PLOG138: MIJN 24E VERJAARDAG!

 In Persoonlijk

Goedemorgen allemaal! Afgelopen maandag werd ik 24 jaar! Jullie stuurden met z’n allen massaal lieve reacties en berichtjes via de site, mail of Instagram: heel erg dankjewel daarvoor. Ik voelde me hartstikke jarig! En dat terwijl ik eigenlijk niet zo veel heb met m’n verjaardag en ik hem zelfs niet altijd vier omdat ik het gewoon niet zo nodig vind. Moet je nagaan. Dit jaar was ik het ook niet van plan. Ruim 36 weken zwanger, al die toestanden; ik zag het allemaal niet zo zitten. Maar niks is ook maar zo niks, en dus besloot ik gewoon op de dag zelf wat familie uit te nodigen en toch gezellig een taartje te eten. Het leek me een leuke dag om te ploggen, en dat is dus precies wat ik heb gedaan!

We worden wakker en ik krijg mijn verjaardagscadeautje! Een nieuwe Mulberry krijg ik van mijn mannen, de Lily, en daar ben ik echt méga blij mee! Er komt nog een apart artikeltje over, dus dan ga ik ‘m uitgebreid laten zien!

Koen heeft zó’n lief kaartje geschreven dat mijn hormonen en ik het niet aankunnen. Haha.

Alleen dat dooosje al. Love it.

Ik kleed me aan! Koen had eigenlijk bedacht dat we met z’n drietjes in het grote bed zouden ontbijten en cadeautjes uit pakken, maaar dit is het geval:

Deze jongeman slaapt als een roos! Koen gaat dus aan het werk..

En ik bak tiramisutaart! En no worries; het is de preggoproof variant. ZO. LEKKER.

Die man van mij scoort zoveel punten vandaag: kijk hoe mooi hij de kamer versierd heeft! I’m a lucky girl.

Ik neem even twee crackertjes.

En als het inmiddels 9:30 uur geweest is besluit ik toch nog maar eens bij deze kleine man te gaan kijken. Hij wordt met heel veel moeite wakker.

En hangt vervolgens de hele tijd als een lappen pop in mijn armen. Ik maak me behoorlijk ongerust, maar besluit eerst te kijken of hij wellicht honger heeft. Door de koorts heeft hij gisteravond niet gegeten, dus hij at voor het laatst zijn boterhammetje in de middag en het lijkt of zijn energieniveau gewoon heel erg laag is.

Gelukkig gaat zijn boterhammetje er goed in en knapt hij daarna snel op. Fijn!

We gaan op pad!

Ik mag even naar de schoonheidsspecialiste, en Morris gaat een uurtje bij Nova spelen.

Ze kunnen zo lief spelen samen. Mooi stel.

Zooo, geen donshaar meer op die bovenlip van mij te bekennen hoor. En de wildgroei boven mijn ogen is ook even onder handen genomen. Dat doet ‘n mens goed.

Ik ga Morris weer ophalen en Nova’tje knuffelt nog even in de auto.

Opgelapt en wel. Klaar voor mijn verjaardag!

Ik ga lunchen met mama, maar was even vergeten dat het markt is in ‘t dorp. Druk jongens, niet normaal.

De terrassen zitten nokkievol, maaar wij vinden toch een plekje.

Bij Zuiders! Ik neem een broodje met tonijnsalade.

Morris heeft ‘n beeetje een opstandige bui en is weer niet helemaal fit, maar knuffelen met oma is altijd fijn. Die ballon hadden ze samen voor me gehaald ook; zo schattig.

Als we naar huis rijden geeft de thermometer in de auto aan dat het buiten 31 graden is! Geen wonder dat ik het heet heb! Wel super dat het net op mijn verjaardag een dag zo mooi is.

Eenmaal thuis is het tijd voor een middagslaapje voor Morris én voor mij. Ik moet er gewoon echt af en toe aan toegeven, dus dat doet ik. Ik slaap anderhalf uur; dat is voor mij echt een unicum.

Jarig of niet: dit gaat gewoon door!

En dit ook: snackies!

Als Koen thuis komt heb ik de tuin al ‘n beetje gezellig gemaakt en gaan we even buiten zitten.

Blijft een van m’n favoriete plekjes.

Ik kleed me om! Lekker scherp fotootje ook dit, maar dit is het outfitje van vanavond, met m’n lievelingsrok van Noppies. Ding zit zo fijn.

Er is er een wakker!

Morris komt samen met Koen zijn eigen gemaakte verjaardagscadeautje’tje brengen. Het mooiste cadeau wat ik óóit heb gehad. Komen ze weer hoor, die hormonen.

Mama en papa komen naar ons met lasagne zodat ik zelf niet hoef te koken voor er visite komt. Lief.

Koen maakt deze ‘officiële’ verjaardagsfoto van Morris en mij en ik word er zo blij van.

Vanaf 19:00 uur komt er bezoek en mijn tiramisutaart – receptje is niet van mij maar van Mees trouwens, eren wie eer toekomt – valt in de smaak!

