ONZE VAKANTIE!

 In Reizen

Goedemorgen allemaal! Het is vandaag donderdag, en dat wil zeggen dat wij, as we speak, op vakantie zijn! Ik heb me hier ZO bizar op verheugd, en jullie hebben me er ook heel veel vragen over gesteld – want wat ga je in hemelsnaam doen als je 32 weken zwanger bent? – dus ik dacht; ik praat jullie gezellig even bij!

2017 begon voor ons natuurlijk op z’n zachtst gezegd ruk, met het overlijden van oma. Ik heb daar nog steeds iedere dag heel veel last van, in de zin van dat ik haar gewoon verschrikkelijk mis. Janken zelfs als ik ‘t hardop uitspreek of schrijf in dit geval, dus tel uit je winst. Het is zo vreemd als iemand die zo wezenlijk onderdeel was van je normale ‘iedere dag’ er ineens niet meer is. Ze is er niet als ik ga werken, ze belt me niet meer op vrijdag om te vragen of ze nog vlees moet bestellen bij de slager, ze geeft geen goede raad en ze ziet Morris niet groter worden terwijl die twee zo gek op elkaar waren. Ik had nóóit gedacht dat ik er na bijna een half jaar nog steeds zo veel mee bezig zou zijn, maar het gemis is af en toe gewoon echt niet te harden. Rationeel weet ik, en eigenlijk wij allemaal, dat het goed is zo, dat het de goede volgorde is, dat oma oud was en dat niemand het eeuwige leven heeft, dat we blij moeten zijn dat we haar zo lang bij ons mochten hebben, dat we zo veel samen hebben gedeeld en dat we zo bewust afscheid van elkaar hebben kunnen nemen, en voelt het af en toe zelfs een beetje ondankbaar om er nog over te ‘zeuren’, maar een gevoel is een gevoel en ondanks honderdduizend rationele overwegingen kun je dat niet altijd uitschakelen. En dat doe ik dus ook niet. Nou goed, oma overleed dus eind januari, precies acht dagen nadat we verhuisd waren. De verhuizing en het inrichten en ‘afmaken’ van ons huis, het overlijden van oma en dan ondertussen de zwangerschap; best een beetje veel tegelijkertijd..

Klinkt allemaal hartstikke negatief dit, maar dat is het eigenlijk niet hoor. We gaan er geen dagboekartikeltje van maken vandaag, want zo treurig is het allemaal niet met me gesteld. Ik heb heus niet de hele eerste helft van 2017 liggen brullen in een hoekje, juist niet, want het was ook een heel fijn halfjaar, maar linksom of rechtsom heeft het gewoon allemaal echt wel impact, dat snap je vast. De vakantie komt dus echt echt heel erg als geroepen, voor ons allemaal. We mogen weer met papa en mama mee naar Mallorca, net als de afgelopen twee jaar, en van dat aanbod maken we dankbaar gebruik! Jullie hebben de plogs vorig jaar kunnen zien – ik legde toen de hele vakantie vast – dus je kunt je voorstellen dat we echt heel blij zijn dat we weer terug gaan. Toen de zomervakantie ter sprake kwam waren we in eerste instantie van plan te gaan kamperen. Met z’n drieën naar La Quercia, dat zou ‘m worden. Dat was in principe ook een heel prima plan, maar kamperen met een dreumes, met 32 weken zwangerschap, slapen op een luchtbed – alle stacaravans zijn altijd een jaar van te voren al volgeboekt – en niet per se het meeste comfort, terwijl je al vanaf 18 weken met te veel harde buiken loopt en je je gemak moet houden, leek ons bij nader inzien toch behoorlijk overmoedig. Daarbij is het vooral ook gewoon heel gezellig om met z’n allen weg te zijn, en is de plek waar we naartoe gaan toch echt wel een van mijn lievelings. Het appartement en het uitzicht zijn echt té mooi, en de sushi bij de buren de lekkerste. DUS. De komende twee weken ga ik chillen als een malle en genieten van het mooie weer, van ons gezin van drie nu we nog met drie zijn, van onze familie en van mijn zwangerschap!

