ONZE RELATIESTRUGGLES

 In Relatie

Een perfect huwelijk. Ik weet niet of het überhaupt bestaat, en of er mensen zijn die hun relatie als dusdanig ervaren, maar voor ons gaat die vlieger sowieso niet op. We hebben het écht heel fijn hoor, begrijp me niet verkeerd, en ik ben nog bijna continu tot over m’n oren, maar we plakken mekaar bij vlagen ook niet te zuinig achter het behang, hebben onze strubbelingen zoals (bijna?) ieder ander en we maken ruzie. Dat deden we al toen we net verkering hadden, en nu we 6,5 jaar en twee kinderen verder zijn doen we dat nog steeds. Nou heb ik altijd heel hard geroepen dat ik het niet kan delen op mijn blog of op Instagram als we bonje hebben, want a: wie gaat er foto’s of video’s lopen maken als je het bloed onder elkaars nagels vandaan aan het halen bent, en b: ik ben natuurlijk niet m’n uppie in deze relatie en ík kan het allemaal nog wel zo leuk vinden jullie vanalles te vertellen; we zijn toch met z’n tweeën, maar ik denk dat heel veel van dit voor heel veel mensen herkenbaar is. Het is overal wel wat. Dus vandaag, in het kader van gedeelde smart is halve smart; wat zijn onze relatiestruggles? Waarover maken we ruzie en wie wordt er het snelst boos?

ROMMEL

Waarschijnlijk gaat minimaal de helft van jullie nu heel hard zitten knikken, want dit is toch wel een struikelblokje van niveau hoor. De ROMMEL, lieve mensen, die mannen kunnen laten slingeren zonder zich daar bewust van te zijn is op zich bijna een compliment waard. Bijna. Want echt hoor. Doe je nog zo je best de boel enigszins toonbaar te houden, het speelgoed aan het eind van de dag op te bergen zodat er niet thuis gekomen hoeft te worden in een gigantische pleurisbende, en wordt er in huis op het opruimen van zijn eigen meuk na vrij weinig van de wederhelft verwacht; kun je alsnog na drie dagen vragen of dat vest wat over de stoel hangt inmiddels in de wasmand mag of misschien toch buiten te luchten. Heb je een bakje waar de sleutels en zonnebrillen en portemonnees in gaan, worden die zonder pardon midden op tafel gegooid en er ook niet vanaf gehaald tot ze weer nodig zijn. Brr. Dat is en blijft hier toch wel een dingetje. Vooral als we zo’n dag hebben gehad dat het gewoon allemaal niet lukte zoals we wilden en we eigenlijk al aan onze tax zitten is dit een bekende.

ZEUREN

Komt meteen de volgende; want als gevolg van het puntje hierboven verander ik af en toe in een draak. Écht een draak. En dat erken ik volledig. Zo een die gaat zitten zaniken net zo lang tot dat vest van die stoel is. Óf, als ik op m’n ergst ben, eerst gaat zeuren dat dat vest daar nog hangt, net zo lang tot Koen zeg maar in beweging komt om er wat aan te doen, en dan vervolgens zegt ‘nee laat maar hoor, ik doe het wel weer’, en hop, dat vest van die stoel grist en ‘m in de wasmachine stopt. Tenenkrommend en heel irritant, maar toch doe ik het. Komt de sfeer nooit zo ten goede, een actie van dit kaliber. 

ACHTER DE VODDEN

Ik ben er eentje van het proactieve soort, en dan waarschijnlijk daar ook nog wel een behoorlijke extreme variant van. Koen daarentegen is meer van het ‘dat doen we nog wel een keer’, of ‘ja dat doe ik straks’, en dat botst af en toe behoorlijk. Ik heb de dingen graag meteen gedaan, wil aanpakken en dóór, en die vlieger gaat voor Koen over het algemeen niet zo op. Het is nog wel eens een opgave daar de gulden middenweg in te vinden. Ik iets meer geduld, hij iets meer gas erop: we doen ons best.

