PLOG123: KLUSSEN EN VADERDAG

 In Persoonlijk

Hele goede – bloedhete – maandagmorgen allemaal! Wat een weertje hebben we weer hè? Ik kan er wel aan wennen hoor. Ben volgens mij echt gemaakt voor dit klimaat. Wij hebben een goed weekend achter de rug, wat echt HONDERD keer zo actief was als gepland. Op zaterdag zouden we eigenlijk vooral heel rustig aan gaan doen, maar die vlieger ging mooi niet op! Papa stelt voor om ons even te helpen met wat dingetjes in huis, en als we beginnen met één ding, eindigen we met een hele riedel, en dus doen we héél veel klusjes die nog op ons lijstje stonden. We gaan weer even op pad voor fietsen, ik doe weekboodschappen en we schilderen Morris’ kamertje opnieuw. De zondag staat dus vooral in het teken van uitrusten en vaderdag vieren, lekker met z’n drieën in de tuin. Kijk je mee?

WEEKEND! Zaterdagochtend zo wakker worden is het leukste wat er is.

Dit was zo grappig. Morris wilde vooral met z’n mams knuffelen, maar als Koen zich omdraait om even iets op zijn telefoon te kijken is Morris er als de kippen bij om te zien wat hij precies aan het doen is. Hoezo nieuwsgierig?

Ontbijten!

Ik begin met dit vandaag.

Outfitje. Dit vind ik zo’n leuke! All Stars, jeans van Noppies – favorietje! – en shirt van Primark.

Papa en ik gaan samen naar de bouwmarkt, en ik haal verf voor Morris slaapkamer.

Wij gaan altijd naar Karwei, en ze hebben daar tegenwoordig ook van die leuke inspiratietafels met accessoires voor in huis. Doen ze goed!

Huppatee, we moeten wel aan die dagelijkse portie fruit komen natuurlijk.

Klussen met papa<3. Ik vind dat zo leuk om samen te doen.

Mama komt met boodschapjes, en Robin wipt ook even binnen, en we eten met z’n allen een broodje.

Ik ga lampen halen voor op de overloop, in de toilet en in de hal beneden, en papa hangt ze allemaal op. Mijn held.

Mijn andere kleine held speelt ondertussen lekker met z’n speelgoed.

Zo, die hangt!

We gaan weer op pad voor een fiets, en we hakken de knoop door hoor! Ik ga voor de Cortina Roots, en Koen voor de Cortina Mozzo. Min of meer matching fietsen, en ik ben er ZO BLIJ MEE. Maar echt! We gaan uiteindelijk voor deze in plaats van voor Gazelle omdat ik deze heel mooi vind, en omdat de Mozzo bij Koen ook in de smaak valt. Allebei blij dus. Dit zijn ook nog best hippe fietsjes! Volgende week mogen we ze ophalen en ik kan niet wachten om er mee onderweg te gaan.

Eenmaal thuis klussen we gewoon door hoor. De led-strip in de slaapkamer moet gemonteerd, en dat is best een klusje.

Mama en Morris lezen ondertussen boekjes. Middagdutje doen we gewoon even een dagje niet.

Die is klaar! Kan in alle kleurtjes overigens, ook gewoon in wit licht, en is heel ver dimbaar. Kun je ‘t zowaar gezellig maken op de slaapkamer! Haha.

En die hangt ook! Oh ik ben toch zo blij met dit.

Even chillen in de tuin!

Uit een flesje drinken bij opa. Binkie!

Na een hele dag klussen gaan we even naar papa en mama voor het eten. Gamba’tje vooraf.

En mijn lievelingspasta als hoofdgerecht. Heerlijk.

Deze drie.. Morris is zo gek op boekjes. Heeft ie niet van een vreemde!

Nog heel even buitenspelen met opa, met een bal uiteraard, en dan gaan we naar huis en brengen we Morris meteen naar bed. Hij deed vandaag geen middagdutje en dat ging helemaal goed, maar nu is hij ook echt wel klaar. Lekker slapen dus.

We maken samen een weekmenu, en dan ga ik de boodschappen doen. Kan ook maar gebeurd zijn.

Zo! Wij kunnen weer een weekje vooruit.

Lotje komt even lang en we kletsen bij.

En als ze weer weg is krijgen wij het op onze heupen en besluiten we de kamer van  Morris ook nog maar gewoon te schilderen. We maken de lambrisering zwart, en dat lijkt nu best heftig, maar hier komt het witte Sebra Kili bedje tegenaan, en die grote lockerkast, dus ik zie het wel voor me. Vind het echt heel gaaf, en ben vooral heel heel blij dat het klaar is ook! Na middernacht kruipen we moe maar heel voldaan in bed.

Het is zondagochtend en vaderdag! Wij worden weer op ons gemakje wakker in het grote bed.

Cadeautjes voor papa!

Van Morris krijgt hij een heel mooi knutselwerk.

Zijn allerrreerste. Met cliché versje. Want dat hoort. Meesje heeft trouwens geholpen hiermee; heel lief.

En van mij krijgt hij nieuwe ETQ sneakers. Ik weet dat heel veel mensen vaderdag – en moederdag – onzin vinden, en misschien is het dat ook, maar ik ben Koen heel dankbaar voor alles wat hij voor ons doet, en ik vind het alleen maar leuk om dat een dag nog éxtra te laten blijken!

Morris zijn meubeltjes zijn trouwens al verhuisd naar de babykamer. Daar slaapt hij de komende dagen even, tot zijn nieuwe dingetjes binnen zijn.

Dit gaat ook gewoon door. Wasjes doen!

We ontbijten met dit. Kwark met havermout en zaden en heel veel fruit. Zo lekker fris op zo’n warme dag!

