PLOG124: NIEUWE FIETSEN & MORRIS’ KAMERTJE

 In Persoonlijk

Goedemorgen lieve allemaal! Tijd voor weer een weekendplog! Een extra lange deze keer, want ik maakte ook foto’s van onze vrije vrijdag. We hebben een productief weekendje achter de rug, met van alles een beetje. Op vrijdag maakten Morris en ik ons wekelijkse rondje en zetten Koen en ik ‘s avonds zijn nieuwe meubeltjes in elkaar, op zaterdag haalden we onze nieuwe fietsen op en waren we de hele dag met vrienden, en op zondag rommelden we vooral lekker in huis. Lekker divers dus. Ik maakte héél veel foto’s: kijk je weer mee?

Morning! Het is vrijdag en wij zijn vrij!

Samen ontbijten.

En dan naar het dorp voor ons wekelijkse rondje boodschapjes. Ik haal even mijn lievelingsmascara of allllll time bij de Trekpleister. Van Essence issie, en spotgoedkoop!

Rondje boekhandel. Ik ben gek op mijn e-reader, maar er gaat niks boven echte echte boeken.

De struggle hoor jongens; speciaal naar de Appie omdat je alleen maar Jazz appels eet en ze die in Uden gewoon nergens anders verkopen. Wat een draak.

Ik haal weer brood bij mijn favoriete bakkertje, en ik neem ook verse worstenbroodjes mee voor het weekend. Ze blijken echt héél lekker!

Thuis! Morris naar bed, moeders aan ‘t huishouden.

Ik moet dringend iets overleggen met mijn wederhelft, dus we doen even gauw een facetimesessie’tje tussendoor.

Zien jullie wat ik zie? HIJ HANGT! Echt, wat een blijdschap. Haha. Ook al is het komende week wat frisser, de echte zomer moet nog komen, en de kans is best heel groot dat ik dan qua formaat in omvang nog ff lekker ben gegroeid, dus ik vind dit zo fijn.

Ontbijt! Yoghurt met wat havermout en zaden en pitten.

Deze jongeman is wakker en eet zijn boterham met een vork. ALLES moet met die vork. Vork in de ene hand, proberen te prikken, en als dat niet snel genoeg gaat ondertussen eten met de andere hand. De logica.

Kijk zo schattig deze zijn.

Gaat ie weer achter z’n rollator! Ieder rondje even zwaaien naar oma. Sta ik in de keuken, hoor ik ineens ‘aaaai’, dus ik kijk gauw om het hoekje om te zien of hij niet een van de katten te pakken heeft – komt nog wel eens voor dat hij die aan de staart wegsleept namelijk als ik dat schattige ‘aai’ hoor – maar nee hoor: hij staat over oma’s foto heen te aaien. Veeg mij maar op.

Banaan. Ook met de vork. Maar natuurlijk.

Ik eet ook wat fruit. Mijn verslaving als ik zwanger ben!

Het hele huis staat vol megagrote dozen, want de meubeltjes voor Morris z’n slaapkamer komen binnen!

En een klein doosje Zara. Komende week komt er nog zo een maar dan een tikkeltje groter; lang leve de sale!

Papa en mama komen even langs, dus Morris eet zijn pasta met z’n opa!

 

Na het eten gaan we een stukje fietsen.

Morris is ook mee.

Wij wonen qua omgeving zó mooi; ik blijf me er echt over verbazen. Midden in een woonwijk, maar als we de straat uit fietsen is dit wat we zien. Alleen maar groen!

We zijn thuis en nadat Morris lekker in bad is geweest, is het bedtijd!

Zo dus. Hij heeft op het moment een heel aparte manier van slapen, want hij ligt op zijn rug, maar dan wel bovenop zijn onderarm! Kan me niet voorstellen dat dat comfortabel is, maar vooruit. Vind dit dunne slaapzakje trouwens zo leuk!

Koen appt me deze foto door. Die is ineens iedere dag naar de sportschool.

Maaar ik maak me ook nuttig!

Ik zet Morris’ zijn nieuwe bed in elkaar. En als Koen thuis is doen we ook de kast.

En dan ziet dat er zo uit. Echt hoor, dit bed: ik vind ‘m zoooooo mooi!

