PLOG114: TUINBANK & SUSHI

 In Persoonlijk

Hoi allemaal! Het is dinsdag en tijd voor de weekendplog! Een dagje later dan jullie van me gewend zijn, maar er kwam zondag al een extra plog online, en gisteren was onze trouwdag: geldige redenen dus om een dagje vertraagd te zijn dacht ik zo;). Het lange weekend is achter de rug en we zijn weer gewoon aan het werk. We hebben weer nuttige dagen gehad. Zaterdag gingen we met z’n drietjes lunchen, haalden we Morris’ verjaardagscadeautje eindelijk op, bestelden we de gordijnen voor in de woonkamer en kochten we een bank voor in de tuin. Zondag werd Koen kampioen met voetbal (en werden we gefopt door het weer – stomme wind!), was ik dus de hele dag met Morris en bestelde ik ‘s avonds sushi. De tuin is nu helemaal af, dus ik ben een blij mens. Kijk je weer mee?

We beginnen de dag zoals iedere andere tegenwoordig: beschuit met aardbeien. Craving tot en met!

Mijn kleine vriend zit lekker aan zijn druifjes.

Als Morris naar bed gaat voor zijn ochtendslaapje, gaat Koen ‘even’ het nieuwe bankje voor in de tuin halen. Als hij na anderhalf uur nog niet terug is maak ik me lichtelijk zorgen, maar dan appt hij deze foto door. Het ding was zo groot dat hij niet in de auto paste. Uiteindelijk lukt het redelijk, zonder doos, en komt hij naar huis.

Wij zijn ondertussen klaar om wat te gaan doen!

Nou, hij is gearriveerd hoor. Haha.

We gaan met zijn drieën een broodje eten bij Zuiders! De allerfijnste weekenddingen.

Ik neem een tosti met een gebakken eitje. Ineens méga veel zin in.

Na de lunch duiken we even de Appie in voor boodschappen. Ze hebben súpergoede aanbiedingen voor het fruit! Aardbeien, druiven én blauwe besjes: al Morris z’n favorieten in de bonus. Wij slaan dus even in voor komende week.

Bouwmarktdingen..

En dan is Morris zijn verjaardagscadeau er! Hij krijgt de Wishbonebike van ons, en ik vind het zo’n geweldig ding. Alleen nog even in elkaar zetten en leuk inpakken, en dan mag het gauw vrijdag zijn.

Ik heb lekkere trek dus ik neem het laatste stukje overgebleven kwark.

Als Morris in bed ligt voor zijn middagslaapje rijd ik even naar het dorp voor wat nieuwe kussensloopjes voor op de bank in de woonkamer en in de tuin. Toe aan iets anders!

KLAAR! Oh ik ben zooo blij met dit hoekje; ziet er toch supergezellig uit? Ik word er vrolijk van.

Deze kleine acrobaat is weer op een missie.

Pasta eten met papa! Het is bijna weer tijd voor de kapper trouwens, moet je zien hoe lang zijn haren worden!

Wij eten een variant op mijn snelle pasta, met de verse tortellini van de Ap. Basilicum en een berg vers geraspte Parmezaan erop: LEKKER! We kunnen op het moment echt niet zonder Parmezaan. Altijd een vers puntje in huis.

Na het eten gaat deze kleine man in bad. Genieten; zo’n fris gewassen baby.

Voor het naar bed gaan lezen we Kikker is Kikker, die Morris van zijn oma kreeg aan zee afgelopen vrijdag, en daarna is het tijd om te gaan slapen!

Wij duiken op de bank met lekkere dingen en kijken de slechtste film die we OOIT hebben gezien. Maar echt. Niet doorheen te komen. ‘Why Him?’ is wat ons betreft geen aanrader. Ik moet er wel heel vaak om lachen, maar dat komt geloof ik vooral omdat het eigenlijk te stom is om waar te zijn. Haha.

