PLOG128: MALLORCA #1

 In Persoonlijk

Goede maandagmorgen allemaal! Het weekend zit er weer op, en dat brachten wij op Mallorca door. Het is hier zó fijn! We genieten van het mooie weer, van de rust, van Morris die het heel erg naar zijn zin heeft en ineens kan lopen(!), van lekker eten en van elkaar. Oh EN van broertje, want ondanks dat hij er nog niet écht echt bij is, is hij zo druk in mijn buik dat we toch heel veel met hem bezig zijn. We voeren zo goed als niks uit, maar ik lees heel veel en dat is heerlijke tijdbesteding op vakantie. Ik maakte het hele weekend foto’s van wat we deden – vrij weinig dus – dus vandaag heel veel zonnige plaatjes! Als je zin hebt in kiekjes van onder andere mooie uitzichten moet je vooral even verder kijken:)

Onze tweede dag hier begint! Wij staan iedere ochtend met z’n drietjes op om vers brood te halen bij het bakkertje tegenover.

Even de deur uit!

Wij zijn niet de enigen die verse broodjes lekker vinden.

Even afval weggooien ook.

Al deze doorkijkjes.. Zo mooi.

Ontbijten met dit uitzicht..

Daar blijf ik dus foto’s van maken.

Beste vriendjes! Robin gaat plat op de vloer liggen, en Morris kruipt er als ‘n malle naartoe om te knuffelen. Te schattig.

We doen boodschapjes.

De jongens hebben er duidelijk geen kracht meer voor.

Mees heeft eten gemaakt voor Morrisje, twee verschillende pasta’s, die we invriezen! Ideaal. Omdat wij hier laat eten is dit is een perfecte oplossing.

Morris gaat slapen, en wij gaan lekker de zon in!

Zo dus. HEERLIJK.

Gelukkig hebben ze ook hier aardbeien!

Die lust Morris uiteraard ook.

Na de lunch gaan we samen naar beneden. Morris gaat zwemmen met papa!

Zij kaarten, ik lees een boek.

En tijdschriften. Af en toe is dat zo lekker voor de afwisseling!

Morris heeft ondertussen een middagslaapje gedaan, dus die ga ik uit bed halen. We testen hier de Aeromoov, en tot op heden bevalt ie heel goed!

Etenstijd voor Morris! Fusili met courgette en ui, en wat pesto.

Gaan ze weer!

Ik doe wat dingetjes voor de site.

Morris wordt na de douche lekker ingesmeerd. Kijk ‘m staan dan.

Wij gaan eten en bij gebrek aan goed licht even zo een outfitje van vanavond! 

Schaamteloze selfie! Ik ben zo blij hier.

Morris gaat lekker slapen, en wij gaan eten! Bij de buren. Babyfoon mee, babyfoon op onze telefoons: ideaal die dingen met camera. Kan hij mooi tukken in zijn eigen bed, en hoeven wij toch niet per se binnen te blijven zitten.

We zijn hier!

<3

WEER zo’n mooi uitzicht!

Als voorgerechtje delen we kipspiesjes en gyozas. Net als vorig jaar. Gewoontedieren!

En als hoofdgerecht dit. Mégaverse sushi. De lekkerste ever. Daar had ik me alweer ‘n heel jaar op verheugd.

Er wordt buiten nog een spelletje gespeeld na het eten, maar ik ben te moe en duik m’n bed in. Tot morgen!

Dat de dag weer begonnen is, is niet te missen zo. Morris is op pad hoor!

Wie mij volgt op Instagram – michelle_bollen – zag dit al voorbij komen in een filmpje, maar Morris kan ineens lopen! Hij ging natuurlijk al maanden achter zijn rollator aan, maar echt loslaten durfde hij gewoon niet. Wij lieten ‘m dus lekker zijn gang gaan, maar meteen de eerste dag hier liep hij ineens uit het niets een paar stapjes van Koen naar mij en weer terug. Zomaar! Wij wisten niet wat ons overkwam en ik stond als zo’n idioot hysterische moeder te schreeuwen naast het zwembad – hij deed ‘t namelijk ook nog even lekker veilig zo net op de kant;). Dat was ‘s ochtends, en aan het eind van de dag waren die paar stapjes al getransformeerd tot hele stukken, en nu loopt hij dus. Zo trots op ‘m!