Mijn mannen eten samen een banaantje in het zonnetje. En kijk Morris z’n knieën.. Twee tellen buiten en meteen pikzwart. Boys..

Ik werk de hele ochtend aan de blog, maar als Morris wakker wordt van zijn ochtendslaapje wordt het toch tijd om me even aan te kleden. Moeke hier heeft geen zin om zich uit te sloven vandaag. Ik kom niet verder dan shorts met een hemdje. Het is zo warm!

We gaan op de fiets! Kijk deze kleine man eens binkie zijn. We gaan even lunchen bij papa en mama.

En dan fietsen we weer naar huis. Morris is uiteraard weer compleet in de ban van deze lammetjes.

En later thuis ook van Junior. Hij vindt het zo leuk om de katjes te aaien.

Ik word een beetje flauw van de zere buik en vermoeidheid, dus ik neem een snackje.

En dan duik ik in de zon met een tijdschrift. Lekker even niks doen.

Morrisje heeft goed geslapen en chillt op de tuinbank.

Ik snijd wat komkommer. Voor mijn mannen. Niet voor mij, want komkommer is een van de weinige dingen die ik echt NIET lust.

We eten pitabroodjes gekruid gehakt met sla en groenten. Zondag, dus geen zin om lang in de keuken te staan. We wilden eigenlijk de BBQ aanmaken, maar Koen had ook geen zin in toestanden. Lekker gemakkelijk dus vandaag. Heerlijk.

Morris snoept als toetje nog van een paar druifjes.

En dan gaat hij in bad! Dat was HEEL erg nodig.

We brengen samen ons kleine vriendje naar bed, en dan ga ik nog even in de weer met deze..

En deze! Beginnen we de week in ieder geval met een schone vloer! Het was me ‘t weekend wel weer hoor jongens. ZO fijn dat we op zaterdag zo veel gedaan hebben, dat voelt echt heel goed, maar the day after moet ik dan wel keihard op de blaren zitten voor dat ik niet een klein beetje m’n gemak heb gehouden. Harde buiken en extreem moe: het hoort er allemaal bij! Ik heb wel heel heel erg genoten van het gezelschap van mijn mannen, ENNNNNNNN we hebben eindelijk een naam voor broertje! En daar zijn we allebei echt zó blij mee. Geeft zoveel rust. Echt stappen gemaakt dus dit weekend.

Komende week is weer een normale werkweek! Nog drie tot de vakantie.. Ik tel ze stiekem al af hoor.

Ik wens jullie een heerlijke week toe!

Recommended Posts
Showing 13 comments
 • Michelle

  Klinkt als een goed weekend, wat hebben jullie een hoop gedaan. Leuk dat er een naam is voor jullie tweede zoon, ben benieuwd!

 • Carmen

  Wat leuk, een naam! Ben heel benieuwd. Vond het zelf ook zo fijn om die te hebben..

 • Nicole

  Wat n leuke lampen heb je in gang. Tof hoor. En de naam is er. Kun je weer rustig slapen.
  Maar her allerleukste vind ik het aapje op het vaderdag kado. Hoe schattig.

 • Isa

  Yes, een naam voor broertje! Ben heel benieuwd. Ik denk dat Morris’ nieuwe kamer heel erg mooi gaat worden. Klinkt als een goed weekend. Oh enne, over je vorige blog: Wij zijn ook gek op streepjes hoor! 😉 Het staat gewoon zo leuk.

 • Nienke

  Leuk! Waar is de nieuwe mooie lamp in de hal van?

 • Martine Beijersbergen

  Jeej eindelijk een naam voor broertje! Ik ben heel erg benieuwd welke naam jullie hebben uitgekozen. Zo te zien hebben jullie weer een heerlijk weekend gehad! 🙂
  Mooi die zwarte lambrisering trouwens! Wij hebben nu Flexa Early Dew als lambrisering, maar hebben ook nog getwijfeld over zwart. Ik was alleen heel erg bang dat de kamer daar te donker van zou worden, maar dat valt aan de foto’s te zien dus heel erg mee.

  Fijne week gewenst!

 • Margot

  Gaaf zo die donkere lambrisering! En wat fijn dat jullie een naam hebben, dat scheelt weer stress 🙂

 • Mara

  Oh ik ben benieuwd naar de naam en hoe jullie erop zijn gekomen! Hoe gaat het nu met jullie katten?

 • Frank

  Super fijn een naam, ik ben benieuwd! Wat een mooie dingen hebben jullie geklust!! Ik vind moeder/vaderdag geen onzin, het is een dag om nog even de mensen te bedanken voor wat ze doen en gedaan hebben. Helaas werd onze vaderdag niet zoals gepland. Mijn vrouw en zoontje waren allebij ziek , maar toch heb ik een leuke vaderdag gehad.

 • Lieke

  Die fietsen zijn echt super mooi. Wat een leuke lampen hebben jullie gekocht!

 • Mandy

  Heerlijk zo’n weekend met een voldaan gevoel! Gave lambrisering hoor. Hier eentje die alles altijd wit houdt maar de combinatie met zwart vind ik altijd erg gaaf. Ben benieuwd naar het eindresultaat. Leuk dat jullie de naam hebben 😉

 • Natascha

  Fijn dat jullie een naam hebben! Dat stelt toch weer gerust 😉
  Wat een mooi kamertje krijgt Morris. Erg leuk met die lambrisering.

  En, ik heb op onze slaapkamer dezelfde hanglamp als jullie! Ik heb er dan alleen zo’n grote gloeilamp in. Staat ook erg leuk!

 • Melissa

  Wat een vrolijk weekend hebben jullie achter de rug! Nu wordt ik toch wel mega nieuwsgierig naar de naam van broertje! haha

  Alvast weer een fijn weekend toegewenst!

  Liefs Melissa

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!