PLOG142: EERSTE WEEKEND MET BENJAMIN

 In Persoonlijk

Goedemorgen lieve allemaal! Afgelopen vrijdag konden jullie het hier (KLIK!) al lezen: op woensdag 30 augustus zijn wij na een héél snelle bevalling van nog geen 2,5 uur, thuis in ons eigen bed, papa en mama geworden van onze zoon Benjamin Wilson Bollen. We zitten op een méga blauwe wolk met z’n vieren, en genieten ontzettend van elkaar. Ik kan niet wachten om mijn bevallingsverhaal met jullie te delen, maar omdat het zo verschrikkelijk snel is gegaan heb ik bij vlagen het gevoel dat er stukjes missen in mijn hoofd. Dat verhaal gaat er dus zeker komen, maar wellicht iets minder snel dan ik eigenlijk gehoopt had! De eerste dagen met Benjamin waren écht een feestje. Hij doet het geweldig, is supertevreden en laat ons zelfs doorslapen ‘s nachts. Een heel fijne start dus. Ondanks dat ik me had voorgenomen om mijn laptop eventjes aan de kant te laten, kruipt het bloed gewoon toch een beetje waar het eigenlijk niet gaan kan, en dus besloot ik afgelopen weekend foto’s te maken van wat we deden, net als iedere andere week! Foto’s van de vierde en vijfde dag na mijn bevalling dus! Als je het leuk vindt om te zien hoe ons leven er als kersvers gezin van vier uitziet, moet je vooral even verder kijken:).

Dit stukje test deelde onze bevallingsfotograaf op Facebook. Koen en ik werden er allebei behoorlijk stil van, want precies zo was het. ZO mooi verwoord! Ik ben overigens nu al mégablij dat we voor een fotograaf gekozen hebben. Je weet van tevoren natuurlijk nooit helemaal zeker hoe dat gaat zijn, maar ik had er achteraf zo’n spijt van dat we er bij Morris niet voor gegaan zijn dat ik dat gevoel niet nog een keer wilde. Nu de bevalling zo snel gegaan is ben ik nog extra blij met onze keuze; ik vind het zo fijn dat ik straks alles nog een keertje terug kan kijken!

Het is zaterdagochtend, 7:30 uur, de jongens slapen allemaal nog en ik ben wakker: ik spring lekker op m’n gemak onder de douche om de dag te beginnen.

Als ik mezelf heb aangekleed en iets aan m’n gezicht heb gedaan halen we deze knapzak uit bed! Die doet het ook zo goed ondanks alle veranderingen.

Even samen aankleden!

Zo. Morris is klaar voor de dag. Het eerste wat hij ‘s ochtends doet als hij wakker wordt is naar onze slaapkamer lopen om bij zijn broertje te gaan kijken.

‘Stickers plakken, korting pakken’, denkt ie;).

Morris is sowieso gek op kindjes, maar een baby had hij nog nooit gezien. Het verbaast ons behoorlijk hoe hij lijkt te snappen dat Benjamin zijn broertje is. Hij weet dat ‘baby’, ‘broertje’ en ‘Benjamin’ één en dezelfde zijn, en grijpt iedere kans aan om even een kusje te brengen.

Benjamin slaapt nog even verder, dus we gaan lekker naar beneden! Dit houten speelgoedje zat in de kraammand van mijn schoonouders en is een cadeautje voor Morris. Hij is er dol op! Sjouwt de hele dag met dat poppetje door het huis.

Boterham voor Morris!

Als het tijd is voor Benjamin zijn voeding gaan we met z’n viertjes naar boven. Koen en Morris lezen samen boekjes en Benjamin drinkt bij mij. Zo’n rijkdom; zo samen op het grote bed!

Deze kleine man slaapt na zijn voeding lekker verder in zijn wiegje.

Dus ik ontbijt met mijn crackertjes. Dat is nog steeds niet veranderd.

Dit houten theeservies zat in de kraammand van mijn ouders en ook daar is Morris gek mee. Komt ie thee brengen als we op de bank zitten en wil ie nog proosten ook. Het is zo’n lekkerding.

We krijgen kraamvisite! Joke en Harald komen langs, dus Morris is in zijn element. We houden de eerste week, net als bij Morris, zo veel mogelijk vrij omdat we graag wat tijd en ruimte willen om aan de nieuwe situatie te wennen, maar af en toe een uurtje visite is ook wel heel gezellig.