Op het moment verschijnen er wekelijks vier artikelen, of drie artikelen en één video, op de site, en dat zal ook tijdens mijn vakantie zo zijn. Ik weet nog niet precies hoe veel ik ook echt daadwerkelijk ga ploggen en vloggen, maar de weekendplog zal in ieder geval sowieso verschijnen zoals altijd. Ik ben natuurlijk niet in mijn up op vakantie en heb ook rekening te houden met iedereen om me heen, dus ik moet nog eventjes kijken hoe dat uit gaat pakken, maar het komt vast goed!

Op ons huis wordt gepast, voor de katjes heel goed gezorgd en wij gaan twee weken standje niets moet alles mag. Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 10 comments
 • Frank

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog steeds het gemis van mijn opa en oma voel en wanneer ik er over praat ik het moeilijk heb (ik was toen 13 jaar) …dat is menselijk en geeft aan hoe bijzonder ze was/is. Nu lekker genieten van je vakantie en je gezinnetje!!

 • Marieke

  Heel begrijpelijk dat je, je lieve oma nog steeds iedere dag mist! Vooral omdat jullie elkaar zoveel zagen en zo’n goede band met elkaar hadden. Hoe oud iemand dan ook mag worden, die kun je dan eigenlijk nooit missen!
  Ik heb zelf twee jaar geleden mijn opa verloren, maar heb daar zelf niet zo lang last van gehad, omdat ik hem niet zo vaak zag en niet een bijzondere band met hem had..

  Meid, ga heerlijk genieten van jullie vakantie! Gaat helemaal lukken volgens mij!

  Liefs

 • Janneke van Leeuwen

  Mooie woorden, Michelle! Ik heb maar 1 oma goed gekend en zij iso verleden toen ik 11 was. Ik kan me je gevoel heel goed voorstellen! Hele fijne vakantie, zeker ook met je lieve ouders!

 • Margot

  Logisch toch dat je toe bent aan vakantie! Heel veel plezier en geniet ervan!

 • Sylvia

  Een hele fijne vakantie gewenst!heerlijk genieten met en van je mooie gezinnetje!

 • Rosanne

  Ik kan mij jouw verdriet onwijs goed voorstellen. Ik weet nog hoe heftig ik de eerste tijd na mijn opa’s overlijden vond. En hoewel de echt rouwe randjes eraf gaan heb ik er nu, 7,5 jaar later alweer, nogsteeds verdriet van. Dat blijft, en geef je gevoel daarin ook vooral de ruimte.

  Verder wil ik jullie een hele fijne vakantie wensen! Geniet van de rust en van elkaar! Ik kijk uit naar je mooie foto’s 🙂

 • Michelle

  Ik zie het zeker niet als zeuren, maar vind het juist heel goed dat je het erover hebt. Soms moet je je gevoel even op papier zetten, of even flink huilen. Die vakantie hebben jullie in ieder geval dubbel en dwars verdiend. Geniet ervan! Liefs x

 • Isa

  Lekker genieten van jullie vakantie! Heerlijk, nog even met z’n drietjes (en familie natuurlijk). Have fun! x

 • Lieke

  Echt kut als je oma overleden is. Mijn oma is nu net iets meer dan drie weken geleden overleden. Ik mis haar ook echt. Vooral als je kleine kinderen dan met hun opa en oma over straat ziet lopen dan denk je geniet van je opa en oma zolang het nog kan. Nog een hele fijne vakantie.

 • Vanessa

  Hé Michelle, mijn oma is vorig jaar 3 weken na mijn bevalling overleden. Ze woonde in het buitenland, wat heftig. Ik kan me dus heel goed voorstellen hoe je je voelt. Wat vakantie betreft, heel maar heel veel plezier! Ik kan me nog de foto’s van vorig jaar herinneren. Ik vond het prachtig.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!