Er is ook aardbeientaart op schelp..

En een appeltaartje!

‘Mama is jarig, dus ik neem ‘t er mooi even van’, denkt Morris. Die is de hele avond ZO lief. Hij gaat overal taart snoepen en knuffelen, en hij wordt uiteraard overladen met aandacht.

Hammetjes, worstjes en olijven, en een kaasplankje! Genoeg te snaaien.

Om 21:30 uur besluiten we dat het toch echt wel een keer bedtijd is voor deze kleine bink. Twee uur later dan normaal. We gaan hem samen naar bed brengen, en hij heeft echt z’n lolbroek aan. Geluksmomentjes.

Morris gaat lekker slapen en wij gaan weer buiten zitten. Wat een geluk dat dat kan met het weer! Ik roep altijd heel hard dat ik niets met verjaardagen heb, maar op deze manier, zo klein, vind ik het echt heel gezellig. Papa en mama helpen de hele tijd mee zodat ik niet in de zesde versnelling hoef, en dat maakt dat ik echt kan genieten.

Als het al even naar middernacht is, ik niet meer jarig ben en iedereen naar huis is helpen ze zelfs nog even mee opruimen, en dan is het bedtijd voor ons. Ik ben zo verwend met lieve kaartjes en cadeautjes – heel veel spulletjes om lekker te ontspannen in bad; je zou bijna denken dat ze me kennen;) – en heb écht een geweldige 24e verjaardag gehad! Het is toch best wel bijzonder om een levensjaar af te sluiten in de wetenschap dat je leven binnen een paar weken weer compleet verandert!

Nogmaals ontzettend bedankt voor alle lieve berichtjes, en voor nu weer voor het lezen! Ik wens jullie alvast een heel fijn weekend, en tot maandag.

Recommended Posts
Showing 11 comments
 • Frank

  Wat een fijne verjaardag heb je gehad als ik het zo bekijk! Wel heel erg leuk en lief wanneer je verrast wordt door je man. Ik probeer het hier ook zo vaak mogelijk te doen (lukt niet altijd even goed ).

 • Sylvia

  Wat een heerlijke verjaardag heb je gehad! Kan mij heel goed voorstellen dat je heel even angst had om je kleine mannetje (ziek zijn is gewoon niet leuk en vooral niet als ze zo slapjes zijn) even een complimentje.. Je maakt je altijd zo mooi op (positief jaloers). Leuk dat we zo vaak mee mogen kijken in jullie leven met alle plogjes.

 • Emily

  Ziet er goed uit!! Komt t recept online van de tiramisu taart????

 • An

  Leuk om mee te kijken! Complimenten voor je mooie foto’s! Stijlvol.

  Ik vind het ook heerlijk om naar schoonheidsspecialiste te gaan. Komen haartjes bij bovenlip niet sneller/donkerder/’stekeliger’ terug? Hoe vaak verwijder je ze? Kan me er nu zelf ook asn storen, maar liever lichte donshaartjes dan een echte snor.:’)

  • bijzonderkleinwonder

   Neee helemaal niet! Dat is alleen als je scheert. In mijn geval in ieder geval. Van harsen komen ze eigenlijk hetzelfde terug als je ze eruit getrokken hebt. Ik doe het meestal zelf, eens in de 6 weken ongeveer! Met van die harsstrips. Werkt in principe prima. Ik heb van mezelf donkere haartjes op mijn bovenlip en dat vind ik écht verschrikkelijk, dus dat harsen is een perfecte oplossing!

 • Anna

  Nog van harte gefeliciteerd! Toch even een reactie om te zeggen dat ik elke week je plogjes lees met een kopje koffie erbij echt even een relax momentje. Toch best gek hè dat je iemands leven intressant vind terwijl je haar helemaal niet kent haha.. Dus complimenten voor je leuke plog!

 • Jana

  Wat een heerlijke verjaardag heb je gehad! Alsnog van harte gefeliciteerd! Hopelijk mag jouw volgende levensjaar even mooi worden als het vorige :). P.S. een receptje van de tiramisutaart zou ik wel smaken 😉

 • Margot

  Het ziet er uit als een heerlijke dag! Mag ik trouwens vragen hoe jullie die honeycombs ophangen aan het plafond?

 • Marije Kooistra

  Gefeliciteerd nog met je verjaardag! Zag er allemaal erg gezellig uit!! Succes nog met de laatste loodjes! En geniet van je tijd nog ff alleen met Morris!! Groetjes marije

 • Wendy

  Leuke verjaardag gehad zo te zien heerlijk!
  Vraagje hoe hang je de honeycombs op aan het plafond?
  Liefs Wendy

  • bijzonderkleinwonder

   Ik heb online van die dingetjes gekocht die je op het plafond plakt, kleefknopjes! Daar zit een soort oogje aan waar je een touwtje of lintje doorheen kunt halen. Ideaal!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!