TIJD SAMEN VINDEN

Ik denk een herkenbare voor heel veel mensen van onze leeftijd die kinderen hebben, of een druk sociaal leven, of een grote carrière, of allemaal: tijd voor elkaar vinden is niet altijd even gemakkelijk. En het sluipt er hier ook nog wel eens in dat we dan, áls we een avond samen vrij hebben, de hele avond bezig zijn met werkdingen of klusjes in huis, waardoor er nóg niet echt heel veel tijd bewust met z’n tweeën was. We merken allebei dat we, als dat te lang zo voortkabbelt, allebei een beetje geïrriteerd gaan doen om kleine dingen en bij het minste of geringste op elkaar gaan lopen vitten. Dan ís er niet eens echt iets aan de hand, maar gebeurt dat toch. Inmiddels gaan we een keer in de zoveel tijd een avond samen wat doen, en dan ook echt buitenshuis, en dat werkt voor ons wel echt. Geen laptop in de buurt om te kunnen werken en ook geen wasje te draaien of raam te wassen of weet ik veel; gewoon even geen afleidingen en alleen elkaar. Uiteten, dagje sauna – hebben we ook maarliefst één keer gedaan, maar de voornemens zijn er – ergens wat drinken, een stuk wandelen. Af en toe echt niet minder dan nodig voor ons.

COMPLIMENTJES

Ik ben een vrouw. En ik vind het leuk om te horen als hij vindt dat ik er leuk uitzie. Koen is een man – goh, surprise – van het type ‘je-weet-toch-dat-ik-je-mooi-vind?’ en onder die noemer is hij dus niet echt heel erg complimenteus. Hij denkt er gewoon niet aan en het is echt niet slecht of vervelend bedoeld, dat weet ik allemaal heel goed, maar toch baal ik er wel eens van als ik m’n best heb gedaan en hij er vervolgens niets van zegt. Pas als ik er zelf naar vraag komt er iets, en dat voelt – heel eerlijk – ruk. En als ik daar dan weer wat van zeg komt dat compliment natuurlijk al helemaaal niet meer en daalt het qua onderlinge temperatuur ook tot net onder het vriespunt. Dingetje wel. Hij geeft me overigens wel heel vaak complimenten over het eten, en over hoe ik als moeder ben, en dat is super super super lief, maar je wilt af en toe ook wel eens iets leuks niet huishoud- of kindgerelateerd horen toch?

Ik moet lachen als ik de punten hierboven teruglees, want vaak gaat het praktisch nergens over, en toch zijn dit de dingen waar wij eens in de zoveel tijd verveel over hebben. Als het gaat om boos worden is Koen altijd de eerste – hij zei overigens zelf dat ik dit mocht schrijven;) – omdat hij veel driftiger van aard is dan ik, maar als bij mij de laatste druppel die emmer in plonst wordt het ook allemaal aanzienlijk minder vriendelijk. Ergens ben ik nog een soort van blij dat we af en toe ruzie maken. Nee het is niet leuk, en nee het wordt er niet gezelliger op, maar het betekent wel dat we overal over praten, van ons hart geen moordkuil maken en dat het nooit voorkomt dat een van ons zegt ‘was daar maar eerder mee gekomen’. Hoge pieken, diepe dalen. Plus: als je ruzie maakt kun je het ook weer goedmaken en dat is mijn favoriete onderdeel van het hele gebeuren. Haha. Zoals ik in het eerste stukje ook al zei: iedereen heeft zo zijn dingen. De één zal snappen wat ik bedoel, de ander zal denken ‘vrouw laat die man zijn garderobe lekker over de eettafel draperen; maaaak je je druk om’ en dat is allemaal oké. Ruzie maken is niet per se wat je bedenkt bij leuk en gezellig en sfeerbevorderend, maar wel heel menselijk en in ons geval zelf echt wel nodig ook, zo af en toe. Zolang het allemaal niet wereldschokkend is en we er maar weer samen uitkomen. Ieder huisje heeft zijn kruisje!

Maken jullie wel eens ruzie met je wederhelft? En ook vaak over dezelfde terugkerende onderwerpen? Of is het bij jullie juist wel altijd pais en vree?

 

Recommended Posts
Showing 44 comments
 • Nikita

  Zó herkenbaar dit! Maar wat je zelf al zegt, eens in de zoveel tijd een ruzie/discussie is alleen maar gezond. Je kunt niet alles leuk vinden aan elkaar, en dat hoeft ook niet. Als overall de liefde maar overheerst toch 😉

 • Marja

  Rommel!!! Aaargh. Ik maak foto’s en app die met teksten als: kreeg je de koelkast niet open (als complete ontbijt nog op aanrecht staat) of ‘deze deksel hoort dus op de botervloot’.
  En dat ge’ja straks’ geneuzel. Nee. NU.