De kraamhulp maakt beschuitjes, en die smaken, zelfs om 9:30 uur ‘s ochtends, lekker! Wij hebben trouwens gekozen voor drie uur kraamhulp per dag, dus de helft van het ‘normale’ aantal uren, en dat vinden we geweldig. Bevalt echt heel erg goed.

Boekjes lezen met Joke!

Kijk ‘m nou staan! Mijn oudste zoon.. Nog niet eens 16 maanden oud, maar ook al zo groot.

Op pad met opa! Deze foto is voor mij van onschatbare waarde.. Ik heb namelijk exact zo’n zelfde foto met mijn opa, de vader van papa, die er inmiddels al ruim twintig jaar niet meer is.

Onverwachte cadeautjes.. Zo lief!

Benjamin’s allereerste pakje..

BEZOEK! Of nouja, bezoek; Mees en Robin tellen natuurlijk niet echt als bezoek. Ze komen gezellig even langs omdat Mees vandaag jarig is! Ze wordt 20, en nu wij niet naar haar kunnen, komt zij naar ons!

Met héérlijke zelf gemaakte gebakjes. ZO lekker.

Babyknuffelen.. Petekind met z’n peettante!

Dit is zooo leuk hè. Échte post! Er zitten ook een paar kaartjes bij van jullie, en dat vind ik zo bizar lief.

En dan dit kaartje, speciaal gericht aan Morris. Zo bijzonder.

Mocht je me daar nog niet volgen: op Instastories plaats ik regelmatig updates van onze dagen. Vooral als ik Benjamin zit te voeden. Zulke fijne momenten.

Als Morris op bed ligt voor zijn middagslaapje maakt Koen panini’s voor wij ook even gaan rusten. Onooglijk, ik weet het, maar wel heel lekker.

Deze bink wordt heel overstuur wakker in zijn eigen bedje. Teveel indrukken! Lekker even met papa in het grote bed Brandweerman Sam kijken dus. Dat helpt altijd.

Ennnn door de kraamhulp gemaakte fruithapjes doen ook wonderen. Ze is er in de ochtend anderhalf uur, en aan het eind van de dag weer, en omdat het met ons allemaal zo goed gaat doet ze vooral controles, en daarna wat huishoudelijke dingetjes. Prettig!

Ik wil mezelf aankleden en tref dan een kast bomvol zwangerschapskleding. Nu de buik en de kilo’s weer verdwenen zijn is dat niet echt ideaal, dus ik besluit de hele handel maar gelijk even uit te mesten. Positiekleding naar zolder, en gewone spullen weer terug in de kast!

Lot en Flip komen even langs, en dan rent Morris gauw voor Lot uit naar Benjamin’s wieg om zijn broertje te laten zien. Té aandoenlijk.

Benjamin slaapt lekker bij tante Lot.

En Koen en Morris maken het cadeau open..

TADAAAA. Hoe leuk is dit hobbelpaard? Wij vinden hem zó gaaf! Zo’n mooi cadeau.

We eten! Mijn tomatensoep met stokbrood en dipjes.

Kijk die donkere bakkebaarden nou.. Oh man, zo’n minimensje blijft een wonder hè.

Als het bedtijd is voor Morris gaan we met z’n vieren naar boven. Morris gaat eerst in bad, Benjamin drinkt bij mij, en dan kruipen we met z’n vieren op het grote bed om boekjes te lezen voor het slapengaan. Mijn mannen en ik. Het is af en toe echt net een droom.

Morris slaapt, dus wij gaan met z’n drieën naar beneden. We kijken Kroongetuige onder het genot van een Heldro’tje. Die craving is dus mooi nog niet weg!

Het is zondagmorgen! Na weer een héél fijne nacht waarin Benjamin van 00:00 uur tot 6:00 sliep en na de voeding meteen weer in slaap viel, voelen we ons behoorlijk uitgeslapen! Lang geleden dat ik zo lekker sliep.

Je bent een gewoontedier of je bent het niet.

Chillpak aan en gaan met die banaan!

We doen Benjamin lekker in bad.

Ingesmeerd en aangekleed: een frisgewassen baby’tje!

Hetzelfde als gisteren: ik voed Benjamin en de jongens lezen een boekje.

Boertjes laten bij papa!

Ik heb twee zoons en dat zal ik weten ook.. De woonkamer wordt een wagenpark! Haha. Morris had de zwarte BMW loopauto, en nu heeft Benjamin de blauwe gekregen van Robin en Mees. Ik zie ze al gaan met z’n tweeën door de woonkamer. Of ik het dan net zo geweldig vind als nu is nog even de vraag. Haha. De tijd zal ‘t leren.