Zondagochtend: joggingpakken aan en knuffelen in het grote bed. Morris werd vannacht om 5:30uur ineens extreem verdrietig wakker. Nou kennen we dat wakker worden ‘s nachts niet, maar dat verdriet is ons al helemáál onbekend. Zo ontzettend zielig, en we weten niet waar het vandaan komt. Ik neem hem bij ons in bed omdat ik het echt niet aan kan zien. Uiteindelijk valt hij lekker tegen mij aan weer in slaap.

Ik spring onder de douche, en als ik beneden kom tref ik dit aan. Samen spelen!

En ontbijten!

Morris eet zelf zijn fruithap met zijn drie favorieten.

En ik neem deze weer. Uiteraard.

Koen kan vandaag kampioen worden met voetbal, dus hij gaat al op tijd van huis. Morris is ondertussen groot genoeg om te begrijpen dat zijn papa weggaat, dus hij zit fanatiek op zijn knietjes gedag te zwaaien en handkussen te geven. Zo aandoenlijk.

Als Morris slaapt doe ik even wat aan mijn slaperige hoofd en blaas ik mijn haar droog.

Morris zijn voedselpakketje voor vandaag. Ik heb altijd iets lekkers bij me voor het geval wij iets eten wat hij niet mag. Het is namelijk onmogelijk zelf ergens van te eten zonder een hapje te delen met kleine Morris.

We zijn in Vierlingsbeek en het zonnetje schijnt, maar man man man wat WAAIT het hard? Het is er gewoon fris van.

Morris vindt voetbal kijken fascinerend, dus hij volgt het op de voet. En maar wijzen naar de bal en naar zijn papa. Iets met een paplepel?

Mijn vriendinnetje, Mieke, is er ook, dus Morris eet lekker samen met haar zijn boterhammetje op.

En er moet gewandeld worden. Héél véél gewandeld!

De jongens winnen en worden dus kampioen. Helemaal leuk. Morris gaat even een rondje veld doen met ome Robin.

Mijn kanjers<3.

Onder het mom van ‘zoiets moet je vieren’, neem ik lekker een broodje kroket. Dit zijn dus de kroketten die ik het allerlekkerst vind, met zo’n echt donkere vulling en rundvlees! Bij de snackbar hier in de wijk hebben ze dus alleen van die kroketten die heel lichtbruin zijn en van binnen wel rundvlees hebben, maar dan met een soort lichte vulling, en die vind ik ZO niet lekker. Allebei een rundvleeskroket blijkbaar, maar ZO verschillend. Ik heb alleen de hele krokettenabracadabra nog niet helemaal door, dus geen idee welke nou precies hoe heet. Mocht jij een krokettenexpert zijn moet je ‘t me vooral even laten weten. Haha.

De buikfoto’s voor week 21 zijn weer gemaakt! We zitten ondertussen alweer ruimmmschoots in week 22. Kleding is allemaal van Noppies en heb ik gekregen.

De rest van de middag speel ik lekker met Morris, doen we samen boodschapjes en rommelen we in huis. Fijn! Als ik hem naar bed breng lezen we nog een stukje uit Grote Beer, Kleine Beer – zijn absolute lievelings – en dan gaat hij lekker slapen.

Ik geef de plantjes water en word daar blij van! Hoe klein de tuin ook is; het is zo fijn om naar buiten te kunnen. Als de plantjes er allemaal weer tegen kunnen doe ik nog een rondje met de stofzuiger en ruim ik alles op..

En dan duik ik op de bank met dit! Ik had lekkere trek en besloot gewoon sushi te bestellen! Dat doe ik dus echt nooit, maar het is zó lekker. Filmpje aan, grote mok thee, sushi.. Meer hebben we niet nodig. En dan is het weekend weer voorbij.

Over een paar nachtjes vieren we Morris’ 1e verjaardag, en ik vind het zo bijzonder. Kan niet wachten tot het zover is! Ik hoop dat jullie een fijn weekend achter de rug hebben en wens jullie een goede week!

Bedankt voor het lezen!