  Ennn wij hebben eens in de zoveel tijd gedoe over roken. De meneer rookt. Ik haat dat.

  • Tess

   Ah je zou mijn tweeling zus kunnen zijn, ik doe precies hetzelfde tja een ander vindt dat vast overdreven en zeikerig maar ik denk dan, hoe zeikerig is het als je iets gebruikt en er dan gemakshalve maar vanuit gaat dat een ander het voor jou opruimt?! Je bent toch geen twee.. net zoiets als de tafel wel afruimen maar niet in de vaatwasser zetten. Dan staat het dus de hele avond op het aanrecht, en dus ‘s ochtends nog, als ik het weiger op te ruimen. Er-ger-lijk!

   • bijzonderkleinwonder

    Hahaha PRECIES dit dus. Zo herkenbaar.

   • Marja

    Echt tering ergerlijk. Of dus wél de vaatwasser inruimen, maar het aanrecht vervolgens als een slagveld achterlaten. Wie dacht je dat dat ging doen dan? Kabouters?
    En kan nog een heeeeeel rijtje opnoemen. Sokken, jas, schoenen… soms wordt er zelfs niet doorgespoeld!??? Hahaha. Mannen?! En toch ben ik 3 maanden geleden na tien jaar verkering wel net ‘m getrouwd. Blijft toch je liefje hè hahaha.

    • bijzonderkleinwonder

     Hahaha Marja ik ga stuk om jouw reactie. Tering ergerlijk; zo mijn woorden ook. Ik vraag ook altijd of hij nog kabouters verwacht. Laten we het erop houden dat ze gewoon andere kwaliteiten hebben.

  • Joyce

   Hahaha ik dacht dat ik de enige was die zulke foto’s appt maar blij te lezen dat ik dus niet gek ben

 • Tamara

  Heel herkenbaar. Op Alle punten wat je geschreven hebt. Hier ook zo’n man die altijd alles wil uitstellen en ik altijd alles meteen gedaan wil hebben.

  Groetjes tamara

 • Dominique

  Zo leuk om dit te lezen. En heel veel herkenning, hier gaat het precies zo. En ik ben ook van “ hup aan de slag” en als hij dan wederom blijft zitten N zegt; “ komt wel” word ik ook behoorlijk geïrriteerd

  Liefs!

 • Mara

  Ik ben bij ons de gene die spullen laat slingeren. En mijn man vind dit dus ook mega vervelend. Ik doe het niet expres. Ik ben dan gewoon met teveel dingen tegelijk bezig. Haha. Hij is sowieso opgeruimder dan ik.

  • Jaline

   Mara dat is hier ook precies hetzelfde! Maar wel in balans, want mijn man is opruimerig en ik ben schoonmakerig, dus als we hier ons beide aan houden gaat het goed, helaas is dat niet altijd het geval haha!

 • Noor

  Net wat je zegt; af en toe ruzie maken en/of woorden hebben is een teken dat het juist goed gaat met de relatie! 2 verschillende mensen, verschillende normen en waarden en verschillende meningen. Wellicht heel veel van hetzelfde maar niet alles en dat is maar goed ook. Anders zou het een saaie bedoeling worden. In mijn vorige relatie maakten wij nooit ruzie. En we hadden nooit woorden. Kortom; we deden geen moeite meer voor elkaar. Juist dat is zorgwekkend. ‘Ruzie’ maken en tevens tot over je oren zijn; dat is denk ik de meest perfecte relatie die er bestaat.

 • Margot

  Zo herkenbaar, hier gebeurt op alla vlakken precies hetzelfde! En inderdaad, samen de deur uit en echt tijd voor elkaar maken/hebben helpt enorm om het leuk te houden en elkaar niet kwijt te raken in de dagelijkse dingen.

 • Claudia

  95% van deze punten zijn zó herkenbaar. Er wordt alleen niet zo veel gevochten maar in stilte geërgerd, wat ook weer frustrerend is haha.