We halen weer vers brood.

En we ontbijten weer met dit uitzicht.

Ik neem dit. Net als thuis.

Boekjes kijken met oma.

Om 10:30 uur ligt mijn vriendje in bed en liggen wij beneden! Thuis deed hij op het moment vaak maar één slaapje, maar hier gaat dat niet; dan is hij echt veel te moe. Lekker weer twee slaapjes dus; helemaal goed!

Voor de lunch maak ik tosti’s. Heel veel tosti’s.

En ik eet zelf deze. Lievelings.

Na de lunch gaan we zwemmen! Morris moest de eerste dag even wennen aan ‘t zwembad en vooral aan die Swimtrainer, maar inmiddels is ‘t eerder even wennen als ie er weer uit moet.

Kleine pretletter. Hij is continu zo lief en zo vrolijk.

Ik heb wat speelgoed mee naar beneden genomen, zodat hij even lekker kan spelen. Blokken bouwen dus..

En z’n vuurtoren is er uiteraard ook bij. Hij speelt lekker op een handdoek. Je merkt af en toe oprecht niet eens dat hij er is!

‘Joe, klaar met al dat zitten en spelen, ik ga lopen!’

Achter ome Robin aan!

Vliegen!

Het is tijd voor een middagdutje.

Als Morris slaapt parkeren wij ons weer hier.

Babyfoon mee, boekje, tijdschriftje.. Vind ik altijd fijn, en nu – ruim 32 weken zwanger – al helemaal!

M’n kanjer is weer wakker. Hij loopt hier lekker veel in alleen luiertje rond. Kleren zijn ook heel erg niet nodig als het minimaal 30 graden is.

We gaan even wat drinken bij de buren voor Morris moet eten.

Met dit uitzicht.. Sorry jongens; ik weet dat het niet spannend is, maar dit dus de hele tijd.

Er lopen twee hondjes rond, en dan is Morris onder de pannen hoor. ‘AAAAI!’

Etenstijd voor Morrisje.. Samen met opa en oma.

Koen en ik gaan ondertussen even boodschappen doen samen.

Morris gaat in de douchen met Koen, en daarna kleedt Mees hem aan en leest ze een verhaaltje voor zodat ik ondertussen ook even kan douchen. Zo lief! Kijk hem nou zitten..

We eten een avondje thuis, en we halen Thai! Het is hartstikke lekker allemaal, maar pittig jongens; even serieus, ik krijg het gewoon niet weg. M’n mond staat wel niet ZO in de fik!

Ik ga een ijsje halen met de Olijke Tweeling.

IJSJES. Ideaal om m’n mond even af te koelen.

Na het eten kruip ik op een loungebedje met m’n laptop om deze plog in elkaar te zetten. Het weekend zit er weer op, maar onze vakantie natuurlijk nog lang niet. Ik verwacht niet dat de komende dagen heel anders zullen gaan dan wat jullie nu gezien hebben. Het is vooral heel veel van elkaar genieten, lekker eten, zwemmen, zonnen en uitrusten. Dat laatste was in mijn geval geen overbodige luxe, en dat gaat echt heel goed!

Ik hoop dat jullie een heel fijn weekend hadden en wens jullie een heerlijke week toe. Bedankt voor het lezen!

.

 

Recommended Posts
Showing 20 comments
 • Frank

  Dat ziet er geweldig uit! Super tof dat Morris is gaan lopen Het lijkt me zo spannend om op vakantie te gaan naar het buitenland. Vooral nu mijn vrouw zwanger is vinden we vliegen best eng, maar als we dat wel aandurven staat Mallorca zeker op de lijst van bestemming…heel mooi daar.