Miek en Tom komen op kraambezoek!

Twee weken geleden waren we daar nog met dikke buik..

Morris moet uiteraard ook even onderonsjes met z’n grote vriendin. Vooral als ie het laatste slokje niet uit z’n snackie krijgt.

Wij lunchen weer panini’s. Had ik al gezegd dat wij gewoontedieren zijn;)?

Deze twee..

De hele dag dit. Ik zou de tijd zo graag even stopzetten. Hoe heerlijk ik de fase waarin Morris zit nu ook vind, en hoe ik erg ik er ook naar uit kijk dat we daar met Benjamin ook zijn; ik vind het eng hoe snel de tijd gaat. Dat Benjamin al vier dagen bij ons is. Dat mijn zwangerschap en bevalling met ieder uur dat wegtikt verder achter ons liggen. Dat de dagen zomaar gewoon voorbij gaan zonder dat we er iets voor hoeven doen, en dat ze gewoon nooit meer terugkomen. Ik vind dat best heftig.

Morris gaat naar bed voor zijn middagslaap, Benjamin en ik rusten samen op het grote bed, en Koen gaat voetballen!

Benjamin heeft besloten dat er even niet geslapen wordt, dus in plaats daarvan knuffelen we terwijl we de Formule 1 kijken.

Aan het eind van de middag is de kraamhulp er weer en krijg ik een appeltje.

Er is er een blij, want papa is thuis van voetbal! BOEKJES!

We zitten met z’n vieren op de bank, en dit is mijn uitzicht. Janken van geluk hoor jongens, echt. Mijn drie mannen.

Ik ga aan de slag met deze plog terwijl Benjamin lekker ligt te slapen naast me.

Het is bedtijd en ik breng Morris naar bed nadat hij lekker in bad is geweest. Maar eerst nog even een boekje lezen in de nieuwe voorleesstoel! Kraamcadeau en een schot in de roos; ben er zo blij mee! Fijn plekje.

Als Morris slaapt eten wij lekker gemakkelijk wraps..

EN KIJKEN WE HEEL HOLLAND BAKT! Haha oh man moeke hiero vindt het zoooo leuk dat dit weer begonnen is. Mijn wederhelft is er iets minder blij mee, maar hé, ook wel eens leuk om wat anders te zien dan groen veld op dat beeldscherm!

En dan was dat hem weer voor dit weekend. Het allereerste weekend met baby Benjamin. Het allereerste weekend als gezin van vier. Wat is dit fijn! Komende week zijn wij lekker thuis met z’n viertjes. De kraamhulp is er nog een paar dagen, en Koen heeft een week vakantie. Genieten; hebben we gewoon echt even tijd samen!

Ik hoop dat jullie een fijn weekend hadden en ik wens jullie een mooie week toe!

Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 24 comments
 • Martha

  Zo leuk die eerste plog met Benjamin! En fijn te lezen dat het zo goed met jullie gaat. En je hebt gewoon weer een wonderkind gebaard! Die nachten, wat héérlijk zeg!

 • Ramona

  Wauw wat gaat het goed met jullie en wat een rijkdom! Mag ik vragen waar jullie dat super mooie babynestje en die dekentjes met wafelstructuur in combinatie met de stippen hebben gekocht? Liefs

 • Claudia

  Het blijft zo bijzonder die eerste paar dagen met een nieuw kindje 🙂 en wat knap dat je nu alweer een plog online zet! Hopelijk geniet en rust je ook genoeg <3

 • Sylvia

  Wauw wat een heerlijke week weer. Lekker genieten van en met je prachtige gezin!

 • Lynn

  Wauw wat lief en super dat je gewoon de moeite neemt op jullie eerste weekend samen alweer met ons te delen! Heb heel erg veel bewondering voor je als ik zo deze plof bekijk! Volgens mij zorg je nog steeds super voor alles en iedereen terwijl je kraamvrouw bent joh! Geniet heel erg en wees ook wel lief voor jezelf he;)! Liefs, x

 • Sara

  Wauw wauw wauw! Het ziet er zo fijn en goed uit. Je bent zo fit en jullie genieten zo van elkaar. Echt fijn dat dat kan!

 • Michelle

  Wat leuk om met je mee te kijken, zo als kersvers gezinnetje van 4! Lekker genieten van deze tijd! En wat zijn jullie bofferds, dat ook Benjamin jullie laat slapen ‘s nachts :).