Deze staat ook! We zijn pas na middernacht klaar met opruimen en de hele toestand, dus dan is het linea recta naar bed. Wij doen dit soort dingen altijd op de meest logische tijdstippen.

Zaterdagochtend! We zetten even tv aan in bed in de hoop dat Morris dan nog even bij ons willen liggen, maar dat zit er niet in. TOT we langs MTV zappen. Had het kunnen weten; als het maar muziek is. Kind helemaal bij.

Mijn wekelijkse grote onderhoud zit er weer op hoor. Standaard op zaterdagochtend!

Fruit!

Aangekleed en wel.

En deze ook. Ik kan ‘m wel opvreten zo.

Papa en mama halen ons even op.

Want we gaan onze nieuwe fietsen ophalen! YES! Morris maakt even een rondje met papa door de fietsenwinkel.

Testrondje!

De familie Fiets! Zooo blij met onze nieuwe exemplaren. Koen heeft een Cortina Mozzo, en ik een Cortina Roots in de nieuwe kleur! Het zitje is van Bobike trouwens; ‘t was kiezen tussen Yepp of Bobike en ze hebben allebei zo hun voordelen; puur persoonlijke voorkeur dus. Er werd me al gevraagd waarom we voor deze fietsen zijn gegaan, en dat is eigenlijk puur omdat we ze – buiten de praktische dingen – gewoon heel mooi vinden.

Op naar huis!

Ik vind het zo gezellig dat Morris nu voor me zit. Dat achterop heeft ook zeker z’n charme hoor, dat gekriebel op mijn rug vond ik héél leuk, maar voor nu is dit ook superfijn! Vooral omdat Morris door de komst van broertje natuurlijk niet zo heel erg lang voorop zal kunnen zitten. Maar even extra van genieten.

We zijn thuis, Morris gaat naar bed en ik haal even wat boodschappen.


We hebben bezoek! Rivje smikkelt mee van Morris z’n boterham. Zo schattig.

Wij eten ondertussen dit. Verschil moet er wezen hè.

We springen met z’n allen op de fiets om een ijsje te gaan eten.

Gaat er uiteraaarrrrd weer in als zoete koek!

Op naar huis!

‘s Middags chillen we gewoon lekker thuis met z’n allen terwijl de jongens een poging tot slapen doen – jammerlijke fail trouwens – en daarna gaan we pannenkoeken eten!

Maris en ik delen samen een toetje. Vandaag was toch al niet bijster gezond, dus dat sluiten we maar in stijl af! Haha.

Voor de tweede keer samen zwanger!<3 Maris en ik kennen elkaar van het VIVA forum – ja echt, en kwamen tijdens de zwangerschap van onze jongens terecht in dezelfde Facebookgroep. We waren binnen no-time vriendinnen, zagen elkaar veel tijdens onze eerste zwangerschappen. Uiteindelijk werd Riv twee weken na Morris geboren, en nu zijn we weer tegelijk zwanger van zusje en broertje. Hoe bijzonder is dat?! Deze keer is Maris trouwens vijf weken eerder aan de beurt met bevallen!

‘s Avonds voeren we vrij weinig meer uit. We kijken Ranking The Stars terug, onze guilty pleasure, en gaan niet te laat naar bed. Gewoon fijn!

We beginnen de zondag met dit.

Morris eet zijn fruit, uiteráárd met vork.

Als hij lekker in bed ligt en Koen is sporten begin ik vast even aan deze plog. Met een banaantje, dat wel.

De rest van onze zondag ziet er zo uit. We hangen lekker met z’n drieën op de bank, kijken een beetje tv, spelen met de bal en met de boerderij en zien hoe Verstappen weer uitvalt in de Formule1.

Als Morris zijn middagtukkie doet ga ik naar de Lidl voor de weekboodschappen! Sinds we zo’n weekmenu maken besparen we echt zo bizar veel geld! Ideaal!

Ik kook, de snelle pasta maar dan met heel veel gehakte spinazie. Vinden we alledrie lekker en het is weer zo gepiept. Blijft een favorietje.

Klaar!