 

Recommended Posts
Showing 14 comments
 • Margot

  Wat een leuk bankje voor de tuin en mooie buikfoto’s weer!

 • Celia

  Kwekkeboom kroket heet de lichte variant! haha
  Ik vind zelf ook de donkere ouderwetse rundvlees kroket het lekkerst. 🙂

  • Nee de Kwekkeboom ken ik inderdaad ook, maar je hebt dus ook van die snackbars die dan zeggen dat het geen Kwekkeboom is, maar een ‘normale’ rundvleeskroket, en dat ie dan dus wel gewoon op zo’n Kwekkeboom lijkt, zo licht enzo. Brr. Haha het is wat met die kroketten hè. Inderdaad groot fan van die ouderwetse kroketten ook!

 • Martha

  Fijne plog weer!
  ik heb een onwijze hekel aan ongevraagd advies geven, maar ik doe het toch nu, ik hoop dat je het niet vervelend vindt… Wist je dat je druiven beter in de lengte kunt doorsnijden? Als je ze over de breedte snijdt kunnen ze er nog in stikken, omdat ze in alle hoeken nog de luchtpijp dicht kunnen stoppen. M’n moeder heeft onlangs nog heimlich moeten toepassen bij een meisje van 7 die bijna stikte in een druif… 😐
  Ik hoop dat je me geen vervelende betweter vindt nu;)

  • Nee dat wist ik inderdaad niet! Goede tip! Als het kleine druifjes zijn snijd ik ze vaak niet eens door; die kauwt hij toch net zo lang tot ze helemaal fijn zijn. Zeeeker geen vervelende betweter, alleen maar lief dat je meedenkt;).

 • Silke

  Wat een leuke plog weer! Wat is jullie tuin ook mooi geworden zeg! Ik moest vanmorgen zo lachen om je verhaal over de kroketten; heerlijk op de vroege morgen. Ik ben geen kroketten-expert maar denk dat jij de kroketten waar draadjesvlees in zit lekkerder vindt dan ragout + blokjes rundvlees (die van Dobben bijvoorbeeld – veel lichter van kleur) prachtig verjaardagscadeau trouwens! Echt een stoer jongenscadeau! Wij zijn voor de Wobbel gegaan; nog iets meer dan een maandje! 🙂

 • Jessica

  Gefeliciteerd met de kampioenen super goed. Wat een mooi outfit heb je aan op de buikfoto.

 • Isa

  Jullie tuin is echt super gaaf geworden! Gefeliciteerd met de kampioenen. Goed gedaan 🙂

 • Romy

  Ik weet alleen maar dat ik geen enkele kroket lekker vind . Geen krokettenkenner hier dus, sorry. Ziet er uit als een fijn weekend 🙂

 • Alice

  Wat is jullie tuin mooi geworden zeg, echt gezellig!
  Als ik iets vragen mag hè, waar is dat licht grijze joggingbroekje van die Morris draagt in je plog?
  Ik zoek die namelijk nog en ik hou echt van strakke modelletjes☺

 • Nienke

  Super mooi geworden de tuin!

  Even een vraagje… Hoe groot zijn jullie tegels in de woonkamer? 1 bij 1 meter? En mag ik vragen bij wie jullie de vloer gekocht hebben?

 • Nicole

  De lekkerste kroket is de goedkoopste (vaak huismerk) succes naar je zoektocht

 • Rachelle

  Mag ik vragen waar de houten jaloezieën van zijn? Hoor wisselende verhalen over kwaliteit.
  Leuke plog alweer

 • Jet bij de Leij

  Wat geniet ik toch elke week weer van je plog. Zo leuk om een kijkje te nemen in jullie leventje. Nou had ik even een vraagje. Super toevallig zijn wij bezig om de zelfde auto te kopen! Hoe bevalt hij jullie? Ik dacht ergens gelezen te hebben dat je er nog een apart artikeltje over ging schrijven maar die kan ik dus nergens vinden.
  Zal wel aan mij liggen. 😀

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!