 • Lieke van Veen

  Heel erg herkenbaar! Mijn vriend heeft altijd overal kleren en sokken liggen op zijn slaapkamer en dan ben ik vaak diegene die het opruimt en in de was gooit. En dat van die complimentjes herken ik ook wel een beetje. Mijn vriend gaat er meestal van uit dat ik weet dat hij van mij houd en dat ik er mooi uitzie, maar begrijpt niet altijd dat ik het ook fijn vind om te horen.

  • Denise van Doesburg

   Ik ben al zo ver dat meneer zijn kleding en sokken niet meer worden gewassen als het niet in de wasmand ligt 😛
   Ik zeg altijd een dag van tevoren dat ik ga wassen en wat er niet in ligt, heeft pech! Werkt super :p

 • Erica

  Zoo herkenbaar en in iedere goede relatie heb je regelmatig ruzie anders is er één onderdanig

 • Kim

  Herkenbaar!!!
  Grrrr…. mijn man, die laaide straks de volle, SCHONE vaatwasser vol SCHONE vaat vol met vieze vaat!!
  Gelukkig stopte ik hem na 4 borden en wat bestek erin te hebben gezet. Met tomatensaus er aan
  Hij had het niet gezien……. zucht.
  Ik had hem natuurlijk meteen leeg moeten ruimen toen hij vanmiddag klaar was. Ik had verder maar 1000 andere dingen te doen

  Liefs

 • Jeanicke

  Hahaha zooo herkenbaar hier net zo!!!

 • Karin

  O alle punten zijn herkenbaar! Wat ik daarnaast mega frustrerend vind is dat hij dan, als hij heeft ‘opgeruimd’ (keukenblad is leeg, maar kookplaat nog vies etc) heel trots is op zichzelf, héél graag overladen wordt met complimenten en dan soms zelfs durft te zeggen “jij doet er soms zo lang over, ik was zo klaar” ) “ja hállo, als ik het doe is het ook schoon en hygiënisch vriend”
  Maarja, dat dus, 1 was draaien in de 2 weken en dan zeggen tegen anderen “ik doe ook de was hoor”

  • Denise van Doesburg

   Haha dit vind ik echt super en zó herkenbaar!
   Als mijn man de auto wast, dan zit hij ook de hele dag naar complimentjes te vissen. Niet alleen bij mij, maar ook als we naar familie toe gaan moeten ze even allemaal de auto zien :p

 • Inge

  Whaha ik herken alle punten… Ik ben netjes en houd niet van zooi. Mijn man is iets minder geordend zeg maar… Sok hier, shirtje daar..
  En na het eten ruim ik liefst meteen alles op en mijn man is dan relaxe en zegt komt later wel. Ik kan niet wachten op ‘later’. Dus doe ik het zelf wel… Ergens ben ik ook wel jaloers op dat relaxe, want ik heb vaak sambal tussen mijn billen hahaha
  Owja nu om de week op woensdagavond een vaste oppas, anders gaan we NOOIT! En het doet ons zo mega goed

 • Mirjam

  ROMMEL, en vooral het maken ervan; is die van mij een kei in! Om nog maar te zwijgen over de enorme verzameling vieze sokken naast zijn bed. Écht daar is de zeeman jaloers op!

  Tweede punt hier zijn wel korte nachten door een baby van 7 maanden die vanaf 4 uur soms wat onrustig is. Dan kunnen we net even wat minder hebben of naja eigenlijk is dat nogal lief gezegd, eerlijker is om te zeggen dat we beide enorme dramaqueens kunnen zijn inclusief rollende ogen, veel gezucht en “ja maar jij”.
  ‘S avonds imiteren we elkaar dan vaak en lachen we er keihard om.

 • Kelly

  Écht 100% herkenbaar haha!!! Achteraf jezelf weer afvragen of het echt nodig was zooo boos te worden.. maar toch elke keer weer hetzelfde liedje..
  Maar misschien ben ik ook wel blij dat de ruzies hierover gaan in plaats van over big issues!

 • Andressa

  Check, check, en nog eens check!
  Kan al je punten ook afvinken! Welkom in de wereld van de mannen.

