PLOG104: BABYDINGEN

 In Persoonlijk

Goedemorgen deze morgen! Tijd voor een nieuwe week; leuk dat je er weer bent. Het weekend is weer zó snel voorbij gegaan. We hebben fijne dagen gehad samen. We gingen zaterdag op pad voor de kindjes, en dat klinkt zo bizar nog. Haha. We hadden wat spullen nodig voor Morris, omdat hij morgen voor het eerst niet mee naar mijn werk gaat – nu oma er niet meer is om op hem te passen:( – maar naar de oppas, en we oriënteerden ons voor een nieuwe autostoel en kinderwagen. ‘s Avonds kwamen Lot en Flip spontaan langs om pizza te eten en Wie is de Mol te kijken. Leuke dingen! Zondag was écht een luie zondag. Gewoon samen thuis! Kijk je mee?

Morning! Het is zaterdag. Morris heeft tot 8:30 geslapen in zijn eigen bed, en daarna chillen we nog even met z’n drietjes. Hij heeft de smaak van het uitslapen de afgelopen week ineens héél erg te pakken. Lekker!

Samen op de badkamer. Dit zijn zulke fijne zaterdagochtenden.

Zo, we kunnen er weer tegen! Basic basic basic. Ik hou er zo van.

We willen héél graag onze tuin aan laten leggen, omdat we die zandbak achter het huis meer dan beu zijn, dus nu zijn we op zoek naar een hovenier die ‘m kan maken zoals wij willen, en dan het liefst ook nog een beeetje binnen het budget. Dus. Vanochtend komt er weer iemand langs om de opties te bekijken.

Junior chillt ‘m. Die vloerverwarming hè. Groot favoriet.

Baby aan de wandel.

Vaatwassers enzo. Dat hoort er ook bij.

We hebben lekkere trek dus we maken onze lievelings en die eten we samen op. Van één plankie. En wij maar zeggen dat we niet romantisch zijn;).

We zijn onderweg! Op naar Veldhoven.

We zijn bij Babypark.

We kopen een campingbedje en nog allerlei spulletjes voor bij de oppas, en we laten ons informeren over de autostoel en kinderwagen, én kijken naar een nieuw babykamertje. We willen voor Morris sowieso een Cybex Pallas M-fix autostoel, maar de kinderwagen is toch nog meer een dingetje dan we dachten. Ik was er bijna van overtuigd dat we de Donkey wilden, maar nu we de Donkey en de Geo samen zien en we advies inwinnen zijn we daar ineens niet meer zo zeker van. Voor nu neigen we dus naar een Geo, met extra frame zodat ik ook met de baby alleen kan wandelen. We denken dat die in de praktijk (lees: op het terras enzo!) het beste bij ons past. We weten overigens wél zeker dat we dit allemaal niet bij Babypark gaan kopen. We hebben daar ondertussen een half godsvermogen uitgegeven, maar de service blijft redelijk bedroevend. Gaan we dus effe niet meer doen.

Even de Ikea in. Ikea op zaterdag; zo gewaagd.

Dit ziet er zó smerig uit, maar ohh een bezoek aan Ikea is niet compleet zonder Zweedse ballen. Haha.

Dit wist ik dus niet, maar Ikea heeft echt súpermooie voorleesboekjes voor rond de 6 euro! We nemen er eentje voor Morris mee. Ook best een leuke cadeautip vind ik, voor kraambezoek. De ‘standaard’ boekjes zijn ook heel leuk, maar ik kreeg Raad eens hoeveel ik van je hou bijvoorbeeld dubbel, terwijl zoiets als dit ook echt top is. EN mooi voor op de babykamer!

Even met de auto door de wasstraat!

En nog gauw de bouwmarkt in. Bij Karwei spotten we deze loungebank voor buiten en echt: LOVE IT. Deze gaat er sowieso komen als de tuin af is. Door die open onderkant issie een stuk minder massief, en dat komt goed uit gezien ons tuintje maar heel mini is. Oogt ruimtelijker!

We zoeken vanalles uit vanaf de bank, met groen veld op de achtergrond en een waterijsje als versnapering. #preggocravings

Kleine wasjes, grote wasjes!

Eten met papa!

Ennn lekker in bad!

Tante Lot en ome Flip zijn er inmiddels ook, dus dan is badderen nóg veel gezelliger. Met z’n vijven op ons badkamertje. Moet kunnen.

Na het badderen gaat Morris lekker naar bed, en duiken wij op de bank voor Wie is de Mol. We bestellen pizza – want 1+1 bij Domino’s – en gaan languit op de bank. HEER-LIJK!

Mijn zondag begint hier.

Aangekleed!

Favorietjes.

Bepakt en bezakt! We gaan Morris zijn spulletjes alvast brengen voor morgen. Morris gaat op maandag voortaan ééns in de twee weken naar gepensioneerde vrienden van ons die ik al mijn hele leven ken, vlakbij mijn werk, en de andere maandag komt mijn schoonmoeder bij ons om op hem te passen. Voor ons een ideale oplossing.

We zijn bij Joke en Harald! Meteen even de stoel testen en een banaan eten.

