PLOG133: HOME SWEET HOME

 In Persoonlijk

Goedemorgen zonder zorgen! Zoals ik jullie gisteren al zei is het vandaag – een dagje later dan jullie van me gewend zijn – toch tijd voor de weekendplog. De afsluiter van onze zomervakantie. We hadden een rustig weekend, deden eigenlijk niet heel veel maar maakten ons toch wel nuttig, zochten de babykleertjes uit voor broertje, gingen heerlijk uiteten met Lot en Flip voor onze verjaardagen, keken de Formule 1 en aten een taartje bij Nova voor haar eerste verjaardag. En we zochten naar Pelle, die zaterdagavond niet meer thuis kwam! Kijk je weer mee?

We beginnen de zaterdag met boekjes in bed. Fijn!

Binkie krijgt weer tandjes; moet je die wang zien! Z’n boterhammetje kan ‘m dus ook niet echt bekoren.

Ik word wel heel vrolijk van mijn crackers! Lekker.

Morris kreeg de brandweerkazerne voor zijn verjaardag, en nu hebben we ‘m tevoorschijn getoverd. Hij is helemaal fan!

Ik ben met van alles en nog wat bezig als ik ineens hard gestommel hoor. Kijk ik om, zit dit portret in plaats van vóór zijn speelgoedkist, ín zijn speelgoedkist. Wel ja Morris; dat kan ook!

Ik vind zwanger zijn in de zomer tot op heden echt veel fijner dan in de winter! Oké, die paar bloedddhete dagen zijn misschien niet helemaal je van het, maar verder? Ideaal hoor. Hoef je tenminste niet zo veel lagen kleding aan, en jurkjes zijn rond deze termijn toch echt ‘t meest comfortabel.

Wij gaan naar Marya in Nistelrode voor nieuwe schoenen voor Morris. Nu hij loopt vinden we goede schoentjes extra belangrijk, en nu het nog sale is willen we zijn voeten meteen even goed laten meten en onze slag slaan!

We kopen deze voor nu, en nog twee paar voor zometeen in ‘t najaar en de winter!

We doen ook een rondje Van Tilburg Sport.

En een rondje Van Tilburg. Vroeger kwamen we daar heel vaak, maar sinds ze zo groot zijn nooit meer. Typisch gevalletje persoonlijke voorkeur, maar ik vind het op een of andere manier niet zo overzichtelijk! Misschien wordt dat beter als je er vaker komt. Ik kijk even bij de nieuwe collecties voor baby’s en oh man wat hangen er weer leuke dingen bij!

Goed geslaagd voor Morris! En echt een giller: op drie paar kregen we nu 60% (!) korting. Die schoentjes zijn normaal zó duur, en nu gingen we met drie paar naar huis voor nog geen €100. Ik vond het een supergoede deal.

Broertje is af en toe echt een dwarsligger. Gooit ie ineens z’n billen één kant op. Voelt niet per se heel comfortabel kan ik je vertellen; zoveel extra rek zit er voor m’n gevoel niet meer in.

Piet Poets is ook weer van de partij! Geef die jongen een dweil of een stofzuiger en hij is zo een half uur zoet. Maar echt.

We namen bij Van Tilburg nog dit shirtje mee voor broertje. Kuddedieren hè, maar ik vind ‘m zo leuk!

Deze bink gaat een tukkie doen. We zijn weer in het één slaapje ritme.

Ik ga even naar het PostNL punt om pakketjes op te halen. Mama haar verjaardagscadeautje..

En Nova haar verjaardagscadeau!

Ik bestelde dit serviesje voor Morris en ik vind het zo leuk!

Ingepakt en wel; dat doen zij zooo goed!

Tijd voor een snackie! Jazz appeltje, beschuit en Oreo!

Ik duik broertje zijn slaapkamer in met Morris zijn babykleertjes in maat 50, 56, 62 en 68. Ik zoek alles nog een keer goed uit en bewaar de mooiste spulletjes. Dat is ideaal aan twee broertjes zo dicht na elkaar: al die mooie kleertjes mogen nog een ronde mee!

We zetten het ledikantje terug op de hoogste stand en maken zijn bedje alvast op. Ga ik ongetwijfeld nog een keer over doen als ik zometeen verlof heb, maar voor nu oogt het in ieder geval een stuk fijner.

Jullie zagen ze al voorbij komen op Instastories, maar ik kocht deze geweldige opbergdozen voor broertje..

En deze voor Morris! Ik gebruik ze als herinneringsdozen voor later en ben er zó blij mee! Deze komen van de Action en kosten, houd je vast, nog geen twee euro’tjes per stuk! Dat is toch een giller? Goeie deal!

Ik spring onder de douche.

En kleed me aan! Zo valt die buik bijna niet op hè. Typische gevalletje gezichtsbedrog.

We gaan eten met Lotje en Flip voor onze verjaardagen, bij Mood in Eindhoven. Wen past bij ons op Morrisje – hoe lief wil je het hebben? – zodat hij gewoon lekker in zijn eigen bedje kan slapen, en wij zijn een avondje op pad. We hebben het getroffen met onze vrienden.

