PLOG118: HEMELVAART

 In Persoonlijk

Goede zondagmorgen allemaal! Weer eens een plogje op een dag dat jullie ‘m niet van me gewend zijn! Net als de vorige keer besloot ik: dubbel weekend, dus dubbele plog! Ééntje op zondag – die van Hemelvaart en de dag erna – en eentje op dinsdag, van het ‘echte’ weekend. Vandaag dus de plog van de Hemelvaartsdag, én onze vrije dag daarna! We hebben zulke heerlijke dagen achter de rug! Het is echt zomer, en daar geniet ik volop van. Op donderdag maakten Koen en ik ons tuintje klaar voor het mooie weer, en op vrijdag maakten we daar volle bak gebruik van. Kijk je mee?

PAPA IS THUIS! Dat wordt gevierd met héél veel knuffels op de vroege morgen.

Ik douche op m’n gemakje, zoals altijd wanneer Koen thuis is, en als ik beneden kom tref ik dit aan. ‘Joe, is dat bakkie koffie van jou wel echt leeg, of valt er nog iets te halen?’

Even samen een banaantje delen!

Zonnebrillen zijn méga interessant. En ze afpakken al helemaal.

We zijn even bij papa en mama voor een bakje koffie, en Morris snoept van verse aardbeitjes. We willen op pad voor de tuin – we zoeken een parasol – en omdat het eigenlijk mama’s oppasdag is, blijft Morris even bij hen. Gaan wij met z’n tweetjes op pad.

We rijden naar De Wit in Schijndel, en hier is het zó bizar druk! Het lijkt wel of iedereen het ineens op z’n heupen heeft gekregen op Hemelvaartsdag. We vinden niet de parasol waar we naar zoeken.

Dus rijden we op de terugweg nog even langs Tuinmeubelland, en daar hebben ze ‘m wel! Helemaal blij mee. Kan Morris in ieder geval lekker in de schaduw spelen. We hebben natuurlijk een heeel minituintje, maar er is nergens schaduw overdag, dus dan is zo’n parasol echt wel noodzaak.

Ik ben blij met m’n lichte haar, en al helemaal als ik het ‘s ochtends gewassen heb.

De parasol staat! Zo fijn!

Wij besluiten nog even samen een broodje te eten op het terras voor we Morris weer ophalen.

Ik neem een broodje tonijn.

Ondertussen krijgen we dit soort foto’s toegestuurd. Ons schatje vermaakt zich uitstekend. Dan kan ik extra genieten.

Koen oppert om iedereen bij ons te vragen voor een BBQ, nu dat eindelijk kan, en dat vind ik een heel goed plan! We gaan samen boodschappen doen.

En dan halen we Morrisje weer op. Die trakteert eerst tante Mees op een hele dikke knuffel. Echt een kroelkipje zo af en toe.

Morris gaat naar bed voor zijn middagdutje, en wij gaan de tuin in. Ik lees!

En dan duik ik de keuken in om de BBQ voor te bereiden. Ik maak shaslicks van kip.

Hamburgertjes, kipfiletlapjes, gambaspiesjes, en salade.

En even iets om vooraf te pikken, uiteraard. Worstje – Fuet in dit geval, Serranoham, oude kaas en olijfjes. Heerlijk!

Genieten! Met z’n allen aan tafel. In onze eigen tuin.

Koen kookt nooit, maar als het op de BBQ aankomt is hij in z’n element hoor!

Liefde voor deze twee.

Wij hebben ‘t naar ons zin!

Zalm! Lekkerrr.

Morris is er uiteraard ook. Die eet lekker mee en speelt dan met Robin.

Ijsje eten bij opa!

En bij papa en mama.. Kleine smikkelkont.

Morris is fan van deze zelfgemaakte ijsjes. Kleine moeite, groots effect!

Morris gaat later naar bed dan normaal in verband met de warmte, en als hij slaapt, alles is opgeruimd en iedereen naar huis is kruipen wij op de bank. We kijken Prison Break en ik werk een beetje aan de blog.

Toch nog even een late night snackie, en dan gaan we naar bed toe!

Het is vrijdag en Morris zit lekker aan z’n ontbijtje!

Kijk hem nou staan.. Nog even en hij wordt grote broer. Is toch onvoorstelbaar?

Plantjes alvast water geven nu er nog schaduw is.

Deze kleine man gaat even een dutje doen.

En ik eet deze. Met warm weer nóg lekkerder.

We willen ons zwembadje opzetten, en komen er dan achter dat die lek is. DUS. Ik als ‘n malle naar het dorp om even wat dingetjes te halen. De swimtrainer neem ik alvast mee voor op vakantie, en het luchtbed voor Koen om in de tuin op te liggen.


Zo. Morris kan spelen!

Maar eerst heel even de kat uit de boom kijken.. Dat is typisch Morris. Hij is heel gemakkelijk en enthousiast, maar als iets of iemand hem onbekend is moet hij eerst heel even verkennen, aan papa’s of mama’s hand.

Goedgekeurd hoor!

Er komen heeel veel pakketjes binnen. Er komt een grooote shoplog aan!