Koen moet om 11:00 trainen, dus Morris en ik wippen heel even bij papa en mama binnen. Morris gaat meteen achter z’n loopkarretje aan. Deze is superfijn omdat ie zwaar is en dus niet gemakkelijk om te trekken is.

Ochtenddutjestijd.

Koen en ik willen samen lunchen, maar hij is er nog niet en ik heb al trek dus neem ik dit. De logica ontbreekt volledig, maar het is wel allemaal lekker!

Morris is wakker en wil knuffelen, maar er moet ook gepoetst en gedweild worden. Lang leve de Bondolino. Gaat Morrisje ook niet in het natte liggen kruipen! Love de draagzak.

Puzzelen!

Ik kijk uiteraard naar deze tranentrekker. Janken.

Gelukkig is dit wel om vrolijk van te worden!

De witte tornado is aanwezig hoor!

Lopen, lopen, lopen. Het allerleukste.

Wij lunchen met onze lievelings. Pitabroodjes met chilisaus, tonijn en kaas. Tussen ‘t tostiapparaat tot de kaas helemaal gesmolten is, et voila. ZO. LEKKER.

Klaar met het middagslaapje: heeeel veel knuffelen met papa voor de week weer begint!

Wij eten met het bord op schoot. Ik begin met koken, maar mijn bloeddruk is weer denderend laag, dus maakt Koen het af en eten we samen op de bank. Ach, daar is het weekend voor!

Na het eten brengen we Morrisje naar bed. Hij wil geen speentje meer met slapen en valt altijd in slaap zonder, maar ik leg ‘m nog altijd bij hem in zijn bedje.. Soms is hij ‘s nachts even wakker en dan pakt hij hem zelf. Helemaal prima. Als Morris slaapt zet ik deze plog in elkaar, kijken we Moordvrouw, en dan gaan we op tijd naar bed. Morgen gaat Morris dus voor het eerst niet mee naar mijn werk, en dat vind deze degelijke moeke best wel weer een dingetje. Oma pastte altijd op Morrisje, maar nu ze er niet meer is, is het gewoon niet zo handig om hem mee te nemen naar mijn werk. En dus moest er een andere oplossing komen. We hebben gekeken naar een gastouder, of naar een kinderdagverblijf, maar we hebben het uiteindelijk op kunnen lossen met familie en mensen heel dichtbij ons en dat vinden we echt heel fijn. Ik weet zeker dat het helemaal goed zal gaan, maar ik moet er even aan wennen dat hij dan gewoon de hele dag niet bij mij zal zijn. Ach, komt goed.

Hadden jullie een lekker weekend? Hoe zien jullie favoriete weekends er eigenlijk uit? Jullie zien die van mij natuurlijk iedere week voorbij komen, maar ik vraag me wel eens af hoe jullie die dagen indelen. Ik wens jullie in ieder geval weer een goede week toe!

Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 9 comments
 • Als tip voor je babyspullen zou ik zeggen baby compagnie in ooijen. Misschien kunnen ze je daar beter helpen. Super mooie merken ook.
  Ik vind de weekenden dat we met z’n drietjes er lekker op uit kunnen heerlijk. Lekker keuvelen en savonds lekker eten met z’n tweeën op de bank.

 • Margot

  Wat een lekker weekend zo! En fijn dat jullie het met familie en vrienden op hebben kunnen lossen.

 • Anne

  Mooi weekend hoor! En grappig dat je misschien toch nog switched van wagen. Snap alleen niet helemaal wat je bedoeld met extra frame? De geo is er toch ook als 1lingwagen?
  Ons weekend, Tsja wat zal ik zeggen, voetbal?! Haha. Tei is trainer/ coach van B2 dit seizoen dus dat is de zaterdagmiddag invulling en op zondagochtend zelf voetballen… verder rest van de tijd zoveel mogelijk met z’n 3’tjes inderdaad! Lekker in bad, samen eten, spelen, knuffelen. Noem maar op! Heerlijk!
  Liefs Anne

 • Iris

  Leuke plog weer! Mijn weekend was vooral bijkomen van onze reis. Ben sinds vrijdag weer terug in NL na 4 maanden te hebben gereisd met mijn vriend in zuid oost azië. Heb je blog in de tussentijd ook evengoed gelezen:)

 • Isa

  Leuke plog! Wij zijn zelf fan van ‘Van Asten’ als het om babyspullen gaat. Prima service en erg klantvriendelijk. 🙂 Alles is vast goed gegaan vandaag, met de nieuwe oppas!

 • levende autist

  Dat zag eruit als een leuk weekend. Wat wordt Morris groot

 • levende autist

  Dat zag eruit als een leuk weekend. Wat wordt Morris groot

 • Marijke

  Waar gaat Morris de rest van de week naartoe? Of werk je dan van thuis uit? Wel terug een super leuke plog Mies! X

 • Mirte

  Fijn weekend weer! De boekjes van Ikea zijn inderdaad erg leuk en bij sommige hebben ze ook bijpassende knuffels! Bij het boek over de kikkerprins is er bijvoorbeeld een knuffel die je van kikker kan omvouwen tot prins, heel leuk.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!