PLOG109: EEN DAG SAMEN WEG

 In Persoonlijk

Hoi allemaal! Een dag later dan normaal is het vandaag tijd voor de weekendplog! Ik nam deze week een extra dagje om de plog in elkaar te zetten. Normaal ben ik daar altijd een groot deel – zeg maar gerust de hele – zondagavond mee bezig, maar deze week wilde ik graag nog even van mijn mannen en van het mooie weer genieten en besloot ik de plog een dagje later mijn blog op te slingeren. Ik hoop dat jullie dat snappen:)! We hebben een lekker weekend achter de rug. Koen en ik gingen voor het eerst sinds Morris’ geboorte een dagje met zijn tweeën weg, en op zondag ging ik naar Koen en Robin hun voetbal kijken, keken we daarna met z’n allen bij ons de Klassieker, die voor deze Feyenoorder om te janken was, en genoten we van het geweldige weer! Kijk je mee?

WEEKEND! Het is zaterdagochtend. We zijn op tijd uit de veren; we gaan vandaag voor het eerst sinds Morris er is een dag met z’n tweeën weg en oh oh oh dat heeft wat voeten in de aarde hoor. Omdat we er zo lang mee gewacht hebben is het echt een ding geworden en vinden we het lastig om Morris weg te brengen. Ik heb steeds gezegd dat ik dat alleen doe als we écht écht moeten en geen andere keuze hebben, maar dat is nu natuurlijk helemaal niet het geval.. Morris gaat lekker naar opa en oma. Daar komen we zo vaak dat hij meteen thuis is en lekker met zijn eigen speelgoed gaat spelen. Zo is het gelukkig niet zo lastig weggaan. Hij zwaait ons vrolijk uit. Heerlijk kind.

Wij zijn onderweg naar Amsterdam! Even een broodje eten; ontbijt!

We gaan om te beginnen even bij Imps & Elfs binnen. We willen voor Morris het Sebra Kili bedje aanschaffen, en die hebben ze hier!

Daarna gaan we door naar het Huysraat om te kijken naar de Hay AAC’s, en wat salontafels van Muuto die we mooi vinden.

Afgelopen nazomer zagen we bij Big & Belg een heel mooi zonnebrilletje voor Morris. Dat kochten we toen niet onder het mom van; heeft ie toch niet nodig, maar daar heb ik nog ZO vaak spijt van gehad, en het brilletje uiteraard nergens anders gevonden. We weten dus niet hoe snel we dat brilletje mee moeten nemen als we zien dat ze het nog hebben. Onpopulaire mening, maar Big & Belg is helemaal niet zo mijn winkel. Ik vind het speelgoed en de boekjes die ze hebben, maar de kleertjes zijn gewoon niet zo mijn smaak. Ik weet dat velen zwéren bij Mini Rodini en consorten, alleen aan mij en mijn degelijke, klassieke smaak is het niet besteed. Haha. Gelukkig verschillen smaken!

We gaan even koffie drinken bij het Vlaamsch Broodhuys. Vind die menukaart daar zo leuk!

Dit is echt wel een heel mooi filiaal ook!

Koffie, thee en iets lekkers..

Na de korte onderbreking wandelen we naar Noppies. Ik werk sinds kort met hen samen en moet even wat dingetjes passen. ZO leuk!

We gaan lunchen bij Van Harte in de 9 straatjes. Één van mijn favorieten wel.

LUSH. Dat kan eindelijk nu we een bad hebben.

We doen een rondje Zara voor Koen en voor de jongens.. We kopen wat dingetjes voor Morris, en twee jasjes voor Koen.

En ik kijk even bij Urban Outfitters. Word altijd zo hebberig van al die leuke hebbedingetjes die je zó niet nodig hebt maar toch ook zooo wel. Haha.

De Bijenkorf in Amsterdam is echt wel de Bijenkorf der Bijenkorfs. Of Bijenkorven. Afijn, u snapt hem. Hier zijn we een hele poos en slagen we heel goed!

Voor we naar huis gaan, gaan we nog even wat drinken vlakbij waar we de auto altijd parkeren, op de Overtoom. Daar ligt deze buurtpoes binnen te tukken. Vind ik altijd zo gezellig! Dat heeft toch iets?!

Het is inmiddels 19:00uur dus we hebben trek! We nemen een bloemkool-kerriesoepje (LEKKER!), met brood, huisgemaakte frietjes en bitterballen. Van alles wat dus, om samen te pikken.

De buurvrouw appt of we nog fruit willen hebben: hoe lief is dat?! Iets met ‘beter ‘n goede buur..’

We rijden naar huis en worden getrakteerd op een prachtige zonsondergang. Het lijkt net of de lucht in de fik staat. Zo mooi!

We zijn thuis! Mama heeft Morris lekker naar zijn eigen bedje gebracht, dus we kletsen even bij en ploffen dan op de bank. Hepi en Hepi zijn moe! Haha. Niks meer gewend hoor.