 • Angela

  Super leuk weer en wat knap van Morris dat hij ook ineens zo ver loopt! Ik was even benieuwd hoe jij dat doet nu je zwanger bent op Mallorca met bijvoorbeeld je buik en je hele lichaam in de zon? en het fruit (wat je bijvoorbeeld niet weet of ze het gewassen hebben met het water wat niet drinkbaar is) en bijvoorveeld salade en groente? En je weet niet wat voor kaas ze hebben? Wij gaan namelijk ook over 5 weekjes naar Mallorca en ik ben ook zwanger en vind het ook best eng met dat alles. Geniet van de vakantie met ke mooie gezin! X

  • bijzonderkleinwonder

   Ik lig inderdaad gewoon helemaal in de zon. Ook mijn buik. Ik kan dat goed hebben (krijg bijvoorbeeld geen zwangerschapsmasker), krijg het niet gauw warm, en zorg ervoor dat ik op tijd afkoel in het water. Het leidingwater op Mallorca is gewoon schoon en drinkbaar, al kan het wel een chloorsmaak hebben. Wij drinken dus water uit flessen en spoelen daar ons fruit even mee. Qua kaas hebben ze hier net als thuis honderd soorten, ook gewoon Nederlandse kazen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik op vakantie gaan helemaal niet spannend vond en ik over de dingen die jij noemt niet eens heb nagedacht.. ‘s Avonds gaan we altijd uiteten of halen we iets af. Dan heb je ook geen complete controle over hoe je eten bereid is, als in; met welk water en dat soort dingen. Dat hoort er een beetje bij, denk ik. Ik vind dat zelf niet zo’n probleem, daarom hebben we ook besloten ondanks 32 weken zwangerschap gewoon te gaan vliegen, maar dat is heel persoonlijk!

 • Rianne

  Ziet er heerlijk uit!! ☀️
  Fijne vakantie verder!

 • Claudia

  Wat een prachtige foto’s. En super leuk dat Morrisje loopt nu, weer een hele nieuwe fase. Nog een hele fijne vakantie!

 • Lisa

  Het ziet er weer fantastisch uit!

 • Margot

  Wat ziet alles er fijn uit zeg en wat knap dat Morris nu kan lopen!

 • Mathiske

  Oh heerlijk. Lekker genieten hoor! Veel plezier samen. Wij kijken uit naar de mooie zomerse kiekjes!

 • Michelle

  Het ziet er geweldig uit daar! Kan me voorstellen dat jullie heel hard genieten. Vooral ook blijven doen :)!
  Wat knap dat Morris is gaan lopen!

 • Wendy

  Wat een heerlijke plek!! En wat goed van Morris dat hij loopt 🙂 dan ben je zo trots!
  Geniet van jullie vakantie!

 • Marye

  Nog een hele fijne vakantie gewenst!

 • Jill

  Hoi Michelle
  Welke babyfoon hebben jullie? Alleen op de telefoon of ook met een apart beeldscherm?

  Groetjes

  • bijzonderkleinwonder

   Hi Jill,

   Wij hebben een Motorola babyfoon met zowel een monitor als de app voor onze telefoons. De monitor werkt alleen binnen een bepaalde afstand, maar de app werkt altijd! Als Koen bijvoorbeeld op zijn werk is, kan hij Morris via 4G of wifi toch in bed zien liggen. Dat is dus nooit afstandsgebonden. Ideaal!

   • Jill

    Weet je ook welke type jullie hebben? Wij hebben namelijk precies hetzelfde idee hoe we de babyfoon willen gebruiken.

 • Natascha

  Oh, wat genieten zeg! Stiekem heel erg jaloers 🙂 Wij gaan met onze mini in december op vakantie (dan zal ons kindje ongeveer 3 maanden oud zijn).
  Wat fantastisch dat Morris kan lopen, volgens mij ben je dan als moeder echt apetrots. Nog een hele fijne vakantie en val ons vooral lastig met foto’s via Instagram!

 • Isa

  Wat een heerlijke plog! Echt leuk om jullie zo te zien genieten:).

 • Silke

  Wat een heer-lijke plaatjes weer en wat leuk dat je ons zo laat meegenieten met dit pure geluk! Super knap dat stapperdestap Morris aan de wandel is gegaan! Alles op zijn eigen tijd maar wel heerlijk zo! Super ook dat jullie zo lekker uiteten kunnen en de kleine in bed ligt. Ik verheug me op je volgende plog!

 • Gaëlle

  Heerlijke vakantie daar precies! Wat zie jij er toch altijd stralend uit. xxx

 • Mandy

  Heerlijk hoor, ziet er prachtig en relaxed uit! Geniet er nog lekker van 😉 En die eerste stapjes, super leuk!!

 • Lieke

  Dat uitzicht ziet er echt geweldig uit.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!