Na het eten spelen we met Morrisje, werk ik nog een beetje aan de site, zet ik deze plog in elkaar en kruipen we samen op de bank met een filmpje! Ik maak geen foto’s meer: even telefoonvrij.

Het weekend zit er weer op! Nog TWEE weken werken jongens, en dan heb ik gewoon vakantie! Dat is toch ook wat? Komende week is een ‘normale’ week, zonder spannende dingen. De kraamzorgorganisatie komt langs voor het intake gesprek, dus dat is weer een dingetje van de lijst. We hebben deze keer een andere partij dan met Morris, en ik weet nu veel beter wat we wel en niet willen, dus ik ben benieuwd! Ik wens jullie allemaal een mooie week toe!

Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 19 comments
 • Frank

  Echt hele vette fietsen, wij hebben sinds een paar maanden ook twee fietsen en vinden het geweldig als gezin een blokje om te gaan.

 • Wat een heerlijk weekend! Mooie fietsen hoor! Chique! Wat gezellig dat jullie weer samen zwanger zijn. Grappig dat jullie allebei ook nu een wit shirt aan hadden. Fijne week!

 • Margot

  Wat een fijne dagen en mooie fietsen hebben jullie!

 • Lotte

  Weer erg leuk om te lezen!

  Ik lees wel vaker over zwangerschapsgroepen op facebook. Hoe werkt dat eigenlijk als ik vragen mag? Kan op FB zelf niets vinden van dergelijke groepen. Lijkt me ook wel erg leuk om bij deze zwangerschap te doen.

 • Corina

  Leuk stukje weer! Ga er vooral mee door!
  Verder wil ik je vragen of je het recept vd pasta met spinazie op je site wil zetten?

  • bijzonderkleinwonder

   Dat recept staat als op mijn site! Even zoeken naar snelle pasta. Enige verschil is dat ik er ook nog 400 gram gehakte spinazie aan heb toegevoegd:)!

 • Michelle

  Wat ziet Morris zijn kamertje er mooi uit! Super gaaf bedje, hoor!

 • Judith

  Hoi! Mag ik weten waar je jullie nieuwe kast hebt gekocht? Ik vind ‘m heel erg mooi en zoek ook zo’n soort kast.

  • bijzonderkleinwonder

   Het is de Max 3-deurs van Woood. Is op heeel veel plekken verkrijgbaar; check Google maar! Wij hebben ‘m via Liefenklein.nl – heel tevreden over hun service.

 • Magali van Wissem

  Ik heb nog wat namen voor jullie!
  Ik zat in de auto en moest ineens enorm aan je denken , toen ben ik wat gaan brainstormen
  Morris & Mace
  Morris & Samuel
  Morris & Ilya
  Morris & Senn(a)
  Morris & Thimo
  Morris & Lennon
  Morris & Faas
  Morris & Rein
  Morris & Tijn
  Morris & Yonah
  Morris & Wouter
  Morris & Camiel
  Morris & Lux
  Morris & Alain

 • Jaimy

  Hoi Michelle!

  Wat een super gaaf wit colbertje heb je aan, mag ik vragen waar die van is? Liefs

  • Gabriella

   Ik wilde net hetzelfde vragen! Heel benieuwd!

 • Isa

  Ik blijf fan van je plogs. 🙂 Lees ze nog steeds met zo veel plezier! Spannend, een andere partij voor de kraamzorg. Wij hebben voor dezelfde gekozen als bij de geboorte van Floris. Maar ik herken het wel, nu we het voor een tweede keer mogen doen weet ik zo veel beter wat ik wel en niet wil. Ben benieuwd hoe jij een tweede kraamperiode zult ervaren. Liefs!

 • Eva

  Mooi bedje voor morris! En ik moest zo lachen om die foto achter zijn loopkar, ik zeg ook altijd over mijn zoontje .. Daar gaat hij weer met zijn babyrollator :’)

 • Ilana

  Altijd een feestje om je plogs te bekijken!

 • Eva

  Wat een herkenning trouwens over de kraamorganisatie. Wij zouden het nu ook anders doen en er zelf anders in staan (duidelijker zijn wat we zelf fijn vinden).

 • Mari

  Wat een leuke plog! Welke mascara gebruik je?

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!