Spetteren! Ik ben nooit met Morris gaan babyzwemmen, maar desondanks is hij echt een waterrat. Gelukkig! We wilden heel graag voorkomen dat hij net als ik bang voor water zou worden. Voorlopig is dat gelukt.

We zitten heel erg in de die-fase! Alleen maar roepen ‘DIE, DIE, DIE’! en wijzen. En dan moeten wij weten waar het over gaat. Haha.

Dit dus. Even tijd voor een knuffel met mama.

Deze man heeft het ook slecht.

Wij hebben drie jaar op een appartement gewoond, met een heel klein balkonnetje, dus we voelen ons de koning te rijk met ons tuintje. Naar buiten kunnen, die schuifpui open kunnen gooien.. Echt, wat een luxe.

Het lijkt wel vakantie zo! Een paar dagen met z’n drieën doet vooral Koen ook echt goed. Het is inherent aan het volwassen leven; er moet gewerkt worden om te kunnen doen wat we graag willen doen en te kunnen leven zoals we graag willen leven, maar dat betekent ook dat hij veel van Morris mist, dus hij geniet extra als we dan wel samen kunnen zijn.

Mijn mannen<3.

Oh vriendje wat ben ik gek op jou!

Even dat HB op peil houden! Crackers met stroop, walnoten en kaas.

Eind van de middag gaan we even bij tante Lot langs, en die heeft een MEGA unicorn. Welke baby kan nou zeggen dat ie met 1 jaar al op een unicorn zat;)?

Morris dobbert gezellig rond op ‘t zwembad.

Weer thuis! Morris vertoont bed ontwijkend gedrag. Als alles opgeruimd is nog even aan die speelgoedkist gaan staan rammelen. Zo van ‘joehoe, waarom zit deze al dicht?’

Nou, omdat het bedtijd is dus! Verhaaltjes lezen kan ie ondertussen ook al zelf! Haha.

We lezen samen nog een paar bladzijdes Dikkie Dik, en dan is het bedtijd voor onze kleine man. De rest van de avond doen wij helemaal niets. Ik heb een zere buik dus kruip lekker op de bank met een boek. Wat is het toch luxe; twee van die extra dagen vrij! Ik hou heel erg van warm en van de zon, dus ik ben helemaal in m’n element. Alleen in de auto stappen is niet zo fijn nu, want voordat die is afgekoeld als het buiten 34 graden is zijn we een eeuw verder, maar daar buiten hoor je mij echt niet klagen. Zonnebrand in de aanslag, lekker boek erbij en vooral niet te veel doen: vakantiegevoel tot en met!

Ik hoop dat jullie ook van het mooie weer genieten! Een hele fijne zondag voor nu, en ik ben er dinsdag weer met de plog van het weekend! Bedankt voor het lezen.

Recommended Posts
Showing 8 comments
 • Sylvia

  Wat een heerlijke foto’s zo te zien hebben jullie lekker genoten van het weer! Wat een gave tuinbank hebben jullie. Zelfs mn vriend vindt hem wel leuk. Maar die had eigenlijk alleen ogen voor de bbq zal wel een mannending zijn haha!

 • Claudia

  Ziet er uit als twee heerlijke dagen! En wat ben je mooi zwanger!

 • Anne

  Wat heerlijk om te zien allemaal! Wij genieten ook volop. Morris haar begint steeds donkerder te worden, leuk! Wat vinden jullie van de naam Sjors, had nog even zitten denken voor jullie. Geniet van vandaag… zo fijn om veel buiten te zijn hé.
  Hoe gaat het met je kwaaltjes? Gaat het al wat beter nu je meer rust neemt? Ik hoop het zo voor je x

 • Wat heerlijk die extra dagen vrij. Met dit weer! Genieten tot en met! Vandaag nog even een dagje en dan volgend weekend weer een lang weekend.

 • bijzonder autistisch

  Dat ziet eruit als twee heerlijke dagen. Wat een mooie buik heb je <3 Geniet van jullie zondag

 • An

  Gezellige foto’s! Mag ik vragen waar jullie leuke tuinbankje vandaan komt? Wij zoeken ook zoiets!

 • Eva

  Herkenbaar wat je zegt over je man en het werken. Daarom is mijn man sinds mijn zoontje er is 32 uur gaan werken (en ik 24). Hij zegt dat die ene dag enorm veel verschil maakt in de balans tussen werk en privé en hij zou het iedere papa aanraden (natuurlijk snap ik dat helaas niet iedereen die luxe heeft financieel gezien).

  • Frank

   Ik probeer op de reactie van Eva te reageren, mar of dat zo lukt weet ik niet. Dus reageer ik ook maar meteen op je plog. Weer een hele mooie plog en flink met dit weer is het echt genieten, wij hebben ook zo’n waterrat. Kijk uit met zonnebrillen, die kleine van ons heeft er al twee kapot gemaakt(gelukkig die van hem zelf).

   (Reactie op Eva)
   Ik ben sinds de geboorte van onze zoon 32 uur gaan werken… ideaal! We kunnen het financieel veroorloven dus dan is de stap sneller gemaakt. Zeker een aanrader voor iedere vader.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!