ONZE PLANNEN MET KERST

 In Outfits
Dit artikel bevat een gesponsorde link

Het is gewoon al eind november jongens. Over een maand is het Kerst! Twee jaar geleden was ik 20 weken zwanger van Morris en waren we vol verwachting van wat zou gaan komen, en vorig jaar kregen we nu bijna de sleutel van ons nieuwe huis en waren we vooral bezig met de voorbereidingen van klussen en verhuizen. De kerstdagen zijn voor sommigen een moment om het hele jaar naar uit te kijken. Die trekken de boom al van stal nog voordat Sinterklaas z’n biezen weer gepakt heeft en zijn maanden van tevoren al druk met het kerstmenu. Bloedgezellig, maar toch val ik niet helemaal onder die categorie. Ik krijg altijd een beetje jeuk van feestdagen waarop het leuk móét zijn – Oud & Nieuw is daar ook zo’n lekker voorbeeldje van – al moet ik wel zeggen dat ik het met ’t jaar meer ga waarderen.

Ik ben nooit zo heel erg een Kerstmens geweest. Ik bedoel, ik heb een kunstboom en voor het grootste deel neppe ballen, want twee kinderen en twee katten. Dan doe je bij de diehards bij voorbaat al niet echt mee natuurlijk. Afijn; ik vind de tijd van het jaar wel echt wat hebben en kan heel gelukkig worden van dat kneuterige gevoel wat erbij komt kijken, maar dat échte Kerstidee van met de complete familie in een kek kersttruitje onder de boom ken ik eigenlijk niet zo! Wij hebben de Kerstdagen zelden thuis doorgebracht. Toen ik klein waren we veel bij Joke en Harald toen zij nog in Duitsland woonden, later waren we vaak op vakantie, en sinds Koen en ik samen zijn hebben we de Kerstdagen al eens in Dubai gevierd, ’n keer in Rotterdam, en vorig jaar waren we op wintersport. Ook Kerst, maar dan anders. Toen waren we voor het eerst een gezin; Morris was bijna 8 maanden oud, én was ik stiekem net zwanger van Benjamin, maar dat wisten we nog niet.

Deze kerst zitten we voor het eerst in jaren in een rustiger vaarwater. Ik ben niet zwanger, ons nieuwe huis al bijna een jaar ons thuis en we zijn al lang en breed gewend aan dat we een gezin van vier zijn. Er is even niks. Rust. En dat is ook wel eens fijn! Dit jaar zijn we met Kerst lekker in een huisje in Duitsland, met een bak gezelschapsspelletjes waar je bang van wordt en een voorraad eten en drinken waar we tot volgend jaar Kerst mee vooruit kunnen. Open haard aan, samen zijn en verder helemaal niks. Klinkt mij dus als muziek in de oren! Koen is trouwens een Kerstkindje en jarig op Eerste Kerstdag. Dit jaar wordt ie 28. Zijn verjaardag vieren we gewoon een paar dagen eerder of later!

Dat we geen uitgebreid familiediner organiseren wil trouwens niet zeggen dat ik het niet leuk vind om iets gezelligs uit de kast te trekken. Voor m’n gevoel hoort dat er dan toch wel weer een beetje bij! Ik heb de afgelopen twee jaar niets nieuws gekocht voor Kerst, omdat ik dat eerste jaar dus zwanger was, en vorig jaar wist dat we graag een tweede kindje zouden willen, dus nu heb ik bedacht dat moeders dit jaar wel een leuk nieuw dingetje kan gebruiken. Op de website van Esprit – die overigens verbazingwekkend veel écht leuke Kerstige jurkjes hebben – vond ik een hele riedel kanshebbers.

Dit vind ik dus allemaal leuk! Vrouwelijk, een beetje klassiek misschien maar dat gaat jullie sowieso niet verbazen, en feestelijk ook! Donkerblauw, zwart, rood; best Kerstig toch? Het eerste modelletje doet niet zo veel voor mijn figuur maar vind ik wel zoooo leuk. Als het én geen taille laat zien, én geen decolleté, én geen bil, dus vooral been, moet je behoorlijke goeie benen hebben om het te laten werken en ik ben nou niet bepaald gezegend met modellen stelten, dus dat wordt ‘m dan niet. Typisch gevalletje heel mooi bij een ander, maar niet bij mij, helaas. De overige vier zouden figuurtechnisch wel allemaal kunnen. De laatste valt alleen af omdat ik me in iets met wat meer mouw net wat fijner voel. Blijven er dus nog drie over. Alleen hormonaal en dus besluiteloos als ik ben, ben ik er nog niet helemaal uit welke dan!

Kopen jullie altijd wat nieuws voor de Kerstdagen? En hoe brengen jullie ze dit jaar door? Ik ben heel benieuwd hoe jullie Kerst vieren! Ik kijk vooral ontzettend uit naar onze eerste Kerst als gezin van vier.

Bedankt voor het lezen. 

 

Recommended Posts
Showing 4 comments
 • Amanda

  Ooooow ik kijk er altijd ontzettend naar uit. Dit jaar valt het voor ons dan ook heel gunstig 4 dagen achter elkaar halleluja haha en daar maken we dan ook zeker gebruik van de 23ste gaan we uit eten met mn (verstandelijk beperkte) schoonzus zodat zij ook lekker in het zonnetje staat met kerst. De 24ste organiseren wij een kerstdiner lees 6 gangen met mensen die me erg lief zijn (familie) die het echt niet breed hebben. 1ste kerstdag bij mn ouders en 2e kerstdag voor onszelf in onze uberfoute kersttrui. Ik koop elk jaar voor kerst wat nieuws. Dit jaar is het bordeaux rood geworden

 • D.

  Leuk hoor je artikels op woensdag! 🙂

 • Kim

  Ik kijk altijd ontzettend uit naar de kerst, het is echt mijn favoriete tijd van het jaar. De boom komt er meestal het eerste weekend van december, voor de Sint dus inderdaad haha! Nu ons zoontje nog niks mee krijgt van Sinterklaas kan dat nog wel 🙂 Wij gaan kerstavond altijd met de familie uiteten en 1e kerstdag zijn we met z’n allen thuis. Filmpjes kijken, spelletjes doen, koken, wijntjes, tafelen, heerlijk! Op zich zijn er genoeg andere “normale” dagen in het jaar die zo gaan maar met kerst heb je toch net iets meer de tijd voor elkaar en is het extra gezellig met alle lampjes en de muziek. 2e kerstdag zijn we lekker met z’n 3tjes. En voor ons altijd mega gezellig op 1 januari de nieuwjaarsborrel met echt de héle familie. Één van de hoogtepuntjes van het jaar hier hoor 🙂

 • Hester

  Ik ben heel erg benieuwd wat voor kerstoutfit je uiteindelijke gekozen hebt!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!