Voor het slapengaan ruimen we even de aankoopjes op. We kochten ook wat nieuwe spulletjes voor Morris en zijn broertje. Kan een moeder toch intens blij van worden?!

Het is zondag en we beginnen de dag met onze grote liefde in ons bed. Gezellig wakker worden met zijn drieën. We hebben hem gemist gisteren!

Deze kleine klauteraar is weer onderweg hoor.

Wij ontbijten. Met een worstenbroodje ook.

Ik doe inspiratie op voor Morris zijn kamertje. Dat Sebra bedje moet er komen hoor jongens. Vind ‘m zo mooi!

Morris gaat naar bed voor zijn ochtendslaapje.

En ik maak me ondertussen klaar om op pad te gaan! Zomers outfitje vandaag.

Als Morris wakker is gaan we op pad: voetbal kijken samen! Kijk hem eens binkie zijn met z’n zonnebril. Hij houdt hem nog op ook, wonder boven wonder, en ik merk aan hem dat hij het eigenlijk wel fijn vindt. Morris kan heel slecht tegen de zon in zijn gezicht, of in ieder geval in zijn ogen, dus dit is een goede oplossing. Ik vind het zo wijs staan.

Boterhammetjes eten met oma! Heel toevallig kom ik ook nog een meisje tegen dat mijn blog leest en daar klets ik even mee. Blijft bizar, maar vooral wel zó leuk. En ze heeft ook zooo’n knap dochtertje, niet normaal! Zo schattig, zo’n minimeisje. 9 maanden oud, en Morris vindt haar ook leuk;)! Haha.

Voetbal kijken in de zon. Love it. Die man van mij scoort ook nog eens twee keer. En dat als centrale verdediger, het moet niet gekker worden.

We zijn thuis. Lot, Flip, Robin en Mees zijn er ook, en we kijken Ajax – Feyenoord. Wat een tranentrekker.

Met zijn allen op de bank. Morris vindt het maar wat gezellig; al die aandacht!

WE HEBBEN EEN TUIN! Oh wat een luxe om met mooi weer die schuifpui open te gooien en gewoon naar buiten te kunnen lopen. Heerlijk.

De tweede helft begint en we hebben van alles te happen. Lekker simpel chipjes en toastjes en smeerseltjes, en worstjes en kaasjes. Het is tenslotte voetbalzondag.

Zitten we weer! Nu alleen nog mooie meubeltjes voor in de tuin. We willen graag een mooie houten tafel, en dan van die gezellige gekleurde metalen bistro-achtige stoeltjes. De zoektocht is gaande.

Potje kaarten. Ik doe niet mee. Ik kan niet kaarten namelijk. Erg hè? Ik ben altijd toeschouwer.

De 17-weken buikfoto! Week 18 is alweer even onderweg hoor.

Als dit schatje wakker wordt van z’n middagslaapje knuffelt hij met z’n lieve tantes. Na zevenen is iedereen weer naar huis en doen wij Morrisje in bad en naar bed.

En dan duiken wij op de bank op samen Miljoenenjacht te kijken en dus te zien hoe die meneer gewoon bijna 1 miljoen wint! Wat een bizar bedrag, en die thuiswinnaars ook; echt, ik smolt.

Ondertussen is het gewoon alweer dinsdag! Gisteren, maandagavond, ben ik naar een sportklasje voor zwangere vrouwen geweest – ja echt, ik! – en ik vond het nog hartstikke leuk ook! Daarover ga ik jullie nog uitgebreid bijkletsen. Voor nu gaan we er weer een goede week van maken, maar dat moet lukken met zo’n heerlijk weekend achter de rug én in het vooruitzicht én leuke dingetjes op de planning de komende dagen. Zo ga ik deze week voor het eerst wat foto’s maken met onze lievelingsfotograaf waarmee ik ook ga samenwerken, en heb ik een gezellige lunch in de agenda met m’n lieve mede zwangere vriendinnetje Maris en haar zoontje. Fijne dingen!

Ik hoop dat jullie ook een mooie week hebben! Bedankt voor het lezen!

 

Recommended Posts
Showing 15 comments
 • Martha

  Leuke plog weer! En zo herkenbaar, dat van Mini Rodini… En dan dat prijskaartje wat eraan hangt!

 • Tara Py van Zanten

  Wat super lief dat je ons in je plog noemt!
  Ik vond het heel gezellig om eventjes met je te kletsen. En die twee van ons vonden elkaar wel heel leuk ja haha.
  Fijne week verder.
  Liefs

 • Margot

  Het klinkt als een heerlijk weekend! Dat zonnebrilletje staat wel heel stoer en cute tegelijk!

 • Mara

  Ziet eruit als een gezellig weekend! Dat weer van zondag he.. wij hebben ook heerlijk in de tuin gezeten met vrienden en familie.

 • Isa

  Wat een heerlijke plog! Tof joh, samenwerken met Noppies. Ik vind dat een mooi merk. Hier ook geen Mini Rodini in de kast; echt niet ons ding. Morris zijn zonnebril is wel echt heel erg stoer. Hier ook een meneertje wat slecht tegen de zon kan, maar ook niet heel veel heeft met het dragen van een zonnebril; die moet af!

