeiende buik, en dat Koen het zo mooi vindt geeft me ook wel zelfvertrouwen. Moet er nog niet aan denken dat dit buikje over een week of 10 weer verdwenen is. Voorlopig nog maar even flink genieten dus!

Wanneer maakte jouw buik een groeispurt door? Ik ben benieuwd! Bedankt voor het lezen! X

Recommended Posts
Showing 0 comments
 • Lieve

  Prachtig buikje, hoor, ziet er schitterend uit!
  Ik mis het nog vaak, dat gevoel dat je kindje daarin zit, dat je het voelt bewegen, hoe bijzonder het allemaal is. Het is toch ook eigenlijk niet te geloven, dat er een baby in je buik groeit!?! Ik vond het heel wonderlijk en heb echt van mijn buik genoten.
  In de eerste 8 maanden was ik zo’n 8 kilo aangekomen; in de laatste maand kwam daar opeens nog eens 8 kilo bij! Maar dat was bijna allemaal vocht. Drie dagen na de bevalling was ik die 8 kilo alweer kwijt. En twee maanden later de rest, zonder er moeite voor te doen. Ik had tijdens de zwangerschap ook echt opgelet met eten en niet “voor twee” gegeten maar zoveel mogelijk gezonde keuzes en porties.
  Ik kan me niet herinneren dat mijn buik echt een groeispurt heeft doorgemaakt, het gaat allemaal erg geleidelijk. Wel dat ik meerdere keren heb gedacht, “groter dan dit zal het wel niet meer worden”. Euh, wel dus!

  Alvast veel plezier gewenst morgenavond bij de finale van Wie is de Mol!

 • Mathiske

  Wat een prachtig buikje! Bij mij begon het met week 30 ineens heel hard te groeien, en toen ze met 34weken een beetje indaalde werd het weer wat fijner met zitten en eten. In totaal ben ik 13kg aangekomen. Je ziet er echt heel erg goed uit! Geniet nog lekker even samen van je buikje, voor je t weet is ie er!

 • upje

  Hele mooie foto’s! Het hangt er ook wat vanaf welke kledij je aanhebt hoe ‘groot’ je buik lijkt (al vind ik het gewoon een heel mooi buikje!), denk ik.
  Je zult in de komende weken waarschijnlijk nog heel wat aankomen, nu gaat het wel harder.
  Bij mijn eerste was er tussen 19 en 20 weken plots een megagroeispurt, waardoor ik door iedereen (gynae inclusief!) ruim 8 weken verder in de zwangerschap geschat werd. Gelukkig is zo’n grapje daarna niet meer herhaald :p. Ik was toen pas op 20w zelf beginnen aankomen, maar op het eind zat er toch echt 15kg aan. Geen paniek, die waren er al af tegen dat ik een week na de bevalling het ziekenhuis verliet.
  Bij deze zwangerschap gaat de groei wat geleidelijker, maar ben ik zelf wel al iets meer aangekomen. Ik heb ook het gevoel dat ik mooier zwanger was van mijn zoon dan nu van mijn dochter. Toen was het enkel mijn buik en nu gewoon overal :p. Hopelijk blijft de schade achteraf toch wat beperkt ;-).

 • Anouk

  Wauw je hebt echt een prachtige buik!
  De mijne had er toen niet zoveel zin in en pas met 36 weken vroegen mensen buiten mijn kennissenkring om of ik misschien zwanger was. En met 37 weken beviel ik al.

 • Monica Sofia

  Ahh je hebt echt een heel mooi buikje. Bij mij ging het pas echt goed groeien na een week of 30 denk ik. Voor die tijd zag niemand dat ik zwanger was. Toch kreeg ik het voor elkaar om uiteindelijk ruim! 20 kilo aan te komen. Op het eind was het vooral vocht. Het was ook midden in de zomer dus dat wilt wel dan…

 • mamaclivi

  Heel leuk om te zien hoe je buik groeit. Als ik zo naar je foto’s kijk is het nu ineens anders gaan groeien he? Mijn buik begon na 30 weken te groeien. In totaal 10 kilo aangekomen. Maar toen de baby er eenmaal uit was, was dat ook weer een heel stuk minder en zit nu zelfs onder m’n gewicht voordat ik zwanger was. You look very good girl!

 • demallemolenmoeder

  Je hebt een prachtig buikje en ziet er stralend uit. Zelf ben ik 20 kilo aangekomen. Had ik nooit gedacht met mijn 51 kilo. Gelukkig zag het er ook niet zo uit en af ik vrij gezond. Als ik nu de foto’s terugzie dan was ik op het einde wel opgeblazen, allemaal vocht. Oh wat mis ik het nu. En het is er eigenlijk allemaal af gegaan zonder al te veel moeite. Succes met de aankomende weken.

 • Margriet

  Wat mooi! Ik krijg nu net mijn knoop niet meer dicht van mijn broek. Er is zelfs al een klein buikje te zien. Ik hoop dat ik net zo’n mooie buik ga krijgen als die van jou. Helaas blaast mijn gezicht zich ook al op en ook mijn benen en billen zijn flink opgezet. Terwijl ik nog niet eens zo heel veel aan ben gekomen.

 • Michelle

  Dankjewel voor jullie superlieve reacties<3! Word ik nog extra trots van op mijn buik en ik realiseer me dat ik er echt heel erg van moet genieten. Kan me nu nog zó niet voorstellen dat die buik er over een maand of twee gewoon niet meer is!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!