  Maar wat zouden wij zonder ze moeten

 • Joyce

  Ontzettend herkenbaar! Wat leuk ook weer geschreven….
  Hier botsen we ook zo nu en dan en precies ook om dat soort dingen zoals menigeen hier ok mok schrijft.
  De was is hier ook een dingetje…die doe ik altijd maar een kleine moeite om even was mee te nemen wat op de trap ligt waar men al 3 keer is langs gelopen. Offff alleen 1 schone boxer pakken en dan niet even de hele wasmand met schoon wasgoed maar beneden tillen.
  Hier komt ook regelmaat de zin “we hebben geen kabouters?!” voorbij.
  En dan heel druk kunnen zijn met z’n eigen zooi opruimen en dan te bedenken dat ik het voor mezelf en 2 meisjes doe.
  Nou zo kunnen we nog wel even doorgaan 😉
  Bedankt weer voor het leuke artikel en je eerlijkheid

 • Neline

  Wat heerlijk eerlijk haha.. overal is wel wat toch? Alleen ken ik weinig bloggers die het zo eerlijk opschrijven! Soms is die herkenning wel ff fijn.. en mannen.. die blijven mannen en zijn heel trots als ze 1x de stofzuiger hebben gepakt en dan denken ze meteen dat het 4 weken niet meer hoeft maar ach.. zonder kunnen we ook niet hè?

 • Daisy

  O zo geweldig. Hier ècht precies hetzelfde. Ik die absoluut niet kan wachten tot meneer het dan eindelijk heeft opgeruimd.. Is toch wel de meest grote ergernis van mij. Maar we zijn al bijna 9 jaar samen en het gaat altijd nog goed. Haha!

  Leuk om terug te lezen dat meerdere mensen dit ervaren!

  Liefs, daisy

 • Amber

  Precies dit! Toevallig vandaag nog met mijn partner over gehad.
  Wanneer ik nieuwe kleren draag, hoor ik er niks van. Als ik vraag, wat vind je van mijn nieuwe kleren? ‘Ja leuk’. En dan boem pats begin ik ‘halloo, waarom zeg je dat dan niet eerder….’ oeps.

  En opruimen, ooh hou op hoor. Schoenen bij de deur laten staan, vaat (en zelfs eten ) op het aanrecht laten staan, het liefst tot morgenvroeg.. Nee nee niet in mijn huis. Ik wil de dag schoon beginnen, hup hup.

  Dus amen voor jou plog! We kunnen ze af en toe echt schieten maar ow ow, wat maakt die man mij gelukkig haha

 • Claudia

  Hahaha, alles wat je hierboven schrijft is zo herkenbaar!

 • Jose

  Hahahaaaaa ik herken alles! Vandaag ook een mooie: hij had een nieuwe trui, ik heb m gewassen en gestreken netjes in zijn kast gelegd. Zegt ie: sohoo lekker stofje en kreukt helemaal niet

 • Car

  Haha ja echt wel herkenbaar ja. En bij een boel anderen ook zo te zien. Die van mij zegt altijd ja doei ik ga douchen en naar bed. 3x raden wie altijd de glazen moet opruimen en de poeder toren moet vullen en broodjes mag smeren voor de volgende dag. En de deuren afsluiten enzo. En als ik dat brood niet smeer (doe ‘t ook vaak niet) en ik wil ‘s morgens kaas pakken is ‘t hele blok inclusief kaasschaaf pleitte omdat meneer het allemaal maar mee neemt uit gemak. Of dat ik bolletjes heb gehaald om eens een broodje hamburger te eten en dan is ‘t zover en is die zak bollen verdwenen. Of had ie zin in broodje worst die ik voor ‘t avond eten gekocht had. Ik wordt er niet meer boos van maar kan ‘t ook niet laten om ‘t wel ff te noemen. Oja en nog zo iets. Hij drinkt altijd liters sap en ice tea uit pakken en dat moet dus in ‘t plastic afval. Hebben we ‘n zak voor. Links naast de koelkast. Rechts naast de koelkast zit een stukje Aanrecht. Mag jij raden waar dat lege pak altijd terecht komt.. Snap je niet he? Wasmand niet kunnen vinden. En als ik dan wat zeg zegt ie ja hij stond niet in de gang. Nee pannekoek dan staat ie naast de wasmachine en loop je daar ff heen. Moet ik anders toch ook doen. Wel 1 paar sokken uit de droger pakken en niet de rest ff in de wasmand pleuren en ‘t deurtje sluiten. Ik denk dat we te goed voor onze mannen zorgen en ze daardoor zo makkelijk zijn 😉 maar goed staat dan weer tegenover dat ‘t de aller aller liefste papa is en alleen daarom al vergeef ik ‘m toch maar. Al knalt ‘t hier ook flink regelmatig. Iedereen heeft dat toch wel denk ik

 • Ilse

  Dit zou ik geschreven kunnen hebben. Namen veranderen en klaar, haha. Vreselijk deze punten ja… en rommel whaaaa!

