OLIVIA’S GEBOORTEKAARTJE

 In Lifestyle

Het geboortekaartje van Olivia.. Dit was geloof ik het gemakkelijkste onderdeel van het hele babykrijgproces: we zijn er nog nooit zo snel uit geweest als deze keer. Appeltje eitje was ‘t, dit geboortekaartje. Kwam misschien ook omdat we best heel goed wisten wat we wilden en we de lijn van de kaartjes van de jongens sowieso door wilden trekken. In ieder geval qua formaat. Dat scheelt al één keuzestressmoment. De kraamtijd zit er inmiddels zo goed als op – ik vraag me echt af waar de tijd gebleven is, maar dat is een andere discussie – en de geboortekaartjes zijn overal bezorgd. Het leek me een goed moment het geboortekaartje van Olivia met jullie te delen!

Benjamin zijn geboortekaartje bestelden we destijds bij Made for Moments, en omdat ik daar toen heel tevreden over was zijn we dit keer weer voor hen gegaan. Ik heb met ze samengewerkt voor een winactie op Instagram en zij hebben ook met me meegedacht over het kaartje van Olivia. Dit artikel is níet gesponsord; ik wil zelf gewoon graag ons eigen kaartje met jullie delen. Vind Made for Moments een heel fijne partij; zij hebben nu Olivia haar kaartje samengesteld zoals het is op basis van onze wensen, maar bij Benjamin heb ik ‘m voornamelijk zelf ontworpen in hun online tool, en ze hebben ook heel veel ‘standaard’ kaartjes waar ik zo uit had kunnen kiezen omdat ik ze zo mooi vind. Een bizar groot aanbod waar volgens mij voor iedereen wel wat te vinden is. Ons is ‘t in ieder geval weer gelukt!

Dit is het geboortekaartje van Olivia! Oh ik vind ‘t zo leuk om hem te laten zien. Een heel licht kaartje is het, net als dat van de jongens. Op een of andere past ons dat het beste. Donker vind ik oook mooi – sowieso vind ik veel mooi – maar eindstand kies ik toch voor licht. Bij Morris hadden we er een soort lichtblauwe marmerprint overheen, bij Benjamin een wat meer blauwgroenige aquarel, en bij Olivia een heel zachtroze kleurschakering. We hebben dit keer alleen niet gekozen voor zwarte letters. Dat voelde op een of andere manier te hard. In plaats daarvan zijn we gegaan voor haar naam en geboortedatum in goudfolie. Past perfect bij haar kamertje – daar hebben we ook veel gouden details – en voor ons gevoel ook bij de rest van de stijl van het kaartje. Je ziet het bijna niet, maar er staan ook wat kleine gouden spikkels en hartjes op. Heel mini en subtiel, maar daardoor voor ons juist heel mooi.

En de blikvanger van de voorkant van het kaartje: het fotootje. Die bedachten we er pas later bij. We hebben bij de jongens juist heel bewust gekozen voor geen foto. Vonden we niet nodig; iedereen zou ze toch wel zien. Nu was alles door de tijd waarin we leven allemaal behoorlijk anders – Olivia is bijna 6 weken oud en we hebben nog zo goed als geen kraambezoek gehad – en leek het ons heel last minute leuk er wel een fotootje bij te doen. Dat besloten we eigenlijk pas nadat ze er al was. Ik maakte zelf kort na haar geboorte een foto (eigenlijk maakte ik er heel veel en hadden we er ‘n ziljoen om uit te kiezen – met mijn camera, van prima kwaliteit, en die besloten we erbij te doen, met een gouden paperclipje. Vind ‘t het heel mooi zo bij elkaar!

De achterkant is qua stijl identiek, alleen dan met een strak lettertype voor de afwisseling. Haar volledige naam, tijdstip van geboorte, lengte en geboortegewicht, en onze adresgegevens (die heb ik hier even weggehaald). Die lengte bleek achteraf trouwens niet te kloppen. Ze was krap aan 49 centimeter in plaats van 53; dat is niet helemaal goed gemeten en later door het consultatiebureau gecorrigeerd – dus dat die er niet goed op staat is een beetje jammer, maar daar is niks meer aan te doen. Gewicht klopt wel: 3220 met 37 weken, en dat terwijl ze klein geschat werd! Was dus niets klein aan. Ze was gewoon echt klaar in mijn buik. Inmiddels weegt ze alweer bijna 4 kilo..We kozen ook op de achterkant voor goudfolie, en weer voor de symbooltjes om de gegevens aan te duiden. Op Morris’ kaartje was dat ook zo, maar op die van Benjamin vonden we ‘t te druk. Hier mocht het wel weer. Achteraf had ik misschien de symbooltjes in de bordeaux-achtige kleur gedaan en de gegevens in goudfolie, dus omgekeerd, zodat alles ‘over Olivia’ zeg maar in goudfolie was, maar ook dat: achteraf. Als je er eindeloos naar blijft kijken kun je altijd wel iets bedenken natuurlijk.

Bovenaan het kaartje staat: ‘jij bent een droom die uitkomt’. Ik denk dat we die niet meer uit hoeven leggen. Het vat ons gevoel samen in één zin. We wensten altijd de achterbank vol. We wisten meteen dat we graag drie kinderen zouden willen samen. Dat de weg naar dat derde kindje niet heel gemakkelijk was is algemeen bekend, en dat ze er nu is voelt af en toe nog steeds een beetje onwerkelijk. Dat ze gewoon alledrie bij ons horen. Lang verhaal kort: ze is een droom die uitkomt. Onze derde musketier.

Het geboortekaartje van Olivia.. We kozen voor ‘linnen’ papier, wit, niet helemaal glad met een beetje structuur, en witte envoppen met dezelfde goudfolie stipjes. We zijn niet zo van de drukke kaartjes, maar ook deze vind ik mooi in z’n eenvoud. We zijn er nog steeds heel blij mee; hij heeft een mooi plekje op haar kamertje gekregen!

Dankjewel voor het lezen, en ik wens je een heel fijn weekend toe!

 

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!