Ik eet als voorgerecht een sushiroll, als tussengerecht deze coquilles..

En als hoofdgerecht zeebaarsfilet. ZO. LEKKER.

En dit is het toetje.. Ook geen straf.

Na middernacht zijn we thuis en heeft moeders hier behoorlijk de pijp leeg. Pelle is niet thuisgekomen, dus Koen kamt de hele buurt nog uit, maar hij is onvindbaar. Toch maar gewoon naar bed dan, en hopen dat hij morgenvroeg voor de deur zit!

Wij beginnen de zondag voor de verandering eens met deze harige draak tussen ons in! Dat kwam vroeger al niet vaak voor, want Junior is niet zo van het logeren, maar sinds we in het nieuwe huis wonen en de katten niet meer boven mogen komen al helemaaal niet. Tot vandaag dus. Het arme beest is totaal over de emmer omdat Pelle er niet is, en zit de hele nacht keihard te janken beneden voor de deur. Dat kunnen m’n hormonen en ik helemaal niet aan, dus ik laat ‘m voor deze ene keer bij ons. Prima!

We zijn beneden en het is tijd voor ontbijt. We sliepen tot bijna 9:30 uur vandaag. Alledrie. Dat was honderd jaar geleden.

En weer met z’n kazerne spelen!

We zetten Spotify aan voor Morris want daar wordt ie heel blij van, en zoeken ondertussen naar Pelle die nog altijd spoorloos is.

M’n lievelingscrackers.

Mama is morgen – maandag – jarig, dus we maken een prachtig schilderwerk. Morris vindt ‘t helemaal leuk.

Vooral om op te eten ook.. Dussss. Check die wimpers trouwens!

Arme Junior is helemaal ontheemd zonder z’n grote broer. Die kruipt dus alleen maar heel dicht bij mij.

Lekker!

Ik plaats een bestelling bij Bol.com in het kader van zindelijkheidstraining. Morris geeft best goed aan wanneer hij iets moet, dus we willen hier eigenlijk zo snel mogelijk mee beginnen. Leek mijn verlof me wel een fijne tijd voor!

Nova is 1 geworden, en wij gaan met z’n drieën naar haar feestje! Ik kleed me even om, en als Morris wakker is gaan we ons cadeautje brengen.

Morris speelt lekker met al het speelgoed; andere spulletjes dan thuis zijn altijd leuk!

Eenmaal thuis is het bedtijd voor Morris, en dat betekent meteen ook het einde van onze vakantie. Koen brengt Morris mee naar bed en wordt nog even getrakteerd op een héél dikke knuffel. Best even slikken, voor ons allebei. Die twee hebben zo van elkaar genoten de afgelopen twee weken! Nu gaan we weer terug naar het normale leven!

Wij kruipen samen op de bank in de hoop dat Pelle naar huis komt, maar dat gebeurt niet. Ik bel uiteindelijk de dierenambulance en het asiel, maar zonder resultaat. Zij adviseren weer te gaan zoeken als het donker is, dus dat doen we. En dan vinden we hem! Ik hoor hem van een afstandje piepen, en dan vinden we hem op een afgesloten bouwplaatsje. Hij is heel bangig, maar hij is gelukkig weer thuis! Wat een opluchting!

En daarmee sluiten we onze vakantie dan af. Het echte leven gaat weer beginnen. Wat hebben we het fijn gehad samen. Die qualitytime doet een mens écht goed. Ik moet nog een paar dagen werken, en dan begint volgende week donderdag mijn zwangerschapsverlof! Time flies.. Nog héél even aan de bak dus!

Ik wens jullie een fijne week toe! Bedankt voor het lezen.

 

Recommended Posts
Showing 6 comments
 • Ilana

  Heerlijk he nog even nagenieten van je vakantie! Gelukkig is jullie poes weer terecht. Succes weer met werken ik heb weer genoten van je plog.

 • corina

  Leuk weer om te lezen! Ga vooral door hiermee. Nog even werken en dan verlof, geniet ervan!

  Ik zou het heel knap van jullie vinden om Morris nu al zindelijk te krijgen. Hij lijkt me vrij jong hiervoor. Maar we gaan het meelezen…….

 • Nelleke

  Leuk om weer te lezen!
  Ik heb de opbergdozen ook gekocht bij de action nadat ik las bij jou dat jij ze daar gekocht had! Super bedankt, ik ben helemaal blij!
  Succes nog met de laatste loodjes

 • Vanessa

  Jee, dat was echt schrikken. Ben blij dat Pelle weer bij jou is. Die dozen van de Action zijn idd mooi, ik heb weer een excuus om langs te gaan. Werk ze

 • Frank

  De kazerne hebben we hier ook. Hij speelt eigenlijk alleen met de autos. En hier zit dat boefje ook heel vaak in de speelgoed kist. Gelukkig is pelle gevonden.

 • Femke

  Oh, mijn katten mogen dit weekend naar buiten toe voor het eerst. Ik vind het ZO spannend! Ben zo bang dat ze niet meer terug komen.

  Vraagje, waar is die speelgoedkist van Morris van?

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!