 • Marye

  Ik zit echt met een glimlach op mijn gezicht deze ploeg te lezen. Lijkt me schitterend om dit zelf ooit mee te gaan maken. Woensdag gaan wij op kraamvisite bij vrienden ben zo nieuwsgierig naar dat kleine mannetje. Mijn vriend zei gisterenavond ook als ze wisten dat ik verplicht heel Holland bakt mee moet kijken dan komen ze niet meer bij hahaha.

 • Simone

  Wat leuk om te zien, het ziet er zo gelukkig uit en je bent alweer zo fit! Lekker genieten met zijn allen, maar dat doen jullie zeker, voor je het weet wordt Benjamin alweer 1 jaar 😉

 • Isa

  Wauw! Het ziet er zo fijn uit, jullie eerste weekend als gezin van vier. Leuk dat we mogen meekijken, ik word er gewoon vrolijk van op deze maandagmorgen. Geniet van de komende week. Liefs! x

 • Emily

  Wauw ziet er goed uit hoor, genieten !! Hoe je het allemaal doet ? Geen idee, wauw. Mag ik vragen waarom je de kraamhulp maar 2x 1,5 uur op een dag laat komen? Of krijg je dan langer kraamhulp zodat je het uitsmeert? Geniet!

  • bijzonderkleinwonder

   Nee we hebben gekozen voor de helft van het normale aantal uren. Dus een week, en dan 24 in plaats van 48 uur. Is erg persoonlijk, maar Koen en ik zijn behoorlijk op onszelf en vinden het gewoon het allerfijnst om lekker met ons gezin te zijn! Vandaar.

   • Emily

    Aha héérlijk hoor als je dat zo kan doen! Geniet van jullie gezin van 4 🙂 en super leuk vandaag toch gewoon een blog.

    • Merel

     Weet je dat ik nooit heb geweten dat dit kan? Klinkt stom, maar bij de eerste ben ik blind van het aangeboden aantal uren uitgegaan. Achteraf vonden mijn man en ik, hoe lief en behulpzaam ze ook was, dit een erg grote inbreuk op onze privacy. De fijne intieme cocon van de kraamweek werd eigenlijk net even teveel verstoord. Dankjewel dus voor de tip haha, ik ga dit nu bii de tweede ook zo doen! Geniet van je fijne kraamweek met je prachtige gezin, wat fijn dat je je zo fit voelt. Je straalt!!

     • Sabine

      De tip der tips is dit! Wij ervaren het ook zo en zullen bij een eventuele tweede (als alles goed gaat met bevallen) ook voor minder uren kiezen!

 • Wendy

  Wat fijn om te zien dat het zo goed gaat met jullie! Heerlijk genieten met z’n vieren!

 • Meaghan Schoon

  Wat een leuke plog en wat een rijkdom Michelle! Zo leuk om al die foto’s te zien. Morris ziet er zo lief uit samen met Benjamin, volgens mij is hij nu al een hele goede grote broer! Geniet van jullie tijd met z’n viertjes!

 • Marleen Veninga

  Hoi hoi

  Wat een leuke plog weer en wat ziet het er allemaal heerlijk uit! Grappig dat Benjamin wat donkere haartjes heeft 😉 En wat aandoenlijk hoe Morris reageert op zijn kleine lieve broertje.

  Geniet heerlijk van elkaar (en ik geniet mee!) ! Altijd zulke leuke, vrolijke blogs/plogs! Krijg er alleen wel klapperende eierstokken van haha!

  Veel geluk samen !

  Liefs, Marleen

 • Janny

  Wat een heerlijke plog om te lezen. Was echt een verrassing vanmorgen, had m helemaal niet verwacht dus dankjewel daarvoor.
  Geniet maar lekker op jullie blauwe babywolk..

 • Milou

  Wat leuk om weer een plog van je te zien en wat fijn dat het zo goed gaat! Super gegund. Ben overigens heel benieuwd naar je bevallingsverhaal, je vorige verhaal was ook zo prachtig.
  Geniet ervan met zijn viertjes!

 • Gaëlle | Bestkidever.be

  ooooh heerlijk om te zien! Wat zien jullie er gelukkig uit en jullie stralen al zoveel rust uit, het is precies nooit anders geweest. Heel veel geluk met die knappe mannen van jou! Je straalt!

 • Margot

  Wat een heerlijke dagen, mooi om te zien! En de tijd vliegt i derdaad voorbij!

 • Elvira

  Wat bijzonder dat je al zo snel jullie prille geluk deelt in een plog. Super leuk!
  Geniet ze op jullie blauwe wolk.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!