 • Anouk

  Dat ziet er heel gezellig uit allemaal. Over dat sportklasje voor zwangere vrouwen: ik heb altijd gezworen dat ik dat dus never never never nooit zou gaan doen. Helaas nam ik vrij snel de omvang van een kamerolifant aan, dus zette ik al mijn principes opzij en ging toch. Eerlijk, het was zo’n goede keuze. Naast dat het fijn is om in beweging te zijn en al je vragen te kunnen stellen aan de ‘trainer’, vond ik het vooral superleuk om in contact te komen met andere mama’s-to-be en het met elkaar te hebben over de zwangerschap en de kindjes. Ik zie ons nog staan met z’n zessen, allemaal rond de 38 weken zwanger, hoogzomer, zuchtend, steunend en klagend, maar het was wél gezellig. En nog hebben we heel veel contact met elkaar. Wat mij betreft dus een aanrader. Ik hoop dat jij het ook zo positief ervaart!

 • Wat een heerlijk weekend. Je buikje en de weken gaat echt zo hard! Ik ben benieuwd naar je samenwerkingen hoor! Super leuk

 • Sabine

  Leuk weer al die foto’s. Sebra bedje is geweldig, evenals de zonnebril van Morris! Een idee om het altijd op dinsdag online te zetten? Kan je optimaal van het weekend genieten! X

 • Sabine

  Heerlijk weekend! Mag ik een verzoek indienen voor een blog over hoe jullie het financieel doen? Gewoon nieuwsgierig hoor ik geniet van je blogs! Maar én nieuwe auto, huis, meubels, shopsessies, hoe rooien jullie dat samen als jonge twintigers?

  • bijzonderkleinwonder

   Hi Sabine! Ik snap je verzoekje, maar ik moet je in die zin helaas teleurstellen.. Dat is een deel van ons leven wat ik heel bewust niet deel. Vind het te persoonlijk om online te zetten. Hoop dat je dat ergens ook begrijpt:). Kort samengevat denk ik dat het een kwestie is van allebei een goede baan hebben en een heel fijne werkgever, hard werken, sparen en bepaalde keuzes maken. Ik heb het vroeger thuis erg goed gehad, en ik ben bijvoorbeeld nooit met vriendinnen op vakantie geweest, ging niet heel vaak op stap en heb mijn kleding altijd van mijn ouders gekregen; ik werd heel erg gestimuleerd om goed te sparen, en nog. We hebben een nieuwe auto gekocht, nadat we de vorige goed verkocht hebben, nieuwe meubels gekocht omdat we daarvoor gespaard hebben en al een poos wisten dat we zouden verhuizen (én we zijn verwend door ouders!), en winkelen doen we niet zonder erbij na te denken; merkspulletjes koop ik nóóit voor de volle mep, en verder winkelen we veel bij bijvoorbeeld Zara. Ook boodschappen doen we heel bewust. Ik let goed op de aanbiedingen en haal groenten en dingen die we niet van een A-merk willen altijd bij de Lidl, én we maken weekmenu’s. Van wat ik daarmee in een week bespaar kunnen we op zaterdag gaan lunchen, bij wijze van spreken! Ieder zijn ding zeg ik altijd maar.. De één maakt verre reizen of struint de hele zomer alle festivals af, de ander studeert tot z’n 30e en staat ieder weekend bij een concert of in de kroeg, weer een ander doet het zoals wij. Het is maar net waar je gelukkig van wordt en waar je voor kiest. En dan moet je ook nog een beetje geluk hebben! Ik hoop dat je zo alsnog een béétje een antwoord hebt op je vraag, en anders mag je me ook altijd even een e-mailtje sturen:)!

   • Sabine

    Nou dat was al een heel uitgebreid antwoord! Superlief dankjewel en ik snap heel goed dat je dat en eventueel andere dingen graag privé houdt!

 • Emily

  oehoeh, wat is het merk van die zonnebril, super cute!

  • bijzonderkleinwonder

   Het zijn Mustachifier Baby Opticals! Ik ben echt fan; zijn er ook in allerlei kleurtjes.

 • Lisette

  Wat een leuk weekend heb je gehad. Heerlijk toch weer even met zijn tweeën op pas te zijn?! Je buikje ziet er prachtig uit! En een sportklasje, heb ik ook gedaan, klinkt wat mutserig maar is zo leuk. Ik ging er altijd met veel plezier tijdens mijn twee zwangerschappen heen. Twee weken geleden kwamen we weer eens nadat we allemaal bevallen waren bij elkaar met alle kindjes!

 • Jeanne

  Wat een heerlijk weekend hebben jullie gehad!
  Ik geniet altijd zo van de plogs, en die foto’s van jullie knappe zoon!
  Wat mij betreft mogen de plogs altijd op dinsdag, zodat je ook van je vrije zondagavond kunt genieten met je mannen 🙂

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!