 • Pia

  Hahaha! Prachtig dit, lekker eerlijk mens.
  Ik heb eigenlijk nooit echte ruzie met m’n vriend, tot vervelends aan toe. Ben ik na een lange dag moe, geïrriteerd, is het een bende in huis en heb ik weer eens geen zin om te koken… nee hoor geen probleem, ik blijf altijd leuk. Soms word ik oprecht boos dat hij niet boos op mij wordt. Moet ik dan echt zelf die peper in zijn reet douwen? Maar na al die (in mijn ogen) ‘minpunten’, heb ik toch echt die verlovingsring om m’n vinger. Die vent van mij… een toekomst in rommel tegemoet hahaha!

 • Jeanine

  Hahahaha heeeeeel herkenbaar!!!!

  Heerlijk je schrijfstijl!

 • E.

  Precies hetzelfde!! Ik ben zover dat ik z’n sokken weggooi! Ze liggen overal…ik neem geen tijd meer om ze te zoeken en dan vervolgens netjes uit te wassen, als ik ze onder het bed vindt, gaan ze mooi de prullenbak in.. En dan vraagt die, waar zijn al mijn sokken ‘ geen idee’ in de wasmand mischien is vervolgens mijn antwoord..
  Gewoon hetzelfde terug behandelen die mannen..
  🙂

 • Esther

  Echt alle punten herkenbaar! Waar ik vooral over inzit zijn de complimenten. Een stuk waardering. Ik denk dat dat een beetje de basis is. Als hij alles waardeert wat ik doe of hoe ik eruit zie(voor hem) dan kun je veel meer hebben van elkaar.
  Onze eerste 2 dagen van de vakantie waren ook echt ruk omdat we alleen maar gepraat hebben over die kleine dingetjes.. oeps!

 • Astrid

  Klinkt herkenbaar hoor ! En dan werken vrouwenhormonen toch weer net even anders dan mannenhormonen. En 2 cyclussen in één huishouden zijn ook niet altijd sfeerbevorderlijk.
  Maar lang leve het goedmaken ! Zolang er ruzie en goedmaken is, is er liefde ❤️

 • Angela

  Ja hoor…. Vooral als ik dan na een lange werk dag thuis kom en er nog veel moet gebeuren. Dat hij dan zegt, kom even zitten, eet wat en hoe was je dag?… Puntje wat ik lastig blijf vinden hoor
  Het liefst eet ik snel wat en ga aan de slag. Maar ook die kleine dingen…

 • Lisette

  Heel herkenbaar inderdaad…
  En het leukste van je artikel vind ik nog iedereen die hier op los gaat! Haha, je maakt wat los wat anderen niet snel durven te schrijven. Made my day, top!

 • Carmen

  Die rommel. Ergernis #1. En ook dat achter de vodden aan zitten. Ik ben soms wel jaloers op zijn relaxte manier van doen, en uiteindelijk komt alles ook wel goed, ook al is het niet METEEN. Dat wéét ik. Toch heb ik het liever wel meteen… 😉

 • Michelle

  Idd heel erg herkenbaar. Wij hebben dan nog geen kindjes, maar dit zijn idd ook de struggels doe bij ons voor komen..
  en ze zeggen toch “ruzie maken is gezond?”
  Ik lees je bloggen altijd met veel plezier

  Xx

 • Marjolein

  Kopie van mijn partner hier ✌ Zo fijn dat we niet de enige zijn 😉

 • Jacqueline

  Haha heerlijk dit! En heel herkenbaar die strijd om “niks”. Dat gaat hier ook op! Ik ben het ook helemaal met je eens dat het feit dat je ruzie maakt, ook weer wel goed is, omdat je blijft praten. Dat doen wij ook en is echt heel belangrijk naar mijn idee.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!